Menu
RSS
Un polițist de la IPJ Galați a murit pe Faleza Dunări: motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o mașină

Un polițist de la IPJ Galați a muri…

Un motociclist a murit, d...

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL AL TINERILOR MEDICI ONCOLOGI

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFI…

Evenimentul este o oportu...

Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Prev Next

Miercuri, 15 Februarie 2023 - Regional Press

Un fast-food din Galați își depozita legumele în grupul sanitar

Luni, 13 februarie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a desfășurat acțiuni de control la două unități de tip fast–food din Piaţa Basarabiei și Mazepa 2, din municipiul Galați, în urma unor sesizări primite din partea consumatorilor. Locațiile aparţin SC Sotrebor Food SRL și SC Ariad Mcompany Agil SRL.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat 2 amenzi contravenționale, în valoare de 7.000 lei, și 3 avertismente. Au decis, de asemenea, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate, pentru ambele locații, precum și oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a produselor alimentare neconforme.

Conform CJPC Galați, abaterile constatate în timpul controalelor au fost:

- folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare și spaţii de lucru total neigienizate, cu paviment şi frigidere murdare, rafturi cu zone ruginite, depozitarea legumelor în interiorul grupului sanitar;

- utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu data limită de consum depăşită;

- neafişarea informaţiilor privind preţurile, cantităţile nete, substanţele alergene conţinute în produsele preparate.

Citeşte mai departe ...

8 actori, 8 povești și 150 de copii bucuroși să asculte poveștile lor preferate

Actorii Teatrului Dramatic „Fani Tardini” au sărbătorit Ziua Națională a Lecturii alături de copiii de la Grădinița cu P.P. “Motanul Încălțat” Galați, iar cei mici au fost tare fericiți să-i întâlnească și să-i asculte citind. Pentru 2 ceasuri, 150 de inimi au bătut la unison, iar urechile celor mici au rămas ciulite, semn că atracția pentru cărți mai are o șansă în fața tehnologiei, iar poveștile au un loc aparte în sufletele lor.

Actorii Svetlana Friptu, Florin Vlad Sebastian Vasiliu, Oana Preda, Ana-Maria Ciucanu, Aureliu Batca, Mihaela Gorea Lecca, Dan Căpățână și Carmen Albu le-au citit copiilor de la Grădinița cu P.P. “Motanul Încălțat” Galați și, alături de ei, au petrecut clipe minunate care s-au încheiat cu promisiunea revederii.

Citeşte mai departe ...

„International Childhood Cancer Day”

Ziua internaţională a copilului bolnav de cancer este marcată pe 15 februarie!
Începând din 2002, la iniţiativa organizaţiei Childhood Cancer International, în această zi sunt promovate campanii de colaborare la nivel internaţional pentru a spori gradul de conştientizare cu privire la cancerul infantil şi pentru a exprima susţinerea faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer, faţă de supravieţuitorii acestei maladii şi faţă de familiile acestora.
„Childhood Cancer International” (CCI) reprezintă o reţea globală alcătuită din peste 160 de reţele care includ organizaţii înfiinţate în 90 de ţări de pe cinci continente, conform internationalchildhoodcancerday. org
Simbolul Zilei internaţionale a copilului bolnav de cancer este fundiţa galben-aurie, al cărei scop este acela de a atrage atenţia asupra faptului că fiecare copil bolnav de cancer are dreptul la cea mai bună îngrijire medicală şi psihosocială posibilă, indiferent de ţara de origine, de rasă, de situaţia financiară sau de clasa socială.
Totodată, fundiţa galben-aurie aminteşte că multe dintre decesele copiiilor cu cancer pot fi evitate prin diagnosticarea exactă, în timp util, prin accesul acestor copii la tratament şi îngrijire adecvată, la medicamente esenţiale de bună calitate.
În 2023, mesajul transmis este „We have a vision! Act now!”, punând accentul pe omagiul adus copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer pentru curajul şi rezistenţa lor, dar şi de pe recunoaşterea şi înţelegerea amprentei pe care vieţile lor o pun asupra lumii şi asupra viitorului comun.

Citeşte mai departe ...

Juniorii de la CSŞ Arcada Galaţi mai au doi paşi până la turneul final

  • Publicat în Sport
Campionatul Naţional de volei a programat weekendul trecut meciurile unei noi etape în Grupa Elite şi Grupa Perspectivă. Dintre cele trei echipe gălăţene angrenate în competiţie pe teren a intrat doar una. Juniorii de la CSŞ Arcada Galaţi au primit vizita la sala Puşkin celor de la CSŞ Blaj. Un meci al orgoliilor, leii pregătiţi de Nicu Harabagiu şi Ileana Berdilă au muşcat fără milă din blăjeni, luându-şi cu acest prilej şi mult aşteptata revanşă după ce adversarii ne-au eliminat sezonul trecut din cursa spre ultima fază a competiţiei. Rezultat final: CSŞ Arcada -CSŞ Blaj 3-0. Lotul echipei gălăţene: Răzvan Chirilă, Iuri Eftimie, Iustin Pavel, Ştefan Diaconu, Andrei Cohal, Gabriel Neculai, Sebastian Ursu, Bogdan Cristea, Tudor Apostol, Robert Stamate, Ştefan Doca, Eduard Ionescu, George Chiriac, Codrin Poida. După trei etape, CSŞ Arcada ocupă fotoliul de lider cu maxim de puncte. Leii vor reveni pe teren pe 18-19 februarie, tot în faţa propriilor suporteri, în dubla cu CNMB Rm. Vâlcea şi două victorii le asigură calificarea la turneul final. Cadetele gălăţene de la CSŞ, antrenate de Marian Apostu au stat după retragerea formaţiei LPS Brăila şi vor juca restanţa cu Dinamo Bucureşti. În grupa Perspectivă, cadeţii de la CSŞ Arcada, antrenori Irina Todaşcă şi Ileana, aflaţi pe locul 3 care asigură prezenţa la turneul final vor juca în deplasare dubla cu CSŞ 2 Baia Mare.
Citeşte mai departe ...

Strada Domnească va fi modernizată

Strada Domnească va fi modernizată, grație unui amplu proiect.  Astfel, pentru obiectivul „Modernizare strada Domnească tronson str. Gamulea - str. Gării - proiectare și execuție”, în urma licitației publice, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea Lemacons SRL - Tancrad SRL - Old Road Construct SRL -  Citadina 98 SA - Add Global Design SRL - Creative Road Design SRL. Valoarea contractului este de 16.395.526,41 lei fără TVA, iar durata va fi de 14 luni (3 luni pentru proiectare și 11 luni pentru execuția lucrărilor).

Astfel, pentru segmentul cuprins între strada N. Gamulea (Biserica Greacă) și strada Gării (Biserica Catolică), s-au prevăzut în principal lucrări de modernizare și reabilitare a carosabilului și trotuarelor, cu elemente tip „Aleea Celebrităților - Walk of Fame” pentru personalități marcante ale Galațiului, refacerea stațiilor de autobuz, reconfigurarea și modernizarea spațiilor verzi, sisteme de irigații automatizate, piste pentru bicicliști, bănci și coșuri de gunoi, iluminat public de tip led. Mai mult, pentru pietonalizarea din week-end, în zona intersecției cu str. Gării, dar și la intersecțiile cu drumurile laterale, se vor monta stâlpi retractabili automați, cu acționare electrică sau hidraulică.

Primăria municipiului Galați continuă astfel programul de modernizare a zonei străzii Domnească unde se vor derula multe alte proiecte importante pentru gălățeni ce vor duce în cele din urmă la crearea unui ansamblu urban. Acesta include Teatrul Dramatic, care va fi renovat, modernizarea Piațetei de la Biserica Greacă, amenajarea spațiului din imediata apropiere a străzii Eroilor ce presupune și crearea unei parcări subterane, reconfigurarea parcului unde se află Monumentul Eroilor Revoluției. Mai mult, s-a obținut finanțare în cadrul PNRR pentru proiectul privind reabilitarea Palatului Simion Gheorghiu. Totodată, clădirea de patrimoniu de pe strada Domnească nr. 58 a devenit „Casa Artelor”, grație proiectului european derulat de către Primărie.

În context, amintim că strada Domnească a fost deja modernizată pe segmentul cuprins între strada Brăilei și strada N. Gamulea (Biserica Greacă), dar și Parcul Mihai Eminescu, Parcul de la Parfumul Teilor și Piațeta Florilor de Tei.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Extindem parcarea supraetajată și construim heliport pentru elicopterul SMURD, la Spitalul Județean Galați

Constructorul a finalizat partea de consolidare a structurii actuale a parcării supraetajate din curtea Spitalului Județean, astfel încât aceasta să fie extinsă cu încă un etaj. „Au fost turnați ultimii metri cubi de beton, din cei peste 600 care au fost necesari pentru consolidare”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Toate aceste lucrări sunt necesare și pentru că pe acoperișul acestei parcări va fi amenajat un heliport pentru elicopterul SMURD.

„Constructorul a început deja și lucrările la fundația pilonilor pasarelei care va uni heliportul cu Unitatea de Primiri Urgențe și la platforma necesară lifturilor exterioare. În plus, în fabrică se lucrează deja la partea de confecții metalice, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, să înceapă extinderea propriu-zisă a parcării, prima etapă fiind cea de montare a stâlpilor metalici”, a mai adăugat Costel Fotea.

După finalizarea lucrărilor, parcarea supraetajată din curtea spitalului va avea peste 460 de locuri de parcare, un heliport pe care va putea ateriza inclusiv noaptea elicopterul SMURD, două lifturi exterioare și o pasarelă pentru transportul pacienților direct la UPU.

De asemenea, după finalizarea lucrărilor va fi refăcută întreaga zonă, în mod deosebit drumul de acces, care în acest moment este folosit intens de către utilaje.

Citeşte mai departe ...

Accident grav la Tecuci: doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un tractor

Doi bărbați au murit și altul a ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a lovit un tractor pe o stradă din orașul Tecuci.

Potrivit IPJ Galați, accidentul a avut loc miercuri, pe strada Cuza Vodă din municipiul Tecuci. Un autoturism a pătruns pe sensul opus de mers și a lovit frontal un tractor.

„În urma impactului, șoferul, un bărbat de 24 de ani și pasagerul aflat pe bancheta din față, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, au murit. Un al treilea bărbat care se afla pe bancheta din spate a fost preluat de ambulanță și transportat la spital”, a transmis IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu, vești bune despre salarizarea personalului plătit din fonduri publice

Raport pozitiv dat Proiectului de Lege pentru modificarea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, anunță deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu, pe Facebook.
 
„Prin votul de marți și raport pozitiv, dat în ședința Comisiei pentru Agricultură, Proiectului de Lege pentru modificarea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, salariile de bază ale personalului din cele 42 de centre judeţene şi 262 centre locale APIA vor fi similare celor care se acordă personalului din aparatul central APIA. Acest proiect, al cărui coinițiator sunt, a fost inițiat și susținut de parlamentarii PSD și va duce automat la creșterea salariilor tuturor angajaților din teritoriu. Demersul nu era prevăzut în Legea salarizării din 2017, dar este unul corect, având în vedere realizările acestor angajați ai unei instituții dintre cele mai performante, cu o rată anuală de absorbție a fondurilor europene de 96%”, a transmis deputatul Viorica Sandu.
 
Proiectul urmează a fi dezbătut în Comisia de Muncă și apoi va fi votat în Camera Deputaților, care este for decizional!
Citeşte mai departe ...

Ministrul Familiei a realizat un clip video despre formularele din programul de creștere a natalității

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a realizat un clip video în care prezintă modul în care se completează formularele pentru obținerea sprijinului prin Programul de creștere a natalității. Decizia a fost luată deoarece numeroase dosare au fost cu erori.

Clipul a fost publicat pe Facebook.

„Iată cum se completează, pas cu pas, formularele pentru obținerea sprijinului în valoare de 15.000 de lei prin Programul de creștere a natalității! Am primit peste 10.000 de solicitări și avem deja aproape 1.400 de dosare care au fost declarate eligibile. Vin cu o serie de precizări pentru că în multe dosare am găsit unele erori care au îngreunat munca echipei din minister și a prelungit, din păcate, perioada de așteptare a contractelor și a voucherelor. Nici un dosar nu este respins din acest motiv și pot fi aduse completări”, a transmis Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Handbalul juvenil gălăţean de Valoare

  • Publicat în Sport
Campionatul Naţional de handbal pentru juniori se apropie de încheierea primei faze. Galaţiul a pornit la drum cu 11 echipe dintre care cinci au reuşit deja să-şi asigure calificarea pentru Grupa Valoare. La junioare 1, ACS Lucian Bute, antrenor Cristi Preda s-a impus la limită, scor 16-15, după 8-10 în faţa celor de la CSM Galaţi, antrenor Sanda, după un joc tensionat în care echipa învinsă a acuzat vehement arbitrajul. Loturile folosite: Geamăna, Trifan, Bibicu -Anghel 4 g, Dediu 2 g, Constandache, Lupea, A.Buric 3 g, Ababei, Neagu, Coşovei, Gavrilă 1 g, D.Iorga 2 g, Ioniţă 4 g -ACS Lucian Bute respectiv Ardeleanu, Popa -Chiriac 6 g, Bălănică, Filip, Baştină 1 g, Trincă 1, Dobrea, M.Aron, Păun, Pelin 2 g, Dabija 3 g, R.Munteanu, Pricochel, Bujor, Leagăn. Cele două formaţii gălăţene ocupă primele două locuri în seria B şi vor continua în Grupa Valoare. La junioare 2, ACS Lucian Bute, antrenor Nicoleta Vlad a învins clar pe LPS Brăila, scor final: 48-33 (25-13). Lotul olimpicelor: R.Crăciun, Manta -Tofan 1 gol, Anghel 6 g, Streşină 1 g, Constandache 4 g, D.Crăciun 5 g, Decianu 6 g, Lupea 7 g, A.Buric 5 g, Olaru 1 g, Ungureanu 3 g, Gânsac 8 g, Preda 2 g. Echipa gălăţeană ocupă locul 2 în grupa B şi s-a calificat pentru Grupa Valoare. La junioare 3, ACS Lucian Bute, antrenor Daniela Goldic, s-a impus în duelul gălăţean cu CSŞ, antrenor Luminiţa Stroe, scor final: 34-20 (22-11). Loturile care au evoluat: Popoiu, Rîmniceanu -Barbu 3 g, Nedelcu, Oprişan 10 g, Rebegea, Mazilu 9 g, I.Trifan, Vrabie, E.Buric 1 g, Munteanu 1 g, Dâmbu 1 g, Dohotariu 1 g, Ancerencu 8 g, Simionică -Bute respectiv Tîmpu, Popescu -Hagiu, Vasiliu 7 g, Ionaşcu, Stanciu, Nicolau, Costache, Scarlat 5 g, Bîrlădeanu 3 g, Alexandru, Purice-Susanu 5 g, Rusu, Avădanei. Olimpicele ocupă primul loc şi vor continua cursa pentru medalii în Valoare. CSŞ Galaţi şi-a consolidat locul 4 şi va continua în Grupa Speranţă. CSM Galaţi, antrenor Viorel Alexandru, a avut etapă liberă şi ocupă locul 2 care asigură prezenţa la Valoare. Într-o altă partidă, Viitorul Oţelul, antrenor Daciana Balaban -CSŞ Buzău 20-39 (6-17). Lotul gălăţean: Brişcaru -Ionaşcu 7 g, Iorga 4 g, Mihoci 3 g, Constandache 2 g, Irimin 2 g, Vârtosu 1, Costin 2 g, Vârgolici, Sînpetru, Urmă, Ilaşc, Râcă. La masculin, juniorii 2 de la CSŞ Galaţi, antrenor Relu Druţu se clasează pe locul 3 în seria C şi au şanse foarte mari să acceadă în Grupa Valoare.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri