Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Aprilie 2021 - Regional Press

Primele garanții acordate în cadrul programelor IMM Invest și Agro IMM Invest

Primele garantii solicitate in cadrul Programului IMM INVEST 2021 si Subprogramului AGRO IMM INVEST au fost aprobate, anunță Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

10.006 IMM-uri s-au înscris deja pe platforma www.imminvest.ro, ceea ce reprezintă un record. Peste 8.200 IMM-uri au aplicat pentru IMM Invest și peste 1.700 pentru Agro IMM Invest. Suma totală solicitată de către cele 10.006 IMM este de 12,7 miliarde lei.

În cadrul programului IMM Invest etapă 2021 au fost introduse noi categorii de beneficiari precum profesiile liberale, fermierii și întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie (întreprinderi care, împreună cu întreprinderile pe care le controlează și întreprinderea/întreprinderile care are/au controlul direct sau indirect asupra lor, au între 250 și 500 de angajați și o cifra de afaceri anuală ce nu depășește 100 de milioane euro sau al căror bilanț anual nu depășește 86 de milioane euro).

Pentru accesarea IMM Invest sau a subprogramului AGRO IMM Invest, beneficiarii vor selecta una dintre cele 22 de bănci participante în cadrul Programului IMM Invest: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD- Groupe Societe Generale, Unicredit Bank, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo România, Exim Bank, OTP Bank, Banca Românească, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Porsche Bank, Procredit Bank, Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank și Techventures Bank.

În cadrul schemei de ajutor de stat asociate Programului IMM Invest și a Subprogramului AGRO IMM Invest, ajutorul de stat acoperă plata dobânzii datorate de beneficiarii Programului/Subprogramului pe o perioada de 8 luni de la dată acordării creditului, fără a se depăși dată de 30 iunie 2022, precum și valoarea integrală a comisionului de administrare și a comisionului de risc datorat pe întreagă durata de derulare a creditului garantat.

Garanţia FNGCIMM SĂ - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

Citeşte mai departe ...

Programul de Paște al marilor magazine din Galați

  • Publicat în Social

Marea majoritate a retailerilor a hipermarketurilor și supermarketurilor din Galați au program de funcționare până la ora 21,00 în Vinerea Mare, ora-limită permisă de restricțiile date de starea de alertă și vor avea program mai scurt sâmbătă.  Duminică, 2 mai, în prima zi de Paște, toate magazinele vor fi închise. Cele mai multe dintre ele se redeschid luni, 3 mai, cu program redus.

Iată programul magazinelor din Galați:

- Shopping City:

Hipermarket Carrefour: sâmbătă, 1 mai: 7,00-19,00

                                      duminică, 2 mai: ÎNCHIS

                                      luni, 3 mai 7,00-21,00

Court-food și galerii comerciale: sâmbătă: 9,00-19,00

                                               luni: 10,00-21,00

- Auchan: sâmbătă: 7,00-18,00

                   luni: 10,00-21,00

- Kaufland: sâmbătă; 6,00-18,00

                   luni: 9,00-17,00

- Metro: se închide la ora 16,00 sâmbătă, iar luni este deschis între 8,00 și 16,00.

- Lidl: sâmbătă: 7,00-18,00

         luni: 9,00-21,00

- Profi: sâmbătă, magazinele se închid la 19,00, iar luni, programul este 10,00-18,00

- Penny: sâmbătă, 1 mai, program  6,00-18,00,

         luni, 3 mai: 9,00-17,00

- Piețele din Galați vor fi închise duminică și luni. Sâmbătă, 1 mai, programul este de la 7,00 la 15,00. Marți, 4 mai, programul de funcționare va fi 7,00-19,00.

Citeşte mai departe ...

Recuperare prin kinetoterapie pentru cursanții U3A la UDJ

Facultatea de Educatie Fizică și Sport, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați vine în ajutorul seniorilor de la Universitatea vârstei a treia (U3A). Studenții de anul III ai specializării Kinetoterapie și motricitate specială, coordonați de domnul asistent universitar kinetoterapeut Daniel-Andrei Iordan, au conceput un program de recuperare individualizat pentru seniori, în baza diagnosticelor de la medicii specialiști curanți, pe care aceștia le-au prezentat. Seniorii care participă în programul de recuperare sunt vaccinați și beneficiază de aceste facilități în mod gratuit.

Facultatea de Educatie Fizică și Sport are în vedere, pe baza cercetărilor demarate, să dezvolte un program, în cadrul Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, privind recuperarea fizical-kinetică la persoanele de vârsta a III-a.

Citeşte mai departe ...

Vacanța elevilor, de Paști. Revenirea la școală

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a au încheiat cele trei săptămâni de școală 100% online și intră în a doua vacanță din acest an, după cea de sărbătorile catolice. Este vorba despre vacanța de Paștele ortodox, care începe pe 30 aprilie și se încheie pe 9 mai. Ceilalți elevi și copiii de grădiniță sunt, la rândul lor, în ultima săptămână de vacanță prelungită, aceștia revin la cursuri pe 5 mai 2021.

“Miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități. Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare.

De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă. Aceștia vor reveni în data de 5 mai. În 10 mai vor reveni, indiferent de scenariu, toți elevii claselor terminale, cu prezență fizică. (…) Este permisă prezența fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de ore remediale, cu excepția celor din localitățile din carantină” , sunt ultimele declarații ale ministrului Educației Sorin Câmpeanu.

 

Citeşte mai departe ...

Paşte Fericit!

Paştele reprezintă cea mai importantă sărbătoare creştineasca a anului. Are o imensă încărcătură spirituală, fiind evenimentul care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. În tradiţia ortodoxă, începutul marii sărbători e marcat de postul de 40 de zile, în care se comemorează evenimentele premergătoare Învierii Domnului. Ultima săptămâna din Postul Mare, Săptămâna Patimilor, începe în Duminica Floriilor, când se sărbătoreşte intrarea lui Isus in Ierusalim, şi se încheie în Sâmbăta Mare. Vinerea Mare este destinată în mare parte curăţirii sufleteşti. Se spune că cine ţine post negru în această zi sfântă va avea belşug în casă şi Dumnezeu îl va ajuta la cele bune. Nu se mănâncă nimic cu oţet şi este interzisă consumarea urzicilor, pentru că Iisus a fost bătut cu urzici şi i s-a dat să bea oţet. De asemenea, nu este indicat să faci treburi gospodăreşti. Le poţi lăsa pe a doua zi, în Sâmbata Paştelui. Paşte Fericit Tuturor!

Citeşte mai departe ...

CSM Galaţi a câştigat primul duel din finala mică

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Hochei pe Gheaţă se apropie de sfârşit. Patinoarul Dunărea din oraşul nostru a găzduit joi seara primul meci din finala mică dintre CSM Galaţi şi ACSH Gheorgheni. Echipa antrenată de Vadim Skakhraichuk şi Cornel Chiriţă a controlat meciul, a revenit de la 0-1 şi s-a desprins la 6-2 în min.50. Oaspeţii s-au trezit pe final, au înscris de două ori consecutiv dar nu au periclitat victoria echipei noastre. Rezultat final: CSM Galaţi - ACSH Gheorgheni 6-4 (2-1, 2-0, 2-3). Pentru echipa gălăţeană au marcat: Makarov 2 goluri, Neznamov, Skachkov 2 g şi Kyrychenko. Meciul 2 se va disputa vineri, de la ora 18.30 tot la Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Internaţionalul Petrişor Toniţă redevine „tigru”

  • Publicat în Sport

United Galaţi şi-a lins rănile după ce a pierdut finala cu Imperial WET Miercurea Ciuc, scor general 1-3 şi deja a demarat campania de transferări pentru sezonul următor. Prima achiziţie este Petrişor Toniţă, un gălăţean get-beget, portarul titular al Naţionalei României, care revine acasă după un periplu pe la: Dunărea Călăraşi, Autobergamo Deva şi Imperial WET Miercurea Ciuc. Petrişor a semnat un contract valabil doi ani de zile, cu începere de la 1 iulie 2021. „Sunt fericit că m-am întors acasă şi voi face tot posibilul să aduc un trofeu la Galaţi. Fanii acestui minunat club merită ce este mai bun! Mai multe n-are rost să spun, prefer să arăt în teren ce-mi doresc pentru United Galaţi", a declarat cel mai nou „tigru” din haită, Petrişor Toniţă. United a câştigat Supercupa României, a terminat pe locul 2 în Liga 1 şi a ajuns până în 8-imile UEFA Futsal Champions League.

 

Citeşte mai departe ...

Autoturism cu numere false de înmatriculare, depistat de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti  efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român depistat la volanul unui autoturism pe care erau aplicate numere false de înmatriculare.

În data de 28 aprilie, în jurul orei 21.45, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești - I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe DN 24D, pe raza localității de frontieră Băleni – judeţul Galați, un autoturism ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare provizorii, condus de un gălăţean în vârstă de 31 de ani.

 Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că numerele de înmatriculare în cauză au fost atribuite unui alt autoturism.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați: Se lucrează pe trei fronturi pe Drumul de Centură

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, anunță că se toarnă primul strat de asfalt pe strada Tunelului, pe segmentul dintre strada Traian şi strada Macului. Este vorba despre tronsonul patru al Drumului de Centură. Până la finalul lucrărilor, pe acest tronson vor fi turnate nu mai puţin de trei straturi de asfalt.

De asemenea, pe primul tronson, între Prelungirea Brăilei şi strada Constantin Levaditti, au început primele etape de modernizare a infrastructurii rutiere.

„Continuă lucrările şi la podul hobanat, la înălţarea pilonului principal. Zilele acestea se lucrează la partea de armătură şi cofraje, astfel încât săptămâna viitoare, în funcţie şi de condiţiile meteo, să se toarne consola care va susţine tablierul”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.  

Asfaltările continuă şi pe drumurile judeţene.

„În acest moment, se toarnă primul strat de asfalt pe drumul dintre localităţile Griviţa şi Călmăţui, iar pe DJ255, între Măstăcani şi DN26, se toarnă deja stratul final de asfalt”, a transmis Fotea.

Citeşte mai departe ...

Pandemia schimbă tradițiile din Joia Mare, la Catedrala din Galați

Din cauza pandemiei, ritualul spălării picioarelor celor 12 copii a fost înlocuit de spălarea mâinilor cu aghiazmă.

 În fiecare an, în Joia Mare, Înalt preasfințitul Părinte Casian al Dunării de Jos, săvârşește, la Catedrala din Galaţi ritualul spălării picioarelor. Din cauza pandemiei, ritualul a fost schimbat anul acesta. Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a dezbrăcat de veşmintele bisericeşti și și-a legat un ştergar în jurul brâului. A luat aghiazmă şi a spălat mâinile celor 12 copii sărmani.

.„Reluăm o tradiție care nu este tradiție, este o lecție de care avem nevoie cu toții.  Cei care ne pot da o lecție sunt copii.  Și ei suferă din cauza absenței de la școală, din pandemie. Astăzi nu au mai avut o școală virtuală, au au fost la școală real , cu distanțare fizică. Ei ne-au arătat puritate sufletelor lor, iar noi le-am arătat respectul. Un gest real de păstrare a tradiției, de înnoire, curățire, bucurie de Sfintele Paști. Cine să simtă bucuria mai mult decît cei 12 copii?  Acest ritual arată, aşa cum spune Biserica, prin rugăciune, îndepărtarea păcatelor de pe sufletele noastre. Prin curăţirea sufletelor se curăţesc şi sentimentele noastre şi prin acestea toate la un loc, bunătatea smerenia şi curăţirea ne apropiem unii de alţii. Să bucurăm de Sfintele Paști un copil, un bolnav sau un sărac”, spune arhiepiscopul Dunării de Jos.

Cei 12 copii au primit binecuvântarea arhiepiscopului Dunării de Jos. Ei au primit în dar hăinuțe noi și încălțăminte de Paști, dar și materiale de ingienă. 

„Copiii au primit îmbrăcăminte, încălțăminte dar și produse de igienă, care să-i bucure de Paști. Ei provin din trei localități din Galați: Suhurlui, Rediu și Plevna. Sunt copii din mediul rural, iar criza ea i-a afectat pe toți. Ei fiind într-o situație mai delicată, ne-am gândit să le facem o bucurie și să le dăruim aceste lucruri”, spune  Iulian Măcișanu, profesorul care i-a însoțit pe copii.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri