Menu
RSS
ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Prev Next

Vineri, 14 Mai 2021 - Regional Press

Cultura nu e pentru toţi proştii!

Cultura, totalitatea valorilor materiale şi spirituale create de omenire şi a instituţiilor necesare pentru comunicarea acestor valori, cam asta spune dicţionarul. Faptul de a poseda cunoştinţe variate în diverse domenii; totalitatea acestor cunoştinţe la nivel de dezvoltare intelectuală la care ajunge cineva, înseamnă ceva, înseamnă că acea persoană a ajuns la un nivel de culură, NU? Dar dacă vorbim despre parlamentarii care reglementeză chestiiile astea despre cultură, mai bine mergem şi paştem oile. Că alea spun "bee" şi parlmentarii spun "beere". Păi cum să spui că vei face spectacole în aer liber, când tu nu ştii câţi morţi ai în România? Eu ştiu că un premier, un parlamentar, un deputat sau un alt nenorocit de prin politică (n-am nimic cu nici un politician, aşa şi-au aşternut, aşa dorm!) nu ştiu uneori nici cum îi cheamă şi nici câte dosare penale au. Problema mea este alta: băăă, dacă nu te pricepi, lasă pe altul, dacă nu vrei şi îţi trebuie bani, du-teeee băi la muncă, sau du-te la colţul Parlamentului la cerşit, şi noi, săracii de care îţi baţi joc, o să-ţi dăm acolo un leu, doi lei sau o bucată de pâine. Numai să nu te mai văd că apari pe la tv, înfoiat ca un curcan, cu costum "argani" şi spunându-ne nouă cât de proşti suntem. Că dacă stăm să ne gândim, mulţi dintre parlamentari s-ar putea să fie analfabeţi! V-ar surprinde aşa ceva?
Citeşte mai departe ...

Contracte de muncă pe perioadă nedeterminată pentru personalul medical și auxiliar

Federația Sanitas solicită autorităților să găsească soluția legală prin care personalul medical și auxiliar care a fost angajat în instituții sanitare publice, respectiv spitale, servicii județene de ambulanță și DSP-uri, pe perioada stării de alertă, să-și desfășoare în continuare activitatea profesională pe posturile respective, în baza unor contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Angajarea personalului medical și auxiliar s-a făcut în baza unor contracte individuale de muncă (CIM) pe perioadă determinată, contracte ce vor expira, conform Legii 55/2020, în cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă, atenționează Sanitas.

În acest context, reprezentanții Sanitas solicită și susțin orice demers al autorităților care va avea ca rezultat o soluție legală de transformare a acestor CIM-uri în contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată

Citeşte mai departe ...

Începe Olimpiada digitala de matematică Brio-Challenge editia a II-a

Au mai rămas 3 zile în care copiii care vor să-și încerce forțele la matematică se pot înscrie în eveniment.

Până duminică, 16 mai, elevii de la clasa I și până la a XII-a se pot înscrie în concursul în care „ești doar tu cu ecranul și în care poți decide dacă înscrii scorul obținut în competiție”. La finalul concursului, câștigătorii primesc laptopuri, console X-box și vouchere de cumpărături în magazinele Kaufland Romania.

Subiectele de la Olimpiada digitală de matematică sunt din materia anului școlar pe care îl parcurg și „îi vor trece prin întreaga materie a clasei, de la simplu la complicat – astfel încât, pe lângă că vor ocupa un loc în clasament, copiii vor afla exact ce știu și ce nu știu și unde mai au (dacă mai au) de lucru”, spun organizatorii.

Toate subiectele din Brio Challenge sunt de tip grilă, cu o singură variantă corectă de răspuns, și sunt date din toată materia anului curent de studiu.

Citeşte mai departe ...

”Pierdut dialog social la nivel central și local. Cartel ALFA Galați îl declară nul”

  • Publicat în Social

”Pierdut „Dialog Social” la nivel central. Nu l-am găsit nici la nivel local. Cartel ALFA Galați îl declară nul”, afirmă Romică Gîrneață, liderul organizației sindicale locale, în începutul unei scrisori deschise adresate Președinției, Guvernului, Prefecturii Galați și filialelor locale ale partidelor aflate la guvernare.

”De la instalarea sa, Guvernul Cîțu a adoptat o serie de măsuri care afectează situația lucrătorilor din România: menține salariul minim la un nivel care nu acoperă nici măcar inflația (fără a mai aminti de creșterile continue ale prețurilor la alimente, gaze, energie, utilități), a blocat majorarea pensiilor sau aplicarea legii salarizării, a construit un buget național în care se taie bani de la sănătate și educație, acceptă blocarea în continuare a negocierilor colective, se opune sistematic dialogului cu partenerii sociali, mai ales cu sindicatele”, se afirmă în documentul citat.

”Ultima lovitură dată de Guvernul Cîțu salariaților români, fără nicio consultare cu partenerii sociali, sfidând prevederile Constițutiei, dialogul social dar si legislația europeană, dar făcând jocul unor grupuri de interese, a fost în 28 aprilie 2021, prin adoptarea a două ordonanțe de urgență prin care introduce semnătura electronică în relațiile de muncă și elimină Fișa postului si Regulamentul Intern pentru microîntreprinderi”. Care a fost urgența? întreabă sindicaliștii, menționând că ”cele doua acte normative nu răspund niciunei probleme reale dintre cele cu care se confruntă piața muncii din România (situația șomajului și a ajutorului de șomaj, munca la negru și la gri, blocajul negocierii colective, numărul mare de accidente de muncă și îmbolnăviri din cauza condițiilor de muncă etc.)”.

În încheiere, Romică Gîrneață precizează că a făcut, încă din 24 aprilie, adrese către filialele Galați ale PNL și USR-PLUS, prin care solicita o întâlnire ”cu cei pe care i-au votat gălățenii să ne reprezinte”, dar la care nu a primit niciun răspuns. De asemenea, ”Comisia de Dialog Social de la Prefectură nu se mai ține, deși insistăm în fiecare lună”.

Citeşte mai departe ...

Flagrant la combinatul siderurgic din Galați. Opt persoane duse la audieri. Prejudiciul este uriaș! 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați au efectuat, în această dimineață, pe raza județului Galați, 14 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Perchezițiile s-au desfășurat după ce, în cursul nopții, Polițiștii Secției 2 Poliție Galați, cu sprijinul de specialitate al Biroului Operațiuni Speciale, au organizat un flagrant, surprinzând patru bărbați care sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic, din municipiul Galați.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, opt bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi sustras de pe platforma siderurgică componente din metale feroase și neferoase, scule electrice, valuri de cabluri electrice și alte bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ 300 000 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și indisponibilizate bunuri din categoria celor sustrase, în valoare de circa 100 000 de lei, precum și suma de 6 000 de euro și 80 000 de lei.

Cele opt persoane suspecte de comiterea acestor fapte au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

La acțiune au participat polițiști din cadrul I.P.J. Galați – Serviciul Criminalistic,  luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale și Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Mai multe cartiere din Galați, fără apă timp de 24 de ore

Mai multe cartiere din nord-vestul municipiului Galați vor fi afectate de o sistare importantă a furnizării de apă potabilă de către operatorul Apă Canal SA, cauzată de lucrări ce implică oprirea Stației de Repompare Filești.

Asocierea Tancrad–Lemacons-Citadina 98–Mari Villa Com – Add Global Design va efectua, în cadrul proiectului „Modernizare linii de tramvai și carosabil str.Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”, derulat de municipalitatea gălățeană, intervenții la magistralele de apă aferente Stației de Repompare Filești.

Se va interveni în zonele de intersectare a str. 1 Decembrie 1918 cu străzile 9 Mai, Gladiolelor, Aurel Vlaicu și Podul Înalt. În același timp, magistralele Dn 1000 mm, Dn 800 mm, Dn 600 mm și Dn 500 mm (reabilitate) vor fi conectate la sistemul hidraulic al rețelei de distribuție aferent Stației de Repompare Filești.

Toate aceste lucrări vor necesita oprirea Stației de Repompare Filești pentru   24 de ore, respectiv în intervalul:  19 mai ora 7.00 – 20 mai ora 7.00, informează Apă Canal.

În intervalul menționat, alimentarea cu apă potabilă va fi sistată pentru consumatorii arondați Stației de Repompare Filești (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din arealul cuprins între str. Gh. Doja, bdul. G. Coșbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Filești, Calea Smârdan.

Afectate de sistarea apei potabile vor fi următoarele cartiere: Aurel Vlaicu, Siderurgiștilor Vest, Micro 14 (inclusiv Viaduct), I.C. Frimu, Cartier Filești, Sat Filești, precum și cartierele Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 40 și Micro 13B.

Pentru situații deosebite, Apă Canal SA va pune la dispoziție cisterne cu apă. Acestea sunt amplasate în: Micro 39C (bloc A1 – parcare), Micro 40 (str. Av. M.Zorileanu, zona bloc I2 – Școala 30) și Biserica Sf. Mina (str. Tecuci).

În situații speciale, se poate solicita cisterna mobilă. Cererile pot fi făcute la Dispeceratul Apă Canal, la numerele de telefon 0236.463294 și 0236.473380 int.133.

Concomitent cu lucrările constructorilor din proiect, personalul Apă Canal va efectua o serie de lucrări proprii în rețeaua de distribuție apă, în puncte critice la care nu s-a putut interveni în anul 2020 din cauza pandemiei de coronavirus și obligativității asigurării continuității serviciului de alimentare cu apă. S-a luat în calcul reducerea cât mai mult posibil a impactului acestor opriri asupra populației alimentate din stația Filești, mai informează Apă Canal.

Citeşte mai departe ...

Olimpicele de la ACS Lucian Bute sunt în grafic, CSM Galaţi a remizat în derbiul dunărean

  • Publicat în Sport

Cea de-a doua zi din turneul Grupei Valoare 1 din sala Polivalentă Dunărea a debutat cu partida HC Dunărea Brăila - CSM Galaţi. Duelul dunărean a fost foarte echilibrat, fiecare echipă şi-a adjudecat câte o repriză la diferenţă de două goluri iar ultima s-a terminat nedecis. Rezultat final: 28-28 (8-10, 12-10, 8-8). Pentru echipa gălăţeană au marcat: Dănilă 15 goluri, Baştină 6 g, Teacă 4 g, Darie 2 g, Bujor. Fiecare dintre cele două echipe au primit câte 2,5 puncte.
Partida a doua a adus faţă în faţă formaţiile CSS 1 Constanţa şi ACS Lucian Bute. Prima repriză s-a încheiat la egalitate deşi echipa gălăţeană a condus cu 5-1, 8-4 şi 9-6 dar cele trei aruncări de la 7 m ratate şi-au spus cuvântul. Olimpicele antrenate de Daniela Goldic şi Nicoleta Vlad s-au descătuşat în următoarele două reprize, Bianca Iacob a ferecat poarta şi au câştigat clar, scor final: 30-20 (9-9, 12-7, 9-4). Marcatoare: Gavrilă 11 g, Anton 5 g, Zugrăvel 4 g, Popescu 4 g, Decianu 3 g , Crăciun 2 g, Gheorghe 1 g.
În ultima partidă a zilei, CSS Bacău - CSO Buhuşi 39-24 (11-8, 15-9, 13-7). Clasamentul după două zile: 1. CSS Bacău 10 puncte, 2. ACS Lucian Bute 9,5 p, 3. CSS 1 Constanţa 5,5 p, 4. CSM Galaţi 2,5 p, 5. HC Dunărea Brăila 2,5 p, 6. CSO Buhuşi 0 p. Astăzi sunt programate meciurile: CSM Galaţi - CSS 1 Constanţa, ora 13.00; CSO Buhuşi - Dunărea Brăila, ora 15.40; ACS Lucian Bute - CSS Bacău, ora 18.20.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Lucrări avansate la Policlinica Spitalului Județean din Galați

Continuă lucrările la Policlinica Spitalului Județean din Galați. Constructorii modernizează clădirea cu trei etaje, iar la final cabinetele medicale vor fi dotate cu aparatură de specialitate. Imobilul are o fațadă nouă realizată din plăci compozit. Lucrările au fost comandate de Consiliul Județean Galați.

„Vechea fațadă a Policlinicii, care nu a fost reabilitată de zeci de ani, este în sfârșit schimbată. Exteriorul clădirii era inestetic, neîngrijit și deteriorat, lucru remarcat, de altfel, de foarte mulți gălățeni. Noua fațadă, una modernă, adecvată unei instituții medicale, este realizată din plăci compozit foarte rezistente, astfel încât costurile cu energia electrică să fie reduse”, a anunțat recent Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clădirea ambulatoriului de la Spitalul Județean din Galați va fi extinsă cu peste 1.500 de mp. În interior vor fi amenajate cabinete medicale pentru mai multe specialităţi medicale și vor fi montate echipamente moderne.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri