Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Vineri, 27 Mai 2022 - Regional Press

Stradă închisă timp de două luni

  • Publicat în Social

Traficul auto pe str. Eternității din municipiul Galați va fi închis, în perioada 31 mai – 30 iulie. Motivul acestei măsuri este dat de realizarea lucrărilor din cadrul proiectului „Alimentare cu apă și canalizare în aglomerările urbane Galați și Smârdan – Cartier Filești – str. Eternității”, derulat de municipalitate.

Rutele ocolitoare recomandate pentru șoferi sunt:

- str. Basarabiei – bulevardul George Coșbuc (tur – retur);

- bulevardul  George Coșbuc – str. Theodor Neculuță – str. Libertății – str.  Basarabiei (tur –retur).

În cele două luni de șantier de pe strada Eternității, semnalizarea rutieră temporar instituită poate suporta modificări, în funcție de evoluția lucrărilor.

Citeşte mai departe ...

Meci internaţional de volei masculin la sala Polivalentă Dunărea

  • Publicat în Sport

Publicul gălăţean este aşteptat sâmbătă, 28 mai, de la ora 14.00, la Sala Sporturilor Dunărea pentru un eveniment sportiv „first class”, este vorba de meciul internaţional dintre România şi Macedonia de Nord, din Silver League, Grupa B la volei masculin. Echipa naţională este condusă de staff-ul campioanei şi câştigătoarei Cupei României, CSM Arcada Galaţi: Sergiu Stancu - selecţioner, Răzvan Tănăsescu - antrenor secund, Eugen Pascale - fizioterapeut, Filip Markovic - statistician. Din lotul "tricolorilor" fac parte pentru această acţiune trei de la echipa gălăţeană: universalul Alexandru Raţă, centrul Andrei Butnaru şi liberoul Vlad Kantor. Secundul Marian Bala, cel mai bun voleibalist român din 2021, este în recuperare după o accidentare. Intrarea generală: 10 lei.

Citeşte mai departe ...

Olimpicele gălățene s-au calificat în semifinale

  • Publicat în Sport

Ziua a treia a turneului final VALOARE al junioarelor 3 ce se desfăşoară în aceste zile în sala Danubius din Brăila a fost una foarte încinsă. ACS Lucian Bute, antrenori: Dana Goldic, Nicoleta Vlad, Cristi Preda şi Florentin Stali a întâlnit pe CSM Ploieşti într-un meci decisiv pentru calificarea în careul de aşi. Olimpicele au strâns rândurile, s-au mobilizat exemplar, şi-au demonstrat din plin calităţile, nu au cedat la presiune şi au obţinut o victorie fără dubii. Rezultat final: CSM Ploieşti -ACS Lucian Bute 21-26 (5-6, 6-10, 10-10). Lotul folosit: Bianca Iacob, Ioana Popoiu - Andreea Zugrăvel, Rebeca Bodea, Delia Gheorghe, Emma Preda, Miriam Streșină, Laura Mazilu, Crina Andrei, Rafaela Popescu, Alesia Emanoil, Daria Crăciun, Claudia Decianu, Erika Buric, Bianca Oprișan, Adnana Ancerencu. Sâmbătă, de la ora 18.00, în cea de-a doua semifinală, Olimpic va întâlni pe învingătoarea din partida CSM Slatina - CSS Bacău, care se dispută în această după amiază, de la ora 18.00. Duminică se vor disputa finala mică și finala mare.

Citeşte mai departe ...

Strada Domnească devine pietonală în weekend

Strada Domnească, în zona centrală a orașului, redevine pietonală în fiecare weekend în lunile care urmează. Este vorba despre zona Spicu-Romarta unde gălățenii își pot trece timpul liber și unde, periodic, la sfârșit de săptămână, vor avea loc diverse evenimente. 

Astfel, în perioada 28.05.2022 – 18.09.2022, în fiecare zi, de sâmbătă de la ora 08.00 și până duminică la ora 23,00, precum și în zilele cu sărbători legale, strada Domnească (tronsonul cuprins între str. Brăilei și str. Navelor), va fi destinată doar traficului pietonal.

Prin urmare, traseele de autobuz 10, 15, 24, 29 și 34 vor fi deviate de la Potcoava de Aur pe str. Prelungirea Traian – Bld. Marii Uniri – str. Portului, atât la tur cât și la retur.

Pe durata blocării tronsonului de stradă, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5t au la dispoziție următoarele rute alternative: str. Portului – str. Navelor – str. Egalității – str. Fraternității –  str. Domnească; str. Brăilei – str. Traian – bld. Marea Unire – str. Portului.

„Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii  auto să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale”, a transmis Primăria Galați. 

Citeşte mai departe ...

O pacientă în stop cardiac salvată printr-o intervenție medicală de urgență, la Spitalul Judeţean Galaţi

O intervenție medicală de urgență pentru salvarea unei paciente care suferise un stop cardiac a avut loc la Spitalul de Urgență Galați. 
 
Pacienta a fost resuscitată, iar imediat echipa medicală a efectuat o coronarografie și a intrat în operație pentru realizarea mai multor proceduri de cardiologie intervențională.
 
„A fost un caz rar, având în vedere istoricul medical al pacientei, dar cu ajutorul medicilor și a procedurilor de cardiologie intervențională pacienta se simte bine, fiind deja externată. Felicitări întregii echipe medicale”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați. 
 
La Galați, intervențiile de montare de stenturi sau de stimulatoare cardiace sunt gratuite, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean.
Citeşte mai departe ...

Percheziții în Galați într-un dosar de trafic de țigări

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Galați, la sedii folosite de un bărbat bănuit de deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate.

„Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 131 000 de țigarete diverse mărci, ambalate în pachete cu timbre de acciză Republica Moldova, precum și fără timbre de acciză, în valoare totală de 78 600 de lei. Bărbatul, de 64 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă” , a anunțat IPJ Galați. 

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: PSD vine în fața românilor cu un bilanț cinstit și realist al celor 6 luni de guvernare

Deputatul Viorica Sandu susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că PSD vine în fața românilor cu un bilanț cinstit și realist al celor 6 luni de guvernare

„Trăim vremuri de criză, știm care sunt greutățile oamenilor și ce așteptări au de la noi. (...)Venim cu un raport onest în fața românilor, așa cum ar trebui să facă orice guvernare serioasă și responsabilă. Nu este un moment de sărbătoare, pentru că românii au încă multe greutăți, ce impun Guvernului să continue măsurile de sprijin”, a scris deputatul gălățean, pe Facebook.

Cele mai importante 10 realizări în cele 6 luni de guvernare:

1) Pachetul social – creșterea salariului minim, a alocațiilor, pensiilor și sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici pentru perioada de iarnă.
2) Plafonarea a prețurilor la energie și gaze naturale pentru populație și companii.
3) Sprijinirea companiilor românești – programe de sprijin de aproape 4 miliarde de euro.
4) Siguranța alimentară - 500 de milioane de euro pentru produse agricole cultivate în România, plus primă de 10% pentru procesarea materiei prime în țară.
5) Creșterea salariilor în agricultură și industria alimentară: salariul minim de 3000 de lei, scutirea de impozit și reducerea contribuțiilor sociale pentru toate salariile din acest sector
6) Investiții în infrastructura rutieră și feroviară – Deblocarea marilor proiecte de investiții.
7) Investiții masive în portul Constanța, transformat în punct naval strategic pentru comerțul european.
8) Deblocarea exploatării gazelor din Marea Neagră – Adoptarea Legii off-shore care asigură mai mulți bani și gaze naturale pentru România.
9) Gestionarea eficientă pandemiei – asigurarea medicamentelor, redeschiderea școlilor și a economiei
10) Absorbția fondurilor europene - Realizarea la timp a jaloanelor PNRR aflate în sarcina miniștrilor PSD.

Citeşte mai departe ...

Exproprierile de pe Drumul de Centură rămân blocate. Pentru a patra oară, consilierii liberali au refuzat să aprobe proiectul

O finanţare europeană de peste 30 de milioane de euro riscă să fie pierdută la Galați, deoarece consilierii judeţeni liberali refuză să se prezinte la şedinţele Consiliului Judeţean în care trebuie să se aprobe exproprierile necesare pentru extinderea şoselei. 

„Este pentru a patra oară când consilierii județeni liberali refuză să aprobe această procedură de expropriere, iar cei care trebuie să-și găsească o nouă locuință sau să-și reloce afacerile nu-și pot primi banii. Toate aceste evaluări sunt realizate și contraexpertizate de către specialiști, iar oamenii așteaptă să primească banii, astfel încât toată această procedură complexă să aibă loc în această vară și nu în mijlocul iernii. Această procedură este necesară pentru a putea extinde la patru benzi Drumul de Centură, pe sectorul dintre Viaduct și zona blocurilor ANL, precum și între Talcioc și intersecția cu bulevardul George Coșbuc”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

De asemenea, este vorba și despre anumite lucrări de relocare a utilităților, rețelelor electrice sau a instalațiilor de apă și canalizare de pe coridorul de expropriere.

„În plus, reprezentanții PNL s-au abținut inclusiv la proiecte importante pentru Galați: sisteme de detecție și avertizare la incendiu pentru Spitalul TBC, sisteme de monitorizare a concentrației de oxigen la aceeași unitate medicală sau organizarea la Galați a unui concurs sportiv internațional pentru persoanele cu handicap locomotor”, a adăugat Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

Lansare de cărţi la Biblioteca "V.A. Urechia" din Galaţi

Salonul literar „Axis libri”, de luni, 30 mai 2022, orele 14, va avea loc la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” Galaţi, Sala Mihai Eminescu. Invitaţi speciali, doi tulceni: Luminiţa Arhire îşi va lansa volumul de poezie „Nodul de apă”, apărut la Editura Ex Ponto din Constanţa, în 2020, şi o carte de proză pentru copii, „Lunga călătorie a băieţelului care semăna cu tine”, apărută la Editura PIM, Iaşi, în 2021. Dan Arhire va prezenta „Grădina Maicii Domnului. Elemente de ornamentică tradiţională”, Ed. Etnologică, Bucureşti, 2020. Moderatori vor fi cercetatorul Tudose Tatu şi scriitorul şi criticul literar A.G.Secară.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri