Menu
RSS
Premii pentru cei care aleg să studieze la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Premii pentru cei care aleg să stud…

Universitatea „Dunărea de...

Marcel Ciolacu critică eşecul campaniei de vaccinare: Oamenii nu mai au încredere

Marcel Ciolacu critică eşecul campa…

Preşedintele PSD, Marcel ...

10.000 de spectatori pot asista la întrecerile olimpice de la Tokyo

10.000 de spectatori pot asista la …

Agenţia AFP transmite că ...

Accident grav în județul Galați. Un microbuz cu călători, implicat

Accident grav în județul Galați. Un…

Un microbuz cu călători a...

Parteneriat Brăila-Galaţi

Parteneriat Brăila-Galaţi

Demers al managerului int...

CNAIR, explicații cu privire la infiltrațiile de la Podul peste Dunăre: nu pun în pericol finalizarea proiectului în condiții de siguranță

CNAIR, explicații cu privire la inf…

Apariția recentă a infilt...

Marcel Ciolacu îl taxează pe premierul Cîțu, după ce acesta a încurcat județul Suceava cu Vrancea

Marcel Ciolacu îl taxează pe premie…

Marcel Ciolacu îl ironize...

Patriarhia Română, mesaj pentru elevi: Școala şi Biserica sunt lumini

Patriarhia Română, mesaj pentru ele…

Preafericitul Daniel, Pat...

Rafila, despre campania lui Cîțu: „36 de milioane de mici îl despart de atingerea țintei de vaccinare"

Rafila, despre campania lui Cîțu: „…

Alexandru Rafila l-a pers...

Lăsaţi bibliotecii ce-i al bibliotecii!

Lăsaţi bibliotecii ce-i al bibliote…

Angajaţii Bibliotecii Naţ...

Prev Next

Iunie 2021 - Regional Press

Premii pentru cei care aleg să studieze la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați dorește să îi recompenseze și în acest an pe cei care decid să se înscrie la una din cele 14 facultăți și să devină studenți ai UDJG. Astfel, împreună cu partenerii de suflet, cei din conducerea Universității care se ocupă de Admiterea 2021 au pregătit cea de-a doua ediție a campaniei „Tu te înscrii, noi te premiem”, o tombolă cu premii substanțiale pentru candidații care se hotărăsc să rămână studenți la Galați.

La tragerea la sorți, care se va organiza pe 6 august 2021, 14 câștigători (câte unul dintre bobocii admiși la fiecare facultate) vor primi: pixuri cu laser pointer, vouchere cu un abonament de 1 lună de zile acces sală fitness MaxFitness sau cinci mese de două persoane, cină sau prânz la Restaurantul The Folly (pentru a sărbători admiterea la Facultate). La toate acestea se adaugă premiul cel mare: o excursie de două persoane la munte prin Sfinx Travel, care va reveni, tot prin tragere la sorți, unui proaspăt student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

În plus, în premieră în acest an, pentru absovenții de liceu proveniți din mediul rural, care beneficiază deja de 44 de locuri bugetate, conducerea Universității a pregătit, la semnarea contractului de student, și câte un Kit al Studentului, în valoare de 2.500 de lei, care va conține un laptop, un rucsac și rechizite.

„Laptop-urile sunt în procedură de achiziție în cadrul unui proiect cu finanțare FDI (fondul de dezvoltare instituțională) cu acronimul Ai SUCCES («Acces și integrare pentru succes – îmbunătățirea accesului și integrării în învățământul universitar și sprijinirea tranziției către piața muncii a studenților din ciclul de licență»). Ne dorim, astfel, creșterea echității sociale și sporirea gradului de acces al acestor elevi la învățământul superior”, a declarat conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad, Prorector al UDJG și director al proiectului.

În plus, echipa care se ocupă de Admiterea 2021 a pregătit și 30 de Kituri ale Studentului Ambasador pentru tinerii aflați în anii 2 sau 3 de studiu, care doresc să arate că sunt mândri că fac parte din această comunitate academică, implicându-se în activități de voluntariat și extracurriculare de promovare a UDJG. Aceștia din urmă vor

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu critică eşecul campaniei de vaccinare: Oamenii nu mai au încredere

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, critică eşecul campaniei de vaccinare şi consideră că oamenii nu mai au încredere, iar Guvernul nu a făcut altceva decât videoclipuri cu oameni politici.

 ”Dacă tu nu ştii să faci un parteneriat cu românii, cu autorităţile locale, să cobori la ei, să le explici. Ce au făcut? Videoclipuri. Cîţu, alias Brad Pitt, Turcan se credea Sophia Loren şi Oros Belmondo. Ce efecte să aibă un videoclip cu ei? Aici trebuiau să vină toţi oamenii de cultură, profesorii să explice, trebuia o chestie concentrată, nu oamenii politici”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

 

Citeşte mai departe ...

10.000 de spectatori pot asista la întrecerile olimpice de la Tokyo

  • Publicat în Sport

Agenţia AFP transmite că organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au autorizat, luni, prezenţa spectatorilor locali la întrecerile olimpice, impunând însă o limită de 50% din capacitatea fiecărei arene şi de maxim 10.000 persoane. Competiţiile s-ar putea însă desfăşura cu porţile închise în cazul în care infectările cu COVID-19 vor creşte din nou, au avertizat organizatorii cu prilejul unei conferinţe de presă. „Dacă va exista o modificare radicală în situaţia infectărilor, noi va trebui poate să reexaminăm această situaţie şi să luăm în considerare o absenţă a spectatorilor din arene'', a avertizat Yuriko Koike, guvernatoarea prefecturii Tokyo. Accesul spectatorilor străini a fost interzis în luna martie, o decizie luată în premieră în istoria olimpismului.

Citeşte mai departe ...

Accident grav în județul Galați. Un microbuz cu călători, implicat

Un microbuz cu călători a lovit frontal un autoturism pe DN25, în localitatea Șendreni. Mai multe persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar un bărbat a fost transportat la spital.

În urma impactului a fost rănit un bărbat, pasager în autoturism, care a fost transportat la spital. Din microbuz, două femei și doi bărbați au suferit atacuri de panică, dar nu au refuzat internarea în spital.

„Au fost implicate un autoturism, în care se aflau două persoane, și un microbuz în care se aflau 6 persoane. Cele două vehicule ar fi întrat în coliziune frontală. A rezultat rănirea unui bărbat, pasager în autoturism, care a fost transportat la spital. Din microbuz, două femei și doi bărbați au suferit atacuri de panică, dar nu au necesitat internarea în spital. În cauză a fost întocmit dosar penal și polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii accidentului", transmite IPJ Galați,

Citeşte mai departe ...

Parteneriat Brăila-Galaţi

Demers al managerului interimar al Muzeului Brăilei "Carol I", dr. Costin Croitoru, pentru încheierea unui parteneriariat cu reprezentanţii Universităţii "Danubius" din Galaţi. De la începutul lunii iunie, dr. Croitoru a încheiat protocoale de colaborare cu Muzeul Naţional de Geologie Bucureşti, cu Universitatea de Stat "B. P. Haşdeu" din Cahul şi, mai nou, cu Universitatea "Danubius" Galaţi. Totodată, a iniţiat demersuri la Secretariatul General al Guvernului pentru înfiinţarea, la Universitatea de Stat din Cahul, a unui Centru de Documentare a Istoriei Locale. "Astăzi 15 iunie, am avut o discuţie foarte interesantă relativă la ideea de patrimoniu local - sub diversele sale aspecte, de salvgardare, promovare, valorificare, cu accent pe avatarurile educaţionale. În acest context, s-a încheiat un acord de colaborare între Muzeul Brăilei "Carol I", reprezentat de subsemnatul, conf. univ. dr. Costin Croitoru şi Universitatea "Danubius" din Galaţi, reprezentată de domnul Rector, prof. univ. dr. William Bernard Harvey. Au participat la acest dialog constructiv Ionuţ Ciprian Dobre, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, conf. univ. dr. Corneliu Andy Puşcă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii şi conf. univ. dr. Emanuel Marinescu, prorector pentru relaţiile internaţionale", a precizat managerul interimar al Muzeului brăilean.

Citeşte mai departe ...

CNAIR, explicații cu privire la infiltrațiile de la Podul peste Dunăre: nu pun în pericol finalizarea proiectului în condiții de siguranță

Apariția recentă a infiltrațiilor la blocurile de ancoraj de la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu afectează structura podului și nici nu pun, în viitor, în pericol siguranța circulației, reprezentând o situație neprevăzută pe care CNAIR și constructorul o tratează cu prioritate.

Din acest motiv, CNAIR a solicitat o expertiză tehnică (finalizată în data de 25 mai 2021) și o intervenție de urgență în vederea remedierii acestor deficiențe și o monitorizare strictă și permanentă a lucrărilor efectuate la blocurile de ancoraj pe întreaga perioadă de execuție.

„În ultima perioada au fost constatate unele neconformități la blocurile de ancoraj, respectiv infiltrații de apă la rosturile orizontale și verticale de betonare a pereților perimetrali, precum și acumulări de apă în incinta blocurilor de ancoraj. În scopul executării în bune condiții de calitate a lucrărilor de intervenție, expertiza tehnică recomandă suplimentar și adoptarea următoarelor măsuri:

-lucrările de intervenție se vor realiza pe baza unui proiect tehnic fazat pe detalii de execuție;

-pe tot parcursul desfășurării lucrărilor de structură, beneficiarul va asigura supravegherea lucrărilor conform prevederilor legale;

-beneficiarul va dispune luarea măsurilor ce se impun pentru respectarea normelor de protecție a muncii specifice lucrărilor efectuate”, a anunțat CNAIR. 

Reprezentanții CNAIR mai transmit că pentru buna exploatare a podului și corecta monitorizare a acestuia sunt inițiate unele acțiuni pentru formarea unui grup de specialiști care vor administra acest obiectiv de investiții. 

„Mai subliniem că în vederea evitării apariției unor consecințe asupra capacității structurale a blocurilor de ancoraj, Antreprenorul a început lucrările de etanșare a rosturilor. Aceste lucrări se realizează în baza unei proceduri tehnice de execuție aprobate de inginer. Structura podului nu va fi modificată și realizarea în continuare a acestui obiectiv se face conform cerințelor tehnice din documentația de atribuire a contractului.

Construcția podului este monitorizată și în ipoteza în care, după finalizarea acestei etape de supraveghere, se constată apariția altor degradări sau infiltrații, Antreprenorul va fi notificat în vederea extinderii perioadei de garanție a lucrărilor aferente acestui obiectiv de investiții”, a explicat CNAIR.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu îl taxează pe premierul Cîțu, după ce acesta a încurcat județul Suceava cu Vrancea

Marcel Ciolacu îl ironizează pe premierul Florin Cîțu, după ce, la videoconferința cu prefecții pe tema inundațiilor, a greșit județul în care se află o localitate puternic afectată de ape.„Opriți inundațiile! Căci nu știu unde mă aflu!, poate fi cel mai de succes slogan al premierului Florin Cîțu!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD susține că în videoconferința cu prefecții, Cîțu a citit foile „ca un contabil începător, fără măcar să aibă minima curiozitate – de la nivelul funcției pe care neales o ocupă – unde sunt zonele afectate”.

„Cartea de geografie n-a omorât pe nimeni, domnule Cîțu. Și notați! Localitatea Biliești este în județul Vrancea și a fost puternic afectată, peste 50 de gospodării fiind distruse de ape. Localitatea Biliești este condusă chiar de un primar liberal, domnule candidat liberal Cîțu. Este clar tuturor acum de ce premierul nu s-a deranjat din mini-vacanța de Rusalii, să iasă să ajute sinistrații. S-ar fi pierdut pe drum, printre șuvoaie! Sub greutatea funcției, nici cu degetul nu își găsește drumul pe harta României! P.S. În loc să-i ascundă greșelile, Biroul de Presă al Guvernului mai bine i-ar cumpăra premierului o hartă! Declarațiile inepte ale prim-ministrului au fost modificate în transcriptul videoconferinței cu prefecții. Dar asta nu schimbă realitatea!”, a scris Marcel Ciolacu, pe FB.

Citeşte mai departe ...

Patriarhia Română, mesaj pentru elevi: Școala şi Biserica sunt lumini

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de binecuvântare şi încurajare pentru elevii care încep de mâine examenele naționale.

Scrisoarea Patriarhului Daniel

”Dragi elevi,Alături de familie, şcoala şi Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar.În formarea fiecăruia dintre noi, examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală, experienţe care contribuie major la progresul nostru psihic-afectiv şi intelectual. Pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar şi comuniunea cu ceilalţi elevi şi cu adulţii.În contextul dificil al unui an şcolar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat şi complicat major modalitatea de predare şi învăţare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesorii lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret.Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învăţătorul şi Lumina lumii, să vă inspire şi să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!Cu părintească dragoste şi binecuvântare”, a declarat Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Citeşte mai departe ...

Rafila, despre campania lui Cîțu: „36 de milioane de mici îl despart de atingerea țintei de vaccinare"

Alexandru Rafila l-a persiflat pe Cîțu, făcând trimitere la campania de vaccinare pe mici, care se desfășoară în Piața Obor.

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că Guvernul a eșuat în atingerea țintelor fixate în campania de vaccinare. Rafila a atras atenția că primul prag anunțat de premierul Florin Cîțu, cel de 5 milioane de vaccinări până la 1 iunie, n-a fost atins nici acum, iar ținând cont de ritmul în care merge vaccinarea este previzibil că nici pragul de 10,4 milioane de vaccinări pentru 1 septembrie nu va fi atins

Medicul a atras atenția că problema nu a fost organizarea logistică a vaccinării, ci modul în care a fost făcută campania de informare, de câștigare a încrederii populației, pe care a calificat-o drept un eșec total.

 

Citeşte mai departe ...

Lăsaţi bibliotecii ce-i al bibliotecii!

Angajaţii Bibliotecii Naţionale a României cer Ministerului Culturii, într-o scrisoare deschisă, să facă o analiză atentă în privinţa spaţiilor solicitate din această clădire, care au fost proiectate pentru activităţi de bibliotecă, şi să revină asupra acestor decizii. Conform unui comunicat transmis AGERPRES vineri, este solicitată "reanalizarea şi anularea adresei din data de 14.06.2021, prin care Ministerul Culturii revine şi mai solicită Bibliotecii Naţionale a României încă 500 mp pentru relocarea totală sau parţiala a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor". Semnatarii scrisorii deschise precizează că cei aproximativ 2.400 de metri pătraţi solicitati pentru personalul Ministerului Culturii "sunt ocupaţi în totalitate de angajaţii, inclusiv din serviciile suport ale bibliotecii: IT, Achiziţii, Financiar-Contabilitate, Resurse umane, Casierie, Administrativ, Atelierul de tâmplărie, depozite de tranzit cu publicaţii, Centrul National ISBN-ISSN-CIP, Serviciul Dezvoltare Instituţionala şi birourile de director care au mai rămas bibliotecii, iar toate celelalte spaţii de birouri - ale bibliotecii - deja le-a preluat Ministerul Culturii".
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri