Menu
RSS
Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Prev Next

Miercuri, 17 Martie 2021 - Regional Press

Ultima lună fără bani dați la stat pentru neconectarea caselor de marcat electronice

31 martie este ultima zi în care amenzile pentru neconectarea caselor de marcat sunt suspendate, informează avocatnet.ro.

Firmele care nu își conectează casele de marcat cu jurnal electronice la sistemul de monitorizare al ANAF sunt amendate, cu valori între 8.000 și 10.000 de lei, dar până pe 31 martie, aceste amenzi sunt suspendate.

Conform estimărilor ANAF, până la această dată va fi finalizat procesul de conectare a aparatelor achiziționate și puse în funcțiune în perioada 2018 – ianuarie 2021.

31 martie este ultima zi până la care se aplică măsura suspendării amenzilor, dar nu este exclus să fie anunțată o amânare a acestui termen. Nu ar fi o premieră.

Citeşte mai departe ...

Trenurile Regio-Expres ale CFR Călători ajung și la Galați

  • Publicat în Social

CFR Călători anunță că, de la 1 aprilie, încă 34 de trenuri InterRegio din toată țara vor deveni trenuri Regio-Expres. Acestea au tarife scăzute, la nivelul trenurilor Regio, însă beneficiază de viteza și confortul trenurilor InterRegio.

Practic, pasagerii vor călători la confort de IR la tarife mai mici, de tren Regio. Se vor menține orele şi în mare parte staţiile de plecări/sosiri, fără scăderea vitezei de circulație.

Pe lista noilor trenuri Regio-Expres apar și trei perechi de garnituri, pe rutele directe spre București Nord, Iași și Constanța. Astfel:

- IR 1576 Galați – București Nord devine RE 7002 Galați (plecare 17,30) – București Nord (sosire 21,35);

- IR 1577 București Nord – Galați devine RE 7001 București Nord (plecare 18,09) – Galați (sosire 22,10);

- IR 1863 Iași – Galați devine RE 6001 Iași (plecare 8,00) – Galați (sosire 12,25);

- IR 1866 Galați – Iași devine RE 6002 Galați (plecare 16,42) – Iași (sosire 21,00);

- IR 1970 Galați – Constanța devine RE 7082 Galați (plecare 5,35) – Constanța (sosire 9,03);

- IR 1971 Constanța – Galați devine RE 7081 Constanța (plecare 18,30) – Galați (sosire 22,21).

Citeşte mai departe ...

Intervenție în forță a polițiștilor. Un copil de 10 luni a fost răpit

Un copil de doar 10 luni a fost răpit din municipiul Bârlad (judeţul Vaslui) şi a fost găsit după câteva ore în localitatea Ghidigeni, din judeţul Galaţi. Bărbatul a fost dus la sediul Poliţiei pentru audieri.
 
Miercuri, 17 martie, în jurul orei 11.22, a fost sesizată răpirea unui minor, de 10 luni, din municipiul Bârlad, județul Vaslui. Din cercetări a reieșit că minorul ar fi fost luat cu forța, de tatăl său, de 31 de ani, în timp ce se afla cu mama sa, la un imobil din Bârlad, fiind introdus într-un autoturism, cu care bărbatul s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

 A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

 În activitățile operative au fost angrenați polițiști ai Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Vaslui, Băcau, Iași, Neamț, Vrancea și Galați.

 În urma verificărilor și a activităților specifice efectuate de polițiști, bărbatul a fost depistat în județul Galați, fiind condus la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale.

La fața locului, în imobilul respectiv au intrat șeful operațiunii, respectiv inspectorul șef al I.P.J. Galați, șeful de Postului de Poliție, negociatorul din cadrul S.I.A.S. - I.G.P.R. și reprezentanta Primăriei Ghidiceni (Protecția Copilului).

Copilul a fost preluat de un echipaj medical, în vederea examinării și acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: În acest moment nu mă gândesc la o candidatură la prezidențiale în 2024

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că acest moment nu se gândește la o candidatură la prezidențiale în 2024 și că este posibil ca viitorul candidat să fie din afara PSD. Totuși, șeful PSD a evitat să dea un nume.

„Mai e timp mult. E posibil să nu fie un candidat care în acest moment este în PSD. Există și această posibilitate. (…) Este posibil. Trebuie să fim deschiși. Societatea se transformă, România se transformă, Europa se transformă după această pandemie. Chiar ne transformăm mult mai rapid. Viețile noastre s-au schimbat. Cred că nu este prioritatea zero cine va candida, dacă eu voi candida. Prioritatea zero o văd prin această schimbare de paradigmă în interiorul partidului care nu s-a dovedit eficientă, pentru că sunt patru rânduri de alegeri pierdute, înseamnă că trebuie schimbat ceva. Am zis că îmi asum trecutul, dar asta nu înseamnă că trebuie să fac aceleași greșeli (...)Am o teorie personală în care nu cred că președintele partidului ar trebui automat să fie și candidatul la președinție. Atunci această reformă ar duce tot către un… ceva previzibil. Și aș dori să rup acest lanț.”, a declarat Ciolacu, pentru G4 Media.

Citeşte mai departe ...

Un brăilean depistat la volan, cu dreptul de a conduce suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În data de 16 martie, în jurul orei 08.40, în timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, în localitatea Gropeni, județul Brăila, un autoturism condus de brăileanul S.I. în vârstă de 36 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a săvârşirii unei abateri la regimul circulaţiei rutiere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Citeşte mai departe ...

CSU Galaţi vrea să parafeze pe teren propriu calificarea la barajul pentru Liga Zimbrilor

  • Publicat în Sport

De joi şi până duminică se va disputa cel de-al doilea turneu din returul primei faze a campionatului Diviziei A la handbal. Cele şapte echipe rămase în grupa A după excluderea formaţiei CSU Târgovişte, care nu s-a prezentat la niciunul din turneele precedente şi anume: CSU II Suceava, CSU Piteşti, CSU Galaţi, CSM Ploieşti, Poli Iaşi, CSM Bacău şi CNE Sighişoara îşi dau întâlnire în sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru. Miza este mare, două locuri pentru turneul de baraj în Liga Zimbrilor. Echipa gălăţeană a făcut câteva antrenamente de acomodare în sala Dunărea şi va încerca să-şi îndeplinească un prim obiectiv. „Este un turneu greu şi totodată foarte important pentru noi, presiunea este mare, jucăm acasă chiar dacă nu vom avea suporterii în tribună şi băieţii vor încerca să joace cât mai bune. Evident că ne-am făcut calcule, ne trebuie trei victorii dar ca să fim siguri vom lupta să câştigăm toate cele patru meciuri”, ne-a declarat Florin Andronic, antrenorul de la CSU Galaţi. Programul echipei noastre: Poli Iaşi - 18 martie, ora 15.20, CSU II Suceava - 19 martie, ora 15.20, CSM Bacău - 20 martie, ora 18.00, CNE Sighişoara - 21 martie, ora 12.40. Clasamentul grupei A se prezintă astfel: 1. CSU II Suceava 24 puncte - 9 meciuri, 2.CSU Piteşti 21 p - 8 meciuri, 3. CSU GALAŢI 15 p - 8 m, 4. CSM Ploieşti 12 p - 9 m, 5. Poli Iaşi 12 p - 9 m, 6. CSM Bacău 3 p - 8 m, 7. CNE Sighişoara 3 p - 9 j. Primele două clasate obţin biletele pentru baraj, cu menţiunea că CSU II Suceava nu are drept de calificare.

 

Citeşte mai departe ...

„Édith Piaf – o viaţă” revine la „Nae Leonard”

Spectacolul Édith Piaf – o viaţă, care a avut premiera pe 13-14 februarie, se va relua duminică, pe 21 martie, de la ora 18:30, în sala de spectacole a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”. Spectacolul, ale cărui text, regie şi scenografie aparţin lui Dan Mirea, va evolua sub conducerea muzicală a maestrului Nicolae Mantu şi cu mişcarea scenică semnată de maestrul de balet Gabriela Gegea. Viaţa şi personalitatea cântăreţei Édith Piaf reprezintă o pagină de istorie ce nu trebuie uitată sau ştearsă din conştiinţa omenirii. Un spectacol altfel decât revista tradiţională, un spectacol unitar, cu un concept modern, ce mizează pe emoţia expresiei non verbale, transmisă direct spectatorului. Aceea legătură indisolubilă, atât de greu de realizat – dar mult dorită şi aşteptată – dintre artist şi spectator. Exact ceea ce a reuşit Édith Piaf acum peste jumătate de veac, cu vocea ei inconfundabilă şi mesajul cântecelor ei, desprins din viaţa cotidiană. Din distribuţie vor face parte artiştii: Cristina Vasopol (Édith Piaf), Florentina Andronic (Annetta Gassion, mama lui Édith Piaf), Andrei Ardeleanu (Louis Alphonse Gassion, tatăl lui Édith Piaf), Viorica Mărăndici (Louise Gassion, bunica lui Édith Piaf, matroană), Irina Popa (Simone „Mômone” Berteaut), Paul Buţa (Louis Leplée), Valentin Vasopol (Marcel Cerdan), Mariana Pisică, Cristina Ionaşcu şi Doina Munteanu (prostituate), Adina Lazăr (Jurnalistă), Alexandru Tatu (Moartea), Alexandru Dobre, Paul Nedelcuţă, Anton Mihail, Cristina Dobre, Marian Neculcia, Adina Gurenciuc, Costel Donose, Gheorghe Racoviţă, Victoria Sorocaleti, Alexandra Tărăbuţă, Ovidiu Ghioc, Maria Macovei, Vasilică Burcuţ , Paula Sima, Ionuţ Ţurlea, Valentina Iumen, Andrei Antohi, Rodica Dorojan, Alexandru Macovei, Daniela Radu, Paul Adămiţă. Copiii care vor interpreta rolul lui Édith Piaf în două stagii ale vieţii sunt: Cristina Tabac şi Elena Herţa.
Preţul întreg al biletului pentru spectacolul Édith Piaf – o viaţă este de 32,4 lei, iar preţul redus este de 21,6 lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari). Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului (0236.465.599) în intervalul orar afişat pe site-ul oficial al instituţiei, www.naeleonard.ro sau online, accesând link-ul www.blt.ro/spectacole-galati .

Citeşte mai departe ...

Exponat unic în lume. La Muzeul de Istorie din Galați se află o pâine din 1892, în stare perfectă de conservare

Cea mai veche pâine din lume, preparată în 1892, la Genova, se află într-o perfectă stare de conservare la Muzeul de Istorie din Galați, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

În 1892, pâinea a fost adusă la Galați din Italia de către un navigator de pe crucișătorul Elisabeta.

De altfel, din 2019, acest produs de panificație, vechi de 129 de ani, este recunoscut și de Academia Recordurilor Mondiale din Statele Unite ale Americii.

Pâinea este păstrată în condiții speciale și este expusă publicului la anumite intervale de timp, bineînțeles cu respectarea unor condiții de conservare.

„Avem plăcerea să vă informăm că Pâinea istorică deţinută de Muzeul de Istorie Galaţi a fost recunoscută, omologată şi publicată drept Cea Mai Veche Pâine din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale”, au anunțat atunci reprezentanţii World Record Academy, Muzeului de Istorie Galaţi.

 

Citeşte mai departe ...

Zeci de clase școlare cu activitate suspendată, chiar dacă scade numărul infectărilor

Numărul de clase/grupe cu activitatea faţă în faţă suspendată, ca urmare a cazurilor confirmate de COVID-19, a fost de 216 în perioada 8 - 15 martie, a precizat Ministerul Educaţiei.Conform comunicatului MEC, 181 de preşcolari/ elevi au fost confirmaţi cu coronavirus în această perioadă (în medie 22 de cazuri pe zi) şi 321 de angajaţi din sistem (în medie 40 de cazuri pe zi).
Ministerul Educaţiei arată că se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât şi al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (1 - 10 martie) când au fost, în medie, 38 de cazuri/ zi de infectări la preşcolari/ elevi şi 55 de cazuri pe zi, în medie, în ceea ce priveşte personalul din învăţământ.
Totodată, În perioada 8 - 15 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

  • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
  • Număr personal confirmat Covid-19: +321(medie 40 cazuri/zi)
  • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216.

Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (1-10 martie):

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +376 (medie 38 cazuri/zi)
  • Personal confirmat Covid-19: +545 (medie 55 cazuri/zi)
  • Clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +209.

Reiterăm importanța respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV2, precum și importanța testării în școli, alături de susținerea campaniei de vaccinare a personalului din educație.

 

Citeşte mai departe ...

Lecția de Educație de Mediu și Protejarea Ecosistemului

#ZiuaMondialăAViețiiSălbatice

Fiecare dintre noi are responsabilitatea de a conștientiza impactul pe care activitatea oamenilor o are asupra mediului. Supraexploatarea resurselor, schimbările climatice apărute în urma poluării excesive duc la pierderea echilibrului natural. Dispariția speciilor sălbatice este un dezastru de pe urma căruia tot noi avem de pierdut.

Sunt specii ce au fost salvate din pragul dispariției tocmai datorită informării corecte și a eforturilor de protejare a lor.

1 din 8 milioane de specii sunt amenințate cu dispariția la nivel mondial. Până în prezent am pierdut 60% din populațiile speciilor sălbatice de vertebrate, iar în ultimii 40 de ani există un milion de specii amenințate cu dispariția. La nivel european, conform UICN (Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii), cel puțin 1.677 de specii dintre cele 15.060 de specii europene evaluate sunt amenințate cu dispariția. Tot conform UICN, din 2015, au dispărut 36 de specii, inclusiv multe specii de pești de apă dulce, mai multe specii de Coregonus (un tip de somon), molusca de apă dulce Graecoanatolica macedonica (un mic melc de apă dulce care se găsea doar în lacul Dojran din Macedonia) și Pensée de Cry – o floare violetă.

România dispune de o biodiversitate ridicată (33.800 specii de animale, 3.700 specii de plante, 780 de habitate, incluzând specii de interes comunitar și specii aflate în patrimoniul mondial. România este habitatul ideal pentru multe specii de animale datorită diversității ecosistemelor și pădurilor extinse, însă vânatul ilegal, defrișările și poluării produc în continuare ravagii în rândul animalelor sălbatice. Câteva exemple de astfel de specii sunt: zimbrul, râsul, hoitarul sau antilopa saiga.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri