Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Miercuri, 30 Martie 2022 - Regional Press

Fântânile arteziene din Galați, pregătite să pornească din nou

  • Publicat în Social

Echipele societății Gospodărire Urbană SRL Galați au curățat, săptămâna trecută, fântânile arteziene din Parcul Eminescu și din Parcul CEC, în zona centrală a orașului, anunță compania.

În această săptămână, vor fi curățate artezienele de la Spicu și de la blocurile V de pe strada Traian.

Lucrările constau în:

- montarea duzelor arteziene;

- curățarea și vopsirea bazinului de compensare;

- verificarea conductelor de alimentare ale duzelor;

- montarea pompelor;

- alimentarea electrică a tabloului general și a tabloului de comandă și automatizarea pentru buna funcționare a acestora, când se vor pune în funcțiune.

Citeşte mai departe ...

Elev accidentat pe trecerea de pietoni, la Școala nr. 28

Un copil de 11 a fost lovit de o mașină, chiar în timp ce traversa pe trecerea de pietoni, în drum spre școală.

La data de 30 martie, în jurul orei 08.00, pe strada Roșiori, din municipiul Galați, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton.

Din primele verificări făcute de polițiștii Biroului Rutier Galați, sosiți la fața locului, a rezultat că victima, un minor, de 11 ani, ar fi fost surprinsă și accidentată de un autoturism condus de un bărbat, de 24 de ani, în timp ce traversa strada pe marcajul pietonal din dreptul Școlii nr. 28. Victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au întocmit doar penal pentru vătămare corporală din culpă și efectueză cercetări pentru a stabili împrejurările concrete al producerii accidentului.

Citeşte mai departe ...

Nepoatele şi olimpicele vor să aducă medalii la Galaţi

  • Publicat în Sport

Trei meciuri, trei victorii gălăţene sâmbătă la sala Polivalentă Dunărea. La o oră matinală, 8.15 s-a disputat derbiul Grupei Valoare 1 la handbal junioare 3, ACS Lucian Bute -CSS Bacău. Olimpicele antrenate de Daniela Goldic şi Cristi Preda, cu portarul Bianca Iacob în zi de graţie, Adnana Ancerencu, tunarul de servici, centrul Daria Crăciun, foarte inspirată, Bianca Oprişan, „şefa” apărării alături de celelalte colege au reuşit să obţină o victorie frumoasă care le propulsează pe primul loc. Rezultat final: ACS Lucian Bute -CSS Bacău 27-22 (6-6, 13-11, 8-5). Lotul de jucătoare: Iacob, Popoiu - Zugrăvel 1 gol, Gheorghe, Preda, Popescu, Streşină 1 g, Mazilu 1 g, Emanoil 2 g, Crăciun, Decianu 4 g, Buric 1 g, Vrabie, Oprişan 3 g, Ancerencu 14 g. Primele două locuri care asigură calificarea la turneul final: 1.Lucian Bute 15 p, 2.CSS Bacău 11,5 p.
Cea de-a doua partidă a adus faţă în faţă, CSM Galaţi şi LPS Vaslui în derbiul Grupei Speranţe 1. Gălăţencele, antrenate de Lăcrămioara Cîlici, cu au continuat seria evoluţiilor bune şi s-au impus clar: 31-18 (12-5, 9-4, 10-9). Lotul: Ardelean, Maxim, Lupu -Muşat 5 g, Chiscop, Ghimpu 2 g, Bujor 9 g, Bercaru, Toader, Toma 1, Retegan 1, Darie 9 g, Istrate, Munteanu 4 g, Avram, Zisu. „Nepoţelele” au urcat pe locul 2 cu şanse importante să ajungă la turneul final Speranţe.
Partida vedetă a triplajului a adus pe semicercuri junioarele 1 de la cele două cluburi. „Nepoatele” antrenate de Sanda Asandei, cu Nicoleta Petre, Sorana Chiriac, Maria Frăsinel şi Flavia Călina impulsionându-şi coechipierele au zburdat spre o nouă victorie: 35-27 (16-10) care reprezintă un pas uriaş spre faza finală. Lotul: Petre, Popa-L.Codreanu 2 g, Chiriac 9 g, M.Codreanu, Filip 1 g, Frăsinel 8 g, Lazăr 4 g, Asndei 2 g, Tănasă, Pricochel 1, Călina 6 g, Baştină 1 g, Dragu, Bălănică 1 g, Leagăn.

sursa foto: Sportul Ilustrat
Citeşte mai departe ...

Angry, Fatty & Ugly La Teatrul "Nae Leonard"

Vineri, 1 aprilie 2022, de la ora 10.00 şi 12.00, cei mici pot urmări uimitoarele întâmplări petrecute în spectacolul Angry, Fatty & Ugly sau Şcoala din pădure.
Undeva în pădure, puii de animale se strâng la şcoală pentru a învăţa despre copaci şi alte lucruri utile. Din păcate, regulamentul impus de directorul şcolii, Angry - iepurele, mereu supărat şi nemulţumit, impune o disciplină plină de rigiditate, bazată pe raportări permanente ale cazurilor de indisciplină şi pedepse precum măturatul curţii timp de o săptămână, doar pentru 5 minute de întârziere. Ugly, puiul de vulpe se răzvrăteşte împotriva acestui regulament. Găsind sprijin şi înţelegeri în Fatty - ursul, profesorul de ştiinţele naturii, împreună, reuşesc să schimbe regulile în şcoală, astfel încât copiii să înveţe cu plăcere. Angry, Fatty & Ugly sau Şcoala din pădure este un spectacol pentru copii scris şi regizat de Radu Horghidan, pe muzica lui Eugen Dan Drăgoi, realizat în cadrul scenografic al Rodicăi Gherghinoiu, coregrafia aparţinând Elenei Horghidan-Anghel, iar pregătirea muzicală, lui Nicolae Mantu. Prin muzică, teatru şi dans se construieşte o minunată poveste despre prietenie, colegialitate şi educaţie, presărată cu provocări imaginative de neratat.Biletele se pot achiziţiona online, accesând link-ul https://www.blt.ro/carmencita.html , sau fizic, de la casieria Teatrului (0236 465 599 şi 0753312308), în intervalul orar afişat pe site: www.naeleonard.ro, sau de la punctul de vânzare bilete din incinta Shopping City Mall Galaţi (parter).

Citeşte mai departe ...

PSD: Valoarea finală a voucherelor pentru achiziţia alimentelor de bază trebuie stabilită în cadrul coaliţiei de guvernare

PSD susține că valoarea finală a voucherelor pentru achiziţia alimentelor de bază ce ar urma să fie acordate familiilor şi persoanelor cu venituri mici trebuie stabilită în cadrul coaliţiei de guvernare pe baza datelor economice privind impactul bugetar.

"PSD salută faptul că partenerii liberali din coaliţia de guvernare susţin propunerea social-democrată privind acordarea de vouchere a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziţia alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilităţi şi pensionarii cu venituri mici. În privinţa valorii finale a acestor vouchere, PSD consideră că aceasta trebuie stabilită în cadrul coaliţiei de guvernare, pe baza datelor economice privind impactul bugetar, numărul estimat de beneficiari şi sursele de finanţare disponibile", se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, social-democraţii au mai propus acordarea unor vouchere a câte 30 de euro lunar, timp de şapte luni, celor peste 156.000 de elevi cu burse sociale, pentru achiziţia de rechizite, haine şi alimente.

"Ambele propuneri fac parte dintr-un plan mai amplu de stabilizare şi rezilienţă economică şi socială pe care PSD îl va propune în scurt timp în cadrul coaliţiei de guvernare", se precizează în comunicat.

Citeşte mai departe ...

Echipament medical ultraperformant la Spitalul de Urgență Galați, achiziționat de Consiliul Județean

Chirurgie de nivel european, cu ajutorul unui echipament medical ultraperformant recent achiziționat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați. Este vorba despre un sistem modern de toracoscopie video-asistată, în valoare de 350.000 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean. Echipamentul medical este folosit în cadrul secției de chirurgie toracică.

“Este un echipament medical complex, care permite noi abordări și tehnici medicale pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor toracice. Este singurul aparat medical de acest gen din zona noastră, astfel că de noul dispozitiv medical vor putea beneficia mii de pacienți din cel puțin cinci județe ale țării. Se pot face intervenții minim invazive în zona toracică, ceea ce pentru pacienți înseamnă recuperare mult mai rapidă, timp redus de spitalizare și dureri postoperatorii mult mai mici față de intervențiile clasice.

Am demarat în urmă cu câțiva ani un program ambițios de dotare a unităților medicale cu echipamente medicale noi și performante, astfel încât pacienții să poată fi tratați cât mai bine acasă, la Galați. Înlocuim echipamentele vechi, aducem altele noi și achiziționăm aparatură medicală modernă. Programul continuă și anul acesta, cu investiții în echipamente medicale de peste 10 milioane de euro”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cu acest nou echipament, medicii pot face evaluarea unui cancer pulmonar, recolta biopsii, interveni mult mai eficient în cazul unor acumulări de lichid în cavitatea toracică, introduce medicamente direct la nivelul plămânilor sau realiza diverse tratamente în zona toracică, totul în cadrul unor proceduri minim invazive.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri