Menu
RSS
Premii pentru cei care aleg să studieze la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Premii pentru cei care aleg să stud…

Universitatea „Dunărea de...

Marcel Ciolacu critică eşecul campaniei de vaccinare: Oamenii nu mai au încredere

Marcel Ciolacu critică eşecul campa…

Preşedintele PSD, Marcel ...

10.000 de spectatori pot asista la întrecerile olimpice de la Tokyo

10.000 de spectatori pot asista la …

Agenţia AFP transmite că ...

Accident grav în județul Galați. Un microbuz cu călători, implicat

Accident grav în județul Galați. Un…

Un microbuz cu călători a...

Parteneriat Brăila-Galaţi

Parteneriat Brăila-Galaţi

Demers al managerului int...

CNAIR, explicații cu privire la infiltrațiile de la Podul peste Dunăre: nu pun în pericol finalizarea proiectului în condiții de siguranță

CNAIR, explicații cu privire la inf…

Apariția recentă a infilt...

Marcel Ciolacu îl taxează pe premierul Cîțu, după ce acesta a încurcat județul Suceava cu Vrancea

Marcel Ciolacu îl taxează pe premie…

Marcel Ciolacu îl ironize...

Patriarhia Română, mesaj pentru elevi: Școala şi Biserica sunt lumini

Patriarhia Română, mesaj pentru ele…

Preafericitul Daniel, Pat...

Rafila, despre campania lui Cîțu: „36 de milioane de mici îl despart de atingerea țintei de vaccinare"

Rafila, despre campania lui Cîțu: „…

Alexandru Rafila l-a pers...

Lăsaţi bibliotecii ce-i al bibliotecii!

Lăsaţi bibliotecii ce-i al bibliote…

Angajaţii Bibliotecii Naţ...

Prev Next

Mai 2021 - Regional Press

Sorana Cîrstea elimină o favorită la Roland Garros

 • Publicat în Sport

Tenismena româncă Sorana Cîrstea a confirmat forma bună pe care o are în ultima vreme şi s-a calificat în runda a doua a turneului de la Roland Garros, luni, la Paris, după ce a învins-o pe britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 19, cu 7-6 (5), 6-2. Cîrstea (31 ani, 54 WTA), finalistă sâmbătă la Strasbourg, a obţinut victoria după o oră şi 30 de minute la al doilea turneu de Mare Şlem al anului. Românca şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA. Sorana va juca în turul doi cu învingătoarea din partida Alison van Uytvanck - Belgia - Martina Trevisan - Italia.

Citeşte mai departe ...

A scăzut numărul total al șomerilor

 • Publicat în Social

Rata șomajului a ajuns în luna aprilie la 5,7%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale față de luna similară din 2020, conform datelor anunțate de Institutul Național de Statistică (INS).

De asemenea, numărul şomerilor în vârstă de 15-74 de ani estimat pentru luna aprilie a anului 2021 a fost de 474.000 de persoane, cu 11.000 de persoane mai mic decât în luna precedentă.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,6% pentru luna aprilie 2021 (4,9% în cazul bărbaţilor şi 4,2% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 75,4% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna aprilie 2021, conform INS.

Citeşte mai departe ...

Joi, apa se oprește pentru 16 ore, în opt cartiere din Galați

Reamintim că în această săptămână Apă Canal SA a programat o serie de lucrări care vor necesita oprirea Stației Uzina de Apă nr.2 pentru 16 de ore. Acest lucru se va întâmpla joi, 3 iunie, în intervalul orar 7.00-23.00.

”În 3 iunie 2021 se vor executa lucrări de înlocuire vane și compensatori Dn1000mm, Dn800mm și Dn700mm amplasate în căminul-nod hidraulic din str. Stadionului c/c str. Otelarilor, înlocuire vană și compensator Dn1000mm în căminul situat la intrarea în Stația Uzina de Apă nr.2, înlocuire vană și compensator Dn600mm amplasate în căminul din sensul giratoriu Dedeman”, precizează un comunicat remis de Apă Canal SA.  

Alimentarea cu apă potabilă va fi sistată pentru consumatorii arondați Stației Uzina de Apă nr.2 (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din următoarele cartiere, cu străzile adiacente: MICRO 16, MICRO 17, MICRO 18, MICRO 19, MICRO 20, MICRO 21, D. CANTEMIR, SIDERURGISTILOR VEST (tronson: Inel de Rocadă - str. Gh. Doja).

Apă Canal SA anunță că va pune la dispoziție trei cisterne cu apă, pentru consumatorii afectați. Cistrnele vor fi amplasate în parcarea de la Sala Sporturilor, la capătul tramvaiului din apropierea sensului giratoriu din str.Oțelarilor, precum și la intersecția străzilor Gh.Asachi și Prelungirea Brailei.

Pentru situații speciale, se poate solicita cisterna mobilă, la numerele de telefon 0236 46 32 94 și 0236 47 33 80 int.133.      

Citeşte mai departe ...

O expoziţie regală la Bucureşti

Expozitia Regală de la Palatul Elisabeta va fi deschisă publicului, între orele 10,00 - 18,00, marţi, 1 Iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Copiii în vârstă de până la 14 ani vor avea intrarea gratuită, potrivit unui comunicat postat luni pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României. Se pot vizita palatul, gradina şi magazinul de suveniruri, care s-a deschis în ziua de 10 Mai, vizitatorii putându-l vedea dupa turul palatului şi turul grădinii. Expoziţia va mai fi deschisă în perioada 3-6 iunie, precum şi în lunile iulie, august, septembrie, octombrie şi noiembrie 2021, în perioade ce vor fi anunţate ulterior. Vizitatorii nu au nevoie de rezervare prealabilă. Ei se pot prezenta direct la poarta de intrare. Adresa Palatului Elisabeta este Şoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 Bucureşti (prin Intrarea Româneşti de lângă Muzeul Satului). Biletele pot fi plătite cu card bancar, tarifele acestora fiind: pentru copii, studenţi şi pensionari 20 RON; pentru adulţi 40 RON.
Citeşte mai departe ...

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați a marcat Ziua Românilor de Pretutindeni

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând din 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv la 30 mai în 2021. Data este foarte importantă pentru Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, singura instituție de învățământ superior din România cu extensiuni atât în Vestul cât și în Estul Europei, care a dezvoltat specializări și parteneriate în Italia, Republica Moldova și Ucraina.

În plus, fiecare facultate din cele 14 ale U.D.J.G. are pregătite, la admitere, locuri speciale pentru românii de pretutindeni, iar cadrele didactice de la Dunărea de Jos realizează, împreună cu Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni programe de educație, cercetare și colaborare pentru românii de o parte și de alta a Prutului. În cadrul U.D.J.G., Facultatea Transfrontalieră este una dintre cele mai dinamice facultăți în acest sens, coordonând proiecte culturale și de cercetare, precum și programe de studii în aproape întreaga Basarabie, atât în Moldova, cât și în Ucraina, cu o ofertă educațională adaptată cerințelor pieții și necesităților studenților.

„Ziua Românilor de Pretutindeni este un bun prilej pentru a ne gândi la cei plecaţi dincolo de graniţe, care își asumă în mod liber identitatea și apartenența la cultura română. Îi asigurăm de tot sprijinul nostru și îi așteptăm alături de noi, în proiectele noastre, pentru a ne cunoaște mai bine valoarea și aspirațiile ca popor, pentru a vedea care sunt dorințele lor în relație cu țara, comunitatea, limba și identitatea noastră”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității “Dunărea de Jos” din Galați.

De altfel, o delegație condusă de Rector s-a întors recent din Republica Moldova, unde a avut o serie de întâlniri cu instituțiile partenere și a reînnoit protocoalele de colaborare cu universitățile de peste Prut. Timp de două zile, delegația a vizitat Academia de Poliție, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Universitatea de Studii Europene a Moldovei, Universitatea Comercial Cooperatistă și Institutul de Științe ale Educației.

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost instituită prin Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, care reglementează drepturile persoanelor ce îşi asumă în mod liber identitatea culturală română - persoanele de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, din afara graniţelor României, având ca scop menţinerea, promovarea şi afirmarea identităţii lor culturale, etnice, lingvistice şi religioase.

 

Citeşte mai departe ...

ȘTIAȚI CĂ... renunțarea la fumat aduce numeroase beneficii în viața unui om?

Fumatul este responsabil pentru 8 milioane de decese anual. Studiile efectuate în perioada pandemiei COVID-19 au demonstrat că persoanele care fumează au o predispoziție mai mare decât nefumătorii de a dezvolta simptome mai severe de COVID-19, astfel încât milioane de fumători au luat în considerare renunțarea la fumat.

Iată câteva dintre beneficiile renunțării la fumat:

 • în 20 de minute din momentul în care se renunță la fumat scade tensiunea arterială și ritmul bătăilor inimii;
 • în 12 ore, scade nivelul monoxidului de carbon;
 • de la 2 la 12 săptămâni se îmbunătățește circulația arterială și crește capacitatea pulmonară;
 • de la 1 la 9 luni se îmbunătățește capacitatea respiratorie și tusea tabagică se diminuează;
 • într-un an riscul de boală coronariană se reduce la jumătate;
 • între 5 și 15 ani de la renunțarea la fumat riscul de infarct este egal cu al unui nefumător;
 • în 10 ani scade riscul de cancer pulmonar, esofagian etc;
 • în 15 ani riscul de boală coronariană este identic cu al unui nefumător;
 • crește speranța de viață o dată cu renunțarea la fumat;
 • persoanele care au suferit un infarct reduc cu 50% șansele de a mai avea încă unul dacă renunță la fumat;
 • renunțarea la fumat crește fertilitatea și reduce riscul nașterii premature.
Citeşte mai departe ...

Olimpicele de la Lucian Bute pleacă motivate la turneul final

 • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de handbal rezervat junioarelor 3 programează în perioada 2-6 iunie, în sala sporturilor din Reşiţa, turneul final. Galaţiul duce tradiţia mai departe, fiind reprezentat de ACS Lucian Bute. „Olimpicele” au fost repartizate în grupa a 2-a unde vor juca după programul: HC Junior BB Buzău, pe 2 iunie, de la ora 17.30; CSM Corona Braşov, pe 3 iunie, ora 17.30 şi CSS Bacău, pe 4 iunie, ora 15.00. Echipa gălăţeană, care va fi prezentă pentru prima dată de la înfiinţarea clubului în ultima fază a competiţiei, este foarte motivată şi hotărâtă să se întoarcă acasă cu metale preţioase în bagaje. Grupa 1 are componenţa: CSS 6 Bucureşti, CSM Tg. Jiu, CSM Slatina şi CSM Bucureşti. Primele două clasate din fiecare grupă obţin biletele pentru semifinalele programate sâmbătă iar competiţia se va încheia duminică cu cele două finale. ACS Lucian Bute va deplasa la Reşiţa lotul: Bianca Iacob, Sofia Bălan - Allesia Emanoil, Delia Gheorghe, Maria Istrate, Ana Anton, Claudia Decianu, Allesia Albu, Adnana Ancerencu, Daria Crăciun, Rafaela Popescu, Miriam Streşină, Ana Gavrilă, Andreea Movilă, Andreea Zugrăvel, Emma Preda, Rebeca Bodea, Andreea Albu - antrenori: Daniela Goldic şi Nicoleta Vlad.

Citeşte mai departe ...

CNAIR: Lucrările de ridicare și montare a cablurilor la Podul suspendat de la Brăila afectează parțial navigația pe Dunăre

În perioada, 31.05.2021 - 19.06.2021, de luni până sâmbătă în intervalele orare 08:00 – 11:00 si 13:00-16:00, este interzisă navigația pe Dunăre în zona lucrărilor Podului suspendat de la Brăila pentru toate navele, convoaiele și ambarcațiunile de orice tip, a anunțat CNAIR.

Aceste restricții de navigație pe Dunăre, instituite prin avizul emis de Aministrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați, sunt necesare pentru demararea lucrărilor de ridicare și montare a cablurilor pasarelelor provizorii pe deschiderea principală.    

Zonele de ancoraj pentru navigația în amonte și aval sunt cele stabilite prin Avizul către navigatori nr.33 din 25 noiembrie 2020, emis de Căpitănia Zonală Galați.

Citeşte mai departe ...

Parc de aventură în mijlocul Pădurii Gârboavele. Investiția este de 1,5 milioane de lei

Parcul de aventură este construit de Consiliul Județean Galați în cadrul unui proiect transfrontalier. Potrivit autorităților județene, complexul va semănă cu cel de la Brașov și va costa aproximativ 1,5 milioane de lei.

O zonă de agrement se construiește în pădurea Gârboavele de lângă orașul Galați. Este vorba despre un Parc de Aventură care este realizat în cadrul unui proiect al Consiliului Județean Galați.Reprezentanții instituției gălățene au anunțat că parcul va avea 8 hectare, 15 trasee și numeroase tiroliene, platforme, scări şi poduri interconectate între copaci.

„Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Brașov”, a declarat, la lansarea proiectului, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Parcul de Aventură de la Galați este construit în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina). Lucrarea va fi gata pe parcursul anului.

Citeşte mai departe ...

Promovarea, un vis nerealizabil pentru Oţelul

 • Publicat în Sport

Supărare foarte mare în rândul celor care iubesc fotbalul din oraşul nostru. Duminică, pe stadionul Orăşenesc din Însurăţei s-a disputat manşa retur a barajului de promovare în eşalonul secund dintre Dacia Unirea Brăila şi SC Oţelul Galaţi. Prima repriză a fost anostă, fără ocazii la cele două porţi, cele două combatante fiind preocupate să se anihileze reciproc. Răducan a irosit singura ocazie gălăţeană în min. 29. După pauză, roş-alb-albaştrii au mărit ritmul, au avut iniţiativa dar dominarea lor nu a avut clarviziune, Răducan nu a reuşit să-l învingă pe portarul brăilean în 2-3 situaţii şi cam atât. Cu un buget inferior dar cu multă voinţă, Dacia Unirea a dat lovitura de graţie în min.86 când a marcat singurul gol în urma unui contraatac fulgerător purtat de Cocîrlă şi finalizat de nou intratul Narcis Ioniţă. Rezultat final: Dacia Unirea - Oţelul 1-0 (0-0). Antrenorul Petre Grigoraş a folosit formula: Dinu - Farcaş, Cucu, Ghiocel, Sevastian (min.73 Gavrilă) - Neagu, Dobre (min.73 D.Cireş) - Stoian, Nica, Răducan - Cîrjan (min.73 Păun). SC Oţelul ratează pentru a patra oară consecutiv promovarea şi din vară va evolua tot în Liga a 3-a.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri