Menu
RSS
Două cadre didactice de la UDJG, premiate la „Gala Scriitorilor”

Două cadre didactice de la UDJG, pr…

Consiliul Județean Galați...

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austr…

Președintele PSD, Marcel ...

Oţelul părăseşte Cupa

Oţelul părăseşte Cupa

Cupa României Betano a pr...

Consiliul Județean Galați a organizat Conferința internațională privind noile metode de diagnistic și tratament ale copiilor și tinerilor

Consiliul Județean Galați a organiz…

Președintele CJ Galați, C...

Duminică, povestea trupei Phoenix este „spusă” la Galați

Duminică, povestea trupei Phoenix e…

Duminică, 11 decembrie, l...

Arbitrii gălăţeni la mare căutare pe semicerc

Arbitrii gălăţeni la mare căutare p…

Săptămâna aceasta a fost ...

„Gala Scriitorilor”, eveniment desfășurat pentru prima dată la Galați, de Consiliul Județean

„Gala Scriitorilor”, eveniment desf…

Astăzi a avut loc „Gala S...

A doua victorie pe semicerc pentru satelitul CSM Galaţi

A doua victorie pe semicerc pentru …

Divizia A la handbal femi...

Încep licitațiile privind alocarea locurilor de parcare din parcările de reședință

Încep licitațiile privind alocarea …

Primăria municipiului Gal...

Prev Next

Miercuri, 14 Septembrie 2022 - Regional Press

Cum poți afla câți bani mai ai pe cardul social

  • Publicat în Social

Zeci de mii de gălățeni beneficiază, în acest an, de voucherele sociale acordate de stat la fiecare două luni, în valoare de 250 de lei, pentru cumpărarea de alimente de către persoanele singure sau familiile cu venituri reduse.

Însă mulți dintre ei nu știu câți bani mai au pe card după ce au fost la cumpărături, iar verificarea soldului nu se poate face la niciun bancomat.

Sunt două variante pentru aflarea soldului, fie contactând telefonic emitentul cardului, fie folosind aplicația de mobil dezvoltată de acesta.

Cardurile cu tichete sociale pentru mâncare au fost emise de 3 firme: Edenred, Sodexo și UP România. Numerele de telefon indicate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru fiecare dintre acești emitenți sunt: Edenred - 021 301 33 03, Sodexo - 021 204 46 64 și UP România - 0374 66 22 73. Alte numere de telefon pot fi găsite în secțiunea „Contact" de pe site-ul fiecărui emitent.

Detalii despre aplicațiile de mobil cu ajutorul cărora se poate afla soldul de pe cardurile cu tichete sociale pentru mâncare se găsesc, de asemenea, pe website-ul fiecăruia dintre cei 3 emitenți.

Citeşte mai departe ...

Sisteme performante care curăță aerul de microbi, la Spitalul TBC Galați

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat astăzi un nou contract cu fonduri europene pentru Spitalul de Pneumoftiziologie. Este vorba de modernizarea instalației electrice și realizarea unui sistem de ventilare și tratare a aerului, folosind și instalații cu presiune negativă, în două clădiri ale spitalului, acolo unde au fost și sunt tratate cazurile de coronavirus. Valoarea contractului de finanțare este de 7.978.880 de lei.  

“Este o investiție extrem de importantă pentru Spitalul TBC, care va aduce mai multă siguranță pentru pacienți și pentru personalul medical.Vom reface în totalitate instalația electrică din cele mai importante corpuri de clădire, folosind la interior așa numitele cabluri “halogen free”, care sunt ignifugate și rezistente la impact.

De asemenea, vom monta și instalații de ultimă generație de ventilare și tratare a aerului, folosind în anumite saloane și spații medicale inclusiv sisteme cu presiune negativă, care filtrează în mod continuu aerul. Fluxul și presiunea aerului au un rol foarte important în eliminarea germenilor, sistemul cu presiune negativă fiind eficient și împotriva contaminărilor în cazul pacienților contagioși, mai ales atunci când vorbim de coronavirus sau tuberculoză”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Finanțarea acestui proiect este realizată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Citeşte mai departe ...

Parcul de la „Elice” va fi modernizat

Primăria municipiului Galați anunță că a fost lansat în licitație contractul privind modernizarea Parcului de la „Elice”. Astfel, acest loc emblematic de pe Faleza Dunării va avea un aspect nou și va deveni un spațiu plăcut pentru odihnă, relaxare și promenadă.

„Lucrările presupun în principal realizarea de alei pietonale cu dale din granit, instalarea sistemului de irigații pentru spațiile verzi, instalarea sistemului de iluminat utilitar și de ambianță, instalarea de camere de supraveghere, amplasarea de mobilier urban, dar și a unor zone de umbrire”, a transmis Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Valoarea estimată pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 3.013.962,88 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 27.09.2022.

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Circulația pe Faleză închisă pentru evenimentul Salon auto GAS 2022

Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 16 septembrie, ora 6.00 – 18 septembrie, ora 24.00, vor fi închise circulației autovehiculelor bdul. Marea Unire, tronsonul cuprins între str. Regiment 11 Siret (Prelungirea Coșbuc) și str. Navelor, și str. Traian, tronsonul cuprins între str. Roșiori și bdul. Marea Unire, cu ocazia desfășurării evenimentului Salonul Auto GAS 2022.   

Pe bdul. Marea Unire, tronsonul cuprins între str. Regiment 11 Siret și str. G-ral Al. Cernat, precum și pe tronsonul cuprins între str. G-ral Al. Cernat și str. Navelor, va fi permis doar accesul riveranilor și al organizatorilor evenimentului. De asemenea, riveranii care locuiesc pe Aleea Mercur (zona Hotel Vega) vor avea acces către adresa de domiciliu doar de pe bdul. Marea Unire, dinspre str. Navelor.

Rute ocolitoare recomandate:

1. bdul. Marea Unire – str. Regiment 11 Siret (Prelungirea Coșbuc) – str. Brăilei;

2. str. Portului – str. Navelor – str. Egalității;

3. str. Portului – str. George Enescu – str. Dogăriei.

Reamintim că în perioada 17 septembrie 2022, ora 8.00 – 18 septembrie 2022, ora 23.00, str. Domnească, tronsonul cuprins între str. Brăilei și str. Navelor, va fi închis circulației autovehiculelor.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale.

Salonul Auto GAS2022 este cel mai mare eveniment auto din regiune și va reuni peste 25 de mărci auto la categoriile autoturisme, autoutilitare și camioane. Vor fi prezentate ultimele tendințe din piața auto 2022 și vor fi expuse peste 200 de autovehicule. Ca în fiecare an, sunt așteptate premiere la nivel național, lansări de modele noi, cât și modele ce vor fi prezente pentru prima dată în regiune și care nu sunt disponibile în showroom-urile dealearilor zonali. Evenimentul se deschide oficial vineri, 16 septembrie, la ora 17.00 și se va închide  duminică, 18 septembrie, la ora 21.00.

 

Citeşte mai departe ...

Ziua Inginerului Român, sărbătorită la Galați

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi împreună cu Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) – Filiala Galaţi şi Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR) celebrează astăzi la Facultatea de Inginerie, corp D, sala D12, Ziua Inginerului Român.

Cu această ocazie, vor fi prezenţi reprezentanţi ai mediului academic (Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi), reprezentanţi ai industriei din judeţele Galaţi şi Brăila (APDM SA, Criomec SA, Liberty, Grande Gloria SA, Aldahra, Damen, Astaldi spa şi IHI Infrastructure Systems Co. Ltd), şi reprezentanţi ai asociaţiilor ANCONAV şi AGIR.

În cadrul întâlnirii, invitaţii noştri vor face cunoscute detalii semnificative legate de realizări actuale din mai multe domenii ale ingineriei, între care se numără îngheţata premiată la concursul Ecotrophelia Europe (Woopi Ice), catamaranul  pentru ecologizarea apelor maritime şi dunărene, filtrele de putere pentru îmbunătăţirea calităţii la furnizarea energiei electrice, podul peste Dunăre dintre Galaţi şi Brăila, agricultura de precizie, oţelul verde şi altele.

Anca Nicolau, profesor la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi preşedinta Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR) – Filiala Galaţi consideră că „această întâlnire va evidenţia importanţa profesiei de inginer atât pentru economie, cât şi pentru viaţa de zi cu zi, va satisface curiozitatea celor care vor să înţeleagă cum răspund specialiştii provocărilor zilelor noaste şi, nu în ultimul rând, va trezi interesul tinerilor de a îmbrăţişa o profesie care presupune deopotrivă inventivitate şi rigoare”.

„În perioada interbelică, Inginerul era privit ca un Deux ex Machina iar Tudor Arghezi considera Ingineria ca fiind Arta miracolelor materializate, pe când astăzi, deşi este o meserie foarte căutată, este pare-se vremelnic ocolită de atenţia tinerilor absolvenţi de liceu. Celebrarea Zilei Inginerului Român la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, își propune să aducă faţă în faţă firme importante din zona de S-E a României, care vor promova realizări inginereşti deosebite, studenţi, profesori şi cercetători, care vor prezenta rezultate ale cercetărilor realizate, pentru a se putea face conexiunea dintre studiile universitare şi lumea reală” a declarat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, membru corespondent ASTR.

Evenimentul este deschis publicului larg, în limita locurilor disponibile, şi va fi transmis live pe Facebook-ul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: Românii merită în Schengen!

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, inițiator și susținător al mai multor campanii naționale pentru aderarea României în spațiul Schengen, a solicitat, în plenul Parlamentului European, ca aceasta decizie să fie adoptată până la finalul anului.

“Românii merită în Schengen! România respectă de foarte mulți ani toate criteriile privind aderarea la spațiul Schengen, iar evaluările succesive ale Comisiei Europene, confirmate și în contextul războiului din Ucraina, arată că țara noastră asigură protecția frontierelor externe, la cele mai înalte standarde. Liderii europeni nu au nicio justificare să nu accepte primirea României în spațiul Schengen, în acest an.” a declarat europarlamentarul român, Victor Negrescu.

Eurodeputatul român a purtat, în plenul Parlamentului European, un tricou inscripționat cu denumirea campaniei #RomâniiMerităÎnSchengen, pe care a inițiat-o împreună cu PES activists România și Partidul Social Democrat, prin intermediul căreia au fost contactați toți liderii europeni care pot influența decizia privind aderarea României la spațiul Schengen.

Mesajul vicepreședintelui Partidului Social Democrat, Victor Negrescu, vine în sprijinul campaniei, care se realizează în prezent în țară, prin care se strâng mesaje de susținere a acestui obiectiv, transmise de români prin intermediul a zeci de mii de cărți poștale puse la dispoziție de organizatori.

“Cancelarul social-democrat german, Olaf Scholz, a spus foarte clar că românii, prin eforturile făcute, merită respectul Europei și intrarea în acest spațiu de liberă circulație. Păcat că anumite guverne europene de centru-dreapta au refuzat și se opun în continuare în a recunoaște acest drept cetățenilor români. Împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România vom lupta până la capăt pentru acest obiectiv, vom solicita o nouă dezbatere în plenul Parlamentului European și în curând vom depune, la sediul Consiliului, zeci de mii de mesaje ale românilor pentru acest deziderat. Nu putem avea o Europă puternică și unită până când românii nu vor avea aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni europeni.” a adăugat vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu.

Coordonator național al PES activists România, Victor Negrescu a inițiat în anul 2015, împreună cu PES activists România, petiția #RomâniaCereÎnSchengen, inițiativă susținută de peste 40.000 de români care a generat din partea Parlamentului European o rezoluție importantă de sprijin privind aderarea României la spațiul Schengen. 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, către tinerii social-democraţi: Nu există reţetă pentru a deveni buni politicieni

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, le-a transmis tinerilor social-democraţi că nu există o reţetă referitor la cum aceştia să devină buni politicieni, explicând cum a ajuns el liderul partidului.

„Nu aş continua cu glume, glumiţe, am înţeles că deja au înfiinţat o poliţie a glumelor, e coordonată de cineva cu batistuţă, de altfel un obişnuit de al nostru la şedinţele de vară ale Partidului Social Democrat. (…) Nimeni nu are reţeta (…) cum să deveniţi buni politicieni. Şi să vă spun din experienţa mea personală, în primul şi în primul rând, am pornit de la TSD. Am pornit de la TSD Buzău. În al doilea rând, nu am crezut şi n-am aspirat şi nu am visat vreodată că, la un moment dat, colegii o să mă aleagă să fiu preşedintele Partidului Social Democrat. Lucrurile, câteodată, nu trebuiesc forţate, trebuiesc lăsate să fie în firea lor”, a declarat președintele PSD.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri