Menu
RSS
55 de utilaje lucrează pe străzile principale și secundare din orașul Galați

55 de utilaje lucrează pe străzile …

Primăria municipiului Gal...

Medicii de la Spitalul din Tecuci vor primi bani pentru navetă și chirie. Anunțul făcut de președintele CJ Galați

Medicii de la Spitalul din Tecuci v…

Președintele Consiliului ...

Oţelul şi-a mutat cartierul general în Antalya

Oţelul şi-a mutat cartierul general…

SC Oţelul Galaţi a ateriz...

A 13-a înfrângere pe semicerc

A 13-a înfrângere pe semicerc

Cea de-a 14-a etapă din L...

S-a redeschis circulația fără restricții pe și DN 24D, pe raza județului Galați

S-a redeschis circulația fără restr…

Compania Naţională de Adm...

Patru persoane din Ucraina rănite într-un accident în județul Galați

Patru persoane din Ucraina rănite î…

Poliția Galați a fost ses...

A murit Vasile Cristea, președintele Asociației Persoanelor cu Handicap din Galați

A murit Vasile Cristea, președintel…

Un om cu inima mare și ...

Utilajele de deszăpezire, în continuare în teren pe drumurile din județul Galați. Se intervine pentru înlăturarea efectelor ninsorii abundente

Utilajele de deszăpezire, în contin…

Drumarii lucrează fără op...

Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni. Anunțul făcut de ministrul Rafila

Epidemia de gripă se va încheia în …

Ministrul Sănătăţii, Alex...

Prev Next

Miercuri, 07 Decembrie 2022 - Regional Press

Baschetbaliştii lui Florin Nini au învins liderul Conferinţei B

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Mozzart a programat miercuri jocurile din cea de-a noua etapă. CSM Galaţi a început seria meciurilor din sala Polivalentă Dunărea contra celor de la SCM OHMA Mozzart Timişoara, liderul Conferinţei B. Cu o evoluţie consistentă, în care au condus ostilităţile pe teren şi pe tabela de marcaj de la început şi până la sfârşit, baschetbaliştii conduşi de antrenorul Florin Nini au răsturnat calculele şi au obţinut o victorie foarte importantă, prima din acest sezon în faţa inimoşilor suporteri gălăţeni. Rezultat final: CSM Galaţi -SCM OHMA Timişoara 88-80 (33-16, 18-27, 20-16, 17-21). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Harris -Dyson 11 puncte, 4 recuperări, 0 pase decisive, o intercepţie; Prijovic (16 p, 7, 4, 1); Petică (0 p, 1, 1, 0); Mitrovic (20 p, 1, 4, 0); Calenic (14 p, 8, 0, 0); Strong (16 p, 2, 3, 2), Stan (2 p, 4, 0, 0), Armuş (4 p, 4, 2, 0), Ciotlăuş (5 p, 6, 0, 0). Pe foaia oficială au mai fost trecuţi: Boghean, Azaria, Gherman. CSM Galaţi ocupă locul 4 în clasament cu 13 puncte şi va juca runda viitoare tot acasă, sâmbătă 10 decembrie, de la ora 18.00 cu Dinamo Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

Panterele au spart gheaţa cu o victorie dramatică în Cupă la Bacău

  • Publicat în Sport

Cupa României la fotbal feminin a programat miercuri majoritatea partidelor din faza 16-imilor. FC Universitatea Galaţi a jucat la Bacău cu Măgura 2012. „Panterele negre” au obţinut o victorie dramatică, prima din acest sezon, după un meci thriller în care au condus cu 2-0, băcăuancele au revenit spectaculos şi au trecut în avantaj cu 3-2 şi au înscris golul victoriei în min.90+3 prin Alina Cimpoieş. Rezultat final: Măgura 2012 Bacău -FC Universitatea Galaţi 3-4 (0-1). Pentru echipa gălăţeană au marcat: Daniela Dumitru 1 gol, Alina Cimpoieş 3 goluri. Formaţia aliniată: Georgiana Bobocea -Mihaela Rusen, Adelina Crăciun, Lavinia Bot, Beatrice Ghibirgiu -Denisa Petean, Diana Stoian, Diana Drosu, Alexia Dică -Alina Cimpoieş, Daniela Dumitru. „Terminăm anul cu bine cu o calificare muncită şi meritată. Sunt recunoscător fetelor şi nu exagerez când spun că suntem o familie şi trăim la intensitate maximă fiecare moment în parte. Nu ştiu dacă mai aveam energie să ajung acasă dacă nu reuşeam această calificare şi la 3-2 pentru echipa adversă mai exact în minutul 86 m-am rugat să avem parte şi noi de puţină şansă deoarece în acest tur în Liga 1 am pierdut nemeritat cu Fair Play Bucureşti şi Piroş Security Arad. Sunt mândru de fete, le rămân din nou dator deoarece echipa există şi datorită lor. Suntem o echipă unită, merităm mai mult şi sperăm ca anul 2023 să fie anul în care ne unim forţele împreună cu toate persoanele care ne susţin şi să reuşim să ne revenim. Am demonstrat prin rezultate că merităm susţinere şi să nu uităm că în acest judeţ avem multe junioare talentate care vin la echipă şi putem oferi din ce în ce mai mult dacă vom avea parte de susţinere. Mulţumim din inimă autorităţilor locale, partenerilor noştri, părinţilor care joacă un rol principal şi tuturor care cred în noi. Vă garantez că vom lupta până la final şi vom da totul pentru Galaţi până în ultima secundă din acest sezon şi nu numai deoarece povestea continuă 100 % şi în al nouălea sezon consecutiv de la înfiinţare ceea ce înseamnă enorm de mult pentru noi, pentru Galaţi deoarece reprezentăm cu cinste oraşul Galaţi la nivel naţional”, ne-a declarat cu vocea tremurând de emoţie preşedintele-antrenor de la FCUG, Gabi Călinescu. Echipa gălăţeană a obţinut calificarea în optimi care se vor disputa în primăvara lui 2023.

Citeşte mai departe ...

Galațiul se află în prima treime a clasamentului performanței educaționale, după bursele acordate

La capitolul burselor de merit, anul acesta există la nivel naţional un număr de 268.299 beneficiari. Judeţul Galaţi ocupă a 13-a poziţie, cu 6.287 beneficiari.

Cele mai multe burse s-au înregistrat în:Bucureşti 39.828 - la nivel național și Constanţa 11.223 - la nivel regional.

Bursele de merit sunt în valoare de 200 lei/lună și se acordă elevilor care au obţinut media anuală generală de cel puţin 9,50 şi au acumulat cel mult 20 de absenţe nemotivate/an în anul şcolar anterior, cu excepţia elevilor din clasa a IX-a. Le primesc şi cei care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene/zonale în cazul învăţământului vocaţional de artă ale competiţiilor şcolare naţionale ori au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de Ministerul Educaţiei.

La capitolul burselor de performanţă, s-au acordat în total 9.996 de burse. Judeţul Galaţi ocupă poziţia a 14-a, cu 235 beneficiari.

Cele mai multe burse s-au înregistrat în:Bucureşti, 2.500 - la nivel național, iar Tulcea, 262 și Constanţa, 246 - la nivel regional.

Bursele de performanţă, în valoare de 500 lei/lunar, se acordă elevilor cu rezultate bune la etapele naţionale ale concursurilor şcolare (locurile I – III) şi s-au calificat la competiţiile internaţionale.

Citeşte mai departe ...

Probleme la fileu pentru campionii de la CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Miercuri după-amiază în sala Giuleşti din Capitală s-a disputat partida Rapid Bucureşti -CSM Arcada Galaţi, restanţa din prima etapă a Diviziei A1 la volei masculin. Aşa cum se anticipa, campioana României din ultimele patru sezoane a avut în faţa un adversar solid, cu un joc consistent care le-a pus probleme serioase. Rapidiştii şi-au adjudecat după o jumătate de oră un prim set foarte echilibrat şi a avut o minge de 2-0. Gălăţenii au revenit spectaculos şi prin două blocaje Talpă şi Raţă au egalat situaţia la seturi. Giuleştenii nu au renunţat, au fost foarte motivaţi şi încrezători în forţele lor în timp ce de partea cealaltă echipa gălăţeană a fost surprinsă fără replică în momentele cheie, şi au obţinut o victorie foarte importantă care îi propulsează pe podium. Rezultat final: Rapid Bucureşti -CSM Arcada Galaţi 3-1 (23, -24, 21, 23). Antrenorul Sergiu Stancu a început cu formula: Butnaru 3 puncte, Malescha 5 p, Bala 4 p, Sobirov 6 p, Bartunek 1 p, Madsen 5 p -Kantor 1 p, libero. Au mai intrat: Magdaş, Talpă 2 p, Lescov, Mihălescu 2 p, Raţă 11 p, Smits, Cristudor -libero. După cel de-al doilea eşec fără punct din acest sezon, CSM Arcada a coborât pe locul 5 în clasament cu 20 de puncte. După nouă etape, podiumul se prezintă astfel: 1.Dinamo 24 puncte, 2.Steaua 23 p, 3.Rapid 22 p. Echipa noastră va juca următorul meci sâmbătă 10 noiembrie tot în deplasare cu SCM U Craiova.

Citeşte mai departe ...

Un nou webinar pe teme fiscale organizat de DGRFP Galați

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vine în întâmpinarea contribuabililor, pentru a patra lună consecutivă, cu o serie de webinarii-suport menite să clarifice anumite teme sau spețe specifice din domeniul fiscalității.

Webinariile oferite de ANAF au o durată de două ore şi înscrierile se pot efectua până la data şi ora începerii seminariilor, în limita locurilor disponibile.

De asemenea, seminariile sunt înregistrate şi vor fi publicate pe canalul de Youtube al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Unul din webinariile din această lună va fi organizat de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, prin AJFP Brăila, și va avea ca temă „Impozitarea veniturilor din cedarea folosinței bunurilor”. Evenimentul online se va desfășura în ziua de 14 decembrie, începând cu ora 11.00

Detalii privind înscrierea și calendarul webinariilor din luna decembrie pot fi găsite aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/intalniri.htm?fbclid=IwAR3Ec2JJNulvcvP9-paI4wOOJ0amxKq8uki_HyIU3X0AogbgB2ubduoICog

Citeşte mai departe ...

Junioarele gălăţene de la ACS Lucian Bute şi Viitorul Oţelul au escaladat Tâmpa

  • Publicat în Sport
Oraşul de sub Tâmpa a găzduit timp de trei zile cea de-a doua ediţie a Festivalului sportului braşovean la handbal, un turneu pentru junioare 4 şi minihandbal. Galaţiul a fost reprezentat de ACS Lucian Bute şi Viitorul Oţelul, la junioare 4 respectiv Viitorul Oţelul A şi B, la minihandbal. Olimpicele antrenate de Nicoleta Vlad s-au descurcat bine, au câştigat patru din cele cinci meciuri jucate: 32-19 cu CSM Făgăraş, 39-4 cu CSM Codlea, 21-8 cu Viitorul Oţelul, 28-15 cu ACS Cîtu Timişoara, au pierdut cu CSM Ploieşti, scor 18-30 şi au ocupat locul 2 în clasamentul final. Lotul folosit: Giulia Ştefan, Larisa Tufă, Ştefania Toader, Evelin Şandru, Katrina Zăbavă, Sofia Vasilache, Ana Spiridon, Deea Lihnic, Ilinca Bălan şi Beatrice Hotnoc. Cu trei victorii: 22-10 cu HC BB Buzău, 22-18 cu Kids Tâmpa Braşov, 16-12 cu Cîtu Timişoara şi două înfrângeri, oţelarele s-au poziţionat pe locul 3. La minihandbal, Viitorul a întâlnit pe CSM Codlea, Sporting Ghimbav, Corona Braşov A şi B, Kids Tâmpa Braşov şi Dinamo Braşov. Loturile aliniate : Ayana Ciobotaru, Alexia Teodorescu , Theodora Braşoveanu , Beatrice Dulcescu , Denisa Şalabină , Larisa Sîmpetru , Gabriela Ursu , Gloria Docana, Mara Buduruţă, Măriuca Stângă, Mădălina Cardon, Ştefania Tudorache, Anastasia Meaună, Alexandra Lupu , Maria Carp, Beatrice Balaban -junioare 4, antrenori: Cătălina Cioaric şi Daciana Balaban; Andra Stavăr, Andra Homler, care a fost desemnată golgheter şi cea mai bună jucătoare, Mara Ştefan , Antonia Ignat , Betty Şalabină, Giuliana Hliban, Anastasia Tudorache, Sofia Nedelcu, Erika Scumpu, Natruanda Gherghe Natruanda - minihandbal A -grupa 2012-2013, antrenor Alla Sheiko; Cristina Gheorghe , Daria Ivanov, Carina Sîrghi, Ema Mărgărit, Alessia Alexandru, Emma Dinu, Carla Dulcescu, Valeria Gugoaşe , Nicola Apetrei Nicola - minihandbal B, grupa 2013-2014 antrenor: Ana Maria Gogu. sursa foto Dan Potor
Citeşte mai departe ...

Conferința Internațională „Aspecte particulare etiopatogenice, diagnostice și terapeutice la copii și tineri”, la Galați

Consiliul Județean Galați organizează Conferința Internațională „Aspecte particulare etiopatogenice, diagnostice și terapeutice la copii și tineri”. La eveniment sunt invitați și reprezentanți ai Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Evenimentul va reuni personal medical din zona de graniță, specialiști în domeniul medical din țară și din străinătate, reprezentanți ai Universității ”Dunărea de Jos”, inclusiv reprezentanți ai Facultății de Medicină și Farmacie, precum și reprezentanți ai Colegiului Medicilor Galați.

Totodată, în cadrul Conferinței Internaționale vor fi prezentate cele mai noi abordări din domeniul medical în ceea ce privește metodele și variantele de diagnostic și tratament ale copiilor și tinerilor. La finalul conferinței vor fi acordate diplome de participare, medicii din România primind inclusiv 12 credite EMC.

Conferința are loc în cadrul proiectului Sănătatea pe mâini bune -  spitale mai mari, îngrijire mai bună și cei mai buni doctori pentru populația din zona de graniță România - Republica Moldova, 1 Hard 4.1/24, proiect finanțat prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020.

Deschiderea oficială a conferinței va avea loc în data de 8 decembrie, ora 14:00, la la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați. 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Sunt 32 de ani în care s-ar fi putut face mai mult, mai ales în ceea ce priveşte capitalul autohton

Președintele PSD Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a declarat că în cei 32 de ani care au trecut de la Revoluţie s-ar fi putut face mai mult pentru capitalul autohton.

„Suntem la 32 de ani de la Revoluţie. Suntem una dintre ţările, 50 de ani de comunism, care ne-am aruncat cu capul înainte şi am construit acest capitalism, câteodată mai sălbatic, câteodată impus în anumite zone. Nu suntem singurul stat care a trecut prin acest parcurs. (…) Sunt 32 de ani în care s-ar fi putut face mai mult, mai ales în ceea ce priveşte capitalul autohton. Sunt state care au avut acelaşi parcurs ca şi România care au făcut mai mult pentru capitalul lor autohton decât am reuşit noi să facem în aceşti 32 de ani”, a declarat Marcel Ciolacu, la „Forumul Capitalului Românesc”.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Porturile Galați-Brăila devin un jucător important pe piața transportului de mărfuri, odată cu refacerea legăturilor feroviare

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a participat, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, la semnarea a două contracte de finanțare cu fonduri europene de aproximativ 264 milioane de lei care vor îmbunătăți capacitatea operațională a porturilor Galați-Brăila.

„Ne bucurăm că facem încă un pas important în transportul naval, Porturile Galați-Brăila devenind astfel un jucător important pe piața transportului de mărfuri, odată cu refacerea legăturilor feroviare, fiind o alternativă viabilă pentru exportatori”, a transmis Costel Fotea, pe Facebook.

Portul Galați are la dispoziție 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou. Astfel, prin realizarea acestui proiect se va reuși creșterea gradului de siguranță în realizarea manevrelor de acostare și a operațiunilor de încarcare/descărcare mărfuri, îmbunatățirea condițiilor de acces la infrastructura Portuară și creșterea capacității portului, corespunzător cererii de transport.

Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023 și vizează reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, amenajarea cheului între rampa Ro-Ro și platforma multimodală.

Totodată, Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri. Iar pentru creșterea capacității de mărfuri a acestui port va fi modernizată infrastructura portuară și drumurile de acces interioare.

Lucrările care trebuie finalizate tot până la sfârșitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 și 27 și amenajarea acestora pentru creșterea capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030).

Prin aceste investiții, porturile Galați-Brăila vor deveni un motor de creștere economică pentru Regiunile de Dezvoltare Sud-Est și Nord, inclusiv prin îmbunătățirea conexiunilor la rețelele TEN-T (Core și Comprehensive).

Citeşte mai departe ...

A fost arestat adolescentul de 17 ani care a violat o fată de 15 ani în toaleta mall-ului

Un adolescent de 17 ani, din Galați, a fost arestat după ce a violat o fată de 15 ani, în toaleta mall-ului. Fata de 15 ani era fosta iubită a agresorului. 

Potrivit IPJ Galaţi, în cursul zilei de 6 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Galaţi, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, au făcut un număr de 6 percheziţii domiciliare, atât la adresa de domiciliu a adolescentului de 17 ani, bănuit că a violat-o pe fata de 15 ani,  precum şi în alte locaţii în care se bănuia ca cel în cauză este ţinut ascuns de rude. În urma acestor percheziţii, cel căutat nu a fost depistat.
 
Ulterior, în cursul aceleaşi zile, la Judecătoria Galaţi, la termenul fixat în cadrul acestei cauze penale, s-a prezentat şi adolescentul de 17 ani, însoţit de un apărător ales.
 
În urma audierilor efectuate în camera de consiliu şi a studierii întregului material probatoriu depus la dosar, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi şi a dispus arestarea preventivă a tânărului de 17 ani, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Tânărull a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri