Vanghele Gogu este unul dintre puţinii rapsozi care au reuşit să promoveze cântecul aromân în perioada comunistă! Prin prezenţa sa în Cenaclul Flacăra, stadioane pline au auzit „iholul armânesc", poate pentru prima dată. De atunci, cu armonica sa vrăjită, marele artist ne ajută să ne facem auzite cântecul şi graiul, pe marile scene din ţară şi străinătate.
Interesant şi admirabil la Vanghele Gogu este faptul ca, păstrându-şi cu încăpăţânare identitatea de fiu al „celor mai sudici dintre români aromânii", lucrează la binele întregii culturi naţionale. O face prin cântece folclorice machidoneşti (pe care le-am adaptat modern, fără să le atingem autenticitatea păstrată şi-n fermecatoarea armonie), dar şi prin compoziţia sa muzicală, „Ninsoarea de adio", pe care coautorul-poet, Adrian Păunescu, a considerat-o de la început o capodoperă. Şi aşa a rămas în muzica noastră actuală.
Cristian Buică este membru al Cenaclului Flacăra din 1983 până în ultima zi, cu o activitate scenică de peste 40 de ani. A realizat până acum trei albume, primul: Noapte de aur (2000), al doilea: Unii cântă, alţii beau (2014) şi Îndrăzneşte (2019).
Magda Puşkaş şi-a început activitatea muzicală la 6 ani ajungând ca mai târziu să participe la turnee de muzică uşoară în judeţul Mureş. În timpul liceului, a făcut parte din grupul Arthemis, grupul de folk al liceului din care s-a născut, în 1981, un nou grup - Ecoul, format din Magda Puşkaş şi fosta sa colegă, Sorina Feier-Bloj. În luna noiembrie a anului 1981 grupul a participat la Festivalul „Baladele Dunării”, în formula Ecoul. În juriu s-au aflat membri ai Cenaclului Flacăra, preşedintele juriului a fost chiar Adrian Păunescu. Luând premiul cel mare, cele două tinere artiste au fost invitate să devină membre active ale Cenaclului. Această colaborare s-a fructificat cu câteva piese de un real succes, cântate în turneele susţinute alături de Cenaclul Flacăra: „La o cană cu vin”, „Din copilărie” sau „Taina”.
Vocea Magdei Puşkaş este vocea unei generaţii, generaţia Flower Power, o voce puternică şi suavă în acelaşi timp. Interpretarea Magdei Puşkaş este una intimizantă şi ludică, iar energia pe care o degajă este de-a dreptul vindecătoare. O puteţi asculta pe Magda Puşkaş, alături de Sorina Bloj, sâmbătă, pe 10 septembrie, de la ora 19:00, în Grădina de vară „Leonard”.
Daniel Iancu, inginer de profesie, s-a lansat în lumea fokului, devenind celebru, în anul 2004, cu piesa Vine valu' îmi ia calu. De atunci, a participat la diverse festivaluri de gen, obţinând numeroase premii. Daniel Iancu, în modul său personal, inimitabil ne adresează o provocare originală, de a participa la concertul său din 10 septembrie : „Ce necaz mai mare poate fi decât acela ca după 45 de ani de căsnicie să-ţi cumpere soacra medicamente? Vreţi să evitaţi o asemenea situaţie ruşinoasă? Am eu o metodă care se bazează pe eliminarea din timp a factorului cauzator. Pentru amănunte vă aştept LA GALAŢI!”
Biletele le puteţi achiziţiona, atât fizic, de la casa de bilete din incinta Teatrului (0236 465 599 si 0753312308), în intervalul orar afişat pe site: www.naeleonard.ro, cât şi online, de pe BLT.ro https://bit.ly/3qf5jOP.