Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Iunie 2021 - Regional Press

Zi liberă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID-19

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, 29 iunie, propunerea legislativă potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

În cazul elevilor şi studenţilor este vorba de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare.

Au votat pentru aprobarea proiectului 263 de deputaţi, 30 au votat împotrivă, iar 4 s-au abţinut.

Legea va fi trimisa la presedinte pentru promulgare.

Citeşte mai departe ...

Bine de știut! Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se vor putea descărca de mâine

 
Portalul web de pe care cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID este pregătit pentru lansarea din 1 iulie 2021 (certificat-covid.gov.ro). Specialiștii STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care au dezvoltat întregul sistem informatic, au făcut ultimele optimizări, în conformitate cu prevederile OUG adoptată de Guvernul României.
 
Precizări importante:
 
1. Certificatul este gratuit.
2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
5.La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.
 
Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.
 
 Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.
 
De asemenea, certificatul poate fi obținut în format letric prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.
Citeşte mai departe ...

Opera „Elixirul Dragostei” – propunerea de weekend a Teatrului Naţional „Nae Leonard”

Dragostea - un proces chimic sau un miracol al sufletului? Acest mister va fi dezlegat de cele două personaje, Adina şi Nemorino, din celebra operă Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti, în regia lui Adrian Mărginean, programată la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” Galaţi pe 4 iulie, de la ora 18.30. O poveste simplă, presărată cu multe sentimente contradictorii şi situaţii pline de haz ce va prinde viaţă pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” în apropierea finalului de stagiune. Celebră partitură muzicală prezentă în repertoriul tuturor teatrelor muzicale ale lumii va fi pusă de valoare de soliştii, orchestra şi corul Teatrului sub bagheta maestrul Cristian Sandu. Elixirul dragostei este acel tip de comedie spumoasă care se joacă, începând cu anul premierei – 1832, şi până astăzi, cu săli pline şi case închise. Succesul operei este asigurat de muzica fermecătoare şi cuceritoare a lui Donizetti. Forţele artistice care conlucrează la realizarea acestui spectacol, personajele pitoreşti, costumele, decorurile şi luminile, regia, orchestra, soliştii şi conducerea dirijorală, fac din Elixirul dragostei un spectacol fermecător, în care punerea în scenă te captează de la primele acorduri. Din distribuţie vor face parte: Adelina Diaconu (Adina), Adrian Mărginean (Nemorino), Dominic Cristea (Dulcamara), Constantin Lupu (Belcore), Florentina Soare (Gianetta), Ovidiu Ghioc (asistentul lui Dulcamara), Victoria Sorocaleti (Caporalul), Andrei Antohi, Marius Bacalu, Elvis Butunoi, Alexandru Macovei şi Bogdan Pârvu (Soldaţii). Scenografia (decorul şi costumele) este semnată de Rodica Gherghinoiu, dirijorul corului este Danaiel Nistor, traducerea a fost asigurată de Adelina Diaconu, supratitrarea de către Georgiana Diaconescu, iar pregătirea muzicală le aparţine pianistelor Ludmila Calalb şi Tatiana Ionaşcu. Preţul întreg al biletelor este de 32,40 lei, iar cel redus pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 21,60 lei. Pentru informaţii suplimentare despre spectacolele Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” sau pentru rezervări, spectatorii sunt invitaţi să apeleze numărul de telefon 0236.465.599 (casieria Teatrului) în intevalul orar afişat pe site-ul oficial al instituţiei sau pe pagina de Facebook a acesteia. Biletele pot fi achiziţionate şi online, accesând link-ul www.blt.ro/spectacole-galati .
Citeşte mai departe ...

Marian Brăilescu, preşedinte Comitetul Director SC Oţelul: „Istoria clubului Oţelul ne obligă să îl reducem în elita fotbalului românesc”

  • Publicat în Sport

SC Oţelul a ratat obiectivul avut pentru sezonul 2020-2021, promovarea în Liga a 2-a. Preşedintele Consiliului Director, Cornel Moisescu a demisionat şi zilele trecute s-a întrunit Adunarea Generală pentru a valida candidaturile şi componenţa noului Consiliu Director. Conform art. 27 din statut, dacă există o singură Candidatură sau doar o singură Candidatură rămâne valabilă pentru fiecare funcţie din Consiliul Director, Comisia electorală va pronunţa direct câştigătoare Candidatura respectivă, încheind astfel procesul electoral, iar membrii Candidaturii vor fi declarati aleşi. Preşedinte a fost ales Marian Brăilescu, 32 de ani, licenţiat în Drept la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi şi absolvent de master în Ştiinţe Penale şi Crimininalistică, a urmat cursurile SB Academy şi este specializat în Management Sportiv, ocupă postul de ofiţer de presă al clubului de 8 ani, iar din 2016 a ocupat poziţia de brand manager la SC Oţelul Galaţi. „Este o onoare imensă, dar şi o responsabilitate pe măsură, aceea de a reprezenta clubul pe care îl iubesc încă de când eram copil. Istoria clubului nostru ne obligă să îl readucem în elita fotbalului românesc, eforturile depuse de toate generaţiile de oţelari, fie că au fost jucători, antrenori, conducători, şi mai ales suporteri, trebuie să fie imboldul pentru ca brandul Oţelul să continue la cel mai înalt nivel şi să asigurăm comunităţii gălăţeni noi exemple de ataşament local. Clubul va avea mereu disponibilitate pentru cei care au purtat tricoul roş-alb-albastru, cei care au pus umărul la crearea şi conturarea legendei Oţelului în paginile istoriei fotbalului românesc. Îmi doresc ca toţi suporterii să fie reprezentaţi în club, iar principiile pe care am reclădit Oţelul să fie respectate, astfel încât fanii să se simtă ca parte integrantă a asociaţiei, punând accent cât mai mult pe comunicare, transparenţă şi unitate”, a declarat Marian Brăilescu. Din CD mai fac parte: Alexandru Manole, 28 ani, vicepreşedinte şi Bogdan Bartoş, 35 ani, secretar. Prima şedintă a Comitetului Director va avea loc miercuri în sala de conferințe de la stadionul Oțelul.

Citeşte mai departe ...

Universitatea din Galați a încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea de soluții inteligente în agricultura românească

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și compania Rodbun Grup au semnat un parteneriat strategic pentru dezvoltarea de soluții inteligente în agricultura românească

„Ne propunem ca împreună să implementăm proiecte cu finanțare internațională pentru dezvoltarea unor noi soluții în agricultură. Direcția de dezvoltare a acestui parteneriat va fi un mix între păstrarea valorilor naționale prezente în agricultura românească și inovarea sau digitalizarea culturilor într-un mediu ecologic. De asemenea, ne dorim că împreună să specializăm un număr cât mai mare oameni pentru acest domeniu, pe toate palierele unde este nevoie de resursă umană calificată”, a declarat Dr. Alexandru Nechifor, prorector cu strategii și relații instituționale din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Octavian Petrescu, directorul comercial Robdun, a completat: „Fiind o companie care își propune să genereze o veritabilă revoluție tehnologică în următorul deceniu în farmingul românesc, Rodbun alege absolut natural să se asocieze cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, care face parte din elita academică și de cercetare agricolă din estul Europei. Așteptăm cu nerăbdare să putem aplica ideile inovatoare ale cercetătorilor de aici și să onorăm tradiția creativă a agriculturii românești”.

Parteneriatul dintre Universitate și Rodbun își propune:

- Atragerea de fonduri pentru cercetare în domeniul geneticii semințelor autohtone;

- Cursuri de  formare profesională atât pentru fermieri, cât și pentru specialiștii din agricultură;

- Dezvoltarea și implementarea unui sistem inteligent de monitorizare a culturilor, utilizând un sistem complex de drone, software;

- Producerea și distribuția de îngrășăminte organice, conversia unei suprafețe cât mai extinse la agricultură ecologică.

Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați este cea mai mare instituție de învățământ superior din Regiunea de Sud-Est a României, cu 14 facultăți, peste 17500 cursanți anual și extensiuni deschise în Italia, Republica Moldova și Ucraina. În cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați își desfășoară activitatea 34 unități de cercetare, care acoperă domenii multidisciplinare, deschise parteneriatului cu mediul de afaceri.

Rodbun Grup, cel mai mare producător român de sămânță:

- are peste 300 de angajați;

- peste 100 milioane euro cifra de afaceri în 2020;

- 9 ferme vegetale cu o suprafață totală de aprox 8000 ha;

- 39 fitofarmacii;

- peste 15000 de clienți individuali.

Citeşte mai departe ...

24 de Centre de examen în județul Galați, pentru BAC 2021

Pentru susținerea probelor de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2021, Inspectoratul Școlar Galați a grupat unitățile de învățământ secundar, din rețeaua școlară județeană, în unu, două sau trei licee/colegii aferente unui centru de examinare.

3.313 absolvenţi de liceu sunt înscriși pentru a susţine probele examenului de Bacalaureat 2021. Dintre aceştia, 2.812 sunt din promoţia curentă şi 501 din cele anterioare.

Candidații, care susțin probele de BAC în acest an, absolvenți ai celor 33 de unități liceale din județul Galați, sunt repartizați în 24 de centre de examinare. Dintre acestea, patru centre sunt situate în municipiul Tecuci și câte unul în orașele Târgu Bujor (LICEUL TEHNOLOGIC „EREMIA GRIGORESCU”), Berești (LICEUL TEHNOLOGIC „COSTACHE CONACHI”) și comuna Pechea (LICEUL TEHNOLOGIC „PAUL BUJOR”). Restul celorlalte 17 centre de examinare sunt organizate în municipiul Galați.

Citeşte mai departe ...

Spitalul TBC din Galați va avea unul dintre cele mai moderne şi mai dotate Ambulatorii de specialitate din ţară

Lucrări avansate la noul Ambulatoriu al Spitalului de Pneumoftiziologie al Spitalului TBC. Va avea unul dintre cele mai moderne şi mai dotate Ambulatorii de Specialitate din ţară. Investiția este realizată de Consiliul Județean Galați.

„Clădirea va avea, în premieră pentru spitalul gălăţean, spaţii separate de consultaţie şi tratament pentru copii şi adulţi. Asta şi pentru că am mărit de patru ori suprafaţa vechiului ambulatoriu – de la 224 mp la 826 de mp.Mai mult, noul Ambulatoriu de Specialitate va fi dotat cu un computer tomograf performant, procedurile de achiziţie publică fiind deja în faza de evaluare a ofertelor”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De altfel, noul spaţiu medical va fi dotat cu 85 de echipamente medicale, în valoare de 3,2 milioane de lei.

„Se lucrează la amenajarea interioară, la partea de faţade, la instalaţiile electrice şi de încălzire, precum şi la noul sistem de ventilaţie cu aer tratat”, a adăugat Costel Fotea.

Valoarea totala a investiţiei este de aproximativ 10 milioane de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi prin POR 2014-2020.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, după decizia CCR: „Unanimitate, looserilor! PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după decizia Curții Constituționale, potrivit căreia decizia de revocare a lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului este neconstituțională. ”PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor și au atacat însăși esența statului de drept”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

 ”UNANIMITATE, loserilor!!! CCR a confirmat azi, în unanimitate, că PNL şi USR au pus la cale un abuz îngrozitor şi au atacat însăşi esenţa statului de drept! La sesizarea PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîţu, Orban, Barna şi a restului găştii anti-corupţilor de carton”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a salutat decizia Curţii care ”consolidează astfel poziţia acestei instituţii în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti faţă de abuzurile puterii”.

”Am văzut însă că Orban şi Barna deja continuă delirul şi vor o nouă procedură de revocare a doamnei Renate Weber. Chiar nu mai au niciun pic de raţiune! Nu-şi dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziţie în faţa întregii Europe! Îi somez să renunţe la aceste manevre sinucigaşe, care fac un rău enorm ţării! Mă bucur că Avocatul Poporului este în măsură să-şi reia exercitarea deplină a atribuţiilor sale. La câte abuzuri pregăteşte această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru în continuare… sper că va începe cu OUG privind tăierea alocaţiilor şi cu OUG privind privatizarea sănătăţii”, a adăugat Ciolacu.

 

Citeşte mai departe ...

Simona Halep ratează Olimpiada de la Tokyo

  • Publicat în Sport

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei WTA, a confirmat, luni seara, pe Twitter, că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării de la gambă. „Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România, însă, din nefericire, recuperarea după accidentarea la gambă cere mai mult timp, aşa că am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirea produsă de ratarea turneelor de la Roland Garros şi Wimbledon, faptul că nu pot participa la Jocurile Olimpice este un lucru incredibil de greu de digerat, dar sunt determinată să revin mai puternică'', a scris Halep pe Twitter.

Citeşte mai departe ...

Un vis american pe scena Dramaticului gălăţean

Pe data de 10.07.2021, în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi va avea loc spectacolul "VÂNZĂTORII AMBULANŢI", piesă publicată de dramaturgul american Murray Schisgal în 1979, prezintă întâlnirea dintre doi imigranţi în New York-ul începutului de secol XX. Autorul, el însuşi fiu de imigranţi în SUA, dezbracă de poleială visul american cu ajutorul dialogului şi situaţiei în egală măsură absurde şi comice. „Unul dintre lucrurile care m-au impresionat cel mai mult la textul lui Murray Schisgal este fascinaţia şi mirajul pe care America le-a generat de-a lungul timpului, în special la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX. Fiind la prima mea experienţă ca regizor de teatru, mă bucur enorm că am fost înconjurat de colegi care au avut răbdare cu mine, au crezut în ceea ce le-am propus şi am avut parte cu adevărat de o atmosferă creativă şi relaxată, lucru care m-a ajutat enorm să duc la capăt acest spectacol, acest American Dream personal. Sper că şi publicul se va bucura de acest vis al nostru.” – CIPRIAN BRAŞOVEANU, regizorul spectacolului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri