Menu
RSS
Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Oţelul a jucat la Ploieşt...

Când reîncep elevii gălățeni școala?

Când reîncep elevii gălățeni școala…

În Galați, elevii vor reî...

Un polițist de la IPJ Galați a murit pe Faleza Dunări: motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o mașină

Un polițist de la IPJ Galați a muri…

Un motociclist a murit, d...

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL AL TINERILOR MEDICI ONCOLOGI

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFI…

Evenimentul este o oportu...

Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Prev Next

Luni, 20 Februarie 2023 - Regional Press

12 noi stații pentru mașinile electrice au fost puse în funcțiune în Galați

Noi stații pentru mașinile electrice, puse în funcțiune în orașul Galați, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu, pe pagina sa de Facebook. 
 
„Continuăm acțiunile pentru un oraș cu un aer cât mai curat și încurajăm folosirea mijloacelor de transport nepoluante. Vorbim acum despre punerea în funcțiune a 12 stații pentru mașinile electrice din lotul celor 15 pentru care avem finanțare de la Administrația Fondului de Mediu”, a transmis Ionuț Pucheanu. 
 
Cele 12 noi stații sunt situate după cum urmează: Str. Stadionului, Parcare Sala Sporturilor; Parcare Casa de Cultură a Sindicatelor; Str. Brăilei, bloc A8; Str. Brăilei, Parcare Hotel Ibis; Str. Domnească nr. 54, Parcare; B-dul Galați nr. 4C, bloc A12B; Str. Siderurgiștilor, bloc PS2; Str. Constructorilor, bloc E1; Str. Elena Doamna, Parcare zona Gradina Publică; Str. Brăilei, bloc P2 (Trei Star); Str. Feroviarilor, ANL; B-dul Marea Unire, Parcare aferentă Gradina Botanică.
 
„Am instalat până acum 38 de astfel de stații în oraș, iar numărul lor va crește tot mai mult datorită proiectelor pe care le avem cu fonduri prin PNRR”, a completat edilul orașului. 
Citeşte mai departe ...

Caravană mobilă de donare de sânge în județul Galați. Costel Fotea: Un proiect de suflet, care oferă o șansă la viață miilor de pacienți

Consiliul Județean Galați împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați a lansat în urmă cu un an și jumătate un proiect de suflet – o caravană mobilă de donare de sânge în județ. De atunci, sute de oameni au donat sânge. Doar cu o simplă donare de sânge pot fi salvate până la trei vieți, transmite Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
„Un proiect de suflet, la care țin foarte mult, care oferă o șansă la viață miilor de pacienți care au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui. În urmă cu un an și jumătate, "pleca la drum" o caravană mobilă de donare de sânge, cu ajutorul căreia au putut dona și persoanele din mediul rural sau din orașele aflate la zeci de kilometri distanță de municipiul Galați. De atunci, caravana a făcut sute de kilometri în județul nostru. Și va continua și în acest an. Doar cu o simplă donare de sânge pot fi salvate până la trei vieți”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Ultima acțiune a fost organizată la Tecuci, iar în acest moment se pregătesc deja noi deplasări în comunele gălățene, prima pe listă fiind localitatea Pechea.
 
„Doar săptămâna trecută, spitalele gălățene au făcut aproape 500 de solicitări de sânge și produse de sânge. Donează și salvează vieți!”, a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

Un hoț a smuls un lanț de aur de la gâtul unui adolescent

La sediul Poliției Municipiului Tecuci s-a prezentat un tânăr, cu vârsta de 16 ani, din comuna Drăgănești, județul Galați, care a sesizat că, în timp ce se afla în parcul central din municipiul Tecuci, a fost deposedat de un lanț din aur, prin smulgere de la gât, de către o persoană necunoscută, de sex masculin.

La scurt timp după sesizare, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Tecuci au identificat și depistat autorul faptei, fiind vorba de un tânăr, cu vârsta de 18 ani, din municipiul Tecuci.

Lanțul din aur, de 14 grame, a fost recuperat și a fost predat minorului de 16 ani.

Pe baza administrarii probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de tânărul de 18 ani pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, urmând ca în ziua următoare, la data de 21.02.2023, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citeşte mai departe ...

UNIVERSITATEA “DUNĂREA DE JOS” din Galaţi, hotărâtă să ridice Stadionul Universitar

Deocamdată, s-a apucat de demolarea construcțiilor nefuncționale din spațiul rezervat viitorului Complex sportiv - Stadion Portu Roşu.

Publicul interesat este informat că s-a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Demolarea corpurilor C3, C4, tribunei de est, tribunei de vest din cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Complex Sportiv din str. Domnească nr. 155, municipiul Galaţi, Stadion Portu Roşu, jud Galaţi” al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi str. Domnească nr. 155”, propus a fi amplasat în Municipiul Galaţi, str. Domnească nr. 155, judeţul Galaţi.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului A.P.M. Galaţi, str. Regiment 11 Siret, nr. 2, Galaţi şi la sediul UNIVERSITATEA “DUNĂREA DE JOS” din municipiul Galaţi str. Domnească, nr. 47, Judeţul Galaţi, în zilele de luni – joi, între orele 08.30 – 16.00 şi vineri între orele 08.30 – 13.30. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul A.P.M. Galaţi, str. Regiment 11 Siret, nr. 2, Municipiul Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Donează și salvează vieți!, un proiect care continuă cu succes în județul Galați

”Un proiect de suflet, la care țin foarte mult, care oferă o șansă la viață miilor de pacienți care au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui.

În urmă cu un an și jumătate, "pleca la drum" o caravană mobilă de donare de sânge, cu ajutorul căreia au putut dona și persoanele din mediul rural sau din orașele aflate la zeci de kilometri distanță de municipiul Galați”, a precizat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

De atunci, caravana a făcut sute de kilometri în județul nostru. Și va continua și în acest an. Doar cu o simplă donare de sânge pot fi salvate până la trei vieți.

Ultima acțiune a fost organizată la Tecuci, iar în acest moment se pregătesc deja noi deplasări în comunele gălățene, prima pe listă fiind localitatea Pechea.

Doar săptămâna trecută, spitalele gălățene au făcut aproape 500 de solicitări de sânge și produse de sânge.

Donează și salvează vieți!

Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați, vești bune despre Parcul de aventură din Pădurea Gârboavele

Parcul de aventură pe care Consiliul Județean Galați l-a amenajat în Pădurea Gârboavele va fi deschis înainte de Paști.

Locul de agrement are 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri. Gălățenii vor putea încerca trasee precum <scara amiralului>, <fusurile suspendate> sau <podul Tibetan>.

„Parcul este gata. În luna martie, vor veni cei care au montat tirolienele și celelalte echipamente de distracție, să facă o nouă revizie și probe, astfel încât în prima decadă a lunii aprilie să îl deschidem pentru public. Știu că este foarte așteptat acest parc și va fi un loc care va atrage multă lume. Vor fi tarife cu 30% mai mici ca în alte parcuri similare din țară. Asta am cerut celor care se ocupă de stabilirea prețurilor de la parc, să găsească o soluție optimă, astfel încât să tarifele să fie pentru toate buzunarele”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați, la Pro Lider FM.

Ca element de noutate, parcul de aventură din Gârboavele va avea și o pistă de bob suspendată, care va putea fi folosită atât vara, cât și iarna.

Locul de agrement va costa peste 1,6 milioane de lei, fonduri europene. 

Citeşte mai departe ...

20 februarie - Ziua Mondială a Justiţiei Sociale

Ziua mondială a justiţiei sociale este marcată anual la 20 februarie. Iniţiativă a Adunării Generale a ONU din 26 noiembrie 2007, a început să fie aniversată din anul 2009, potrivit http://www.un.org/. La 10 iunie 2008, Organizaţia Mondială a Muncii a adoptat Declaraţia privind justiţia socială pentru o globalizare echitabilă. Scopul Zilei mondiale a justiţiei sociale este de a atrage atenţia factorilor responsabili asupra unor probleme precum sărăcia, şomajul şi excluziunea socială. În literatura de specialitate, se consideră că un individ este exclus social dacă este rezident într-o zonă geografică a societăţii, dar din motive în afara controlului său nu poate participa la activităţile normale ale cetăţenilor din acea societate, chiar dacă şi-a dori să o facă. Tema din acest an se va concentra pe recomandările Agendei noastre comune de consolidare a solidarităţii globale şi de consolidare a încrederii în guvern prin „Depăşirea barierelor şi dezlănţuirea oportunităţilor pentru justiţie socială”.
Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu mulțumește Italiei pentru sprijinul în aderarea la Schengen

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-a mulţumit ministrului de Interne al Italiei, Matteo Piantedosi, deoarece susţine aderarea României la Schengen.

„Roma nu împărtăşeşte miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acţioneze pe considerente interne şi pur electorale. De aceea, am menţionat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluţie! Nu este nici eficient şi nici etic să fim separaţi, aşa cum vor unii lideri austrieci.(...)România doreşte actualizarea parteneriatului strategic pe care îl are cu Italia încă din 1997.

Împreună putem îmbunătăţi acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă. În acest context, i-am mulţumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocaţi ai cauzei României în vederea aderării la spaţiul Schengen", a scris Ciolacu pe Facebook, după întâlnirea cu ministrul de Interne Matteo Piantedosi.



Citeşte mai departe ...

A 16-a înfrângere pentru handbalistele de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Duminică după amiază, la sala Polivalentă Dunărea s-a disputat partida CSM Galaţi -CSM Slatina din cea de-a 17-a etapă a Ligii Florilor MOL. „Derbiul răniţilor” a adus în tribună neaşteptat de mulţi spectatori, iubitori mai vechi de handbal care au sperat că fetele pregătite de Valeriu Costea vor obţine în sfârşit primul succes sezonal. Gălăţencele le-au alimentat speranţele după ce au reuşit să fie în avantaj minim în primul sfert de oră. Din păcate, chiar dacă a avut în faţă un adversar cam de acelaşi calibru, CSM Galaţi s-a stins repede, au reapărut metehnele vechi, cu ratări exasperante de la 7 metri şi în special din situaţii de 1-1 cu portarul advers, pase greşite la intercepţie, o apărare visătoare şi s-a resemnat cu încă o înfrângere, a 16-a din 17 meciuri disputate în Liga Florilor. Rezultat final: CSM Galaţi -CSM Slatina 25-31 (13-16). Lotul echipei gălăţene: Alexandra Prodan 5 intervenţii şi un gol, Nicoleta Petre, Bianca Aron 2 intervenţii -Ana Maria Lopătaru 3 goluri, Cristina Andriţă 1 g, Katarina Mancic 3 g, Daniela Corban 6 g, Mălina Bichir 4 g, Iulia Eiler 2 g, Mădălina Mureş 2 g, Andreea Sandu 1 g, Andreea Taivan 2 g, Ivana Djurovic, Mădălina Manolachi, Bianca Zegrean. CSM Galaţi va juca următorul meci, joi 23 februarie, de la ora 18.00 la Braşov cu Corona, într-o partidă din turul 2 al Cupei României Râureni.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri