Menu
RSS
Testări medicale gratuite în comunele gălățene Suhurlui și Cuza Vodă

Testări medicale gratuite în comune…

Locuitorii din comunele g...

Președintele CJ Galați, întâlnire cu reprezentanți ai mediului academic și ai mediului de afaceri

Președintele CJ Galați, întâlnire c…

Parteneriatul Consiliul...

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru sezonul 2023-2024

Voleibalistele de la CSU Galaţi şi-…

Galaţiul va fi reprezenta...

Atenție, șoferi: va fi închisă circulația autovehiculelor pe bulevardul Siderurgiștilor

Atenție, șoferi: va fi închisă circ…

Primăria municipiului Gal...

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ținc, restaurată cu fonduri europene

Costel Fotea: Clădirea Farmaciei Ți…

Se lucrează din nou la ...

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca şi statul să dea un exemplu!

Ciolacu: Nu poţi să ceri doar secto…

Premierul României, Marce...

Ziua Internațională de luptă împotriva cancerelor ginecologice

Ziua Internațională de luptă împotr…

Ziua de 20 septembrie est...

Botanica Distractivă

Botanica Distractivă

Te-ai întrebat vreodată c...

Un supermarket Kaufland din Galați, amendat de Protecția Consumatorilor

Un supermarket Kaufland din Galați,…

În data de 12 septembrie,...

Două persoane încarcerate, după ce o mașină și un camion s-au izbit

Două persoane încarcerate, după ce …

Astăzi, în jurul orei 14:...

Prev Next

Joi, 08 Septembrie 2022 - Regional Press

8 septembrie - Ziua mondială pentru terapie fizică și kinetoterapie

Ziua mondială pentru terapie fizică - kinetoterapie este marcată anual la 8 septembrie, pentru a creşte nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte rolul profesiei în menţinerea şi îmbunătăţirea mobilităţii şi independenţei individului.

Această zi, stabilită în 1996 de Confederaţia Mondială pentru Terapie Fizică (WCPT), reprezintă data fondării organizaţiei, în 1951. La înfiinţare, WCPT număra 11 organizaţii membre, ajungând în prezent la peste 120 de organizaţii, ce cuprind peste o jumătate de milion de fizioterapeuţi din întreaga lume, potrivit site-urilor www.wcpt.org şi https://colegiulfizioterapeutilor.ro.

Citeşte mai departe ...

Profesionalizarea carierei didactice - PROF

12 unități școlare din Galați sunt componente a bazelor de practică pedagogică (BPP), care funcționează în cadrul proiectului 146587 - Profesionalizarea carierei didactice - PROF, în scopul organizării și desfășurării activităților de practică pedagogică și mentorat didactic.

Colegiul Național Vasile Alecsandri și Colegiul Național Costache Negri sunt școali de aplicație coordonatoare pentru bază de practică (BPP). Asta în timp ce Liceul Teoretic Dunărea, Liceul de Arte Dimitrie Cuclin, Liceul Tehnologic Carol I, Școala Gimnazială nr. 16, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu, pe deoparte, și Liceul Teoretic Emil Racoviță, Școala Gimnazială nr. 28, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, Școala Gimnazială Ludovic Cosma, Grădinița cu program prelungit nr. 9, sunt părți din structura BPP - formând câte un consorțiu.

Profesionalizarea carierei didactice - PROF este un proiect necompetitiv sistemic al Ministerului Educației, realizat prin POCU. Obiectivul general al acestui proiect vizează asigurarea mentoratului profesional pe durata întregii cariere didactice, în sistemul de învățământ preuniversitar, prin crearea unui sistem național coerent și fiabil de formare profesională și de dezvoltare a competenței didactice, ca formare psihopedagogică, necesare ocupării și exercitării unei funcții didactice precum și obținerii performanței pedagogice în învățământul preuniversitar din România, în activitatea de predare/formare și în activitatea de management educațional, în contextul procesului global de digitalizare a sistemelor de educație.

Citeşte mai departe ...

Vineri, 9 septembrie, centrele ENGIE de relații clienți sunt închise

  • Publicat în Social

Vineri, 9 septembrie, clienții ENGIE România pot transmite solicitările lor doar online, utilizând formularul de contact de pe site-ul engie.ro, centrele de relaţii clienţi fiind închise, informează compania.

Excepție face punctul de vânzare ENGIE din Băneasa Shopping City din București, care va funcționa conform programului obișnuit al centrului comercial.

De asemenea, serviciul de call-center național va fi indisponibil.

Informațiile privind situația facturilor emise, consumul, soldul înregistrat sau alte aspecte utile pot fi accesate direct în contul de client ENGIE, pe site-ul engie.ro sau prin intermediul aplicației mobile ce poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

Începând de luni, 12 septembrie, se revine la programul obişnuit de funcţionare, disponibil pe site-ul companiei, engie.ro.

Citeşte mai departe ...

Carambol cu patru mașini pe DN26, în județul Galați

Patru mașini implicate într-un accident în județul Galați, după ce șoferul unei autoutilitare nu nu a păstrat distanța regulamentară în trafic. Trei persoane au fost rănite.

Poliția Galați a fost sesizată joi, 8 septembrie, prin apel 112 cu privire la faptul că pe Drumul Național 26, în interiorul localității Tătarca, din județul Galați, a avut loc un accident rutier.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 35 ani, din Măstăcani, în timp ce conducea un ansamblu format dintre o autoutilitară cu semiremorcă pe drumul menționat, cu direcția spre municipiul Galați, nu ar fi păstrat distanța regulamentară față de un autoturism aflat pe aceeași direcție de mers, ce era condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 30 ani, din comuna Ivești, și l-ar fi lovit din spate.

Din impact, ansamblul a fost proiectat pe sensul opus de mers, iar șoferul unui autoturism, un bărbat în vârstă de 37 ani, pentru a evita coliziunea, a tras dreapta de volan și a acroșat un cap de pod, aflat pe sensul său de mers. De asemenea, autoturismul lovit din spate a fost proiectat într-o autoutilitară, condus de un bărbat de 58 ani.

„În urma acestui eveniment rutier a rezultat rănirea ușoară a unui număr de trei persoane, bărbatul de 37 ani și o femeie, aflată pe bancheta față dreapta în acest autoturism și bărbatul de 30 ani. Victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Galați.

Toți cei patru conducători auto dețin permis de conducere valabil. La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ.

Traficul rutier în zonă a fost blocat pentru 50 de minute. S-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut acest eveniment rutier. 

Citeşte mai departe ...

Letonul Kristaps Smits vrea să convingă la Cupa Arcada

  • Publicat în Sport

Tradiţia merge mai departe. Campioana României la volei masculin din ultimele sezoane, CSM Arcada a revenit din cantonamentul de la Cheile Grădiştei iar de la începutul acestei săptămâni şi-a reluat antrenamentele la sala Florin Balaiş -Puşkin, aflată pe strada Mihai Bravu nr.44. Tot aici se va disputa în perioada 8-10 septembrie ediţia 2022 a Cupei Arcada care va aduce la start patru formaţii: Steaua Bucureşti, SCM Zalău, CSM Constanţa şi CSM Arcada. Pe ultima sută de metri, lotul echipei gălăţene a fost completat cu internaţionalul ceh, Lubos Bartunek, 32 ani, 194 cm, 83 kg, coordonator, transferat de la Dukla Liberec. Cehia a câştigat în această vară Golden League. Celelalte noi achiziţii sunt: Andrei Mihălescu, Daniel Malescha, Oskar Kjerstein Madsen, Marin Lescov și... internaționalul din Letonia, Kristaps Smits, 24 ani, 188 cm, 82 kg, trăgător secund, jucător venit în probe de l Police SC -Qatar. Lotul de jucători pentru sezonul 2022-2023 mai este format din jucătorii: Marian Bala, Alexandru Raţă, Andrei Butnaru, Vlad Kantor, Liviu Cristudor, Pedro Rangel, Adorjan Sobirov şi Vasile Talpă. Programul Cupei Arcada: joi 8 septembrie: Steaua Bucureşti -CSM Constanţa, ora 15.30; CSM Arcada Galaţi -SCM Zalău, ora 18.00; vineri 9 septembrie: CSM Constanţa -SCM Zalău, ora 15.30; CSM Arcada -Steaua, ora 18.00; sâmbătă 10 septembrie: Steaua -SCM Zalău, ora 10.00 şi CSM Arcada -CSM Constanţa, ora 12.00.

Citeşte mai departe ...

„Siderurgiștii” juniori gălățeni au cucerit argintul la Naționale

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional pe Echipe Juniori Under 15 a avut loc la Bucureşti în sala CSS 6 în perioada 1-2 septembrie. Au fost 5 echipe la start şi s-a jucat sistem grupă. Galaţiul a fost reprezent la nivel înalt de Siderurgistul care a avut următoarele rezultate: 0-5 cu CSM Timişoara (lotul naţional U15 care va face deplasarea la Ibiza, Spania ca sa participe la Campionatul European U15 programat în perioada 21-24 septembrie. La CSM Timişoara a jucat şi Irina Gherasim împrumutată pentru acest turneu de la CSU Galaţi), 5-0 cu CS Botoşani, 3-2 cu ACS Kids Tâmpa Braşov, 3-2 cu CSS 6 Bucureşti, şi a devenit vicecampioană naţională. Lotul Siderurgistul Galaţi: Matei Slavu, Ionuţ Nistor, Sebastian Panaite, David Sinculeţ, împrumutat de la CSS Bacău, Amalia Pintilie, Teodora Grădinaru, Sara Bordeianu, Mădălina Panaite. Antrenori: Dorel Badiu, Iulian Călin, Adrian Panfil. Clasament final : 1.CSM Timişoara, 2.CS Siderurgistul Galaţi, 3.CSS 6 Bucureşi, 4.ACS Kids Tâmpa Braşov, 5.CS Botoşani.
„A fost primul turneu din stagiunea de toamnă, turneu care venea după o pauză competiţională lungă, aşa că eram curioşi să vedem cum se vor prezenta sportivii şi ai noştri dar şi ceilalţi. Am încercat să compensăm lipsa sălii noastre de antrenament de la Siderurgistul (transformată în sală de primire pentru refugiaţii din Ucraina după ce înainte a fost centru de vaccinare anti Covid 19) cu cantonamente şi să încercăm să-i montăm pe copii cât de mult s-a putut. Şi am reuşit. Locul 2 obţinut în această competiţie era rezultatul maxim posibil având în vedere că CSM Timişoara este practic lotul României ce va participa peste 2 săptămâni la Campionatul European U15. Continuăm cu un turneu de pregătire la Ruse în Bulgaria şi apoi mergem din nou la CSS 6, în Bucureşti la sfârşitul lui septembrie pentru Campionatul Naţional Echipe Juniori U13. Deviza noastră? "Ai reuşit, continuă! N-ai reuşit, continuă!". Şi asta facem!", a concluzionat antrenorul Dorel Badiu.

Citeşte mai departe ...

Școala Gimnazială nr.11 din Galați a fost modernizată

Primăria Galați anunță că au fost finalizate lucrările de modernizare la Școala Gimnazială nr 11. 

„Am încheiat lucrările de modernizare la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (nr. 11) din cartierul Țiglina III, iar elevii și profesorii au revenit într-o clădire complet schimbată, modernă și sigură. Așa arată școala acum, după ce a fost modernizată cu fonduri europene în valoare de 11,5 milioane de lei”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu. 

Investiții record în unitățile școlare din Galați 

 Primăria municipiului Galaţi derulează proiecte de investiţii, aflate în diverse stadii, pentru 50 de unităţi de învăţământ din oraş care vizează reabilitarea clădirilor, dotarea cu mobilier sau cu echipamente şcolare, dar şi realizarea de construcţii noi.

"Este vorba despre proiecte cu fonduri europene a căror valoare depăşeşte suma de 50 de milioane de euro. Mai mult, anul acesta s-au derulat lucrări de reparaţii şi igienizări la peste 40 de şcoli, grădiniţe şi licee din municipiul Galaţi, lucrări pentru care s-au alocat alte 3 milioane de lei", informează Primăria Galaţi.

"Trebuie să facem totul pentru a le oferi copiilor cele mai bune condiţii pentru studiu şi dezvoltare. Este un adevărat record de proiecte cu finanţare europeană pentru şcolile gălăţene. Vorbim de 50 de proiecte, dintre care 23 sunt în implementare deja, iar altele în evaluare în cadrul PNRR. Sunt şcoli sau grădiniţe construite înainte de anul 1990 în care investiţiile au lipsit şi mă bucur că reuşim să le aducem la standarde europene", a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

În momentul de faţă, din cele 23 de proiecte aflate în implementare, 17 proiecte sunt în diverse stadii de execuţie a lucrărilor, iar două dintre acestea presupun realizarea de construcţii noi.

Citeşte mai departe ...

Toamna şi bucuriile ei culturale

Toamna a sosit şi odată cu ea întâlnirile noastre de suflet cu publicul dornic de spectacole muzicale. Septembrie muzical aduce noi ediţii ale festivalurilor de Folk la Dunăre şi Danube Jazz, Blues & Rock, la Grădina „Leonard”. Seri pline de muzică contemplativă şi liniştită, balsam pentru suflet, cu frumuseţea comuniunii dintre muzică şi poezie, cu nostalgia armoniilor unice, dar şi a umorului critic, uneori acid. Octombrie ne introduce în lumea magică a sălii de spectacol pentru a descoperi ritmurile alerte ale operetei şi musicalului sau universul emoţional al operei. Vă aşteptăm să împărtăşiţi cu noi, bucuriile şi binefacerile muzicii !

Vineri, 9 septembrie ora 19:00 la Grădina de vară „Leonard”

Festivalul Folk la Dunăre a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie! Cu această ocazie, vă aşteptăm pe 9 şi 10 septembrie, începând cu ora 19.00, la Grădina de vară „Leonard”, pentru a ne bucura împreună de nostalgia muzicii folk. Omul din Sarmisegetuza deschide prima seară a Festivalului Folk la Dunăre. Grupul a fost înfiinţat în 2015, susţinând spectacole în pub-uri, cluburi, apariţii la radiourile şi televiziunile locale, participând şi la festivaluri de gen. De la început manifestă tendinţe folk prin utilizarea instrumentelor reci şi percuţie, dar treptat capătă o orientare folk-rock prin noua orchestraţie abordată, realizată cu succes, prin înregistrarea singurului album de până acum, denumit „Cântece de peste an". În prezent, grupul pregăteşte un album rock, având deja 6 melodii înregistrate. Formula de scenă îi reuneşte pe Mihai Anton - chitară şi voce, Mugurel Bezman - chitară bas şi voce, Emil Dragomir – tobe.
Pe Claudia Şerdan & Eugen Mihăescu, îi vom asculta în prima seară a Festivalului Folk la Dunăre. Muzica lor? Un pod ce uneşte sentimentele şi trăirile lor! Un pod pe care se plimbă adesea Rock-ul şi Folk-ul într-o singură patină: Cea a timpului! Găseşti părţi şi nuanţe din tine, aici lângă noi! Te aşteptăm la o plimbare...! E mai mult decât un concert, e o poveste, ce încă se mai scrie. E aventura unei fete ce a plecat departe, pentru a avea de povestit, cu dragoste şi sensibilitate. Vocea caldă şi specială a Claudiei Şerdan şi măiestria experimentatului Eugen Mihăescu nu e de ratat, e de ascultat!
Tot în prima seară a Festivalului Folk la Dunăre, îi vom asculta pe Ţapinarii. Formaţia vocal-instrumentală de două voci şi o chitară, vă provoacă la un concert rupt din viaţa reală. Versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorţ, criza de 40, libertate şi fericire.
Aşadar, vă aşteptăm în acest weekend, într-un număr cât mai mare, indiferent de starea civilă, la Grădina de vară „Leonard”, vineri, 9 septembrie, începând cu ora 19.00, pentru a ne bucura împreună de muzică bună în compania lui Cosmin Covei şi Adrian Tănase.
Trupa Fără Zahăr va încheia prima seară a Festivalului Folk la Dunăre.

Citeşte mai departe ...

Guvernul oferă sprijin de 15.000 lei pentru fertilizarea in vitro

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță că Guvernul va oferi sprijin financiar de 15.000 lei pentru acoperirea costurilor tratamentului in vitro, în condiţiile în care unul din cinci cupluri din România este infertil.

„Aceste proiecte încearcă, prin efort guvernamental, să stopeze declinul demografic. Din păcate, în România anul trecut s-au născut cei mai puţini copii - 180.000, iar anul acesta cu 20% mai puţin, până acum. Înregistrăm o înrăutăţire a situaţiei. (...) Sunt cauze multiple. De multe ori, situaţia financiară îi împiedică să decidă să aibă copii. În ultimii ani, există şi o altă mare problemă legată de domeniul sănătăţii şi anume infertilitatea. Unul din cinci cupluri din România este infertil. Femeile care suferă de această afecţiune, infertilitatea, sunt în imposibilitatea de a-şi plăti aceste tratamente, care sunt destul de costisitoare. Proiectul de astăzi vine ţintit aici şi anume un sprijin de 15.000 lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament. Sper ca până la sfârşitul anului să avem primele beneficiare", a declarat Gabriela Firea.

 Potrivit sursei citate, vârsta femeilor care pot să acceseze programul de fertilizare în vitro a fost extinsă până la 45 de ani. 

Citeşte mai departe ...

Stadiul lucrărilor la Podul Hobanat: urmează montarea ultimelor elemente de tablier

Avansează lucrările la podul hobanat din Galaţi. Constructorul urmează să monteze suporții de susținere a pieselor metalice pentru ultimele elemente de tablier

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi anunţă că pentru continuarea lucrărilor de montare a tablierului la podul hobanat al Drumului de Centură, traficul pe DJ251, în imediata apropiere a podului, va fi deviat pe o rută ocolitoare, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri. Este vorba despre un segment de drum de pe DJ251, aflat la jumătatea distanței dintre sensul giratoriu de la Talcioc și pasajul de cale ferată.

„Astfel, de joi, 8 septembrie, începând cu ora 10:00, timp de trei luni, traficul va fi deviat pe sub podul hobanat, astfel încât constructorul să poată monta suporții de susținere a pieselor metalice pentru ultimele elemente de tablier”, au transmis reprezentanții CJ Galați.

După ce această importantă etapă va fi finalizată, va începe amplul proces de montare pas cu pas a hobanelor.

Podul hobanat este o construcţie unică în regiunea sud-est a României şi va avea 62 de metri înălţime. Podul va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri