Menu
RSS
Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Prev Next

Miercuri, 14 Aprilie 2021 - Regional Press

Veste proastă pentru personalul plătit din fonduri publice

  • Publicat în Social

Ministerul Muncii propune Guvernului, printr-un memorandum, o serie de modificări privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre care sporuri de maxim 20% din salariul de bază, uniformizarea salariilor din primării, spor de performanță lunar.

Memorandumul propune o serie de principii care vor fi avute în vedere la elaborarea cadrului normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Printre acestea se numără reanalizarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare, cu respectarea raportului de 1 la 12, dintre cel mai mic și cel mai mare salariu de bază, și înmulțirea coeficienților cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare – 2300 lei, introducerea unor grile de salarizare pentru administrația publică locală, corespunzător funcțiilor publice și funcțiilor contractuale, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual.

Documentul propune și revizuirea sistemului de acordare a sporurilor, respectiv sporurile pentru condiții de muncă la care expunerea la condiții de muncă este aceeași, indiferent de funcția deținută, se vor acorda în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată”, potrivit Memorandumului.

Documentul mai propune analiza tuturor categoriilor de sporuri, cu menținerea numai a celor cu adevărat relevante, acordarea unui spor de performanță lunar, personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiei/autorităţii publice sau a sistemului din care face parte.

Ministerul Muncii cere ministerelor să transmită în termen de 30 de zile, propuneri și observații de îmbunătățire a legislației privind salarizarea în domeniul de competență, „în vederea reașezării politicilor salariale în conformitate cu principiile prezentate în Memorandum”.

Citeşte mai departe ...

Cum pot fi transmise online documentele pentru primirea unui ajutor de stat

Operatorii economici gălățeni pot transmite online toate documentele necesare accesării unui ajutor de stat pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat, prin intermediul unei platforme de tip ”monitoring-tool”, lansată astăzi de Ministerul Finanțelor.

”Platforma va permite și o monitorizare eficientă, în timp real, a gradului de implementare prin prisma menținerii locurilor de muncă create și realizării investițiilor asumate prin proiectele finanțate", a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Platforma asigură transmiterea on-line a documentațiilor aferente cererilor de acord pentru finanțare și de plată a ajutorului de stat, informatizarea procesului de analiză a documentației transmise, precum și monitorizarea în timp real a gradului de implementare și de respectare a condițiilor de menținere a investițiilor și a locurilor de muncă aferente proiectelor aprobate spre finanțare de către Ministerul Finanțelor.

Platforma este disponibilă începând de miercuri, accesând următoarele link-uri: https://mfinante.gov.ro/ro/domenii/ajutorstat sau https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/descarcare_declaratii

Citeşte mai departe ...

Sistemul guvernamental de vaccinare funcționează la Galați: Te programezi și ...aștepți!

Nu sunt locuri disponibile decât pentru vaccinul ”refuzat” de majoritate.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de14 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

La nivelul județului Galați, de la începutul campaniei de vaccinare și până acum, s-au înregistrat 119.516 teste efectuate (+873). Un număr de 43.017 persoane au fost vaccinate (cu o creștere de +787 persoane numai în ultimele 24de ore), din care 25.574 gălățeni s-au imunizat cu ambele doze (+510)

Pe platforma de programare pentru vaccinare datele arată că: 11343 gălățeni sunt înregistrați pentru vaccinare, din care 10738 de persoane solicită să se imunizeze cu vaccinul Pfeizer, 274 cu Moderna și doar 331 de persoane pentru AstraZeneca. Din păcate doar 680 de locuri sunt disponibile în centrele de vaccinare din Galați, doar pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca.

Citeşte mai departe ...

Nu ne lasă teatrul baltă!

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi difuzează pe YouTube, duminică, 18 aprilie 2021, la ora 19:00, spectacolul VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ de William Shakespeare, regia: Eugen Gyemant. Spectacolul va putea fi urmărit accesând linkul https://youtu.be/vDyoQ3EKVVs şi va fi disponibil doar pe durata transmisiei sale (doua ore şi zece minute). Vizionarea va fi gratuită. Este o înregistrare de la premiera din martie 2017 a acestui spectacol, cu mult regretatul Lucian Pînzaru în rolul Oberon. Iată distribuţia completă: Lucian Pînzaru (Oberon, craiul zânelor), Carmen Albu (Titania, crăiasa zânelor), Oana Mogoş (Puck, spiriduşul), Cristina Uja-Neagu (Zâna), Tamara Constantinescu (Hippolyta, crăiasa amazoanelor şi mireasa lui Theseu), Ştefan Forir (Theseu, ducele Atenei), Lică Danilă (Egeu, tatăl Hermiei / Philostrat, maestru de ceremonii), Flavia Călin (Hermia, fiica lui Egeu), Elena Anghel (Helena, îndrăgostită de Demetrius), Radu Horghidan (Lysander, îndrăgostit de Hermia), Ciprian Braşoveanu (Demetrius), Ionuţ Alexandru Moldoveanu (Fundulea), Dan Căpăţână (Chitră), Razvan Clopoţel (Cuibărică), Aureliu Bâtcă (Flamânzilă), Cristian Gheorghe (Botgros), Vlad Volf (Suflete). Hai pe https cu toţii, mi ales că e teatru gratis...

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada, principala favorită la câştigarea campionatului

  • Publicat în Sport

Galaţiul va fi în perioada 15-17 aprilie capitala voleiului masculin din România. Sala Polivalentă Dunărea găzduieşte turneul 2, retur din play-off-ul Diviziei A1 la volei masculin. Se anunţă o luptă aprigă, fiecare din cele patru echipe calificate având şanse la medalii. „Ultimul turneu din acest sezon va fi foarte interesant, cu meciuri pe viaţă de moarte, fiecare echipă are şanse la medalii. Jucăm acasă, vreau să-i asigur cu acest prilej pe suporterii noştrii, care chiar dacă nu pot fi fizic alături de noi dar ne vor urmări sunt convins pe facebook şi în presă, că vom face tot ce depinde de noi să câştigăm toate meciurile şi să păstrăm titlul naţional la Galaţi, ar fi o premieră să primim trofeul, medaliile şi tricourile de campioni în sala proprie”, ne-a declarat antrenorul principal de la CSM Arcada, Sergiu Stancu. Programul competiţiei: 15 aprilie, CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău - Steaua Bucureşti, de la ora 14.00; CSM Arcada Galaţi - SCM U Craiova, de la ora 18.00; 16 aprilie: CSM Arcada - Lapi Dej SCM Zalău, de la ora 15.00, partida va fi transmisă pe TVR 3, SCM U Craiova - Steaua, ora 18.00; 17 aprilie: Lapi Dej SCM Zalău - SCM U Craiova, ora 14.00, Steaua - CSM Arcada, ora 18.00. Clasamentul din play-off se prezintă astfel: 1. CSM ARCADA GALAŢI 58 puncte, 2. CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău 54 p, 3. SCM U Craiova 50 p, 4. Steaua Bucureşti 47 p.

Citeşte mai departe ...

Orele remediale se vor desfășura și pe parcursul întregului an școlar 2021-2022

Ministerul Educației va propune extinderea acestui sistem, pe parcursul întregului an școlar 2021-2022, ”pentru recuperarea pierderilor elevilor”, după cum a declarat ministrul la o conferință „Vaccinare și testare pentru învățare” în Ploiești.
Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I - a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie.Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 - 25 iunie - Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie - 1 iulie - probele scrise ale examenului de Bacalaureat.Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, șeful Consiliului Județean Galați, în război cu guvernanții: Sunt iresponsabili dacă vor să ia spitalele

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, susține că politicienii puterii care vorbesc despre trecerea spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății sunt iresponsabili și incompetenți. Liderul deputaților USR Ionuţ Moşteanu a anunțat zilele trecute că guvernanții discută despre trecerea tuturor spitalelor din România, inclusiv cele militare, în subordinea Ministerului Sănătății.

Pe listă sunt și spitalele deținute de primării și consilii județene, în care autoritățile locale au pompat sume uriașe în ultimii ani. Agravant este că numeroase unități medicale sunt în curs de modernizare cu fonduri europene, iar investițiile ar putea fi afectate de schimbarea proprietarrului.

În județul Galați, unitățile medicale au fost modernizate cu proiecte ale Consiliului Județean în valoare de zeci de milioane de euro. Alte proiecte sunt în derulare, unitățile fiind modernizate în totalitate.

„În ultimii ani, la Galați s-au investit zeci de milioane de euro pentru modernizarea și dotarea spitalelor, bani din bugetul autorităților locale sau din fondurile europene atrase tot de către autoritățile locale. Practic, a trebuit să recuperăm decenii întregi în care ministerul nu a investit nici măcar un euro. Acum, la Galați, spitalele sunt în plin proces de consolidare, se modernizează de la zero, se construiesc clădiri noi și se dotează cu aparatură medicală de ultimă generație. Sigur că mai sunt multe de făcut, însă acum există o strategie și instituții care alocă și banii necesari. Prin comparație, spitalele sunt mult mai bine întreținute de către autoritățile locale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Fotea îi atacă pe guvernanții care propun așa ceva.

„Este complet de neînțeles cum un minister, care nu poate întreține puținele unități medicale pe care le mai are în subordine și care gestionează ineficient sistemul de sănătate, ar putea gestiona dintr-o dată sute de unități medicale. Într-un moment extrem de dificil pentru sistemul de sănătate, liderii de la București au început atacul asupra spitalelor, prin tot felul de declarații iresponsabile, care au scopul de a acoperi incompetența unor oficiali din Guvern în gestionarea sănătății românilor. Nu uitați că scopul dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna binele românilor, nu luptele de culise pentru putere sau interesele meschine”, este concluzia președintelui Consiliului Județean Galați.

Doar în ultimii ani, Consiliul Județean a investit peste 70 de milioane de euro în unitățile medicale din subordine. Unitățile medicale s-au transformat în totalitate, fiind dotate cu aparate unice în regiune și chiar în țară.

Citeşte mai departe ...

Hocheiştii de la CSM Galaţi au învins în overtime Ciucul

  • Publicat în Sport

 Sezonul regular din Liga Naţională de hochei pe gheaţă se apropie de sfârşit, în această săptămână fiind programate restanţele. Patinoarul Dunărea din oraşul nostru găzduieşte dubla CSM Galaţi - Sport Club Miercurea Ciuc. Prima partidă a fost programată marţi seara. Ciucanii, care au venit la Galaţi din postura de câştigători ai Erste Liga, au înscris pe foaia oficială doar 15 jucători dar asta nu i-a împiedicat să-şi respecte cartea de vizită. De altfel, oaspeţii au condus cu 1-0 după prima repriză şi 2-1 în partea a doua. Gălăţenii, reveniţi pe gheaţă după mai bine de o lună de pauză, au intrat uşor-uşor în meci şi au reuşit să egaleze de două ori. În prelungiri, cu o bancă mai lungă, CSM Galaţi a profitat la maxim şi a izbutit golul de aur după 86 de secunde. Rezultat final: CSM Galaţi - SC Miercurea Ciuc 3-2 o.t. (0-1, 2-1, 0-0, 1-0). Au marcat pentru echipa gălăţeană: Skachkov 2 goluri şi Rybalko. Situaţia din clasamentul Ligii Naţionale, zona play-off: 1. CSM Corona Braşov 55 puncte - 21 jocuri, 2. CSM GALAŢI 50 p - 21 j. , 3. ACSH Gheorgheni 47 p - 24 j., 4. SC Miercurea Ciuc 43 p - 20 j. Partida revanşă este programată miercuri, de la ora 18.00.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, despre Voiculescu: „Orice Guvern de bun simţ, orice partid, orice coaliţie de bun simţ ar fi schimbat acest ministru”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat referindu-se la ministrul Vlad Voiculescu, că ”orice Guvern de bun simţ, orice partid, orice coaliţie de bun simţ ar fi schimbat acest ministru”. 

„Orice Guvern de bun simţ, orice partid, orice coaliţie de bun simţ ar fi schimbat acest ministru. Nu se poate, în fiecare zi avem un eveniment. Ministrul Sănătăţii este cel mai important ministru într-o perioadă de pandemie. Dacă tu faci gafe după gafe. (...)Ce îmi pare mie rău? Că se pierd vieţi omeneşti, asta este marea dramă. Şi tu, Cîţu, în loc să schimbi un incompetent - că omul este un arogant şi incomptent, n-are nicio treabă cu Ministerul Sănătăţii decât, poate, nişte aranjamente din spate pe care le bănuim cu toţii”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri