Menu
RSS
Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Marți, 13 Decembrie 2022 - Regional Press

Un polițist din Târgu Bujor s-a împușcat în cap cu armamentul din dotare

Un polițist din județul Galați și-a tăiat venele, iar apoi s-a sinucis, împușcându-se în cap cu armamentul din dotare. Agentul avea 21 de ani.

Poliția Orașului Târgu Bujor a fost sesizată marți, 13 decembrie, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că un tânăr, de 21 de ani, cu domiciliul în aceeași localitate, și-ar fi tăiat venele și s-ar fi împuscat în cap, fiind în stare de inconștiență. Tânărul era angajat la Postul de Poliție din Cavadinești.

„Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și, după primele verificări, au stabilit faptul că tânărul este polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și, în momentul producerii incidentului, se afla în concediu”, a informat Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

Bărbatul a fost găsit de mama sa, într-una din încăperile locuinței sale, căzut la podea, în stare de inconștiență și prezentând o leziune în zona capului.

„Personalul medical din cadrul SMURD Galați care a ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, însă, din păcate, acesta nu a mai răspuns și a fost declarat decesul. Polițistul trecuse testarea psihologică și era absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, promoția martie 2022”, a transmis Poliția Galați.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a se stabili cauzele și împrejurările în care s-a întâmplat acest incident.

Citeşte mai departe ...

Gala Cercetării de Excelență la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Cele mai importante realizări științifice ale comunității academice de anul acesta vor fi premiate în cadrul acestei manifestări ajunsă la ediția a treia.

Evenimentul va avea loc în data de 14 decembrie 2022 începând cu ora 9.00 în Aula „Alexandru Ioan Cuza”, Str. Domnească nr. 111. Ceremonia va fi grupată pe două secțiuni: Premierea rezultatelor cercetării științifice instituționale și Premierea rezultatelor cercetării științifice doctorale.

Deschiderea evenimentului va fi realizată de Rectorul universității, prof. univ. dr. Puiu-Lucian Georgescu, după care vor lua cuvântul Directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD), prof. dr. ing. MCA Eugen Victor Cristian RUSU, și prof. univ. dr. ing. dr. ec. Silvius STANCIU, prorector responsabil cu cercetarea științifică și directorul proiectului CNFIS-FDI-2022-0205 „Susținerea cercetării de excelență în activitatea CDI din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați - CEREX UDJG 2022”, sub egida căruia are loc organizarea galei.

În cadrul Secțiunii Premierea rezultatelor cercetării științifice instituționale vor fi acordate premii pentru următoarele categorii de rezultate: Articole publicate 2022 în reviste indexate Web of Science Clarivate Analytics, cu FI 2021 ≥ 5; Autori citați Google Scholar 2022, ≥100 citări/2022; cercetători nominalizați în Top World Ranking of Scientists 2%; Cercetători și Tineri cercetători cu rezultate deosebite în activitatea CDI-TT, creație artistică și performanță sportivă (vârsta maximă 40 ani împliniți); Revistele Universității „Dunărea de Jos” din Galați; Premierea rezultatelor cercetării aplicative: contracte încheiate cu mediul socio-economic din țară și străinătate, cereri de brevet depuse la organisme de brevetare naționale și internaționale, brevete valorificate. Se vor acorda premii, de asemenea, pentru participarea la Horizon Europe 2021-2027 și pentru organizarea și participarea la Târgul de Transfer Tehnologic din luna octombrie 2022.

 

La Secțiunea Premierea rezultatelor cercetării științifice doctorale vor fi acordate premii și distincții doctoranzilor cu realizări deosebite în cercetarea doctorală realizată în anul 2022 și cadrelor didactice implicate în procesul de acreditare IOSUD-UDJG.

Citeşte mai departe ...

„Pâinea cea de toate zilele”, expoziție de pictură la Muzeul de Artă Vizuală Galați

Miercuri, 14 decembrie, la ora 13.30, la Muzeului de Artă Vizuală Galați va fi deschisă expoziția de pictură „Pâinea cea de toate zilele”, semnată Andreea Brătucu, absolventă în 2016 a Universității de Arte București, la clasa profesorului Ion Anghel.

Evenimentul aduce în atenția publicului o pictură cu temă și caracter simbolic, construcție a unei identități artistice asumate, parte a unui proiect deschis pe care artista îl pune pe simezele muzeului sub forma a 16 lucrări- pânze și 4 obiecte-studiu experiment, generic prezentate pâini, obiecte compuse în spațiul expozițional într-un mod semi-interactiv.

Pânzele dezvăluie publicului o lume tăcută, în care personajele, vase de lut și pâini, un cuptor, un scaun, sunt obiecte desăvârșite ce compun metafora vieții, hrana materie devine hrana spiritului, în pensulație vibrantă de tonuri argiloase, compoziții rafinate și un desen adânc studiat, de o simplitate complexă.

Conform reprezentanților muzeului gălățean, lucrările Andreei Brătucu s-au evidențiat în expoziții de grup și personale precum „Martori și mărturii: Holocaustul evreilor din România „– Biblioteca Națională București 2013; „First Step” – Galeria UNA 2014; „Noii îngeri ai dreptății – Go art project”, Academia de Studii Economice București 2015; expoziție Centrul Artelor Vizuale 2016; „Voglia d’Italia ediția a V-a „– Institutul Cultural Italian din București 2016; „Azulejo” expoziție itinerantă, Muzeul de Arte Decorative Viana do Castello și Institutul Cultural Român din Lisabona 2017; „Eclectica”, Opera Națională București, expoziție personală.

Expoziția este deschisă publicului în intervalul 14 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023, în timpul programului obișnuit de vizitare: miercuri-duminică, în intervalul 9.00 - 17.00, la sediul Muzeului de Artă Vizuală din strada Tecuci nr.3, Galați.

Citeşte mai departe ...

Tigrii lui Florin Ignat au dat o duzină de goluri la Buzău

  • Publicat în Sport

United Galaţi a încheiat en-fanfare cel mai bun an din istoria clubului, în care a cucerit toate trofeele pe plan naţional: Liga 1, Cupa şi Supercupa României şi a ajuns în Elite Round-ul UEFA Futsal Champions League. „Tigrii ” lui Florin Ignat au jucat luni seara ultimul meci din acest an în deplasare la Buzău. Campionii României en-titre şi-au respectat blazonul, au rămas concentraţi din primul şi până în ultimul minut, au marcat o duzină de goluri şi au mai bifat o victorie concludentă. Rezultat final: Luceafărul Buzău -United Galaţi 2-12 (0-7). Au marcat pentru echipa gălăţeană: O.Cireş, Crăciun 3 goluri, Cardenas 2 g, Crişan, Dudău 2 g, Boşneagă 2 g, Arhire. Au mai jucat: Toniţă, Cârdei -Burdujel, Petică, Oană. Podiumul Ligii 1 se prezintă astfel: 1.UNITED GALAŢI 29 puncte -11 meciuri, 2.Autobergamo Deva 22 p -11 meciuri, 3.FK Odorheiu Secuiesc 21 p -10 meciuri. Echipa gălăţeană va susţine următorul meci în jurul datei de 14 ianuarie 2023 în deplasare cu Autobergamo Deva.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Galațiul are unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pneumologie din țară

Clădire nouă pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie, în cadrul unei investiții cu fonduri europene realizată de către Consiliul Județean Galați. Valoarea investiției a fost de 10.327.545 de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor medicale.  Fondurile au fost asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În cadrul acestui proiect, vechea clădire a Ambulatoriului a fost consolidată, modernizată și extinsă pe verticală și orizontală.  

“Am finalizat o nouă investiție extrem de importantă pentru sănătatea gălățenilor, pentru pacienții și personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Ambulatoriul de Specialitate al acestei unități medicale se mută în casă nouă, într-o clădire modernă, cu spații medicale noi, cabinete pentru consultații și tratament, săli de așteptare, vestiare și lift. Este unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pneumologie din țară. Avem și două premiere pentru acest spital. Pentru prima oară în istoria sa, a fost dotat cu un computer tomograf, sala de investigații fiind amenajată în interiorul noii clădiri.  Cea de-a doua premieră este faptul că, acum, Ambulatoriul de Specialitate are spații separate de consultații și tratament pentru copii și adulți, pentru a limita cât mai mult transmiterea bolilor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De altfel, noul ambulatoriu este de patru ori mai mare, mărind astfel suprafața de la 224 mp la peste 800 de mp.

„De asemenea, cabinetele medicale au fost dotate și cu zeci de echipamente medicale, de la computer tomograf și aparat modern de radiologie, până la ecografe, defibrilatoare și aparate de oxigenoterapie. Totul pentru ca gălățenii să fie tratați în condiții cât mai bune ”, a adăugat Costel Fotea.

Noul ambulatoriu are un sistem modern de încălzire, cu ajutorul pompelor de căldură de tip aer-apă, instalații de climatizare, sisteme de management energetic pentru eficientizarea consumului, precum și sisteme moderne de acces, supraveghere și securitate la incendiu. În perioada următoare vor fi obținute și ultimele avize, astfel încât la începutul anului viitor în noul Ambulatoriu de Specialitate să fie tratați primii pacienți.

De asemenea, astăzi, a fost prezentat invitaților și noul bloc alimentar al spitalului, realizat de către Consiliul Județean într-o clădire separată, în cadrul unei investiții cu fonduri proprii de peste 6 milioane de lei. Astfel, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost construită o clădire nouă pentru blocul alimentar, dotată cu toate echipamentele de gătit necesare și cu sală de mese. În acest moment, aici este pregătită hrana pacienților. Mai mult, într-un corp al acestei clădiri au fost amenajate și două săli de curs pentru studenții de la Facultatea de Medicină.

Citeşte mai departe ...

36 de noi mijloace de transport nepoluante vor ajunge în Galați

Primăria municipiului Galați informează că 36 de noi mijloace de transport nepoluante vor ajunge la Galați, după ce au fost aprobate pentru finanțare în cadrul PNRR încă două proiecte.

Astfel, un proiect presupune achiziția a 10 tramvaie de 18 metri și a 2 microbuze nepoluante (24.395.000 de euro), iar cel de-al doilea achiziția a 22 de autobuze nepoluante electrice de 10 metri și a 2 microbuze nepoluante (13.318.480 de euro).

La cele 36 de noi mijloace se adaugă cele cuprinse într-un alt proiect aprobat deja ce presupune achiziția a 20 de autobuze electrice și a unui microbuz nepoluant (14.714.350 de euro). Până acum a fost aprobată achiziția a 57 de noi mijloace de transport nepoluante în cadrul PNRR. Proiectele pentru achiziția acestor noi mijloace de transport sunt derulate în parteneriat cu Primăria comunei Vânători.

În total, în cadrul PNRR, Primăria municipiului Galați a primit aprobarea pentru finanțarea a 49 de proiecte de peste 111 milioane de euro.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați modernizează sediul Complexului Muzeal de Științele Naturii

Astăzi a avut loc conferința de lansare a proiectului „Renovare energetică a Complexului Muzeal de Științele Naturii <Răsvan Angheluță> Galați – Corp 1”, ce vizează eficientizarea energetică a clădirii principale.  

“Vom realiza aici mai multe investiții verzi, care vor reduce la jumătate consumul de energie, precum și emisiile de CO2. Practic, vom reabilita termic întreaga clădire, de la schimbarea ușilor și geamurilor, la sisteme inteligente de umbrire în sezonul cald și sisteme de monitorizare și gestionare a consumului de energie.

Vom înlocui sistemele de încălzire și climatizare, vom moderniza instalațiile de iluminat și vom monta sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, adică panouri fotovoltaice, pompe de căldură aer-apă si microcentrale de cogenerare de înaltă eficiență. În plus, vom instala și stații de încărcare pentru mașinile electrice”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Finanțarea acestui proiect este realizată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având o valoare totală de 15.100.317 lei. În perioada următoare, Consiliul Județean va demara procedurile de achiziție publică pentru implementarea acestui proiect.

Citeşte mai departe ...

Handbalul juvenil gălăţean cu şase echipe în cursa pentru medalii

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de handbal pentru junioare şi juniori a programat sâmbătă şi duminică ultimele meciuri din acest an. Handbalul juvenil gălăţean a făcut ravagii printre adversare numai puţin de şase din cele 11 echipe care s-au înscris competiţii, îndreptându-se cu paşi foarte mari spre Grupa Valoare. La junioare 1, în ultima etapă s-au înregistrat rezultatele: ACS Lucian Bute -LPS IB Soter Buzău 46-27 (21-7). Antrenorul Cristi Preda a folosit lotul: Geamăna, Bibicu, A. Trifan -Grigore 6 goluri, Dediu 6 g, Constandache 3 g, Lupea 11 g, Ababei 1 g, Anton 2 g, Neagu, E.Trifan , Gavrilă 7 g, Iorga 5 g, Ioniţă 5 g. Olimpicele au terminat turul pe primul loc în seria B . CSM, antrenor Sanda Asandei s-a impus în duelul gălăţean cu CSŞ, antrenori: Adina Oprea şi Maria Lupu, scor final: 39-26 (20-12). Loturile: Popa, Barbu -Chiriac 4 g, Filip 2 g, Baştină 2 g, Lazăr, Trincă 2 g, Bujor 3, Dobrea 2 g, Pelin 4 g, Munteanu, Aron 6 g, Pricochel 3 g, Frăsinel 6 g, Leagăn respectiv David, Babaiu -Breaz 6 g, Păduraru 2, Păun 5 g, Iohan 2 g, Comănescu 2 g, Emanoil 1 g, Stancu 5 g, Pintilie, Mihalache, Bodea 1 g. Nepoatele sunt pe locul 2. La junioare 2, ACS Lucian Bute, antrenor Nicoleta Vlad a câştigat cu CSŞ Galaţi, antrenor Maria Lupu şi Adina Oprea, scor final: 40-16 (21-9). Au jucat: Trifan, R.Crăciun -Zugrăvel 3 g, Grigore 1, Constandache 4 g, D.Crăciun 1 g, Decianu 7 g, Lupea 3 g, A.Buric 2 g, Olaru 5 g, Ungureanu 2 g, Anton , Donosă 1, Gânsac 3 g, Ben Atame 3 g, Soare 5 g respectiv Popescu, Babâiu -Ghiorghiţă, Hagiu 1 g, Vasiliu, Stancu, Costache 1 g, Iohan 4 g, Bîrlădeanu 1 g, Emanoil 1 g, Stanciu 5 g, Pintilie 1 g, Mihalache, Bodea 2 g, Ivaşcu. Olimpicele se poziţionează pe locul 2. La junioare 3, CSM Galaţi a bifat a 12-a victorie consecutivă, 40-13 (20-6) cu LPS Brăila. Antrenorul Viorel Alexandru a rulat lotul: Ardeleanu, Maxim -Avram, Muşat 3 g, Bucner 11 g, Ghimpu 11 g, Zahei 1 g, Lupaşcu, Bercaru, Gheorghiţă, Postolache 2 g, Toma 1 g, Retegan 1 g, Darie 10, Munteanu, Codreanu. În duelul gălăţean, Viitorul Oţelul, antrenori Daciana Balaban şi Alla Sheiko -Lucian Bute, antrenor: Daniela Goldic 16-37 (11-21). Au evoluat: Ciobanu, Brişcaru -Vîrgolici, Iorga 1 g, Mihoci 3 g, Sîmpetru, Şalabină, Ionaşcu 7 g, Costin 1 g, Urma, Constandache, Irimin, Ilaşc, Stângă 1, Teodoraşcu, Popa 3 g respectiv Popoiu, Rîmniceanu -Oprişan 8 g, Rebegea, Zăbavă, Mazilu 1 g, Trifan 5 g, Andrei 4 g, Vrabie 1 g, E.Buric 3 g, Isac 1, Munteanu 3 g, Dâmbu 2 g, Dohotariu, Ancerencu 9 g, Simionică. Primele două locuri în ierarhia seriei : 1. CSM, 2.Bute. Pe locul 4, cu şanse pentru Grupa Speranţă, CSŞ Galaţi, antrenor Luminiţa Stroe a dispus de HC Dunărea Brăila, scor 34-26 (16-12). Lotul gălăţean: Tîmpu, Popescu -Hagiu 1 g, Vasiliu 9 g, Ionaşcu 2 g, Stanciu 3 g, Nicolau, Costache 4 g, Scarlat, Bîrlădeanu 8 g, Alexandru, Purice-Susanu 2 g, Rusu 4 g, Ţuţu, Avădanei 1 g. La juniori 2, CSŞ Galaţi, antrenor Relu Druţu a învins pe CSŞ Medgidia, scor final: 34-26 (16-12) şi a urcat pe locul 3 în seria C care asigură calificarea pentru Grupa Valoare. Lotul gălăţean: Vlad, Dorobăţ -Vicleanu, Iacomi, Ghintuială 3 g, Ciubotaru 5 g, Ciungu, Toma, Popa 1 g, Ganea 6 g, Avram 4 g, Creţu, Buruiană, Beldiman 17 g, Necula.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada Galaţi are prima şansă la playoff

  • Publicat în Sport

Program extrem de încărcat pentru cea mai bună echipă din voleiul românesc din ultimii patru ani. CSM Arcada va avea încă un tur de forţă la final de an cu patru meciuri în înterval de şase zile. Echipa pregătită de Sergiu Stancu va întâlni miercuri 14 decembrie, de la ora 18.00 la sala Polivalentă Dunărea pe Savo Volley Kuopio din Finlanda, în manşa retur din 8-imile CEV Cup. „În legatură cu meciul împotriva celor de la Savo Volley, cu siguranţă putem afirma că o să fie un meci de luptă ca toate meciurile din Europa. Vom face totul să ne calificăm mai departe”, ne-a declarat antrenorul principal de la CSM Arcada, Sergiu Stancu. Partida va fi arbitrată de: Christos Maifoshis -Cipru şi Wouter De Baar -Olanda. În tur, campioana României s-a impus în Finlanda, scor 3-1 (-25, 21, 15, 20). Echipa noastră va mai susţine încă trei meciuri până la sfârşitul anului, toate în sala Polivalentă Dunărea: Unirea Dej, vineri 16 decembrie, ora 17.00 în campionat şi o dublă cu Universitatea Cluj, pe 18-19 decembrie, de la ora 17.00.

Citeşte mai departe ...

Noi termene pentru Podul suspendat peste Dunăre. Anunțul ministrului Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că podul peste Dunăre de la Brăila s-ar putea deschide în primăvara anului viitor, în aprilie sau mai pe varianta Măcin și în august-septembrie pentru varianta Jijila din județul Tulcea.

„Niciodată, eu și colegii de la CNAIR nu vom accepta soluții mai scurte care nu se regăsesc în proiectul tehnic licitat. Unele soluții au fost acceptate de CNAIR, altele nu, pentru că schimbau soluțiile de proiectare și parametrii licitați în defavoarea proiectului. I-am încurajat pe cei de la CNAIR să nu accepte. Există claim-uri (n.r acțiuni pentru acordarea de despăgubiri), instanța poate să decidă într-o formă sau alta”, a spus Grindeanu. Faptul că nu se țin de termene înseamnă penalități. Bineînțeles că vor certificate negative, nu mai e loc de nuanțe. Ați văzut angajamentele.

Nu accept chestiuni care să pară că trebuie să deschidem Podul la sfârșitul anului 2022, dar acceptați voi de la CNAIR unele soluții. Așa ceva nu e legal, în primul rând. Nu poate să fie acest mod de șantaj un mod de lucru. Pe pod, efectiv, multe nu mai sunt de făcut. În schimb pe descărcări mai e de lucru. Descărcarea pe zona de Brăila intră direct în Drumul Expres Galați-Brăila care se termină în 2023 (n.r constructor UMB), eu cred că undeva, cu tot cu vremea rea de iarnă, în aprilie-mai ar putea fi dat în trafic pe varianta Măcin în județul Tulcea și în august-septembrie la Jijila” a declarat Grindeanu, citat de Economedia.

 În prezent, stadiul fizic al podului este de peste 82.00%, iar al drumurilor de legătură de doar 40%.

Podul suspendat peste Dunăre, „Golden Gate-ul” de la Brăila, va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri