Menu
RSS
Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Percheziții la AFDJ. Procurorii ver…

Parchetul European (EPPO)...

Bodișteanu a dat gol pentru România

Bodișteanu a dat gol pentru România

Mijlocaşul Oţelului Ştefa...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit…

Liga 1 la futsal a progra...

Programul FLEX 2025-2026

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite î...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

Ciolacu: România va avea cea mai ma…

România va avea cea mai...

Protecția Consumatorului, avertisment: Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia!

Protecția Consumatorului, avertisme…

Unele firme vopsesc car...

Prev Next

Miercuri, 03 August 2022 - Regional Press

A doua etapă de înscriere la liceu

A început sesiunea a doua pentru înscrierea la liceu. Cererile de înscriere  se depun în perioada 1-3 august, potrivit calendarului oficial. 

În etapa a II-a de admitere la liceu pot participa: elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere in termen, elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapa de admitere, dar au renunțat, în scris, la locul ocupat, cei care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă moderă sau de limbă maternă în etapa a doua, candidați care nu au participat la repartizarea computerizată, absolvenții care nu au susținut Evaluarea Națională.

La nivel national, peste 6.850 de absolvenți de clasa a VIII-a au rămas nerepartizați, potrivit datelor din aplicația de admitere.

Inspectoratul Școlar Județean Galați a anunţat că sunt libere, pentru a doua sesiune de admitere la liceu, 243 de locuri la clasa a IX-a.

Pe 4 august sunt afișate rezultatele repartizării computerizate. Dacă nici de data aceasta elevii nu vor fi repartizați, candidații vor fi redistribuiți către locurile din școlile profesionale.

Citeşte mai departe ...

Contracte de 192 milioane de lei, semnate de CFR SA cu Arcada Company Galați

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunță că a desemnat ofertele câștigătoare pentru loturile 7 (Galați) și 8 (Constanța), în cadrul procedurii de licitație pentru lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată.

Valoarea totală a ofertelor depuse pentru încheierea acordurilor-cadru, aferente celor 2 loturi, este de 192.195.123,20 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Conform CFR SA, ambele oferte declarate câștigătoare au fost depuse de gălățenii de la Arcada Company.

„Scopul lucrărilor de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată este înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel și ale suprastructurii căii, în vederea eliminării restricțiilor de viteză și aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați, lucrări care vor contribui în mod direct la creșterea gradului de confort și de siguranță pentru transportul feroviar și, implicit, pentru transportul rutier, prin realizarea inclusive a planeității zonei carosabile a trecerilor la nivel cu calea ferată”, menționează CFR SA.

Acordurile-cadru se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor și condițiilor ce vor guverna contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate.

Luni, 1 august, CFR SA a anunțat ofertele desemnate câștigătoare pentru loturile 3 (Timișoara), 4 (Cluj) și 6 (Iași), cu o valoarea financiară totală de 291,4 milioane lei, fără TVA.

Citeşte mai departe ...

LIBERTY devine sponsor oficial al SC OŢELUL Galați

LIBERTY și GFG Foundation au semnat un parteneriat cu SC Oțelul Galați, prin care devin sponsori oficiali ai celui mai titrat club de fotbal din regiunea Moldovei. Echipa va beneficia din nou de sprijinul uneia dintre cele mai mari companii siderurgice europene pentru a-și atinge obiectivul de revenire în elita fotbalului românesc.

În cadrul parteneriatului, LIBERTY Steel Group, GFG Foundation și SC Oțelul Galați vor oferi suport clubului și echipei de seniori conduse de antrenorul Dorinel Munteanu în vederea realizării obiectivelor de performanță propuse. Mai mult, partenerii vor contrbui la dezvoltarea Academiei de Copii și Juniori și a mișcării sportive din comunitate prin implementarea unor strategii inovatoare. Stadionul Oțelul, terenul de luptă al celor mai mari performanţe ale fotbalului gălăţean, va fi în continuare dedicat activității echipei pentru a fi repus pe harta arenelor importante din România.

Ajay Aggarwal, președintele LIBERTY Steel Group Europe și Chairman of the Board LIBERTY Galați, a declarat: „În numele lui Sanjeev Gupta și al colegilor din Galați, suntem mândri să susținem cea mai iubită echipă din regiunea Galați - LIBERTY este onorat sa facă parte din trecutul și viitorul echipei Otelul Galați. Clubul are o istorie de succes și este deținută de suportari înfocați, mulți dintre ei colegii noștri, de aceea suținem clubul și comunitatea. Din fericire, am fost prezent la finala victorioasă din sezonul trecut și am fost impresionat de atmosfera de pe stadion, de emoțiile comunității, de numărul familiilor cu copii prezenți la meci și de pasiunea fanilor conduși de The Steel Boys. Alături de Sanjeev, LIBERTY și GFG Foundation, îl felicităm pe antrenorul Dorinel Munteanu și echipa Oțelul pentru rezultatele remarcabile și le urăm mult succes în acest sezon important. Așteptăm cu nerăbdare să participăm sâmbătă la meciul de deschidere.”.

„În mod cert, asistăm la un moment prin care istoria fotbalului gălățean este rescrisă. Oțelul, prin sprijinul LIBERTY și GFG Foundation, reface echipa puternică care a reprezentat comunitatea la cel mai înalt nivel. Combinatul siderurgic, clubul și suporterii devin din nou coechipieri într-o echipă de succes ce va reda tuturor pasiunea pentru fotbal și mândria de a reprezenta orașul”, a declarat Marian Brăilescu, președintele SC Oțelul Galați.

Cornel Moisescu, membru-fondator al SC Oțelul Galați și directorul departamentului de producție-fontă în cadrul LIBERTY Steel Group, a afirmat: " Mereu am știut că distanța dintre vise și realitate se numește acțiune. Ceea ce se întâmplă acum reprezintă o parte din visele unor idealisti care au pornit la un drum imposibil în vara anului 2016: renașterea Oțelului, recuperarea palmaresului, promovarea în ligă, atragerea sprijinului comunității prin contribuția Consiliului Local Galati și acum parteneriatul cu GFG Foundation și LIBERTY. Iar noi visăm in continuare. LIBERTY Galați iubește această echipă pentru că este inima de oțel care bate pentru orașul Galați și pentru comunitatea noastră. LIBERTY Galați are planuri ambițioase să producă GREENSTEEL și să ajute Europa să devină verde, iar SC Oțelul Galați are planuri ambițioase să câștige liga, să facă mii de fani fericiți și mândri că  sunt din Galați și să revină acolo unde îi este locul – în elita fotbalului românesc. Aștept cu nerăbdare să îndeplinim aceste planuri pline de ambiție în următorii ani”.

„Sunt bucuros că LIBERTY și GFG Foundation au venit în sprijinul proiectului nostru și vor susține obiectivele pe care ni le propunem. Aceste entități au dat dovadă întotdeauna de seriozitate și profesionalism, repere care m-au ghidat în toată activitatea competițională, atât ca jucător, cât și acum ca antrenor, valori pe care sperăm să le dezvoltăm împreună și în cadrul clubului. Am convingerea că vom reuși, alături de suporteri și comunitatea gălățeană, să transpunem toată pasiunea din spatele acestui parteneriat în performanțele sportive ale echipei.”, a declarat Dorinel Munteanu, manager tehnic SC Oțelul Galați.

LIBERTY Galați s-a asociat cu SC Oțelul încă din 1964 când clubul a fost format pentru a reprezenta combinatul siderurgic înființat în acea perioadă, fiind implicat și în construcția terenului încă din 1979. Compania a rămas un sponsor mândru al clubului timp de 48 de ani, susținându-l până la cele mai bune performanțe – de la campion al Cupei UEFA Intertototo și al Supercupei României.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi se antrenează fără straniere

  • Publicat în Sport

Handbalistele gălăţene sub conducerea antrenorului Valeriu Costea pregătesc în linişte revenirea în Liga Florilor. În lipsa unui cantonament montan, Cristina Marcu, Mădălina Manolachi, Mălina Bichir, Iulia Eiler &Co s-au pregătit pe plan local cu antrenamente fizice pe stadion şi antrenamente tehnico-tactice. Din păcate, lotul nu este complet din motive obiective. Mădălina Manolachi, Iasmina Ichim, Ana Maria Lopătaru au revenit la începutul săptămânii de la Europenele Universitare iar cele două straniere transferate în această vară: muntenegreanca Ivana Djurovic, 20 ani, 178 cm, de la HC Levalea 2010 şi sârboaica Katarina Mancic, 25 ani, 183 cm, de la ZRK Bukovicka Banja vor ajunge la Galaţi în cel mai scurt timp după rezolvarea problemelor cu vizele. Celelalte achiziţii: Andreea Sandu, Alexandra Prodan şi Bianca Zegrean se antrenează alături de noile coechipiere. CSM Galaţi va începe în perioada următoare meciurile amicale. Primul este programat sâmbătă 6 august în deplasare cu Gloria Buzău, una din reprezentantele României în Cupa EHF. Echipa gălăţeană va participa apoi la două turnee: 11-12 august la Rm. Vâlcea alături de: Dacia Mioveni, CSM Slatina şi SCM Rm. Vâlcea respectiv 19-20 august la Brăila unde mai participă SCM Craiova, Corona Braşov şi Dunărea Brăila. Liga Florilor va debuta pe 28 august.

Citeşte mai departe ...

FC Universitatea s-a reunit în zi aniversară

  • Publicat în Sport

Singura reprezentantă a fotbalului feminin din Moldova în elită, FC Universitatea Galaţi a fost invitată să se înscrie în Liga 1 deşi din punct de vedere sportiv a retrogradat în eşalonul secund. Echipa gălăţeană antrenată de Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă, va trebui să strângă rândurile şi speră să fie sprijinită pentru a putea reprezenta cu cinste Galaţiul. „După un sezon extrem de greu şi spun asta din toate punctele de vedere, am reuşit să terminăm pe locul 11, acest loc ne oferă posibilitatea să rămânem în Liga 1. Având în vedere că vicecampioana Heniu nu s-a înscris în campionat, noi suntem echipa care a fost invitată de către Federaţie. Însă situaţia din punct de vedere financiar nu este una bună deoarece în acestă vară ne-am achitat faţă de toate jucătoarele promisiunea practic am reuşit să terminăm cel mai greu sezon de la înfiinţare şi sper din toată inima să nu urmeze unul la fel. Ne punem speranţe într-o rectificare ceea ce ar însemna pentru club o gură mare de oxigen. Nu voi refuza niciodată să particip într-o competiţie indiferent de ligă vom lupta până la final. Tot mai multe echipe de fotbal feminin fac parteneriate cu echipele de liga 1 masculin ceea ce înseamnă că uşor uşor fotbalul feminin se dezvoltă din ce în ce mai mult. Ca şi exemple, CFR Cluj a făcut parteneriat cu Olimpic Star Cluj, echipă ce activează în liga secundă iar Universitatea Cluj cu Olimpia Cluj, campiona din ultimii 10 ani”, a concluzionat preşedintele-antrenor, Gabi Călinescu. Lotul de jucătoare pentru sezonul 2022-2023: Portari - Bobocea Georgiana, Pazargic Roxana; Fundaşi: Crăciun Adelina, junioară, Lavinia Bot, Alina Cimpoieş, Ivan Mihaela, Beatrice Ghibrigiu, junioară, Marcu Adelina, junioară, Ioana Sfetcu, junioară, Mihaela Rusen; Mijlocaşi: Drosu Diana, Dumitru Daniela, Lupu Gabriela, Stoian Diana, Năstase Miruna, junioară, Păun Rianna, junioară; Atacanţi: Surcică Andreea, Munteanu Georgiana, junioară, Condrea Alexandra, junioară. Panterele au început pregătirile miercuri 3 august, o zi aniversară, în care clubul a sărbătorit şapte ani de la înfiinţare.

Citeşte mai departe ...

Primăria Galați: cinci gălățeni au pierdut dreptul asupra locurilor de parcare atribuite

Primăria municipiului Galați informează că un număr de cinci gălățeni au pierdut dreptul asupra locurilor de parcare atribuite întrucât nu au îndeplinit condiția achitării tarifului abonamentului de parcare. Este vorba despre solicitanții locurilor de parcare având codurile: 4D212, 9C162, 1B155, 10A025 și 10A115.

De asemenea, participantul având codul 15A064 care a câștigat  licitația organizată în perioada 13.07.2022 - 15.07.2022 pentru atribuirea unui loc de parcare dar nu a achitat suma cu care a adjudecat licitația pierde locul de parcare adjudecat, precum și dreptul de a participa la următoarea procedură de atribuire/licitație.

În total, în etapa V s-au atribuit 243 de locuri în parcările rezidențiale.

Citeşte mai departe ...

Tabăra de creaţie „Axis Libri”

Arta ne ajută să comunicam folosind un limbaj diferit şi personal, lucru minunat pentru toţi oamenii, dar mai ales pentru participanţii la Tabăra de creaţie care se desfăşoară în fiecare marţi, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaţi. Marţi, 2 august 2022, tinerii au pictat pe diferite suprafeţe: hârtie, pânză, lut, lăsându-şi emoţiile să iasă la suprafaţă. Au râs, au socializat, au învăţat lucruri noi despre artă şi natură, altfel spus au creat armonie între minte şi suflet.

Citeşte mai departe ...

Mașină de taxi, implicată într-un accident. Șoferul a ajuns la spital

Un accident rutier grav a avut loc, în municipiul Galați, noaptea trecută, în jurul orei 00.40. Un șofer de taxi a ajuns la spital. 

Accidentul s-a produs la intersecția străzii Anghel Saligny cu Bulevardul Siderurgiștilor, din primele verificări cauza fiind neacordarea de prioritate. Au fost implicate două autoturisme, conduse de o tânără, de 19 ani, respectiv un bărbat, de 38 de ani, care au intrat în coliziune.

În urma impactului, șoferul de taxi a suferit leziuni, fiind transportat la spital, unde a rămas internat.

Cei doi au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citeşte mai departe ...

Aleea pietonală de la P-uri, în plin proces de modernizare

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook care este stadiul lucrărilor la aleea pietonală de la P-uri, zonă aflată în plin proces de modernizare. 

În cadrul proiectului se doreşte reamenajarea completă a aleii, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă şi amenajarea unui curs de apă. 

„Zona centrală a orașului s-a schimbat foarte mult, iar Aleea de la P-uri nu poate face excepție. Lucrările sunt în plină desfășurare pentru amenajarea completă a acestei zone care va dispune de spații verzi și arbori, un curs de apă, paviment cu jeturi de apă, fântână arteziană, mobilier urban modern, precum și de un sistem de iluminat decorativ și arhitectural. Iar pe viitor avem în vedere și modernizarea parcului de la Elice”, a transmis primarul Pucheanu. 

 
Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Investiţii în sistemul de irigaţii din România independente de PNRR

Deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu, anunță investiţii în sistemul de irigaţii din România independente de PNRR. „Nu pierdem timpul și folosim banii disponibili în bugetul național pentru a demara lucrările de modernizare și extindere a sistemului de irigații. Când se vor finaliza negocierile de la Comisia Europeană, multe dintre obiectivele finanțate acum din banii de la buget vor putea primi finanțare europeană”, a transmis deputatul.
 
Potrivit sursei citate, PSD nu a renunțat și nu va renunța la obiectivul renegocierii PNRR astfel încât să prevadă finanțare europeană pentru sistemul de irigații din România.
 
„Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat că nu poate sta pe loc până când se vor purta aceste negocieri la Bruxelles. Există soluții. La ora actuală există lucrări în diferite stadii de execuție, în valoare totală de peste 2 miliarde de lei, iar în stadiul de proiectare sunt lucrări în valoare de peste 4 miliarde de lei. Așadar, în stadiul de execuție + proiectare sunt investiții în sumă totală de 6.4 miliarde lei. Valoarea totală a bugetului multianual (până în 2027) pentru irigații este de aproximativ 7.5 miliarde lei(adică 1.5 mld euro). Rezultă că din bugetul multianual mai rămân disponibili aproximativ 1 miliard de lei (circa 212,5 de milioane de euro)”, a transmis Viorica Sandu, pe Facebook.
 
De asemenea, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu a prevăzut prin Planul Național Strategic 2023-2027 investiții noi în infrastructura secundară de irigații din fonduri UE, în valoare de 400 milioane euro și investiții în sisteme locale de irigații, în valoare de 100 milioane euro.
 
Deputatul gălățean prezintă și situația privind irigațiile la data de 02.08.2022: suprafața irigată total: 1.307.621 ha, canale pline cu apă: 2.351 km, număr stații de bază în funcțiune: 110, număr stații de punere sub presiune: 310, sunt în funcțiune 54 amenajări de irigaţii pe raza a 20 de judeţe.
 
„De reținut insă faptul că cea mai mare parte din lucrările realizate în domeniul irigațiilor s-a realizat în guvernările PSD. Fostul ministru Oros, de la PNL, nu a mișcat niciun deget în acest domeniu. Dimpotrivă, a ratat șansa de a include irigațiile în PNRR, după ce, în 2019 a anulat circa 46 de proceduri de licitație pentru lucrările din acest domeniu”, a subliniat Viorica Sandu. 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri