Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Marți, 03 Ianuarie 2023 - Regional Press

Panouri fotovoltaice pe acoperișul Shopping City Galați

Compania NEPI Rockcastle va instala sisteme fotovoltaice pe acoperișurile tuturor mall-urilor pe care le deține în România, inclusiv pe centrul comercial Shopping City Galați.

NEPI Rockcastle a lansat, la sfârșitul anului trecut, procedura de „Achiziție și instalare sistem fotovoltaic de acoperiș cu putere instalată de 2,509 kWp pentru Galați Shopping City”, care are ca obiect achiziția, în regim „la cheie”, a unui sistem fotovoltaic cu puterea instalată de 2,509 kWp pe acoperișul clădirii Galați Shopping City, str. George Coșbuc, Nr. 251 , inclusiv serviciile de proiectare, procurarea, livrarea și instalarea echipamentelor și punerea lor în funcțiune.

Proiectul va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar valoarea estimată a achiziției este de 2,76 milioane de euro (aproximativ 13,56 milioane de lei).

Ofertele pot fi depuse până pe 16 ianuarie 2023, iar perioada de execuție va fi de 8 luni de la data semnării contractului.

Conform unui anunț al companiei încă din primăvara anului trecut, programul de instalare a sistemelor fotovoltaice pe acoperișurile tuturor centrelor comerciale deținute în România ar trebui să se încheie până la sfârșitul anului 2023 și necesită o investiție de 37 milioane euro. Potrivit companiei, producerea de energie va oferi mai multă flexibilitate și rezistență, va atenua impactul creșterii prețurilor la energie electrică și va îmbunătăți durabilitatea acestora.

Citeşte mai departe ...

Incendiu la o casă din comuna Tulucești

Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Galați, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o locuință în construcție din localitatea Tulucești. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului. 

„A ars acoperișul casei, construit din asterală de lemn și învelit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric la instalatia clădirii”, a transmis ISU Galați.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: Trei obiective majore realizate de PSD în 2022 în domeniul autostrăzilor

PSD și-a dovedit expertiza și performanța în gestionarea marilor proiecte de infrastructură rutieră. În 2022, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a realizat trei obiective majore pentru dezvoltarea rețelei de autostrăzi:

1) A încheiat contracte de modernizare a infrastructurii rutiere care însumează cea mai mare valoare din ultimii 30 de ani. Dintre acestea, contractele cu cele mai mari valori sunt pentru construcția de autostrăzi. Astfel, în 2022, ministrul Sorin Grindeanu a semnat contracte în valoare de 23,8 miliarde de lei, de peste 4,5 ori mai mult față de 2021 (5,23 mld. lei) și mai mult decât valoarea totală a contractelor semnate în ultimii 5 ani (21,9 mld. lei 2017-2021)!

2) A dat în lucru, pe toate segmentele sale, prima autostradă care traversează Carpații. Au fost semnate toate contractele pentru Autostrada Sibiu-Pitești (A1), inclusiv cele două secțiuni care traversează zona de munte. Pe secțiunea Sibiu-Boița se circulă deja.

3) A desemnat constructorii pe toate loturile finanțate din PNRR pentru prima autostradă din Moldova. În prezent, toate cele 13 loturi ale Autostrăzii A7, care vor beneficia de finanțare prin PNRR, au constructorii desemnați. Pe 4 loturi se lucrează în prezent.

„Astfel, în 2023, în România vor fi deschise cele mai multe lucrări pentru construcția de autostrăzi. Cea mai mare parte dintre acestea vor beneficia de finanțare din fonduri europene. Această performanță a fost posibilă datorită modificărilor promovate de ministrul Sorin Grindeanu în legislația achizițiilor publice, prin care s-a redus semnificativ perioada pentru contestarea licitațiilor și au fost restrânse mai multe termene din procesul de atribuire a contractelor”, a transmis Biroul de Presă al PSD. 

Citeşte mai departe ...

Alte 10 treceri pentru pietoni iluminate s-au pus în funcțiune în orașul Galați

Primăria municipiului Galați informează că s-au pus în funcțiune încă 10 treceri pentru pietoni iluminate, astfel că în total la această dată sunt în oraș 53 de treceri pentru pietoni iluminate, care asigură o mai bună vizibilitate și cresc siguranța în trafic.

Patru astfel de treceri funcționează în regim permanent pe timpul nopții, după cum urmează: str. Constructorilor - aferent bl. H2, str. Constructorilor - aferent bl. H3, str. Regiment 11 Siret - aferent bl. E, str. Feroviarilor colț cu str. Milcov.

Pentru alte șase treceri, iluminarea este realizată cu ajutorul controllerului pentru sistem de telegestiune, care sesizează prezența pietonilor în dreptul trecerilor și comandă aprinderea corpului de iluminat. Aceste treceri sunt amplasate în următoarele zone: bdul. Dunărea aferent bl. A10 sc. 5, str. Navelor colț cu str. Portului, str. Brândușei colț cu str. Lebedei, str. Ghe. Asachi - aferent Spitalului pentru Copii, str. Ghe. Asachi colț cu str. Lebedei, str. Prelungirea Brăilei - aferent supermarket Kaufland.

Citeşte mai departe ...

Arbitrii şi observatorii gălăţeni au făcut „blat” de Revelion

  • Publicat în Sport

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi, preşedinte Liviu Ciubotariu a respectat o tradiţie de peste 40 de ani şi a organizat în ciuda greutăţilor întâmpinate în găsirea unui teren disponibil o partidă amicală între arbitrii gălăţeni. Evenimentul s-a bucurat de o participare record, 55 de persoane, arbitri şi observatori. Seniorii au întâlnit Tineretul. Tradiţia a fost respectată pe teren, meciul s-a încheiat cu un „blat”, 3-3, marcatori: Gâţă, Bozean, Cucu respectiv Tiron, Ciurea, Enache. Distribuţiile celor două formaţii: Ursu -Ad.Cojocaru, Vişan, Al.Burloiu, Sava, Gâţă, Bozean, Cucu, Dinu, Carp, Balaban, Marin, Mihai, Sandu, Dodu şi Nicoleta Chirilă respectiv Rareş Ciubotariu -Perju, Tiron, Ungureanu, Rîndasu, Păun, A.Carp, Potolea, Ragea, Munteanu, Solomon, Ciurea, Enache, Hitu, S.Sandu, Neamţu, Marica, Postelnicu, Marin, Cornea, Olteanu, V.Ursu, Cilighidreanu, Boghean şi „pantera” Beatrice Ghibrigiu. Pe teren a fost prezent şi „stranierul” Marian Carson, originar din Constanţa. Au absentat pentru al doilea an consecutiv: Ionuţ Constantinescu şi Alexandra Ivan, plecaţi din localitate. Jocul a fost arbitrat de preşedintele Liviu Ciubotariu, uşor accidentat supervizat de observatorii „veterani”: Seceanu, Savu, Balmuş, Păiş, Lupoaie, Istudor, Cocu, C.Ciubotariu, M.Carp iar fotograful oficial a fost Simona Renţa. Repriza a treia şi analiza „fierbinte” a confruntării s-a făcut la Popasul Drumeţilor unde s-a ciocnit o cupă de şampanie şi s-a discutat planul de acţiune pentru partea a doua a sezonului 2022-2023.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri