Menu
RSS
Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Oţelul a jucat la Ploieşt...

Când reîncep elevii gălățeni școala?

Când reîncep elevii gălățeni școala…

În Galați, elevii vor reî...

Un polițist de la IPJ Galați a murit pe Faleza Dunări: motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o mașină

Un polițist de la IPJ Galați a muri…

Un motociclist a murit, d...

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL AL TINERILOR MEDICI ONCOLOGI

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFI…

Evenimentul este o oportu...

Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Prev Next

Duminică, 12 Februarie 2023 - Regional Press

A 15-a înfrângere pe semicerc pentru CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Liga Florilor MOL a programat în weekend câteva partide din cea de-a 16-a etapă. După o serie de meciuri mai bune în acest an neconcretizată şi la zestrea de puncte, CSM Galaţi a primit vizita celor de la Minaur Baia Mare, formaţie clasată pe locul 8 în acest sezon măcinată şi ea de probleme. Din păcate, fetele pregătite de Valeriu Costea au prins o zi foarte slabă, cu multe ratări în atac, cu interii aproape inexistenţi şi ineficienţi şi au năruit şi cea mai mică speranţă a suporterilor care au venit să le încurajeze. Băimărencele nu au impresionat dar au ştiut să profite de oportunităţile avute, şi-au făcut viaţa uşoară încă din min.20 când s-au desprins la şapte goluri pe tabela de marcaj. Gălăţencele, cu un singur punct în clasament au părut blazate şi nu au reuşit să găsească soluţiile cele mai bune în faţa unui adversar rănit dar motivat. Rezultat final: CSM Galaţi -Minaur Baia Mare 20-25 (9-15). Lotul echipei gălăţene: Alexandra Prodan 8 intervenţii, Nicoleta Petre, Bianca Aron -Ana Maria Lopătaru 3 goluri, Iasmina Ichim 2 g, Daniela Corban 3 g, Cristina Andriţa 2 g, Mădălina Manolachi 2 g, Iulia Eiler 6 g, Mălina Bichir 2 g, Katarina Mancic, Ivana Djurovic, Mădălina Mureş, Andreea Merlă. CSM Galaţi va juca etapa viitoare tot acasă cu CSM Slatina. Derbiul suferinţei dintre ultimele două clasate în Ligă se va disputa duminică 19 februarie, de la ora 15.00 la sala Polivalentă Dunărea.

Citeşte mai departe ...

Încă un curs gratuit, cu subvenție, pentru șomerii NEETs din Galați

Tinerii șomeri gălățeni pot urma un curs gratuit de frizer, la absolvirea căruia vor primi și câte o subvenție de 1.800 de lei. Acest lucru este posibil în cadrul proiectului IDEMA, derulat în Regiunea Sud-Est și la care partener este Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați.

Condiții de participare: vârsta cuprinsă între 16 – 29 de ani neîmpliniți; nu mergi la școală; nu ești angajat; nu participi la alt proiect european sau alt curs de calificare; nu ai o firmă; nu realizezi venituri din alte activități legale.

La terminarea cursului, se acordă o subvenție de 1800 lei.

Pentru mai multe informații și preînscrieri, ne poți contacta la numărul de telefon 0733 470713.

De asemenea, poți face preînscrierea online, accesând linkul https://tinerineetsidema.com/inscriere-on-line/ , iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp, anunță organizatorii

Citeşte mai departe ...

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: 120.000 de apeluri la 119 pentru situaţiile de abuz la adresa copiilor

Minstrul Familiei, Gabriela Firea, anunță că de la începtul anului trecut și până acum, la 119 - numărul unic de urgență pentru semnalarea situațiilor de abuz la adresa copiilor- s-au înregistrat 120.000 de apeluri.

 
„Toată recunoștința și prețuirea mea merg, astăzi, către toți cei care, de la capătul liniei telefonice 112, știu unde să lanseze, contracronomentru, apelul urgent pentru ca o viață să fie salvată sau un om să fie ajutat să iasă dintr-o situație limită. Este Ziua Europeană a numărului unic de urgență 112, linia unde fiecare secundă contează, pentru că fiecare secundă poate face difernța între viață și moarte. Acest număr este rezervat doar apelurilor care necesită intervenţia imediată a serviciilor de urgenţă (Ambulanţă, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie), așa că prezența de spirit și viteza de reacție a operatorului sunt esențiale  De anul trecut, din ianuarie, funcționeză și o altă linie importantă – 119 – numărul unic de urgență pentru semnalarea situațiilor de abuz la adresa copiilor”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.
 
Potrivit ministrului, de la începutul lui ianuarie 2022 și până acum, la acest număr s-au înregistrat nu mai puțin de 120.000 de apeluri.
 
„Sigur, nu toate s-au transformat în cazuri confirmate sau cazuri grave, însă, în multe dintre aceste situașii a fost vorba despre copii sau adolescenți aflați în situații grave, de abuz, violență, neglijare, exploatre, abandon”,a mai transmis Gabriela Firea.
 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Victorii amicale pe zăpadă

  • Publicat în Sport

Cele două reprezentante ale Galaţiului îşi continuă pregătirile cu antrenamente în cursul săptămânii şi jocuri amicale în weekend. Sporting Lieşti a jucat pe terenul sintetic al celor de la Metalul Buzău cu CSM 2007 Focşani. Lieştenii antrenaţi de profesorul Cătălin Savu au reuşit un joc bun şi au câştigat cu 2-0 prin reuşitele lui Costin şi Crihană. Sporting a început cu 11-le: A.Brăneţ -Dulgheru, Maftei, Iacob, Dima -Cucu, Crihană, Stan, Iordache -Mihu, Costea. Au mai jucat: Cilighidreanu, Chiriac, Prepeliţă, Călin, Sănduc, Podaşcă, Angheluţă. Următorul amical va fi sâmbătă 18 februarie cu Viitorul Ianca. Unirea Braniştea a jucat pe terenul cu zăpadă de pe Dunărea 2 în compania celor de la Siretul Cosmeşti. Brăniştenii conduşi de pe bancă de Ionuţ Niculcea s-au adaptat bine condiţiilor şi au învins cu 4-0 (2-0), marcatori: Enache, Răducan 2 goluri, Spînache. Unirea a folosit formula: Butunoiu (Petrea) -Popa (Mihai), Enache (Gherase), Manea (Gîţă), Topa (Hilohi) -D.Cireş (Năpîrlică), Florea (Postelnicu) -M.Cireş (Murgoci), Răducanu (Duţu), Ţicămucă (Oniciu) -Docuz (Spînache). Braniştea va încheia seria amicalelor interne miercuri 15 februarie în compania celor de la Viitorul Ianca după care va pleca în cantonament în Spania unde va susţine patru amicale externe.

Citeşte mai departe ...

Campionii de la CSM Arcada au învins în minim de seturi Constanţa

  • Publicat în Sport

Echipa gălăţeană antrenată de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu a jucat sâmbătă în sala Polivalentă Dunărea cu nou promovata CSM Constanţa într-o partidă ce a contat pentru cea de-a 17-a etapă a Diviziei A1 la volei masculin. Campioana României din ultimele patru sezoane, CSM Arcada a controlat meciul, reuşind să obţină o victorie în minim de seturi prin care continuă cursa de urmărire a primelor clasate, Steaua şi Dinamo. Constănţenii, foarte ambiţioşi ne-au pus destule probleme în setul doi când au condus pe tabela de marcaj, ratând şi o minge de set. Gălăţenii au strâns rândurile şi au evitat o eventuală surpriză. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -CSM Constanţa 3-0 (17, 24, 15). CSM Arcada a început cu formula: Butnaru 6 puncte, Vilimanovic 3 p, Madsen (Smits 11 p), Magdaş 5 p, Malescha 15 p, Bala 10 p -Kantor, libero. Au mai jucat: Lescov, Talpă 3 p, Raţă 2 p. După 17 etape, podiumul Diviziei A1 se prezintă astfel: 1. Steaua Bucureşti 46 puncte, 2.Dinamo Bucureşti 45 p, 3.CSM ARCADA GALAŢI 42 p. Etapa viitoare, la sfârşitul acestei săptămâni, CSM Arcada se va deplasa în Capitală pentru duelul cu liderul Steaua.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri