Menu
RSS
Înfrângere dramatică în ultima secundă pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

Înfrângere dramatică în ultima secu…

Liga Naţională Mozzart Be...

IGSU: Intervenţii în 123 de localităţi din 18 judeţe în urma ninsorilor, viscolului şi vântului puternic

IGSU: Intervenţii în 123 de localit…

Pompierii au intervenit, ...

Primăria Galați: 80 de utilaje acționează pentru deszăpezirea străzilor

Primăria Galați: 80 de utilaje acți…

Primăria municipiului Gal...

În grafic la fileu

În grafic la fileu

Sala Polivalentă Dunărea ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pierdut primul joc din 2023

Handbaliştii de la CSU Galaţi au pi…

CSU Galaţi a susţinut sâm...

Cel mai ”generos” buget din existența CJ Galați va marca demararea unor investiții în Sănătate, care vor intra în istoria acestor locuri

Cel mai ”generos” buget din existen…

În bugetul aprobat pentru...

Fonduri europene atrase pentru modernizarea a încă unui ”bastion” al Educației gălățene

Fonduri europene atrase pentru mode…

 Este vorba de aproa...

Proiectul unic al Teatrului de Buzunar debutează cu „Santinela”

Proiectul unic al Teatrului de Buzu…

Dăm start numărătorii inv...

Intervenție în forță cu zeci de utilaje pe drumurile din județul Galați

Intervenție în forță cu zeci de uti…

30 de echipaje de desză...

Oţelul a stabilit programul amicalelor din Turcia

Oţelul a stabilit programul amicale…

Iarna s-a instalat în sfâ...

Prev Next

Aprilie 2022 - Regional Press

Modificare program Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”

Dragi cititori, vă informăm că duminică, 1 mai 2022, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi (sediul central, Filiala nr. 1 şi Filiala nr. 2) va fi închisă pentru public conform art. 139 din Codul Muncii. De luni, 2 mai 2022, Biblioteca revine la programul normal de lucru, de luni până vineri de la ora 9.00 la ora 18.00, cu pauză pentru dezinfectare în intervalul orar 13.00-14.00 iar duminica programul pentru public este în intervalul orar 9:00 – 13:00. Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă urăm un sfârşit de săptămână liniştit!

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi, în pole-position pentru promovarea în Liga Florilor

  • Publicat în Sport

Divizia A la handbal feminin a programat vineri partidele celei de-a 23-a etape. Sala Polivalentă Dunărea a găzduit derbiul seriei A dintre CSM Galaţi şi CSM Unirea Slobozia. Miza partidei şi-a pus amprenta pe evoluţia celor două echipe. În ciuda presiunii mari, echipa pregătită de Valeriu Costea a ştiut cum să gestioneze situaţia, a avut iniţiativa de la început până la sfârşit şi a obţinut o victorie logică. Portarul Bianca Aron a fost MVP cu 10 intervenţii dar şi două goluri marcate. Cristina Andriţa s-a remarcat cu un gol spectaculos, reuşit în ultima secundă a primei reprize direct din aruncare de la 9 metri peste zidul advers. Şefa apărării a fost Nikolina Knezevic, cu o evoluţie bună şi pe faza de atac unde a marcat de trei ori. Cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj s-a înregistrat în min.52, scor 21-12. La finalul celor 60 de minute, tabela de marcaj a dat verdictul, CSM Galaţi -CSM Unirea Slobozia 24-19 (12-8). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Bianca Aron - 2 goluri, 10 intervenţii, Nicoleta Petre, Ana Maria Micu - Ana Maria Lopătaru 4 goluri, Cristina Marcu 2 g, Cristina Andriţa 4 g, Mălina Bichir, Andreea Prescură 4 g, Iulia Eiler 1 g, Iulia Sava, Andreea Merlă, Iasmina Ichim, Raluca Tănasă, Mădălina Manolachi 1 g, Mădălina Mureş 3 g, Nikolina Knezevic 3 g. După această victorie, CSM Galaţi a revenit pe primul loc cu 49 de puncte, la o lungime în faţa ocupantei locului 2, Corona Braşov. Echipa noastră mai are de jucat trei meciuri în campionat: CSM Roman - 13 mai deplasare, CSM II Bucureşti - 22 mai acasă şi CSU Neptun Constanţa - 29 mai deplasare.

Citeşte mai departe ...

Șofer din Galați, prins de radar cu viteza de 135 de km/h. Avea permis doar de o lună

Un șofer începător a fost prins de aparatul radar în timp ce circulă cu viteza de 135 de km/h pe un sector de drum în care viteza maximă admisă este 50 de km/h. El avea permis de conducere doar de o lună de zile. 

Incidentul a avut loc vineri, pe D.N. 25, în comuna Liești. Aparatul radar a înregistrat mașina care avea viteza de 135 de km/h, pe un tronson de drum cu viteză maximă legal admisă 50 de km/h.

„La volanul autoturismului, au identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Liești, în urma verificărilor constatând că acesta posedă permis de conducere, din data de 31.03.2022.

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.900 de lei, și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule  pe drumurile publice, pentru o perioadă de 4 luni”, a transmis IPJ Galați. 

Citeşte mai departe ...

Proiect educațional, pentru elevii din clasele V-VIII, la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

  • Publicat în Social

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi organizează, în perioada mai-iunie 2022, proiectul educațional „Râul Prut prin lupă”, activitate educațională care se adresează elevilor din clasele V-VIII.

Participanții se vor deplasa pe teren, în cadrul Parcului Natural „Lunca Joasă a Prutului Inferior”, respectiv: Lacul Brateş, Șivița - malul Prutului, Vlădești - malul Prutului.

Organizatorii spun că scopul proiectului este determinarea stării de sănătate a unui ecosistem acvatic (râul Prut și bălțile conexe), utilizând ca indicatori macronevertebratele acvatice.

„Habitatele acvatice constituie medii de viață cunoscute pentru fragilitate lor, foarte sensibile la alterările provocate de activitățile umane, în unele cazuri aceste distrugeri pot fi ireversibile. Studiile asupra impactului poluării folosesc de cele mai multe ori pești, păsări sau unele specii de plante și, mai rar, populațiile de macronevertebrate acvatice.

Macronevertebratele bentonice sunt animale mici, vizibile cu ochiul liber, care trăiesc printre sedimentele de pe fundul râurilor, fluviilor și lacurilor sau pe vegetația submersă.  Din cadrul macronevertebratelor acvatice fac parte următoarele tipuri de viețuitoare: larve de libelule, larve de efemeroptere, larve de trihoptere, acestea fiind insecte ce constituie marea diversitate a acestui grup. Alte specii de macronevertebrate bentonice sunt: gândaci acvatici și larvele lor, ploșnițe de apă, larve de țânțari, crustacei acvatici, melci, scoici, lipitori, etc.

Toate aceste organisme sunt extrem de importante în lanțul trofic al mediilor acvatice deoarece sunt factori importanți în prelucrarea și circuitul nutrienților și, de asemenea, sunt surse majore de hrană pentru pești și alte animale acvatice”, afirmă reprezentanții complexului muzeal gălățean.

Citeşte mai departe ...

Un weekend încărcat la "Fani Tardini"

Sâmbătă, 30 aprilie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul O REPETIŢIE MOLDOVENEASCĂ de Costache Caragiali, regia: Cristian Ban, scenografia: Andreea Săndulescu, asistenţă regie: Lavinia Eiler. Spectacolul a avut premiera luna aceasta.
Având la bază piesa „O repetiţie moldovenească sau Noi şi iar noi” publicată în 1844 de Costache Caragiali, spectacolul spune povestea plină de umor şi candoare a uneia dintre primele trupe de teatru în limba română din Moldova secolului al XIX-lea. Spectacolul durează 110 minute.
Duminică, 1 mai 2022, la ora 19:00, Trupa de teatru JoY ART Theatre junior prezintă pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” spectacolul DIN GÂLCEVI ÎN FLECĂRELI, o adaptare după „Gâlcevile din Chioggia” şi „Flecărelile femeilor” de Carlo Goldoni, în regia actriţei Oana Preda.
Cu un fragment din acest spectacol, JoY ART TTheatre junior a obţinut până acum Trofeul de popularitate la Festivalul „Miracolul copilăriei” de la Iaşi, Trofeul „The best moment festival” la Festivalul Kingdom 4Arts, Trofeul grupei la Festivalul Naţional „Star de 5 stele” şi Locul I la ”Festivalul „Vocea copilăriei”. Spectacolul durează 60 de minute. Biletele la spectacole pot fi cumparate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală din Domnească 59. Informaţii şi rezervări: 0758 049 850.
Accesul la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se face fără Certificatul Digital al Uniunii Europene privind COVID. Purtarea măştii este recomandată. Gradul de ocupare a sălii este de 100%.

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Circulația pe strada Gara nr. 8 va fi restricționată până în data de 03.05.2022

Primăria municipiului Galați informează că termenul de finalizare pentru lucrările de retrasare a liniei ferate industriale care traversează strada Gara nr. 8 și interiorul societății DOCURI SA se prelungește până la data 03.05.2022.

Astfel, circulația autovehiculelor pe str. Gara nr. 8 va fi restricționată până în data de 03.05.2022. Ruta ocolitoare recomandată este str. Portului  – str. Ana Ipătescu – str. Al. Moruzzi (tur – retur). Totodată, traseele de autobuz 10 și 24 vor fi deviate, din str. Portului, pe str. Ana Ipătescu – str. Alexandru Moruzzi – Damen și retur.

„Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto și pietonii să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Precizăm că semnalizarea rutieră poate suferi modificări, în funcție de natura lucrărilor. Atragem atenția că mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare”, a transmis Primăria Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Antrenorul Sergiu Stancu mută Naţionala României la Galaţi

  • Publicat în Sport

Luna mai va aduce oaspeţi de onoare în oraşul nostru. Galaţiul va găzdui Naţionala de volei masculin a României care se va antrena în vederea participării la Silver European League. România a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte: Albania, Macedonia de Nord şi Bosnia şi Herţegovina. „Pe data de 2 mai Naţionala României îşi începe cantonamentul în vederea participării la sfârşitul lunii mai în Silver European League.Vom avea o perioadă de pregătire centralizată la Galaţi urmând să debutăm în Silver European League în Albania pe data de 24 mai. Suntem bucuroşi că Echipa Naţională vine în oraşul de la Dunăre, cred eu pentru prima dată în ultimii mulţi ani, şi sunt convins că vom avea performanţe bune în faţa publicului gălăţean pe care îl aşteptăm în număr cât mai mare la sală”, ne-a declarat selecţionerul Sergiu Stancu. CSM Arcada Galaţi, care în ultimul sezon a câştigat în premieră eventul, va mai fi reprezentată de patru tricolori: Marian Bala, Andrei Butnaru, Vlad Kantor şi Alexandru Raţă. Sergiu Stancu îi va alături în staff pe secundul Răzvan Tănăsescu şi kinetoterapeutul Eugen Pascale. România va susţine cele trei meciuri de acasă la sala Polivalentă Dunărea astfel: Macedonia de Nord -28 mai, Bosnia şi Herţegovina - 1 iunie şi Albania - 12 iunie. Cele trei jocuri din deplasare sunt programate: Albania - 24 mai, Bosnia şi Herţegovina - 4 iunie şi Macedonia de Nord -8 iunie.

sursa foto: Sportul Ilustrat
Citeşte mai departe ...

Intrare liberă în acest weekend la instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Galaţi

În acest weekend, intrarea va fi liberă la toate instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Galaţi. Decizia a fost luată astăzi, joi, 28 aprilie 2022, în cadrul şedinţei ordinare de CJ 
 
„Astăzi, cu ocazia împlinirii anul acesta a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Galați, am decis ca toate instituțiile de cultură din subordinea consiliului să aibă în acest weekend intrarea liberă pentru toți vizitatorii, și cei mari și cei mici”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
 
Astfel, de vineri, 29 aprilie, și până duminică (inclusiv), 1 mai, toți gălățenii au intrarea liberă la Complexul Muzeal de Științele Naturii, inclusiv Grădina Zoologică și Grădina Botanică, Muzeul de Artă Vizuală Galați, Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” Galați, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc din Pădurea Gârboavele.
 
 
Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: România este pregătită să ofere mai mult ajutor Ucrainei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că România trebuie să fie pregătită legal pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei.

„A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina. Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie.

România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie. România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică. Părarea mea este că România este pregătită în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Indemnizație pentru cadrele didactice care sunt și personal medico-farmaceutic

Începând din luna mai, cadrele didactice care desfăşoară activitate integrată în baza unui contract individual de muncă cu jumătate de normă vor beneficia de o indemnizaţie lunară egală cu 50% din salariul de bază al funcţiei de medic, medic stomatolog sau farmacist, corespunzător vechimii în muncă şi gradului profesional deţinut.

Parlamentul României a adoptat recent propunerea legislativă privind acordarea de indemnizații personalului didactic medico-farmaceutic din universități, o măsura propusă și susținută de Alianța Rectorilor Universităților de Medicină și Farmacie din România G6-UMF.

Scopul acestei inițiative legislative a fost eliminarea diferențelor salariale între sistemul de educație și cel sanitar.

De asemenea, aduce o recunoaștere în plus a responsabilității pe care au medicii și farmaciștii care sunt și cadre didactice universitare.

Pe lângă îngrijirea pe care o acordă pacienților, ei desfășoară în paralel și activități didactice cu studenții și medicii rezidenți și contribuie major la pregătirea și succesul viitorilor profesioniști în domeniul sănătății, potrivit notei de fundamentare a propunerii aprobate.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri