Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Vineri, 10 Martie 2023 - Regional Press

Școala va începe mai devreme și se va încheia o săptămână mai târziu, anul viitor

”Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024. A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanţa de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale”, anunță reprezentanţii Ministerului Educaţiei, vineri, într-o postare pe Facebook.

Conform ordinului de ministru, durata cursurilor va fi de 36 de săptămâni. Anul şcolar 2023-2024 va începe în 11 septembrie 2023, iar cursurile se vor încheia în 21 iunie 2024.

Săptămâna de vacanţă va fi la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în perioada 12 februarie - 3 martie 2024.

Ordinul va fi disponibil, în formă integrală, pe site-ul Ministerului Educaţiei, după publicarea în Monitorul Oficial.

 

Citeşte mai departe ...

Marți, se oprește apa, timp de 14 ore, pentru câteva mii de consumatori din Galați

  • Publicat în Social

Societatea Apă Canal SA Galați informează că, în data de 14 martie, se vor executa lucrări de modernizare - blindare conductă magistrală de apă Dn1000mm în str. A. Vlaicu c/c str. Năruja.

Lucrările sunt executate de către TANCRAD - CITADINA în cadrul Contractului de lucrări GL-CL-01 – Alimentare cu apă și canalizare în aglomerările Galați și Smârdan, din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați, în perioada 2014 – 2020”. 

Execuția lucrărilor va conduce la sistarea apei, între orele 8,00 – 22,00, pentru următorii consumatori:

- blocurile: S1-S16; R1-R4, R1A, R1B, R6, C17 - str. N. Leonard; Z1-Z4, Z6A, Z6B - str. A. Vlaicu; U1A, U1B, U2-U14, U14B, T1-T3, T4A, T4B, T5-T7, T8A, T8B – str. Călugăreni;

- abonații casnici din străzile: A. Vlaicu (partea dreapta, sensul spre bd. G. Coșbuc), Cotești, Odobești, Alba Iulia, Tușnad;

- LIDL – str. N. Leonard.

În același interval orar, se va furniza apă potabilă cu presiune redusă în Cartierul Micro 40.

Apă Canal SA anunță că asigură numai asistența tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire/umplere rețea, închidere și deschidere vane, precum și spălarea rețelei de distribuție la finalizarea lucrărilor executate de către constructor.

Pentru situații deosebite, Apă Canal va pune la dispoziție cisterna cu apă, cererile putând fi făcute la Dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236 463 294 si 0236 473 380 int.133.       

Citeşte mai departe ...

Ambarcațiune pentru plimbări pe Dunăre achiziționată de Consiliul Județean Galați, cu fonduri europene

Consiliul Județean Galați va achiziționa o ambarcațiune care va face plimbări turistice pe Dunăre. Investiția este asigurată din fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de lei.

Proiectul a fost lansat la sediul Consiliului Județean Galați și vizează dezvoltarea de „noi facilități de promovare a potențialului turistic al teritoriului Prut-Dunăre, care să asigure deplasarea tuturor persoanelor interesate să descopere produsele și serviciile locale oferite de zona pescărească Prut-Dunăre”.

Ambarcațiunea va avea capacitatea de 30 de locuri, din care patru pentru persoane cu dizabilități. Durata de implementare a proiectului este de 10 luni. 

„Proiectul vizează achiziționarea unei ambarcațiuni în scopul de a realiza aceste plimbări pe Dunăre. Avem în vedere cabororare cu entități din jdețul Tulcea, pentru circuite turistice. În acest moment, potențial există, cerințe sunt, le știm cu toții”, a explicat Camelia Epure, director în cadrul Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Un lector de limba și literatura italiană predă la Universitatea Dunărea de Jos Galați

Din acest an, studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați au ocazia să studieze limba și cultura italiană. Carla Alexa Dodi este lectorul de limbă și literatură italiană venit la Galați pentru a-i împrieteni pe filologi cu limba lui Dante, Petrarca și Boccaccio.

Cadru didactic și jurnalistă pasionată de geografie și călătorii, Carla Dodi are un doctorat în literatură comparată, susținut în Franța la Universitatea Paris IV – Sorbonna. A lucrat mulți ani ca fotograf și jurnalist freelancer și a scris la numeroase reviste din Italia, Franța, Anglia.

Aventura în lumea predării a început în Egipt, la Universitatea din Cairo, acolo unde Carla i-a inițiat pe studenți, timp de cinci ani de zile, în tainele limbii și culturii italiene. După această experiență, s-a întors în Italia, pentru a susține câteva examene și a revenit ca profesor de limbă și literatură italiană mai întâi în Iași, La Facultatea de Litere din cadrul Universității  „Al. I. Cuza”, unde a predat studenților timp de trei ani, iar acum la Galați, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Carla vorbește fluent engleza și franceza, iar în prezent învață limba română. „Mama mea este cadru didactic și nu mă așteptam să îi calc pe urme, dar am descoperit că îmi place să studiez limba și literatura, apoi să o predau”, spune Carla Alexa Dodi.

A doua pasiune, cea pentru drumeție, a adus-o mai aproape de munții Măcin, pe care îi cercetează acum și în calitate de absolventă a Facultății de Geologie.

Carla Alexa Dodi predă limba și literatura italiană studenților interesați de la toate programele de licență și masterat din cadrul Facultății de Litere și spune că dorește să înceapă, la Galați, un masterat pe geografie sau științe și mediu. Din semestrul al doilea, cursurile se adresează și cadrelor didactice de la UDJG, și, dacă există cerere, se pot organiza, prin Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic (D.F.C.T.T.) din cadrul Universității, și pentru publicul larg.

Citeşte mai departe ...

Sondaj. PSD conduce detașat, la o distanță de aproape zece procente față de PNL și AUR

PSD se află la o distanță de aproape zece procente față de partidele aflate pe locurile doi și trei, PNL și AUR, potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, realizat la comanda Partidului Verde.

  • PSD - 30,4%
  • PNL - 21,6%
  • AUR - 19,1%
  • USR - 10,9%
  • UDMR - 4,3%,
  • Pro România - 3%
  • PMP - 2,9%.

Sondajul a fost realizat in perioada 1-13 februarie 2023. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu aleatoriu, fiind de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1%, la un grad de încredere de 95%.

Citeşte mai departe ...

Carmencita la Galaţi

Duminică, 12 martie, ora 18:30, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi, sunteţi aşteptaţi să vă bucuraţi de un spectacol inventiv şi dinamic. Textul este realizat pe structura celebrei nuvele „Carmen” de Prosper Mérimée, cu inserţii din operele marilor dramaturgi: Michael Frayn, William Shakespeare, Carlo Goldoni, sau chiar din binecunoscutul film „Clanul sicilienilor”. Acţiunea plină de întâmplări neprevăzute este completată de muzica energicăi nterpretată de orchestra şi soliştii secţiei de Revistă. Regia este semnată de Cătălin Vasiliu, scenografia de Ionuţ Mitrofan iar conducerea muzicală îi aparţine maestrului Nicolae Mantu.
Pe scenă, îi veţi putea urmări pe: AlexandruTatu, Irina Popa, Mihail Anton, Mariana Pisică, Costel Donose, Cristina Isabela Ionaşcu, Daniel Bordeiu, Andrei Ardeleanu, Ionuţ Negrişanu, Paul Nedelcuţă, Bianca Totolici, Andrei Antohi, Alexandru Macovei, Mihaela Grosu, Mihaela Godorozea, Valentina Iumen.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: După 30 de ani de discriminare şi inechitate, în sfârşit se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii Partidului Acţiune şi Solidaritate au depus în Parlamentul Republicii Moldova un proiect de lege prin care autorităţile de la Chişinău vor transmite cu titlu gratuit Mitropoliei Basarabiei, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, clădirea fostului Seminar Teologic din perioada interbelică. 

„Se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei! Autorităţile de la Chişinău vor transmite cu titlu gratuit Mitropoliei Basarabiei, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, clădirea fostului Seminar Teologic din perioada interbelică. Le mulţumesc parlamentarilor PAS pentru că au depus acest proiect de lege şi sper ca el să fie adoptat cât mai repede. După 30 de ani de discriminare şi inechitate, în sfârşit se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei, care este singura alternativă pe linie de credinţă din Republica Moldova la biserica subordonată direct Patriarhiei Moscovei. Este o reparaţie istorică şi morală faţă de nedreptatea făcută Mitropoliei Basarabiei, care a fost interzisă odată cu venirea sovieticilor la putere şi căreia comuniştii i-au confiscat, naţionalizat sau distrus toate proprietăţile”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

„O contribuţie importantă în această victorie a românismului şi a credinţei o are domnul Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, alături de care am fost la începutul anului la o întâlnire cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în care am discutat toate aceste aspecte”, a încheiat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri