Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Decembrie 2022 - Regional Press

Un șofer turc a lovit mortal un pieton pe Drumul European 581, în județul Galați

Accident mortal pe Drumul European 581, la ieșirea din orașul Tecuci către Bârlad. Un șofer turc, aflat la volantul unui tir  un TIR, a accidentat mortal un bărbat, care se afla pe drum.

Potrivit IPJ Galați, accidentul a avut loc vineri, 30 decembrie 2022, la ora 20.49. Poliția Galați a fost sesizată prin Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că pe Dumul European 581, la ieșirea din municipiul Tecuci către municipiul Bârlad, a avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a decedat.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, ajunși în scurt timp la fața locului, au constatat că cele sesizate se confirmă.

În urma verificărilor și cercetărilor preliminarii, au stabilit faptul că un bărbat, cu cetățenia turcă, în timp ce conducea un ansamblu format din cap tractor cu semiremorcă, înmatriculat în Turcia, având direcția de deplasare dinspre municipiul Bârlad către municipiul Tecuci, a surprins și accidentat mortal un bărbat, care se afla pe partea carosabilă.

„Bărbatul decedat nu a putut fi identificat cu ocazia cercetării la fața locului, întrucât nu avea niciun act de identitate asupra sa, vârsta aproximativă fiind cuprinsă între 50 și 60 de ani. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Galați, în vederea efectuării necropsiei”, a transmis IPJ Galați.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, mesaj de Anul Nou: Vă doresc tuturor sănătate, putere de muncă și un an 2023 cu bucurii și împliniri, atât în plan personal, cât și profesional!

„Dragi prieteni,
Lăsăm în urmă un an 2022 cu multe provocări. Nu ne-a fost ușor, dar Dumnezeu ne-a dat mereu puterea pentru a merge mai departe.
La ceas de bilanț, să privim cu responsabilitate spre faptele noastre de peste an și să ne pregătim pentru Anul Nou, cu speranță și multă încredere!
Vă doresc tuturor sănătate, putere de muncă și un an 2023 cu bucurii și împliniri, atât în plan personal, cât și profesional! La mulți ani fericiți!”, este mesajul transmis de Costel Fotea, președintele CJ Galați

Citeşte mai departe ...

VIDEO Incendiu într-un bloc cu opt etaje din Galați: 60 de persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit vineri seară într-un apartament dintr-un bloc cu opt etaje din orașul Galați. Au fost evacuate aproximativ 60 de persoane.

Incendiul s-a produs la dormitorul unui apartament situat la etajul opt al unui bloc cu 10 etaje. Apartamentul era plin cu deșeuri combustibile și gunoaie. Au fost evacuate  aproximativ 60 de persoane. Pompierii au intervenit la fața locului cu mai multe autospeciale, dar și cu autoscara. La aceasta oră incendiul este lichidat. Nu sunt victime.

Deocamdată nu se știe cauza incendiului.

„Din declarațiile proprietarului a avut un brăduț cu instalație lăsat sub tensiune”, a transmis ISU Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Un tânăr din Galați a fost prins la pescuit cu plase monofilament

Un bărbat din Galați în vârstă de 22 ani a fost depistat de jandarmi în timp ce pescuia cu mai multe plase monofilament. Acesta s-a ales cu dosar penal, iar plasele i-au fost confiscate.

 Pe timpul desfășurării unei acțiuni în cooperare cu lucrătorii Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură în zona canalului Călugărul, echipajul de jandarmerie a observat pe luciul apei mai multe plute de setcă, care se întindeau pe o distanță de aproximativ 200 m.

Într-o barcă aflată în apropierea plaselor, jandarmi au identificat un bărbat în vârstă de 22 ani care încerca să scoată setcile din apă. Acesta a fost adus la mal, iar după ce uneltele de pescuit au fost scoase din apă, jandarmii au observat că ele sunt confecționate din plasă tip monofilament. În urma verificărilor făcute, jandarmii au stabilit că bărbatul a montat cu o zi înainte trei setci cu plasă monofilament, cu intenția de a prinde o cantitate mai mare de pește din canalul Călugărul, ignorând că fapta sa constituie infracțiune.

Bărbatul a fost condus la sediul jandarmeriei, unde i-au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunilor de „pescuit comercial sau sportiv fără autorizație de pescuit” și „deținere sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament”. Totodată, jandarmii au confiscat două plase monofilament a câte 50 m fiecare și o plasă monofilament cu lungimea de 38 m.

Cercetările sunt continuate de poliție.

Citeşte mai departe ...

De la 1 ianuarie 2023, cresc salariul minim şi punctul de pensie

Nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată va creşte la 3.000 de lei de la 1 ianuarie 2023, cu 200 de lei deductibili.

Modificarea reprezintă o creştere de 17,6%, ceea ce în valoare absolută înseamnă 450 de lei, iar în valoare netă salariul este de 1.863 lei, majorarea fiind de 339 lei, iar creşterea pe net de 22,2%. Tariful orar va fi de 18,145 lei/oră pentru un program complet de lucru de 165,333 ore/lună.

 De majorarea salariului de bază minim de 3.000 de lei vor beneficia 2.181.134 de salariaţi.

De asemenea, salariul minim în sectorul construcţii se majorează de la 3.000 de lei la 4.000 de lei. Valoarea punctului de pensie se majorează la 1.785 lei Valoarea punctului de pensie se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de la 1.586, urmând ca începând cu anul 2024, valoarea să crească cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.


Citeşte mai departe ...

România are 19 milioane de locuitori. Populația a îmbătrânit puternic

Institutul Național de Statistică arată că populația României este de 19.053.815 persoane, din care 51% sunt femei, arată datele provizorii ale recensământului publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). Populația rezidentă a României este de 19.053.815 persoane, din care: 9.808.300, reprezentând 51,5%, de sex feminin și 9.941.200, reprezentând 52,2%, în mediul urban.

Potrivit INS, procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit, comparativ cu 10 ani în urmă, remarcându-se creșterea ponderii populației vârstnice (de 65 ani și peste).

Indicele de îmbătrânire demografică s-a depreciat cu aproape 20 de puncte procentuale, crescând la 121,2 persoane vârstnice la 100 persoane tinere comparativ cu 101,8, la recensământul din 2011 (RPL 2011).

Deși numărul tinerilor (sub 15 ani) a scăzut cu 115,7 mii persoane, ponderea lor în total populație a urcat ușor la 16,1% (față de 15,9% la RPL2011), în timp ce ponderea populației de 65 ani și peste în total populație a înregistrat o creștere cu aproape jumătate de milion de persoane, respectiv cu 3,5 puncte procentuale (de la 16,1% la RPL2011 la 19,6% la RPL2021).

Față de populația țintă estimată pentru momentul de referință al recensământului, respectiv 1 decembrie 2021, populația rezidentă provizorie este mai mare cu numai 30 mii persoane (respectiv cu numai 0,2% mai mult).

„Față de populația rezidentă înregistrată la recensământul precedent (RPL2011), România a pierdut 1,1 milioane locuitori (1067,8 mii persoane). Din 42 de județe (inclusiv municipiul București), 39 au pierdut din numărul de locuitori”, arată INS.

Excepțiile le constituie județul Ilfov care a câștigat 153,9 mii persoane, dar și județele Bistrița-Năsăud și Suceava care au câștigat 9,8, respectiv 7,7 mii locuitori. În valori relative, cele mai mari reduceri de populație le-au înregistrat județele Caraș-Severin (-16,6%) și Teleorman (-14,9%).

În valori absolute, municipiul București a înregistrat cea mai mare pierdere de populație, de 166,4 mii persoane (-8,8%), urmat de județele Prahova (-67,8 mii, reprezentând 8,9 %) și Dolj (-61,1 mii, reprezentând 9,3%).

Citeşte mai departe ...

Bilanț 2022. Record de investiții în sănătate și infrastructura rutieră realizate de Consiliul Județean Galați

În 2022, Consiliul Județean Galați a finalizat mai multe investiții în sănătate, au fost depuse nenumărate proiecte pe fonduri europene și a demarat proiecte majore „Sunt investițiile Galațiului, pentru oameni și pentru dezvoltarea județului nostru”, susține Costel Fotea, președintele CJ Galați.

„Mai sunt câteva zile până la încheierea acestui an, unul plin de provocări, în care am demarat sau finalizat multe investiții importante pentru oameni, pentru județul Galați. În prag de Anul Nou, vreau să le mulțumesc gălățenilor pentru înțelegerea și sprijinul pe care ni l-au acordat în acest an”, este mesajul transmis de președintele CJ Galați.

Fondurile europene sunt principala sursă de finanțare a investițiilor pe care Consiliul Județean Galați le derulează. Astfel, valoarea proiectelor cu bani europeni finalizate deja, depuse spre finanțare sau care sunt în plin proces de implementare, este de peste 4,1 miliarde de lei, la care se adaugă alte câteva sute de milioane de lei investiții din fonduri guvernamentale și fonduri proprii.

Cele mai importante proiecte și investiții finalizate sau pe începute în 2022:

 Clădire nouă pentru Ambulatoriul Spitalului Județean Galați

 Clădire nouă, dotată cu toate echipamentele medicale necesare, pentru Spitalul TBC, în care va funcționa Ambulatoriul acestei unități medicale

 Am deschis singurul centru din regiunea noastră de diagnosticare a cancerului cu ajutorul PET-CT-ului, o inovație a tehnologiei medicale

 Am construit de la zero o clădire nouă pentru bucătăria Spitalului TBC, pe care am dotat-o cu tot ceea ce este necesar pentru pregătirea hranei pacienților

 A fost deschis primul centru RESPIRO din județ, destinat persoanelor adulte cu handicap

 A fost pus în funcțiune cel de-al doilea accelerator de particule pentru tratarea cancerului. Este unul dintre cele mai moderne echipamente medicale de acest gen din lume, Galațiul fiind astfel printre puținele centre medicale din România dotate cu două astfel de acceleratoare

 Am făcut primii pași concreți pentru construirea unui aeroport la Galați. Am semnat contractul pentru realizarea primului studiu de fezabilitate pentu un aeroport internațional, cu dublă funcțiune, de marfă și de pasageri.

 La începutul acestui an, Consiliul Județean Galați a preluat Spitalul din Tecuci, unde deja au fost aduse mai multe echipamente medicale, inclusiv un computer tomograf, primul din istoria acestui spital

 Am demarat procedurile pentru a construi un spital nou la Tecuci, în cadrul unei investiții de peste 170 de milioane de lei

 Primul computer tomograf din istoria Spitalului TBC

 Am finalizat Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele, care va fi deschis anul viitor, în momentul în care vremea va permite acest lucru

 Avem în derulare studii pentru modernizarea a 40 de kilometri de pe DN25 Galați-Tecuci, pentru construirea unui drum de legătură între Drumul Expres Galați-Brăila și viitoarea Centură Mare a Galațiului și pentru un drum de viteză care să conecteze Galațiul de Autostrada Soarelui

 Înființarea Asociației de Dezvoltare Comunitară, alături de președinții Consiliilor județene din Brăila, Ialomița și Călărași

 Am finalizat cea mai mare investiție de mediu de până acum - depozitul ecologic de deșeuri de la Valea Mărului

 Licitație unică în România pentru construirea la Galați a celei mai performante stații din țară de tratare a deșeurilor

 Am depus proiecte cu fonduri europene pentru construirea a 8 centre de colectare și valorificare a deșeurilor inerte, cum ar fi mobila veche sau molozul din demolări. Unul pentru municipiul Galați, iar celelalte 7 în mai multe localități din județ

 Primul centru din județ pentru tratarea sclerozei multiple

 Proiect cu fonduri europene pentru dotarea tuturor spitalelor din subordinea Consiliului Județean cu aparatură medicală performantă pentru combaterea infecțiilor nosocomiale

 Dotarea cu echipamente medicale moderne a spitalelor din subordine (Spitalul Județean, Spitalul TBC, Spitalul Târgu Bujor, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul din Tecuci)

 Fonduri europene pentru modernizarea Unității Medico-Sociale Gănești (pavilioanele vechi)

 Investiție "verde" la Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" - peste 3 milioane de euro pentru modernizarea clădirii principale a muzeului

 Alei cu pavaj solar la Grădina Botanică (proiect)

 Modernizarea Planetariului de la Complexul Muzeal de Științele Naturii

 Extindem parcarea supraetajată de la Spitalul Județean cu alte 150 de locuri și amenajăm un heliport pentru elicopterul SMURD

 Fonduri europene pentru modernizarea Palatului Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii "V.A. Urechia"

 Singurul concurs național de pescuit din țară pentru persoanele cu deficiențe de vedere

 Concurs sportiv internațional de pescuit pentru persoanele cu handicap locomotor

 Muzeele prin ochii copiilor – aproximativ 5000 de elevi din mediul rural au vizitat gratuit Grădina Botanică, ZOO, Observatorul Astronomic, Acvariul, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului și Muzeul de Artă Vizuală

 Premii pentru elevii din mediul rural cu rezultate foarte bune la admiterea în liceu

 Premiul Patrimoniului European pentru Palatul Comisiei Europene a Dunării (sediul Bibliotecii V.A. Urechia)

 O nouă ediție a Bienalei Naționale de Artă “Camil Ressu”

 Festival Internațional de Folclor

 Caravana mobilă de donare de sânge

 Premiere personalități marcante ale județului: Gina Bradea și Mioara Velicu, noii cetățeni de onoare

 Construim o modernă sală de spectacole pentru copiii și artiștii de la Centrul Cultural “Dunărea de Jos”

 Fonduri europene pentru apă și canalizare la Matca și în municipiul Galați

 Festival de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou "Tudor Pamfile"

 Gala scriitorilor - proiect desfășurat în premieră la Galați

 Proiecte culturale pentru modernizarea Conacului Micii Uniri – cel de la Mânjina, precum și pentru salvarea celei mai mari statui din județ - Statuia lui Ioan Vodă cel Viteaz

 Sisteme ultraperformante de tratare a aerului la Spitalul TBC, pentru eliminarea microbilor și evitarea contaminării

 Pistă modernă de biciclete până la Pădurea Gârboavele - proiect depus spre finanțare cu bani europeni

 Construim o nouă secție de Pediatrie la Spitalul Târgu-Bujor

 Proiectare finalizată pentru tronsonul Bălăbănești-Bălășești-Cerțești-Corod-Valea Mărului-Slobozia Conachi-Smârdan-Braniștea

 Am obținut finanțare pentru: DJ240 Munteni-Negrilești-Ghidigeni, DJ251A Matca-Corod, DJ242D Băneasa-Suceveni-Rogojeni, DJ253 Umbrărești-Cudalbi-Băleni-Fârțănești, DJ242H Jorăști-Rădești, DJ252G Țepu-Tecucelu Sec și DJ240A Cârlomănești-Gârbovăț

 Modernizare drumuri județene: DJ242A Rădești-Cruceanu-Berești-Berești Meria-Gănești

 DJ251A - Drăgușeni - Fundeanu - Nicopole - Corod

 DJ254 între Ivești-Călmățui/între Ivești și Grivița

 DJ255C în zona localității Mihail Kogălniceanu

 DJ254C în zona localității Adam

 DJ252I pe ruta Nicorești-Poiana

 DJ252G în zona localității Țepu

 DJ261A Scânteiești

 DJ242H în zona localității Rădești

 Intersecția DN24D până la DJ242C Lungești

 DJ252 în Movileni (Tecuci)

 Asfaltări DJ251J zona localității Fundeanu

Proiect transport școlar ecologic - 40 de microbuze școlare electrice pentru educația copiilor și un mediu mai curat

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Programul Tomata va continua și în anul 2023

Ministrul Agriculturii Petre Daea nu se dezminte și dovedește atât priceperea cât și munca asiduă depusă la ministerului Agriculturii, în beneficiul fermierilor români și al dezvoltării rurale, anunță Viorica Sandu, într-o postare pe Facebook.

„Este o premieră lansarea unui program precum Programul Tomata 2023, în anul dinaintea celui pentru care se aplică. De asemenea este o veste bună pentru legumicultorii gălățeni care din generație în generație se ocupă cu producția de tomate în spații protejate. Și-n 2023 sprijinul pentru programul Tomata va fi de 3.000 euro/1.000 mp/beneficiar”, a transmis Viorica Sandu.

Cererile se vor depune până cel târziu la data de 1 aprilie 2023 iar valorificarea producției trebuie să se facă până la 30 iunie 2023.

Cea mai mare întârziere a lansării Programului Tomata a fost în mandatul ministrului PNL Adrian Oros –18 iunie 2021. Adică atunci când roșiile erau coapte și trebuiau culese.

„Ministrul PSD Petre Daea virează însă la timp, adesea înainte de termen, programele și măsurile asumate, fapte extrem de apreciate de fermierii români, care astfel știu bine ce urmează, pe ce anume pot conta și ce au de făcut”, a adăugat deputatul gălățean.

Citeşte mai departe ...

A 11-a înfrângere în Liga Florilor

  • Publicat în Sport

CSM Galaţi a jucat în sala Polivalentă Dunărea cu CSM Tg.Jiu într-o partidă ce a contat pentru cea de-a 11-a etapă a Ligii Florilor MOL. Handbalistele pregătite de Valeriu Costea au părut resemnate de la început şi în aceste condiţii nu au avut nicio şansă în duelul nou promovatelor. Echipa gorjeană, care a venit la Galaţi însoţită de primar şi mai mulţi consilieri locali şi-a dorit mai mult victoria ceea ce s-a şi întâmplat. La jumătatea celei de-a doua reprize, echipa gălăţeană a reuşit să se apropie la trei goluri dar a ratat momentul favorabil şi nu a putut răsturna situaţia de pe tabela de marcaj. CSM Galaţi a irosit patru din cele cinci aruncări de la 7 metri de care a beneficiat plus alte câteva situaţii de 1-1 cu portarul advers. Rezultat final: CSM Galaţi -CSM Tg.Jiu 18-23 (9-14). Lotul aliniat de echipa noastră: Alexandra Prodan, Bianca Aron, Nicoleta Petre -Ana Maria Lopătaru 3 goluri, Andreea Merlă 2 g, Cristina Andriţa 4 g, Mălina Bichir 1 g, Andreea Taivan 1 g, Daniela Corban 1 g, Iasmina Ichim 4 g, Mădălina Manolachi 2 g, Mădălina Mureş, Katalina Mancic, Andreea Sandu. Nu au jucat Iulia Eiler şi Raluca Tănasă. După 11 etape, CSM Galaţi rămâne la cota 0 în ierarhia Ligii Florilor. Fetele pregătite de Valeriu Costea vor începe anul 2023 cu patru meciuri în luna ianuarie: CSU Neptun Constanţa, pe 8 ianuarie în deplasare în turul 1 Cupa României, Măgura Cisnădie -15 ianuarie, în deplasare, HC Zalău -22 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea -29 ianuarie, ultimele două la Galaţi, în campionat.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri