Menu
RSS
LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar și o spălătorie auto incendi…

Un bar din Tulucești, jud...

Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Prev Next

Duminică, 29 Mai 2022 - Regional Press

Liber la distracție, de 1 iunie, pentru elevi, părinți și profesori

Ziua de 1 iunie 2022, care pică miercuri, este zi liberă nelucrătoare pentru elevi, profesori și părinți, conform Codului Muncii.

Ziua internaţională a copilului a fost stabilită în 1954, fiind numită Ziua Universală a Copiilor, care se celebrează la 20 noiembrie, în fiecare an, promovând colaborarea internaţională şi conştientizarea problemelor copiilor din întreaga lume, dar şi dezvoltarea bunăstării acestora, conform site-ului www.un.org.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) marchează această zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declaraţia Drepturilor Copilului în 1959 şi Convenţia asupra Drepturilor Copilului, în 1989. Convenţia stabileşte o serie de drepturi ale copiilor, între care dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie, la joacă, la viaţă de familie, protecţie împotriva violenţei, scrie site-ul organizației. Convenţia stabileşte o serie de drepturi ale copiilor, între care dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie, la joacă, la viaţă de familie, protecţie împotriva violenţei, informează agenția de presă Agerpres.

Prin Rezoluţia nr. 836, adoptată la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate ţările să instituie o Zi a copilului şi a sugerat guvernelor ca această zi să să fie celebrată de fiecare ţară la o dată pe care o consideră potrivită.

În România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, ca şi în alte aproximativ 50 de ţări. Totodată, alte peste o sută de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați modernizează sediul Complexului Muzeal de Științele Naturii

O amplă investiție de modernizare a sediului principal al Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați „Răsvan Angheluță”, unul dintre cele mai mari muzee din țară, a fost aprobată de Consiliul Județean Galați. Valoarea investiției este de 15.100.317 lei (TVA inclus).

“Pe lângă noua seră de plante exotice pe care o construim în acest moment, am pregătit o nouă investiție la unul dintre cele mai mari și mai iubite muzee din Galați, în cadrul unui proiect de peste 3 milioane de euro. Complexul Muzeal de Științele Naturii <Răsvan Angheluță>  atrage an de an peste 100.000 de vizitatori, încântați de nenumăratele expoziții pregătite de către specialiștii de acolo, de speciile de pești exotici pe care îi pot admira, zona acvariului fiind de altfel cea mai îndrăgită de cei mici, sau fascinați de tainele Universului pe care le pot descoperi în cadrul Observatorului Astronomic.

Galațiul deține de altfel cel mai mare telescop din România destinat publicului, cu ajutorul căruia vizitatorii pot admira spectacolul unic de pe bolta cerească. Galațiul este și un important centru de cercetare în domeniul astronomiei, specialiștii din cadrul acestui muzeu remarcându-se deja inclusiv la nivel internațional cu nenumăratele descoperiri realizate în acest domeniu fascinant”, a declarat Costel Fotea, președintele Consilului Județean Galați.

Proiectul a fost depus deja pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

“Investiția presupune lucrări majore de modernizare a întregului sistem de încălzire, climatizare și ventilare interioară, precum și de refacere a instalațiilor electrice.

Mai mult, vom investi și în sisteme de producere a energiei verzi și vor fi montate în premieră pentru această instituție stații de încărcare pentru mașinile electrice. De asemenea, vom amenaja și o terasă verde, de unde gălățenii pot admira întreaga frumusețe a Grădinii Botanice, fluviul Dunărea, faleza și munții Măcin”, a declarat Costel Fotea, președintele Consilului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Te despart de nu te vezi!

Luni, 30 mai, ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, sunteţi aşteptaţi cu o comedie absolută propusă de textul lui Tristan Petitgirard. Te despart de nu te vezi! este o comedie spumoasă în care Cosmin Seleşi , Paul Ipate şi Mihaela Velicu, fac un adevărat tur de forţă în care răsturnările de situaţie se petrec efectiv o dată la 2-3 minute.
Textul propune situaţii cu adevărat limită, unde intensitatea jocului actoricesc, capacitatea actorului aste cu adevărat pusă la încercare şi cei trei fac o adevarată performanţă!
Vino la o comedie de la care să pleci vindecat de tot stresul de zi cu zi, prin RÂS! Punem la dispoziţie 2 bilete pentru persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, mai multe detalii pe adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri