Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Luni, 14 Februarie 2022 - Regional Press

O nouă serie de voluntari, instruiți la ISU Galați

  • Publicat în Social

S-au reluat cursurile de pregătire din cadrul programului „Salvator din pasiune”, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, informează instituția.

Voluntarii care vor să cunoască tainele salvatorilor profesioniști au parcurs un curs introductiv general, precum și cursuri de prim-ajutor de la paramedicii SMURD.

După ce au învățat ce înseamnă o situație de urgență, ce misiuni specifice au pompierii militari, care este tehnica de intervenție și cum este ea folosită în ajutorul semenilor, absolvenții primei serii de voluntari care au trecut prin noțiunile introductive au avut ocazia să vadă și în realitate toate aceste lucruri, de la echipajele specializate din cadrul Detașamentului de pompieri Galați.

Programul „Salvator din pasiune” derulat la nivelul județului Galați de către pompierii militari reprezintă o oportunitate pentru tineri de a-și extinde cunoștințele și abilitățile necesare acordării primului-ajutor și a fi un sprijin real pentru cetățenii aflați în dificultate.

Citeşte mai departe ...

14 februarie - Ziua Sfântului Valentin sau Ziua îndrăgostiţilor

Ziua Sfântului Valentin sau Ziua îndrăgostiţilor este sărbătorită, în fiecare an la data de 14 februarie, în mai multe ţări din întreaga lume, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia, Franţa, China şi India. Deşi aceasta zi comemoră, iniţial, martiriul sfântului creştin numit Valentin, de-a lungul anilor, semnificaţia religioasă s-a pierdut, potrivit www.stvalentinesday.org. Originea acestei sărbători a iubirii nu este nici astăzi prea bine cunoscută. Există legende, care susţin faptul că, în această zi, în Roma Antică era sărbătorită Iuno, zeiţa tuturor zeilor, protectoarea femeilor şi căsătoriilor. Apoi, în următoarea zi avea loc Lupercalia, un festival păgân în centrul căruia se afla Faunus, zeul agriculturii şi fertilităţii, notează aceeaşi sursă. Între multele manifestări din timpul festivalului, a atras atenţia un obicei interesant, care, potrivit aceloraşi legende, îi aducea împreună pe băieţi şi pe fete, care până în acel moment stăteau separaţi. În seara de dinaintea sărbătorii, numele fetelor erau scrise pe bucăţi de hârtie şi introduse într-un vas. Tinerii extrăgeau biletele şi, astfel, se formau perechi ce ţineau uneori şi un an. Destul de des, cei doi se îndrăgosteau şi se căsătoreau.
Citeşte mai departe ...

Amicale pentru Unirea Braniştea şi Oţelul

  • Publicat în Sport
Echipele gălăţene de fotbal au susţinut noi meciuri amicale. Unirea Braniştea, liderul autoritar din Liga a 4-a gălăţeană a jucat în deplasare cu CSM Rm.Sărat, ocupanta locului 5 în Liga a 3-a, seria a 2-a. Formaţia pregătită de Ionuţ Niculcea continuă să impresioneze, reuşind să se impună cu 2-1, marcatori: Spîmache şi Blănaru. Unirea va mai disputa un amical cu Sportul Chiscani iar din 22 februarie va pleca în cantonament în Spania. SC Oţelul a jucat la Dărmăneşti cu colega de eşalon şi serie Aerostar Bacău. Partida s-a disputat pe un teren acoperit de zăpadă şi s-a încheiat cu o remiză albă. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început cu formula: Ursu - Farcaş, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea - D.Cireş, Adăscăliţei, Jardan - Cisotti, Cîrjan, Nica. În repriza a doua au intrat: Dur-Bozoancă, Oniciu, Hagiu, Rus, Neagu, M.Cireş, Savu, Nistor, Cricimar şi Green. Următorul amical pentru oţelari este programat miercuri 16 februarie în deplasare cu Concordia Chiajna, formaţie ce evoluează în eşalonul secund.
Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi debutează în Final Four-ul Cupei României

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă din Cetatea Băniei va găzdui în perioada 15-17 februarie Final Four-ul Cupei României la baschet masculin. În premieră pentru baschetul din oraşul nostru, CSM Galaţi a reuşit o calificare istorică şi va juca marţi 15 februarie, de la ora 20.00 în direct la Digisport, semifinala cu SCMU Craiova. „După o calificare istorică, avem nevoie de o susţinere puternică. Vom juca pentru voi, fiţi alături de noi”, este mesajul antrenorului Florin Nini pentru suporterii gălăţeni. Atmosfera în tabăra gălăţeană este foarte bună şi toată lumea este hotărâtă să dea totul pe teren pentru a mai furniza o surpriză. În prima semifinală, programată de la ora 17.00 se vor întâlni CSO Voluntari şi U BT Cluj Napoca. Învingătoarele vor disputa finala joi 17 februarie. În weekend, CSM Galaţi a jucat la sala Polivalentă Dunărea cu CSM CSU Oradea, scor final: 60-86 (14-14, 13-14, 14-21, 19-37) într-o partidă ce a contat pentru Liga Naţională, etapa a 20-a. Trupa lui Florin Nini ocupă locul 10 cu 25 de puncte.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Carambol cu cinci mașini pe digul Galați-Brăila

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că cinci autovehicule au fost implicate într-o coliziune față-spate pe DN 22B, la ieșire din municipiul Brăila către Galați, județul Brăila.

În urma accidentului, trei persoane prezintă leziuni ușoare, fiind evaluate medical la fața locului.

Circulația este întreruptă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Se estimează reluarea traficului în 30 de minute.

Citeşte mai departe ...

Noul director a Poliției Locale Galați, Marius Dobrea, a depus jurământul

Primăria municipiului Galați anunță că noul director general al Poliției Locale Galați, Marius Dobrea, a depus jurământul și își poate exercita atribuțiile începând de astăzi, 14 februarie 2022. La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și funcționari din cadrul Primăriei.

Marius Dobrea este un profesionist, cu 26 de ani de experiență în poliție. Este absolvent al Facultății de Poliție din cadrul Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” București, specializarea Drept, a urmat cursuri postuniversitare și de prefecționare, deține un master cu specializarea „Politici Europene. Managementul Siguranței Publice” la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

În perioada 2019-2021 a fost șeful Poliției municipiului Galați; 2018-2019 – împuternicit adjunct al șefului IPJ Galați cu atribuții pe linie de ordine publică; 2009- 2018 – șeful Poliției municipiului Galați; 2009 – director al Corpului de Control al Ministrului de Interne; 2006-2009 – adjunct șef IPJ Galați cu atribuții pe linie de ordine publică; 2002-2006 – șef Secția 1 Poliție (Poliția municipiului Galați); 1995-2002 – ofițer de investigații criminale la Poliția municipiului Galați.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu despre ministrul Energiei: „Are multe explicații de dat”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că ministrul Energiei, Virgil Popescu, are multe explicații de dat în ceea ce privește criza din energie. 

Întrebat la Digi 24 dacă i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, Marcel Ciolacu a spus că „de dragul unei normalităţi funcţionale”, cel care face prima evaluare a miniştrilor este prim-ministrul. 

„Nu am discutat în coaliție despre demiterea lui Virgil Popescu (…)Cel care face prima evaluare a miniştrilor este primul-ministru. Eu nu îi cer evidenţe domnului premier Ciucă. Știu că el este un om cât se poate de înţelept şi responsabil. Discutăm mereu pe probleme, ne sfătuim, dar el evaluează minștrii”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a mai spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, „are multe explicaţii de dat” în ceea ce priveşte situaţia din Energie.

 
 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri