Menu
RSS
Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Oţelul a jucat la Ploieşt...

Când reîncep elevii gălățeni școala?

Când reîncep elevii gălățeni școala…

În Galați, elevii vor reî...

Un polițist de la IPJ Galați a murit pe Faleza Dunări: motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o mașină

Un polițist de la IPJ Galați a muri…

Un motociclist a murit, d...

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL AL TINERILOR MEDICI ONCOLOGI

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFI…

Evenimentul este o oportu...

Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Prev Next

Sâmbătă, 04 Februarie 2023 - Regional Press

Oţelul a remizat fără gol în primul amical din Turcia

  • Publicat în Sport

Oţelarii lui Dorinel Munteanu au susţinută sâmbătă la Belek un prim amical, adversari fiindu-le macedonenii de la KF Besa Doberdoll. După un meci interesant, cu câteva ocazii în contul lor irosite din păcate, roş-alb-albaştrii au remizat, fără gol marcat. 11-le de start folosit de managerul tehnic Dorinel Munteanu: Dur-Bozoancă -Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea -Adăscăliţei, Cisotti, Gorovei -Ursu, Cîrjan, Maxim. Au mai intrat: Pop -Mitoi, Farcaş, Chiriţoiu, Panait, Jardan, Zivulic, Ciobanu, Nica şi Neagu. Cel de-al doilea amical este programat luni 6 februarie, de la ora 15.30 cu FK Olympic Tashkent, formaţie care activează în prima ligă din Uzbekistan.

Citeşte mai departe ...

Trei puncte în Capitală pentru campionii lui Sergiu Stancu

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei masculin a programat în weekend partidele celei de-a 15-a etape. CSM Arcada Galaţi a jucat în deplasare cu Ştiinţa Bucureşti. Calculele hârtiei au fost respectate şi băieţii lui Sergiu Stancu au avut nevoie de numai 61 de minute de joc să bifeze încă o victorie. Rezultat final: Ştiinţa Bucureşti -CSM Arcada 0-3 (-9, -20, -19). Echipa gălăţeană a început cu formula: Butnaru 7 puncte, Lescov, Madsen 13 p, Magdaş 1 p, Raţă 17 p, Smits 4 p -Cristudor, libero. Au mai jucat: Sobirov, Malescha şi Bala. CSM Arcada se menţine pe locul 3 cu 39 de puncte şi va juca în runda următoare, pe 11 februarie, de la ora 18.30, la sala Polivalentă Dunărea cu CSM Constanţa.

Citeşte mai departe ...

O victorie muncită pentru CSU Hygienium

  • Publicat în Sport

Divizia A2, seria Est a programat la sfârşitul săptămânii partidele unei noi etape. Chiar dacă în mod normal a avut etapă liberă, CSU Hygienium Galaţi a jucat la sala Florin Balaiş -Puşkin în devans partida cu CTF Mihai I Bucureşti. Chiar dacă au avut o absenţă importantă, Sorina Răileanu, cu probleme medicale, fetele pregătite de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic au început tare, Andreea Stănescu a servit ca din tun şi setul 1 s-a terminat cu un sec 25-10. Gălăţencele au continuat să domine meciul şi în cel de-al doilea set: 5-1, 8-6, 11-8, 16-12 şi se părea că vom asista la o victorie facilă. Bucureştencele nu au fost de acord, s-au bătut pentru fiecare minge, au revenit incredibil şi au condus cu 20-17. Momentul psihologic a fost depăşit cu bine de CSU, o echipă clar mai experimentată, care şi-a adjudecat la limită cel de-al doilea set. Setul trei, care a fost şi ultimul s-a desfăşutat după acelaşi scenariu, avantajul a alternat când de o parte, când de cealaltă cu un plus pe final pentru echipa noastră, ultimele două puncte care au încheiat jocul fiind aduse de Cristina Popoiu şi Maria Vilău. Rezultat final: CSU Hygienium Galaţi -CTF Mihai I 3-0 (10, 23, 23). Echipa gălăţeană a început cu formula: Maria Vilău, Ioana Ştefu, Andreea Stănescu, Alexandra Iordache, Camelia Vasile, Cristina Popoiu -Alexandra Iordan, libero. Au mai jucat: Maria Neacşu, Crina Arbunea, Sara Călin, care a debutat cu curaj la serviciu, fiind aplaudată de fostele colege de la CSŞ Galaţi şi Iulia Sava, libero. CSU Hygienium se menţine pe locul 3 cu 15 puncte şi va juca runda viitoare, pe 11 februarie în deplasare cu ACS Sport Plus Brăila.

Citeşte mai departe ...

Peste 200 de femei de la Organizația Femeilor Social Democrate din județul Galați, la un eveniment de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului

Organizația Femeilor Social Democrate din județul Galați a pregătit sâmbătă, 4 februarie, o amplă acțiune de conștientizare și informare despre metodele de prevenție, despre drepturile și gratuitățile de care beneficiază bolnavii oncologici și despre dotările sistemului medical gălățean, care în ultimii ani a devenit un centru regional puternic pentru depistarea și tratarea cancerului, unic în regiunea de sud-est a țării și emblematic în lupta contra bolilor oncologice.

Acțiunea a beneficiat de prezența a peste două sute de femei din organizațiile locale ale OFSD județul Galați.

„Alături de dumnealor și ceilalți participanți la această acțiune am avut drept invitați, personalități ale județului nostru, care prin activitatea lor sunt implicate în diferite forme, pentru a oferi un act medical de calitate bolnavilor oncologici si nu numai. Am avut deosebita plăcere de a-l avea alături de noi pe domnul Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, care a tratat cu mare atenție in ultimii ani sistemul medical investind in aparatură medicală performantă, de ultimă generație și personal medical pregătit să utilizeze această aparatură”, a transmis deputatul Viorica Sandu, în calitate de președinte a Organizației județene de femei PSD.

Potrivit sursei citate, între personalitățile medicale ale județului Galați, la eveniment au participat dr. Ciprian Groza, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, care a vorbit despre drepturile și gratuitățile de care beneficiază bolnavii oncologici;

Prof. dr. Alin Laurențiu Tatu, un profesionist implicat în dezvoltarea tematicilor şi programelor Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi și un reprezentant de top al dermatologiei;

Dr. Marius Ionuț Păduraru un specialist desăvârșit în oncologie medicală, care a răspuns întotdeauna prezent tuturor acțiunilor noastre de conștientizare și informare asupra bolilor oncologice.

„Alături de noi la această acțiune au fost și doamne din toate organizațiile noastre de femei din județul Galați, o echipă de vicepreședinte ale OFSD din județul Galați, femei eficiente ce au demonstrat că OFSD e un nucleu de femei determinate și puternice: doamna Doina Cucu, vicepreședinta Consiliului Județean Galați, domnișoara Andreea Anamaria Naggar, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, doamna senator Laura Georgescu, președinta OFSD a municipiului Galați, doamna consilier județean Liliana Cambanache. președinta OFSD a municipiului Tecuci”, a scris Viorica Sandu, pe Facebook. 

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, mesaj de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului: Galațiul este singurul centru din regiune unde cancerul se poate depista în faze timpurii cu ajutorul unui PET-CT

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este o oportunitate pentru a aduce în atenție importanța prevenirii și combaterii acestei boli, este mesajul transmis de Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„La Galaţi am făcut pași mari în privința tratării și diagnosticării acestei cumplite maladii. Suntem singurul centru din regiune care are două acceleratoare liniare pentru Radioterapie, echipamente medicale ultraperformante, care cresc mult şansele de vindecare ale pacienților oncologici”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

De asemenea, Galațiul are singurul centru din regiune unde cancerul se poate depista în faze timpurii cu ajutorul unui PET-CT, un aparat medical de ultimă generație care realizează o dublă scanare a corpului.

Mai mult, la Galați, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase se află singurul tomograf în coerența optică care, folosind lumina, prin metode non-invazive, ajută medicii la depistarea cancerului de piele.

„Pe lângă acestea, pacienții pot beneficia de echipamente de radiologie și de imagistică modernă la Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie, precum și cabinete noi pentru consultații oncologice în Ambulatoriul Spitalului Județean.Bolnavii de cancer trebuie să ştie că această cruntă maladie poate fi învinsă. Să continuăm să luptăm împreună pentru a preveni și a învinge această boală necruțătoare”, a mai completat președintele CJ Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri