Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next

Miercuri, 07 Aprilie 2021 - Regional Press

Gălățenii cu datorii la Fisc pot solicita eșalonarea simplificată

  • Publicat în Social

Mecanismul simplificat de eșalonare la plată, procedură fiscală introdusă temporar prin OUG nr. 181/2020 și mult mai ușor de accesat decât eșalonarea clasică, este accesibil și persoanelor fizice.

O primă condiție pentru a cere organului fiscal eșalonarea simplificată este ca datoria față de ANAF să fie de minimum 500 de lei. O condiție impusă este aceea de a nu avea datorii restante la data de 16 martie 2020. Chiar dacă acestea există, cei în cauză le pot achita și pot beneficia apoi de eșalonarea simplificată.

Procedura este destul de simplă, cel puțin pe hârtie.

Mai întâi, contribuabilul cere eliberarea unui certificat de atestare fiscală, pentru a vedea soldul la Fisc. Odată clarificată situația fiscală, contribuabilul poate cere Fiscului o perioadă de până la 12 luni pentru a le plăti unele datorii în rate. Dacă Fiscul aprobă cererea, îi stabilește ratele și scadențele la care trebuie plătite sumele respective.

Atenție! Dacă scadențele nu sunt respectate și contribuabilul ajunge să nu mai plătească, pasul următor îl constituie executarea silită de către Fisc.

Citeşte mai departe ...

Galațiul, printre județele cu cele mai multe terenuri agricole vândute în martie

În luna martie 2021, la nivelul întregii țări au fost vândute 62.891 de imobile, cu 12.744 mai multe față de luna februarie, anunță Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în martie, în București – 10.958, Ilfov – 4.306 și Cluj – 3.917. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Covasna – 193, Caraș Severin – 322 și Călărași – 419.

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare în luna martie este cu 14.512 mai mare față de perioada similară a anului 2020.

În ceea ce privește vânzarea de terenuri agricole, Galațiul este în top 3 la nivel național. Astfel, în cea de-a treia lună a anului, în Galați au fost vândute 402 terenuri agricole, 458 în Bihor și 691 în Arad.

Conform datelor ANCPI, numărul ipotecilor, la nivel național a fost, în martie 2021, de 27.265, cu 283 mai mare față de martie 2020. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București – 6.006, Ilfov – 2.014 și Timiș 1.712. La polul opus se află județele Sălaj – 60, Harghita – 95 și Covasna – 96.

Citeşte mai departe ...

7 aprilie - Ziua Mondială a Sănătății

Universitatea ”Dunărea de Jos”, prin Facultatea de Medicină, sărbătorește azi Ziua Mondială a Sănătății

Anual, pe 7 aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii, pentru a atrage atenția asupra unui subiect de importanță majoră - sănătatea globală. În acest an, motto-ul Zilei Mondiale a Sănătății este „Să construim o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”.

În condiţiile epidemiologice actuale generate de către pandemia de COVID-19, toate țările întâmpină dificultăţi în asigurarea condiţiilor normale de viaţă, impactul puternic fiind resimțit în special de către persoanele cu venituri reduse, condiții de trai și de educație slabe şi acces dificil la serviciile de sănătate. În toate momentele vieţii avem alături de noi o armată văzută sau nevăzută de medici, farmacişti, asistente medicale, moaşe, medici și tehnicieni dentari care veghează la sănătatea noastră. Unii dintre ei au plătit cu viața pentru devotamentul lor, rămânând veşnic în memoria colectivă, alții continuă lupta și cercetarea pentru ca noi să avem un trai mai bun.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați mulțumește personalului medical din Galați și din România pentru efortul și sacrificiul depus, asigurându-i pe medici și cadrele didactice din sistem de susținerea și respectul comunității academice.

 

Citeşte mai departe ...

Europarlamentarul gălățean Dan Nica, desemnat să supravegheze Mecanismul de Redresare şi Reziliență la nivel european

Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a fost ales în grupul europarlamentar de supraveghere a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Grupul de lucru, creat prin decizia Conferinței președinților de grupuri politice din Parlamentul European, va exercita controlul asupra principalului instrument de ieșire din criză.

„Vom monitoriza punerea în aplicare a Mecanismului ce totalizează 672,5 miliarde de euro, sub formă de subvenţii şi împrumuturi în condiţii avantajoase pentru statele membre, şi vom avea de două ori pe lună dialoguri de evaluare cu Comisia Europeană. Practic, prin acest grup de lucru se exercită controlul parlamentar asupra modului în care fondurile UE sunt direcţionate de la Bruxelles către statele membre. Priorităţile mele sunt repartiţia justă şi eficientă a banilor europeni pentru România şi verificarea implementării la nivel naţional a Planului de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat Dan Nica.

Europarlamentaru gălățean a precizat că grupul de lucru va analiza toate documentele care vor fi emise în baza Regulamentului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Citeşte mai departe ...

Sectorul HoReCa ar putea să funcționeze, dacă își vaccinează toți angajații. Anunțul premierului Cîțu

Premierul Florin Cîțu spune că sectorul HoReCa ar putea să funcționeze indiferent de rata de incidență dacă toți angajații vor fi vaccinați.

„Dacă o să avem toate persoanele vaccinate, putem să discutăm să nu mai depindă sectorul HoReCa de rata de incidență. E un scenariu de lucru... Trebuie să vedem cum evoluează cazurile”, a declarat Florin Cîțu miercuri.

Restaurantele ar urma să funcționeze la interior la o capacitate de cel mult 50%, iar reprezentanții sectorului HoReCa spun că sunt dispuși să suporte costurile cu testarea rapidă a clienților.

Citeşte mai departe ...

Dacă ne-am strânge gunoiul măcar atunci când mergem la plajă...

Un număr de 35 de instantanee surprinse de fotograful Vlad Bâscă într-o tabără de ecologizare din Delta Dunarii în 2019 compun expoziţia de fotografie "Cu apele curate", vernisată, miercuri, la Complexul Muzeal de Ştiintele Naturii din Galaţi. "Pe parcursul ecologizării din Delta Dunării, 100 de voluntari au reuşit să strângă cinci tone de deşeuri de pe Insula Sacalin şi de pe plajele comunei Sfântu Gheorghe. Prezent la acţiune, Vlad Bâscă a imortalizat imaginea nefirească pe care o creează deşeurile din plastic în mijlocul naturii, iar dincolo de talentul său artistic, descoperim în fotografiile sale un îndemn la responsabilitate şi respect faţă de biodiversitate", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii instituţiei de cultură. Manifestarea face parte din programul "Cu apele curate", un apel la implicarea comunităţilor din oraşele dunărene în combaterea poluării cu plastic a apelor Dunării, program derulat de Asociaţia "Mai Mult Verde" România. Pentru evenimentul de la Galaţi, muzeul a primit sprijinul Asociaţiei "Grow Up" Galaţi. Mi avem nevoie şi de asemenea artişti, care prin arta lor să ne arate cu câtă neglijenţă tratăm bătrânul fluviu Danubius şi nu numai. Chestia asta ţine doar de bunul simţ al fiecărui om care ajunge pe malurile unei ape, prin pădurile munţilor sau pe oriunde se mai duc oamenii la un grătar.

Citeşte mai departe ...

CSM Galaţi a pierdut onorabil în faţa băimărencelor

  • Publicat în Sport

Liga Florilor MOL a programat în sala Polivalentă din Bucureşti partidele celei de-a 15-a etape, ultima din tur. CSM Galaţi a întâlnit Minaur Baia Mare, ocupanta locului 2 în competiţia internă şi recent calificată în Final Four-ul EHF League. Partida a fost echilibrată în primele 10 minute după care băimărencele şi-au confirmat statutul de favorite, au apăsat pedala de acceleraţie şi s-au desprins decisiv până la pauză. Aşa cum deja ne-am obişnuit, gălăţencele antrenate de Alexandrina Soare au jucat mult mai bine în repriza a doua pe care au câştigat-o dar nu a fost suficient ca să adune şi puncte la zestrea săracă din clasament. Rezultat final: Minaur Baia Mare - CSM Galaţi 37-32 (22-14). Lotul echipei gălăţene: Ana Maria Micu, Emilia Anghel, Nicoleta Petre - Nikolina Knezevic 3 goluri, Cristina Gheorghe 4 g, Abigail Vălean 2 g, Andreea Prescură 5 g, jucătoare care a fost convocată la Naţionala de tineret a României, Cristina Andriţa 7 g, Lăcrămioara Cîlici 2 g, Alla Sheiko 4 g, Daniela Corban, Mădălina Conache 1 g, Raluca Tănasă 1 g, Cristina Clisu 1 g, Ana Maria Lopătaru, Patricia Vizitiu 2 g. La finalul turului, CSM Galaţi ocupă locul 13, poziţie retrogradabilă, cu 7 puncte.

Citeşte mai departe ...

Peste 20000 de gălățeni solicită imunizarea în acest moment dar nu mai este nici un loc disponibil

Potrivit datelor disponibile pe platforma națională de programare pentru vaccinare, la Galați pe listele de așteptare sunt înregistrați 21429 de gălățeni pentru imunizare. Pe mostre de vaccinuri situația stă în felul următor: din total, pentru vaccinul Pfizer s-au înscris 19620 de persoane. Alte 1479 de persoane s-au înscris pe lista vaccinului Moderna. Doar 330 de solicitări sunt înregistrate în platformă pentru vaccinul Astra Zeneca, la nivelul județului Galați.

Din păcate, nici un loc nu este disponibil pentru imunizare în județul Galați. Situația este asemănătoare și la nivel național, în ceea ce privește locurile disponibile pentru vaccinarea cu Pfizer și Moderna. Asta în timp ce pentru Astra Zeneca sunt disponibile nu mai puțin de 47565 de locuri.

 

Citeşte mai departe ...

Spre Zalău, cu gândul la titlu

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei masculin programează în perioada 8-10 aprilie, primul turneu din play-off-ul 1-4. CSM Arcada va ataca cel de-al treilea titlu consecutiv. Echipa gălăţeană va juca la Zalău după următorul program: SCM U Craiova, pe 8 aprilie, de la ora 14.00; CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău, pe 9 aprilie, ora 18.00; Steaua Bucureşti, pe 10 aprilie, ora 18.00. „Ne aşteaptă un turneu important, vom juca cu cele mai bune trei echipe din campionat şi suntem pregătiţi să obţinem primele trei victorii în drumul spre atingerea obiectivului nostru principal din acest sezon, cucerirea celui de-al treilea titlu de campioni. Avem tot lotul valid, va reveni şi Vasile Talpă şi suntem foarte încrezători că vom reuşi tot ce ne-am propus”, ne-a declarat antrenorul de la CSM Arcada, Sergiu Stancu. Lotul de jucători: Alexandru Raţă, Vasile Talpă, Alexey Nalobin, Ovidiu Darlaczi, Igor Jovanovic, Marin Lescov, Filip Sestan, Marian Bala, Niels Klapwjik, Eugene Stuart, Liviu Cristudor, Vlad Kantor, Răzvan Olteanu, Mihajlo Stankovic. Situaţia din play-off 1-4: 1. CSM ARCADA GALAŢI 55 puncte, 2. CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău 46 p, 3. Steaua Bucureşti 46 p, 4. SCM U Craiova 44 p. Cel de-al doilea turneu se va disputa la Galaţi weekendul viitor.

Citeşte mai departe ...

Paşapoarte false, descoperite pe gambele unui cetăţean moldovean

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean moldovean care avea ascunse pe gambe două paşapoarte biometrice cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care s-au dovedit a fi false.

În data de 06 aprilie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova, cetățeanul moldovean P.V., în vârstă de 37 de ani.
 
„Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, a fost efectuat un control amănunțit, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse pe gambele persoanei, două paşapoarte biometrice cu însemnele autorităților din Republica Moldova. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, P.V. a declarat că a fost contactat de un  cetăţean din R.Moldova, cu care i-a înmânat documentele şi trebuia să le transporte în Turcia unde urma să le predea unei persoane”, a anunțat Poliția de Frontieră.
 
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri