Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Joi, 25 Martie 2021 - Regional Press

Inspecția Muncii, campanie națională de verificări în domeniul construcțiilor

Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în cursul anului 2020 în domeniul construcţiilor, precum şi gravitatea acestora, Inspecţia Muncii consideră că se impune intensificarea acţiunilor de control şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pe șantiere.

În consecință, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a desfăşurat prima etapă a Campaniei naţionale de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor. Astfel, 50 de angajatori din județul Galați, din domeniul construcţiilor, au primit informări cu privire la această campanie.

Etapa a doua a campaniei se va desfăşura în perioada aprilie – octombrie 2021. Inspectorii de muncă vor efectua acţiuni de control la angajatori pentru a verifica modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă, respectiv implementarea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătatea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în şantierele temporare sau mobile.

Citeşte mai departe ...

Galațiul, printre orașele cu cele mai eficiente măsuri împotriva poluării

  • Publicat în Social

Observatorul Român de Sănătate a realizat un top referitor la măsurile întreprinse pentru reducerea poluării aerului, în ultimii doi ani, de cele mai mari 15 orașe din România.

”Primăriile care acționează cel mai decis în direcția reducerii poluării sunt Brașov, Galați și Cluj-Napoca. Cel mai puțin preocupate de reducerea poluării și efectele acesteia asupra sănătății locuitorilor sunt primăriile Brăila, Bacău și Constanța”, se arată în concluziile raportului publicat.

Ordinea în clasament este următoarea: Brașov 4,8 stele (din 10 posibile), Galați 4,7, Cluj-Napoca 4,6, Iași 4,5, Oradea 4,2, București 4,1, Timișoara și Arad 3,9, Ploiești 3,8, Craiova 3,7, Pitești 3,6, Sibiu 3,2, Brăila 2,9, Bacău 2,3 și Constanța 1,3.

”La fel ca în ediția precedentă a clasamentului, niciuna dintre marile primării din România nu a reușit să acumuleze măcar jumătate din scorul maxim posibil acordat pentru acțiunile împotriva poluării”, se menționează în concluziile raportului.

Raportul remarcă faptul că niciunul dintre cele 15 orașe incluse în analiză nu are stabilite zone cu emisii scăzute, în contextul în care statisticile din decembrie 2020 arată că jumătate dintre autoturismele din România sunt mai vechi de 15 ani.

Se mai menționează faptul că doar 8 primării au achiziționat mijloace de transport în comun cu propulsie electrică în ultimii 2 ani, însă o parte dintre ele încă așteaptă ca acestea să le fie livrate. De asemenea, doar 6 primării dintre cele 15 au achiziționat tramvaie sau troleibuze în ultimii 2 ani. 3 dintre orașele analizate nu au rețea de tramvai sau troleibuz.

Topul a fost realizat pe baza unei grile de evaluare cuprinzând 20 de indicatori organizați în cinci domenii: intervenții economice, administrative și comportamentale pentru reducerea poluării aerului, infrastructura, indicatori direcți de poluare a aerului.

Observatorul Român de Sănătate recomandă autorităților locale implementarea cât mai rapidă a următoarelor măsuri:

- încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice;

- stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare;

- scutiri de taxe pentru mașinile care poluează puțin (existente în Belgia sau Franța);

- modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi și achiziționarea celora care nu poluează;

- interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul orașului (existente în Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris).

Citeşte mai departe ...

Măsuri de comunicare facilă a CAS Galați cu asigurații, în condiții de siguranță sanitară

În actualele condiții impuse de restricțiile anunțate de autorități, ca urmare a creșterii numărului de infectări, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați recomandă asiguraților să folosească mijloacele electronice de transmitere a documentelor, fără a mai fi nevoie ca persoanele să meargă la sediul instituției.

Astfel, informațiile cu privire la calitatea de asigurat pot fi obținute la numărul de telefon 0236 410 110 - int. 318 sau 0756 190 937.

Pentru transmiterea documentelor privind calitatea de asigurat, gălățenii au la dispoziție adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau numărul de fax 0236 413 462.

Documentele pentru eliberarea cardului european de sănătate pot fi transmise la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de fax 0236 413 462. Pentru relații suplimentare, se poate apela la 0236 410 110 - int. 321.

Dosarele privind solicitările de recuperare a indemnizației pentru concedii medicale pot fi transmise la adresa instituției, respectiv str. Mihai Bravu nr. 42, Galați. Totodată, dosarele pot fi depuse și la sediul CAS Galați. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0236 410 111- int 328.

Și documentele pentru obţinerea deciziilor de aprobare a dispozitivelor medicale se vor transmite la adresa instituției sau vor fi depuse în locurile special amenajate de la sediul CAS Galați. Relații pot fi obținute la numărul de telefon 0236 410 111 - int 311.

Pentru obţinerea sau depunerea formularelor europene, documentele se vor transmite prin poştă sau pe e-mail, la adresele Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru relații suplimentare, sunt la dispoziție interioarele 306 sau 344, la același număr de telefon.

Citeşte mai departe ...

Patru probe au fost susținute, până acum, la simularea examenului de Bacalaureat

Simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a a continuat joi cu simularea probei la Limba şi literatura maternă, susţinută de elevii din partea minorităţilor naţionale.

Luni a fost testul la Limba şi literatura română, iar marţi, proba obligatorie a profilului. Miercuri s-a simulat proba la alegere a profilului şi specializării.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu Limba şi literatura română. Pe 30 martie va avea loc simularea la Matematică, iar ziua următoare - proba la Limba şi literatura maternă.

Până în acest moment, la nivelul județului Galați, 4050 de levi de clasa a XII-a erau înregistrați pentru a participa la simularea probelor de Bacalaureat. Nu toți au fost, însă prezenți la probele susținute până acum, fiind și categoria unde s-au constat absențe în masă.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: PSD este capabil să își asume guvernarea în plină criză sanitară și economică

Marcel Ciolacu anunță că Partidul Social Democrat (PSD) este capabil să revină la guvernare în plină criză sanitară și economică. 

„PSD este pregătit în orice moment şi are specialiştii necesari să guverneze la orice oră din zi şi din noapte şi să îşi asume această guvernare. (...) PSD este capabil şi îşi asumă o guvernare în plină criză sanitară şi economică”, a precizat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a avut, joi, o întrevedere cu primarii social-democraţi din judeţul Botoşani. El a fost însoţit de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, şi de prim-vicepreşedintele Gabriela Firea.

Citeşte mai departe ...

Computer tomograf de ultimă generaţie la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Galați

Specialiştii de la Bucureşti lucrează în aceste zile la montarea şi calibrarea computerului tomograf destinat exclusiv pacienţilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Este vorba despre un computer tomograf de ultimă generaţie, cu o valoare de achiziţie de 2.011.100 de lei (TVA inclus).

“Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean este extinsă, modernizată şi dotată cu aparatură medicală în cadrul unei investiţii cu fonduri europene. Noua secţie de urgenţe va avea un computer tomograf performant, astfel încât pacientul să fie consultat şi tratat mult mai repede şi mai eficient, fără a se mai pierde timp vital pentru transportul acestuia la CT-ul din interiorul spitalului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Computerul tomograf este dotat cu diverse softuri pentru evidenţierea nodulilor pulmonari, a vaselor de sânge sau pentru optimizarea dozelor de iradiere. După ce aparatul medical va fi calibrat, va demara perioada de testare a noului echipament, după care vor începe procedurile de obţinere a autorizaţiei de la Comisia pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Pe lângă acest computer tomograf, au fost deja achiziţionate şi alte echipamente medicale pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în cadrul proiectului de modernizare a acesteia. 

“Lucrările la noua Unitate de Primiri Urgenţe au intrat deja în ultima etapă de implementare. Această investiţie va descongestiona serviciul de urgenţe de la Spitalul Judeţean şi va îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale. Astfel, noua Unitatea de Primiri Urgenţe va avea o suprafaţă dublă, de la 700 la aproape 1400 de mp. În plus, circuitele medicale vor fi reconfigurate, astfel încât timpul de aşteptare să scadă. De asemenea, a fost creat un spaţiu special destinat ambulanţelor, astfel încât bolnavii să fie preluaţi de către personalul medical mult mai repede”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea întregii investiţii este de aproximativ 1,5 milioane de euro, fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Lucrările sunt  realizate de către Asocierea S.C. Moviland Met SRL  & S.C. Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă & SC Submit SRL.

Citeşte mai departe ...

Ştiaţi că?

Nu cred că mai avem voie cu nepoţeii prin Grădina Publică, cel puţin până la noi dispoziţii sau până o veni vara şi poate mai scăpăm de pandemie după ce mulţi dintre noi se vor fi vaccinat. Dar poate nu toată lumea ştie istoria acestei oaze de linişte şi verdeaţă. Gradina Publică din Galaţi a fost înfiinţată în anul 1846, când, prin grija pârcălabului Iorga Ghica, bun prieten al domnitorului Mihail Sturdza, s-au plantat 3.500 de pomi. Gradina Publică are o suprafaţă de cca 100.000 mp, fiind o zonă de agrement, unde se organizează multe evenimente ale oraşului. La intrarea în Gradina Publică suntem întâmpinaţi de statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, realizată de Ion Jalea, care a înlocuit începând cu data de 9 mai 1972 bustul aceluiaşi domnitor, opera în bronz a sculptorului loan Dimitriu-Bârlad. În centrul grădinii se află fântâna arteziană construită în anul 1964, după proiectul sculptorului Nae Constantinescu. Aceasta are un contur din marmură sub formă de mozaic ornamental, mozaic prin care se exprimă prefigurat principalele activităţi economice ale oraşului. În Gradina Publică se afla şi busturile lui George Enescu şi Ion Luca Caragiale. Surse foto: https://www.facebook.com/gradinapublica.galati/; https://www.youtube.com/LSB Galaţi.
Citeşte mai departe ...

Explozie de cazuri COVID-19 în Galați

Creștere alarmantă a cazurilor de infecții cu noul coronavirus în Galați. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 229 de îmbolnăviri cu noul coronavirus, din 515 de teste efectuate.  

Instituția Prefectului Județului Galați informează că astăzi, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Galați se prezintă astfel:

 -cazuri nou confirmate – 229

 -persoane vindecate – 141

 -teste efectuate - 515

  -persoane decedate – 3

 Total:

➡️persoane confirmate de la începutul pandemiei – 23.005

➡️persoane vindecate – 20.894

➡️persoane decedate de la începutul pandemiei – 665

➡️persoane în carantina la domiciliu – 637

➡️persoane în carantină instituționalizată - 0

➡️persoane izolate la domiciliu – 1.102

➡️persoane în izolare institutionalizată - 344

➡️teste de la începutul pandemiei – 107.895

Citeşte mai departe ...

Bine de știut! Se introduce biletul temporar de călătorie pe autobuzele Transurb

Începând cu 1 aprilie 2021, în transportul public în comun se schimbă principiul de tarifare de la taxarea pe călătorie la taxarea orară în privința legitimațiilor de călătorie (bilete/abonamente). Fiecare călător va avea obligația de a-și valida biletul sau cardul de abonament ori de câte urcă într-un mijloc de transport. 

O noutate este introducerea biletului temporar de călătorie valabil timp de 60 de minute, care va trebui de asemenea validat la urcarea în fiecare mijloc de transport folosit.

Avantajul acestui sistem constă în faptul că gălățenii pot circula timp de o oră cu același bilet, folosind oricâte mijloace de transport le sunt necesare pentru a ajunge la destinația dorită. Mai mult, dacă se întâmplă ca o persoană să urce într-un mijloc de transport la minutul 59 de valabilitate a biletului, aceasta își putea încheia călătoria cu acel mijloc de transport

Biletul va putea fi procurat și de la automate (TVM) sau prin intermediul aplicației Transport Galați, generând un QR Code, ce va fi validat la urcarea în mijlocul de transport. Costul unui bilet valabil 60 de minute este de 2 lei.

Informații suplimentare sunt pe site-urile https://www.google.com/url?q=http://www.transportgalati.ro&source=gmail&ust=1616749982939000&usg=AFQjCNFZPM5SYqBE3nFukxyDiMDA08mEqw">www.transportgalati.ro și https://www.google.com/url?q=http://www.transurbgalati.ro&source=gmail&ust=1616749982939000&usg=AFQjCNEgFotymw6kirPbq3yGes53fIPqrA">www.transurbgalati.ro.

 

Citeşte mai departe ...

„Nepoatele” de la CSM Galaţi debutează în Grupa Valoare cu gândul la turneul final

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de handbal rezervat junioarelor mari continuă în weekend cu primul turneu din faza a 2-a. Grupa Valoare 1, care se va juca în sala LPS din Buzău va alinia la start şase formaţii: CSM Galaţi, CSS Ploieşti, CSO Buhuşi, CSM Bucureşti, CSU Ştiinţa Bucureşti şi Rapid Bucureşti. „Nepoatele” antrenate de Sanda Asandei pleacă din pole-position după ce au câştigat neînvinse grupa A şi vor juca cu echipele calificate din grupa B: Rapid Bucureşti - 26 martie, ora 17.20, CSM Bucureşti - 27 martie, ora 15.20, CSU Ştiinţa Bucureşti - 28 martie, ora 12.40. Lotul de jucătoare care va face deplasarea la Buzău dacă testele Covid-19 vor fi negative este următorul: Nicoleta Petre, Roxana Ivanov, Amalia Popa - Andreea Merlă, Sorana Chiriac, Miruna Codreanu, Iulia Sava, Crina Gogan, Mălina Bichir, Andreea Prescură, Claudia Apostol, Laura Podaşcă, Alessia Asandei, Mihaela Tănasă, Liliana Ticea, Flavia Călina, Elena Ciuntu, Adina Pricochel. Chiar dacă va absenta la acest turneu, veştile sunt bune în ceea ce o priveşte pe Iulia Eiler, o jucătoare importantă în angrenajul echipei, care şi-a reluat antrenamentele după ce a suferit o intervenţie chirurgicală şi va reveni alături de coechipierele sale la turneul următor programat în perioada 23-25 aprilie. Clasamentul grupei valoare 1: 1. CSM GALAŢI 8 puncte, 2. CSM Bucureşti 6 p, 3. CSU Ştiinţa Bucureşti 4 p, 4. CSS Ploieşti 4 p, 5. Rapid Bucureşti 2 p, 6. CSO Buhuşi 0 p.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri