Menu
RSS
Șoferul unui autobuz, plin cu pasageri, a lovit trei femei pe o trecere de pietoni

Șoferul unui autobuz, plin cu pasag…

Trei persoane au fost răn...

Eveniment caritabil în Pădurea Gârbovele. Costel Fotea: Este sprijinit visul Asociației Părinților Copiilor cu Autism

Eveniment caritabil în Pădurea Gârb…

În acest weekend, în Pădu...

S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Un nou workshop  s-a derulat în cadrul Programului mentoral "Învățături pentru învățători"

Un nou workshop s-a derulat în cad…

Atelierul de lucru "Școal...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

Prev Next

Vineri, 09 Aprilie 2021 - Regional Press

A doua înfrângere consecutivă la Zalău

  • Publicat în Sport

Campionii de la CSM Galaţi sunt în pierdere de turaţie. Echipa antrenată de Sergiu Stancu a jucat vineri seara derbiul cu ocupanta locului 2, CSS Lapi Dej SCM Zalău. Zălăuanii şi-au jucat cu ardoare poate ultima şansă la titlul şi după un meci echilibrat şi tensionat au obţinut o victorie de trei puncte foarte importantă. Gălăţenii ar fi putut să câştige setul 4, au condus cu 22-20 şi 23-21 şi să câştige cel puţin un punct dar... Rezultat final: CSM Arcada - CSS Lapi Dej SCM Zalău 1-3 (-22, 22, -22, -23). Echipa gălăţeană a aliniat formula: Sestan, Nalobin, Klapwjik, Bala, Olteanu, Lescov - Cristudor, libero. Au mai intrat: Jovanovic, Darlaczi, Stankovic. În cealaltă partidă de sâmbătă, SCM U Craiova - Steaua Bucureşti 3-1. Situaţia din clasament se prezintă astfel: 1. CSM Arcada Galaţi 56 puncte, 2. CSS Lapi Dej SCM Zalău 52 p, 3. SCM U Craiova 49 p, 4. Steaua Bucureşti 46 p. Turneul se va încheia sâmbătă când sunt programate meciurile: CSM Arcada - Steaua, ora 14.00 şi SCM U Craiova - CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău, ora 18.00.

Citeşte mai departe ...

ITM Galați începe controalele la angajatorii din construcții

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați va desfășura, în perioada aprilie-octombrie 2021, acțiuni de control la angajatorii gălățeni din construcții. Verificările vor viza modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor, precum și implementarea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătatea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în şantierele temporare sau mobile.

Controalele inspectorilor de muncă reprezintă cea de-a doua etapă a unei campanii naționale de verificări a cerințelor minime de securitateîn domeniul construcțiilor. În prima etapă, desfășurată în lunile februarie și martie, angajatorii respectivi au primit informări cu privire la măsurile legale de prevenire și protecție a lucrătorilor.

Din această lună, ei vor primi și ”note” din partea inspectorilor de muncă pentru modul în care și-au însușit ”lecția”.

Citeşte mai departe ...

CSU Belor a debutat cu victorie în play-out

  • Publicat în Sport

Primul turneu din play-out-ul 9-12 Diviziei A1 la volei feminin a debutat vineri în sala Trivale din Piteşti. CSU Belor Galaţi a întâlnit pe U NTT Data Cluj Napoca. Calculele hârtiei au fost confirmate şi echipa gălăţeană a obţinut o victorie scontată, scor final: 3-0 (14, 23, 21). Antrenorul Bogdan Paul a început cu formula: Sorina Miclăuş 4 puncte, Borislava Saykova 3 p, Lara Vukasovic 18 p, Anamaria Berdilă 9 p, Talita Jose do Nascimento 5 p, Mirela Shahpazova 6 p - Nikolina Bozicevic, libero. Au mai jucat: Elena Becheva 3 p, Andrea Lakovic 2 p, Adina Roşca, Andreea Tămaş, Violeta Stan - libero. CSU Belor a acumulat 30 de puncte şi nu mai poate pierde locul 9. Gălăţencele vor juca sâmbătă, de la ora 18.00 cu gazdele de la FC Argeş şi duminică, ora 15.00 cu CSU Medicina CNE Tg. Mureş.

Citeşte mai departe ...

Cartel ALFA: Premierul Cîțu acționează ”ca vechii secretari generali ai PCR”

  • Publicat în Social

Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA își exprimă, printr-un comunicat de presă, nemulțumirea față de graba cu care Ministerul Afacerilor Interne a cerut, de la Consiliul Economic și Social, avizarea proiectului legislativ pentru suspendarea temporară a firmelor care nu respectă regulile anti-COVID.

”Consiliul Economic și Social, precum și organizațiile partenerilor sociali, sindicate și patronate, sunt structuri de reprezentare fundamentale ale unei guvernanțe democratice. Guvernării actuale pare că îi lipsește ABC-ul democrației și capacitatea de a înțelege ce înseamnă dialogul social și rolul partenerilor sociali, sau dialogul civic cu ansamblul societatii civile.

Amenințarea, atacul și diversiunea înlocuiesc dialogul, ori de câte ori opinia exprimată este diferită de cea pe care o exprimă si dorește s-o audă premierul.

Domnul Cîțu, premier încă în funcție, acționează din ce în ce mai mult ca vechii Secretari Generali ai PCR, semănând cu un mic dictator pentru care deciziile proprii, independent de prevederile cadrului legal, trebuie să fie citate ca din Biblie și respectate necondiționat.

Consiliul Economic și Social a primit ieri spre avizare în regim de urgență un proiect inițiat de MAI. Cum documentul a ajuns cu prea puțin timp înainte de ședința de plen pentru a fi avizat în condiții de legalitate (cu trecerea prin comisiile de specialitate), avizul a fost programat pentru a doua zi.

Termenul legal de avizare a proiectelor de acte normative este de 10 zile. Cu toate acestea, instituția și-a organizat activitatea astfel încât, având în vedere contextul, să faciliteze adoptarea unor avize în regim de urgență.

Ca membri ai CES, suntem de părere că, fie și în regim de urgență, avizele nu se pot acorda fără a lectura măcar proiectul, așa cum pretinde premierul, catalogând ca “obstrucționare” această condiție de bun simț”, se afirmă în comunicatul Cartel ALFA.

În final, sindicaliștii îi solicită premierului ”să renunțe la acest mod de comportament, care arată îndepărtarea guvernării din România de modelul european, bazat pe dialog social și dialog civic”, comportament care ”nu face decât să crească tensiunile sociale”.

Citeşte mai departe ...

Reglementări în sistemul de sănătate aplicabile în trimestrul II al anului 2021

Executivul a aprobat două acte normative care reglementează condițiile de acordare a serviciilor medicale în sistemul de sănătate în trimestru II al anului 2021, urmând ca până la data de 1 iulie 2021 să fie elaborate și aprobate actele normative necesare pentru punerea în aplicare a unor noi reglementări.

Actele normative aprobate de Guvern asigură cadrul legal pentru decontarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale contractate, precum și reglementările aplicabile în contextul epidemiei cu virusul SARS-CoV-2, pentru trimestrul II al anului 2021, printre care se numără următoarele:

  • Consultațiile medicale acordate în asistența medicală primară și în ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv serviciile conexe actului medical furnizate de psiholog și logoped, pot fi acordate și la distanță, utilizând orice mijloace de comunicare.
  • Consultațiile medicale la distanță se acordă și se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia; toate celelalte servicii medicale vor fi validate cu cardul de sănătate.
  • Consultațiile la distanță din ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv pentru specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare, precum și cele de îngrijiri paliative în ambulatoriu se acordă fără a fi necesară prezentarea biletului de trimitere. Pentru toate celelalte consultații este necesar biletul de trimitere.
  • Medicii de familie pot prescrie în continuare pentru pacienții cronici inclusiv medicamentele restricționate din lista de medicamente compensate și gratuite care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, cu mențiunea că pentru medicamentele care se eliberează în baza unor protocoale terapeutice și a unor formulare specifice (medicamente notate cu (**)1, (**)1Ω și (**)β în Lista de medicamente compensate și gratuite) este necesară evaluarea periodică a medicului de specialitate pentru a confirma sau modifica schema de tratament, la termenele prevăzute în protocoalele terapeutice sau în scrisorile medicale.
  • Medicii de familie inițiază tratamentul specific și în absența unei scrisori medicale emise de medicul din ambulatoriul de specialitate/spital pentru medicamentele notate cu * din Lista de medicamente compensate și gratuite, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008.
  • Medicii de familie pot emite prescripție medicală în continuare pentru pacienții cu boli cronice cu schemă terapeutică stabilă, în baza documentelor medicale care au fost emise pacientului de către medicul specialist - scrisoare medicală și/sau confirmarea înregistrării formularului specific de prescriere, și pentru medicamentele care se prescriu de către medicii specialiști în conformitate cu limitările de prescriere prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 720/2008.
  • Pentru situațiile care necesită prezentarea de documente casei de asigurări de sănătate de către asigurat, documentele pot fi transmise prin mijloace electronice de comunicare sau pot fi depuse în numele asiguratului de orice persoană. Mijloacele electronice de comunicare se pot folosi și pentru transmiterea de către casele de asigurări de sănătate a documentelor eliberate necesare asiguraților.

 

Citeşte mai departe ...

Eveniment academic online pentru studenții cercetători de la „Dunărea de Jos”

Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, organizează în perioada 27-28 Mai 2021, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențesti care, anul acesta, va putea fi accesată de un număr mai mare de participanți, fiind un eveniment online.

Sesiunea este organizată pe patru secțiuni, după cum urmează:

S1. From Target Bioactives to Functional Foods

S2. New Dimensions of Quality and Safety in Food Processing

S3. New Trends in Human Nutrition

S4. Challenges and Opportunities for Aquaculture and Environmental Sciences

Evenimentul nu percepe taxă de înscriere, iar documentele necesare înscrierii (formularul de înregistrare, avizul îndrumatorului și declarația privind originalitatea lucrării) pot fi descărcate de pe site-ul dedicat, accesând linkul:

http://www.scss.ugal.ro/index.php/inregistrare-sia

Vă invităm la un eveniment care încurajează schimbul de idei, concepte și rezultate valoroase în domeniul Bioeconomie, care totodată, urmărește dezvoltarea limbajului științific și adaptarea la modul de transmitere a informațiilor într-o limbă de circulație internațională, respectiv în limba engleză.

Sesiunea de comunicări științifice invită în egală măsură și elevii de liceu, în special pe cei din anii terminali, pentru a împărtăși pasiunile și curiozitățile lor, dar și pentru a fi antrenați în dezbaterile tematicelor prezentate.

Citeşte mai departe ...

S-au înghesuit să-și ridice ajutoarele alimentare și de igienă de la UE

Gălățenii au uitat de pandemie și s-au îngrămădit să-și ridice ajutoarele alimentare și de igienă de la Uniunea Europeană.

Peste 100 de gălăţeni au venit, vineri dimineață. la Centrul din Țiglina 1 (piață) pentru a intra în posesia pachetelor cu ajutoare de la UE. La coadă, oamenii au uitat de regula privind păstrarea distanței, stabilită în pandemie. Polițiștii locali au încercat să facă ordine, însă fără prea mult succes.

La final, fiecare beneficiar a primit o cutie cu produse alimentare și o cutie cu produse de igienă, având o greutate totală de 25,3 kg.

Pachetul conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. Pachetul de igienă conține periuțe și pastă de dinți, șampon pentru copii și adulți, săpun lichid și detergent. 

Citeşte mai departe ...

Noi şi grecii!

Câţi dintre românii noştri greci or fi luptat pe acolo, nu se ştie, ce ştim noi e că grecii veniţi prin România din timpuri imemoriale, adică de pe vremea lui Alexandru Ipsilanti care l-a trădat pe Tudor Vladimirescu, ar mai vrea să se întoarcă pe la noi, numai că la noi se trăieşte mai bine, chiar şi faţă de greci, unde un "suvlaki" costă mai mult decât un "Luca"
Micro-expoziţia "Roupel 1941. Bătălia pentru apărarea Greciei", organizată cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la desfăşurarea Operaţiunii Mariţa, va putea fi vizitată, începând de vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României. "Roupel 1941. Bătălia pentru apărarea Greciei'' prezintă un moment semnificativ din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care a avut loc în peninsula Balcanică, istoria unei confruntări dintre trupele Wehrmacht-ului şi apărătorii eleni care au menţinut o importantă poziţie defensivă timp de mai multe zile, deşi se aflau într-o situaţie militară dezavantajoasă. Puţin cunoscută publicului din România, bătălia de la Fortul Roupel (6-10 aprilie 1941) reprezintă în Grecia o pagină de un rar eroism, un exemplu de voinţă pentru depăşirea obstacolelor şi o dovadă a dorinţei de a lupta până la supremul sacrificiu pentru apărarea patriei", informează MNIR într-un comunicat transmis AGERPRES. N-am nimic cu grecii, cu cultura lor, dar aici, la noi, la Galaţi, grecii au trăit bine, chiar şi pe timpul celui de-al doilea Război Mondial. Că i-a lăsat Ceauşescu să plece pe tărâmurile lor, asta e că lui nea Nicu nu-i plăcea Zorba Grecu şi caţaunii.

Citeşte mai departe ...

Patru noi centre de vaccinare cu Pfizer/BioNTech vor fi deschise în Galați, din 13 aprilie

Vești bune pentru gălățeni. Patru noi centre de vaccinare cu cinci cabinete/fluxuri pentru serul Pfizer/BioNTech vor fi disponibile din 13 aprilie în judeţul Galaţi. 

Potrivit Prefecturii Galați, centre de vaccinare cu câte un flux vor fi în localităţile Tuluceşti, Cudalbi şi Cosmeşti, iar un centru cu două fluxuri, la cantina de pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Galaţi.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Galaţi, numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel județean – 63.470. Numărul total al persoanelor din județul Galați care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 23.051.

Alte 17.368 de persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2. Nu au fost raportate reacții adverse în ultimele 24 de ore, informează Prefectura Galați.

Citeşte mai departe ...

Fonduri europene pentru două case de tip familial și un centru de zi pentru copiii din Galați

Consiliul Județean Galați vrea să construiască două case de tip familial și un centru de zi pentru copiii cu cerinţe educative speciale aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Specialiștii consiliului lucrează la două proiecte care vor fi realizate cu fonduri europene. Noul centru și casele de tip familial vor fi administrate de Protecția Copilului.

Viitoarele centre DGASPC Galaţi vor putea găzdui 24 de copii.

„Lucrăm în prezent la pregătirea unui proiect cu fonduri europene pentru construirea a două case de tip familial şi amenajarea unui centru de zi pentru copiii cu cerinţe educative speciale aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. În cele două case vor putea fi găzduiţi 24 de copii”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, după finalizarea construcţiei celor două spaţii rezidenţiale, actualul centru de asistenţă pentru copilul cu cerinţe educative speciale va fi transformat într-un spaţiu de recuperare, terapie şi activităţi vocaţionale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi aflaţi în grija specialiştilor de la Protecţia Copilului.

Centru de zi va fi dotat cu sală de kinetoterapie, cabinete de logopedie, cabinete psihologice şi cameră multisenzorială. Valoarea investiţiei este de peste 6,5 milioane de lei, iar proiectul va fi depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri