Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Vineri, 19 August 2022 - Regional Press

Unele specializări de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ar putea intra în conservare

O parte dintre specializările de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au avut un număr redus de candidați, astfel că pentru ele va fi organizată încă o sesiune de admitere în septembrie, a afirmat prorectorul Alexandru Nechifor la Reperul TV.

Dacă lipsa de interes pentru unele specializări va persista, acestea ar putea intra în conservare, pentru a nu fi pierdute.

„Vom avea locuri la admitere, sesiunea din septembrie, pentru viitorii noștri studenți la Facultățile de Inginerie, Știința și Ingineria Alimentelor. Mai sunt locuri și la Brăila, câteva la taxă la extensia de la Buzău. Cam acestea sunt zonele care în momentul de față sunt într-o ușoară suferință”, a declarat dr. Alexandru Nechifor, prorector al universității gălățene.

„Am purtat deja discuții și, probabil, vom intra într-un proces de conservare a unor specializări, pentru a nu pierde acreditarea. Vom face pauză un an sau doi pentru aceste specializări, din punctul de vedere al admiterii. Încercăm să aflăm ce trebuie să facem pentru ca acestea să existe în continuare sau să le modificăm pentru a avea cerere”, conform sursei citate.

Citeşte mai departe ...

Principalele cauze ale cancerului: tutunul şi alcoolul

Aproape jumătate dintre cancerele la nivel mondial sunt atribuite unui anumit factor de risc, în principal tutunul şi alcoolul, potrivit unui vast studiu publicat vineri, care subliniază importanţa măsurilor de prevenţie fără a le transforma într-un panaceu.

"Conform analizei noastre, 44,4% dintre decesele cauzate de cancer la nivel mondial (...) sunt atribuite unui factor de risc care a fost măsurat", se arată în studiul publicat săptămâna aceasta în revista medicală britanică "The Lancet" şi realizat în cadrul Global Burden of Disease.

Acest vast program de cercetare, finanţat de Fundaţia Bill Gates, este de o amploare inegalabilă, implicând câteva mii de cercetători din majoritatea ţărilor lumii.

Prin urmare, acest studiu face posibilă cunoaşterea mai în detaliu a factorilor de risc în funcţie de regiunile lumii chiar dacă, în ansamblu, concluziile sale confirmă ceea ce se ştia deja: tutunul este de departe principalul element care a favorizat dezvoltarea unui cancer (33,9%), urmat de alcool (7,4%).

Concluziile studiului pledează pentru acordarea unui loc mai important prevenţiei în materie de sănătate publică, deoarece mulţi dintre aceşti factori de risc se referă la comportamente care pot fi schimbate sau evitate.

În opinia autorilor studiului, prevenţia trebuie însoţită de alţi doi piloni importanţi: un diagnostic suficient de precoce şi tratamente eficiente.

Citeşte mai departe ...

Unirea Braniştea -Sporting Lieşti din prima etapă

  • Publicat în Sport

La Casa Fotbalului a avut loc vineri tragerea la sorţi pentru Liga a 3-a, sezonul 2022-2023. Galaţiul va fi reprezentat de: Sporting Lieşti, una din cele mai longevive formaţii din acest eşalon şi Unirea Braniştea, o formaţie nou promovată. Sorţii au decis ca cele două echipe gălăţene să se întâlnească chiar din prima etapă care este programată pe 27 august. Unirea va fi gazdă, partida urmând să se dispute pe stadionul Oţelul.
Programul complet pentru Unirea: Sporting, acasă; Voinţa Limpeziş, deplasare; Viitorul Ianca, acasă; Metalul Buzău, deplasare; Dinamo Bacău, acasă; Aerostar Bacău, deplasare; CSM Focşani 2007, acasă; CSM Rm. Sărat, acasă; Dacia Unirea Brăila, deplasare.
Sporting Lieşti va juca în tur în ordinea: Unirea Braniştea -deplasare; CSM Rm.Sărat -acasă; Dacia Unirea Brăila -deplasare; CSM Focşani 2007 -deplasare; Voinţa Limpeziş - acasă; Viitorul Ianca -deplasare; Metalul Buzău -acasă; Dinamo Bacău -deplasare; Aerostar Bacău -acasă.

Citeşte mai departe ...

19 august - Ziua mondială a fotografiei

La 19 august celebram Ziua mondială a fotografiei, o zi în care aducem un omagiu istoriei fotografiei şi putem lăsa o mărturie a prezentului pentru viitor. Această zi marchează inventarea de către Louis Jacques Mandé Daguerre (1787-1851) şi Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) a procedeului de realizare a fotografiei prin “daghereotipie”. Cei doi se ocupau cu captarea imaginilor pe un suport solid şi au perfecţionat sistemul, punând la punct procedeul amintit.
Citeşte mai departe ...

O fată de 18 ani din Bereşti a urcat pe podiumul mondial la Varese

  • Publicat în Sport
Recent, oraşul italian Varese a găzduit Campionatul Mondial de Canotaj Under 19 şi Under 23. Delegaţia României a confirmat toate aşteptările şi a cucerit foarte multe medalii de aur, argint şi bronz. Puţini gălăţeni ştiu faptul că echipajul de 4 rame al României la categoria junioare a avut-o în componenţă pe Elena Mocanu, 18 ani, originară din oraşul Bereşti, judeţul Galaţi, legitimată la CSU Halep Constanţa. „La campionatul mondial de la Varese, Italia am concurat în barca de 4 rame alături de colegele mele Amalia Azoiţei , Andreea Dinu şi Izabela Boldea şi împreună am reuşit să urcăm pe treapta a doua a podiumului. Această medalie a fost obţinută din greu cu multe sacrificii, sute de kilometri vâsliţi şi cel mai important cu dorinţă. Am fost foarte încrezătoare încă de la plecarea din ţară, eram foarte nerăbdătoare pentru a arăta ce putem şi cât de ambiţioase suntem. Cursa s-a încheiat cu medalia de argint , cea mai valoroasă medalie a mea din cariera sportivă. Pe mai departe îmi propun să fiu la fel de ambiţioasă şi să muncesc mai mult pentru a reuşi ceea ce îmi doresc. În această perioadă ne bucurăm de vacanţa bine meritată unde ne vom odihni şi recăpăta forţe noi şi proaspete, apoi începând cu luna Noiembrie vom începe pregătirea pentru competiţiile ce vor urma”, ne-a declarat Elena.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri