Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next

Sâmbătă, 03 Aprilie 2021 - Regional Press

Un strigăt care ar trebui să fie auzit!

Naistul Gheorghe Zamfir, cântăreaţa Paula Seling şi prezentatoarea TV Iuliana Tudor şi-au donat obiecte personale în vederea licitării acestora în cadrul vânzarii online programate pentru marti, 22 aprilie, ora 18,30, pe Platforma Artmark Live - "Vechi şi Nou. Licitaţie de Artă Decorativă, inclusiv Secţiunea Caritabilă pentru Luca". Potrivit unui comunicat al Artmark, transmis vineri AGERPRES, Luca are o situaţie medicală complicată, a trecut deja printr-o serie de intervenţii chirurgicale realizate local şi mai necesită urgent un transplant de celule stem, operaţie care trebuie realizată în cel mai scurt timp, până la sfârşitul acestei luni aprilie, la Viena. "Până la ora actuală, părintii lui Luca au reuşit să colecteze doar 10.000 de lei pentru intervenţia care costă 35.000 de mii de euro, sumă pe care trebuie să o transfere până la sfârşitul lunii aprilie către spitalul din Viena", precizează sursa citată. Gheorghe Zamfir a donat cauzei naiul său, însoţit de o scrisoare olografă a artistului, în care spune povestea instrumentului muzical şi îl autentifică (preţ de pornire - 150 de euro). Paula Seling s-a alăturat cauzei donând o icoană pe lemn, dăruită de bunica sa, reprezentându-l pe Sfântul Mina, protectorul copiilor şi al celor păgubiţi (preţ de pornire - 100 de euro). "Oricine poate deveni ambasador al faptelor bune, susţinând lupta pentru viaţă a lui Luca, iar Casa de Licitaţii A10 by Artmark oferă suport logistic, oferind platforma de licitare pentru colectarea fondurilor necesare (35.000 de euro) pentru realizarea urgentă a intervenţiei chirurgicale. Oricine se poate alinia acestei cauze, accesând site-ul www.artmark.ro, deschizând un cont de licitare şi formulând o ofertă, fie aceasta şi pentru o sumă simbolică", se arată în comunicat.
Citeşte mai departe ...

Primul pas spre folosirea inteligenței artificiale în Educația românească

Brio.ro, prima platformă de testare standardizată din România, care acum face trecerea la generarea algoritmică de itemi printr-un motor de inteligență artificială, a lansat săptămâna aceasta primul instrument de intervenție educațională.

Aplicațiilor educaționale dezvoltate până acum li se adaugă astfel, o culegere ”inteligentă” de matematică pentru copiii de clasele I-IV, cu răspuns instantaneu la fiecare exercițiu.

Noul modul face trecerea de la testele clasice Brio – care sunt un instrument de diagnostic, îți arată nivelul actual de cunoștințe – , la un instrument de intervenție, cu scAdi Mateiopul de a îmbunătăți rezultatele copilului.

Concret, unul dintre specialiștii companiei a creat un motor de generare programatică de teste si itemi dinamici.

În cadrul acestui modul, elevii vor întâlni probleme asemănătoare cu ce lucrează și ei acum (fie la școală, fie pe Brio, fie în caiete de lucru și/sau culegeri), numai că fiecare problemă va fi unică în felul ei (date diferite, enunțuri diferite, personaje diferite – multe din problemele I-IV au enunțuri de acest gen). Modulul de antrenament din Brio.ro va fi disponibil întâi pentru clasele I-IV, urmând să lucrăm și să lansăm în curând pentru clasele V+, apoi pentru liceu”, după cum a explicat Adi Matei (foto), programatorul care a construit noul modul de testare al Brio.ro

 Acest modul este, spre deosebire de testele clasice Brio care sunt teste de nivel, un modul de învățare/fixare de cunoștințe. Este știut că învățarea, mai ales cea la științe exacte, e bazată pe antrenament/practică.

Citeşte mai departe ...

Victoria cadou pentru Sorana

  • Publicat în Sport

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a turneului din Grupa Valoare 1 a Campionatului Naţional de junioare 2 care se desfăşoară în sala LPS din Buzău, CSM Galaţi a întâlnit pe HC Activ CSO Plopeni. „Nepoatele” pregătite de profesorul Valeriu Costea au intrat foarte motivate pe teren, au jucat cu multă ambiţie şi au reuşit să spargă gheaţa, obţinând totodată prima victorie din această fază a competiţiei. La final, fetele au dedicat victoria sărbătoritei zilei, Sorana Chiriac, care a împlinit frumoasa vârstă de 17 ani şi a avut parte de o frumoasă la faţa locului din partea familiei. Rezultat final: CSM Galaţi - Activ CSO Plopeni 32-30 (16-17). Lotul echipei gălăţene: Bianca Barbu, Amalia Popa - Sorana Chiriac 5 goluri, Maria Bălănică 1 g, Andreea Filip, Diana Crăciun 2 g, Cosmina Dănilă 3 g, Andreea Popovici, Cristina Dragu, Daria Dabija, Doriana Pelin 2 g, Bianca Trincă 2 g, Oana Dobrea, Denisa Iorga 5 g, Adina Pricochel 10 g, Andra Leagăn 2 g. Duminică, CSM Galaţi va juca cu LPS Iolanda Balaş Soter Buzău, de la ora 15.20.

Citeşte mai departe ...

Cutremur cu magnitudinea 3,3. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 a avut loc sâmbătă dimineața în județul Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la ora 6:42 în zona seismică Vrancea, și a avut magnitudinea de 3,3. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 120 de kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Brașov (73 km), Ploiești (94 km), Bacău (98 km), Brăila (122 km), Galați (120 km), București (146 km), Pitești (163 km), Iași (180 km), Sibiu (186 km), Ruse (211 km).

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri