Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Martie 2021 - Regional Press

Vaccinare și prin cabinetele medicilor de familie

În cursul lunii aprilie va începe vaccinare prin intermediul reţelei primare de medicină de familie, a precizat preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă. Din datele preliminare, rezultă o rată de participare la această activitate de 50-55%.

Şeful CNCAV a precizat că un medic de familie ar putea ajunge să vaccineze 100 de persoane pe săptămână, adăugând că se aşteaptă ca 5.000 de medici să participe la imunizarea anti-COVID.

Un alt element care va duce la creşterea accesului persoanelor la campania şi la centrele de vaccinare, după cum și-au propus membrii CNCAV, va fi operaţionalizarea anumitor centre de vaccinare, cu sprijinul marilor operatori economici, care şi-au arătat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare chiar în incinta unităţilor, prin reţeaua cabinetelor de medicina muncii şi a cabinetelor medicale cu care se află în relaţie contractuală.

Citeşte mai departe ...

Comercianții gălățeni își pot conecta casele de marcat fiscale la serverele ANAF

Începând de miercuri, comercianții gălățeni, la fel ca cei din toată țara, își pot conecta casele de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al ANAF.

”De astăzi, toți contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF. Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancțiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare", a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Operatorii economici care dețin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de rețele de comunicații au obligația să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt 30 iunie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili și 30 noiembrie 2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Obținerea profilului de către distribuitorii autorizați și unitățile acreditate de service în vederea conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spațiu Privat Virtual de către aceștia.

Distribuitorii autorizați și unitățile acreditate de service pot descărca în bloc până la 1.000 de profiluri de conectare.

Citeşte mai departe ...

Programul Operațional Regional 2021-2027 pentru Regiunea Sud-Est, în consultare publică

  • Publicat în Social

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a publicat, spre consultare publică, versiunea a 3-a de lucru a documentului Programul Operațional Regional 2021-2027 pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est

POR Sud-Est 2021-2027 este primul program operațional elaborat la nivelul regiunii care include și Galațiul și care ține cont de nevoile și specificul regional. Documentul strategic acoperă domeniile: specializare inteligentă și inovare, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizare în folosul cetățenilor, eficiență energetică, protecția și conservarea naturii, dezvoltare urbană, mobilitate și accesibilitate regională, infrastructura educaționala, turism și patrimoniu cultural.

Propunerile de îmbunătățire a documentului, comentariile și observațiile pot fi trimise la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citeşte mai departe ...

Folk şi rock party online peste tot!

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” a programat pe data de 4 aprilie, de la ora 18:30, spectacolul Folk’n’Rock Party, care va fi difuzat live pe pagina de Facebook a instituţiei, având în vedere noile restricţii impuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului Sars-COV2. Spectacolul cu pagini muzicale pline de nostalgie şi cântece celebre şi nemuritoare, pe care le puteam asculta în mod frecvent la radio, în interpretarea trupei de folk Omul din Sarmizegetusa: Mihail Anton (chitară şi voce), Mugurel Bezman (chitară bass şi voce) şi Emil Dragomir (tobe). Spectacolul poate fi vizionat live, accesând pagina de Facebook https://www.facebook.com/tnoonlgl . Hai să ne distrăm de acasă! Cât s-o mai putea şi aşa, că dacă ni se mai îmbolnăvesc şi artiştii...

Citeşte mai departe ...

A 10 înfrângere pe semicerc

  • Publicat în Sport

Cea de-a 14-a etapă din Liga Florilor MOL la handbal feminin a programat partida CSM Galaţi - CSM Slatina. O partidă foarte importantă pentru echipa antrenată de Alexandrina Soare în tentativa de a reveni pe unul din locurile de baraj, 11 sau 12. Din păcate, CSM Galaţi nu reuşeşte să se regăsească, a prins din nou o zi cu procentaje slabe în atac, nici apărarea care altădată constituia punctul forte, nu a strălucit şi a înregistrat a 10-a înfrângere din acest sezon. Partida a fost echilibrată în primele 10 minute, apoi slătinencele au profitat de oportunităţile avute şi au obţinut o victorie foarte importantă pentru configuraţia clasamentului. Rezultat final: CSM Galaţi - CSM Slatina 19-25 (6-9). Lotul echipei gălăţene: Micu, Anghel, Caragea - Knezevic 3 g, Gheorghe, Marcu 2 g, Vălean 4 g, Andriţa 2 g, Cioaric 1 g, Sheiko 3 g, D.Corban, Conache 1 g, Clisu, Lopătaru 1 g, Vizitiu 2 g, Bokaric. CSM Galaţi se menţine pe locul 13 cu 7 puncte şi va juca în ultima etapă din tur cu Minaur Baia Mare, pe 7 aprilie în sala Polivalentă din Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

Ministrul de Interne, sancţiuni pentru Voiculescu şi Turcan, suprinși fără mască: „Toţi suntem egali în faţa legii”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat sancțiuni pentru miniștrii Vlad voiculescu şi Raluca Turcan, surprinşi fără mască de protecţie. Bode a ţinut să precizeze că "toţi suntem egali în faţa legii". 

 "Sunt 2 chestiuni: am spus de fiecare dată și o repet că nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru este în principal de prevenție.Weekend-ul trecut am avut o medie de 103.000 de cetățeni verificați pe zi și 8400 au fost amendați. Deci nu toți au fost amendați, pentru că avem prevenție. Nimeni nu este mai presus de lege, suntem egali în fața legii, nici doamna Raluca Turcan, nici domnul Vlad Voiculescu. Eu am spus foarte clar: toți suntem egali în fața legii și toți trebuie să răspundem în fața legii. Evident că toți suntem egali în fața legii, și toți trebuie să răspundem în fața legii şi Voiculescu şi Turcan”, a declarat, miercuri, Lucian Bode.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a fost surprins, zilele trecute, fără mască de protecţie pe holurile din Parlament.

De asemenea, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a fost surprinsă fără mască la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Naţional al Elevilor, portavoce a școlarilor în procesul decizional din Educație

Consiliul Naţional al Elevilor solicită ministrului Sorin Cîmpeanu reluarea dezbaterilor din cadrul grupului de lucru de la Ministerul Educaţiei pentru modificarea planurilor-cadru de liceu, susţinând că forma actuală a propunerilor nu aduce o viziune "reformatoare" în plan curricular.

În opinia organizaţiei, sistemul educaţional din România se află într-un moment "crucial", în care se poate reflecta asupra a ceea ce nu a funcţionat în ultimii ani şi să se ia atitudine pentru a schimba în bine elementele de bază, precum finanţarea, curriculumul, formarea cadrelor didactice, participarea elevilor la procesele decizionale din şcoală.

Iniţiată de Consiliul Naţional al Elevilor, scrisoarea este semnată de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi; Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România; Consiliul Tineretului din România; Organizaţia Salvaţi Copiii România; Fundaţia Agenţia Împreună; Federaţia Coaliţia pentru Educaţie; MAKOSZ - Uniunea Liceenilor Maghiari din România; Grupul civic "Părinţii cer schimbare"; Asociaţia Şcolilor Particulare din România.

Citeşte mai departe ...

Arme albe, găsite asupra unor protestatari din Galaţi. Un șofer de taxi a venit cu maceta

Jandarmii gălățeni au găsit mai multe arme albe asupra unor participanţi la protestul de la Galaţi. Într-un taxi oprit la control de către echipajele de poliţie a fost găsită o macetă, între banchetele din faţă.

În urma protestului de marţi seară, jandarmii au găsit un box şi un cuter asupra a doi tineri, unul de 21 de ani, iar celălalt de 22 de ani.De asemenea, jandarmii au mai descoperit un briceag asupra unui băiat de 13 ani care se afla la protest.

„Într-un taxi sosit la protest şi oprit la control de către echipajele de poliţie a fost găsită o macetă, între banchetele din faţă. Conducătorul auto, în vârstă de 24 ani, a fost preluat de către poliţie şi s-a întocmit dosar penal”, a precizat Jandarmeria Galaţi.

Potrivit Jandarmeriei Galaţi, în total au fost aplicate patru infractiuni cu patru autori port ilegal de obiecte periculoase (bonuri, briceag, cuter); 21 contravenţii in cuantum total de 20.700 lei (nerespectarea masurilor de protectie individuala şi circulaţia după ora 22.00) şi un avertisment; 2 infractiuni port ilegal de obiecte periculoase (baston telescopic şi spray cu substanţe iritant-lacrimogene); 22 sanctiuni in cuantum total.de 11.500.lei pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala şi circulaţia după ora 22.00.

Citeşte mai departe ...

Există viață după restricții! La Galați se construiește o zonă de agrement spectaculoasă

O zonă de agrement se construiește în pădurea Gârboavele de lângă orașul Galați. Este vorba despre un Parc de Aventură care este realizat în cadrul unui proiect al Consiliului Județean Galați. Potrivit autorităților județene, complexul va semănă cu cel de la Brașov. Lucrarea are valoarea de 1,5 milioane de lei.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au anunțat că parcul va avea 8 hectare, 15 trasee și numeroase tiroliene, platforme, scări şi poduri interconectate între copaci.

„Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Brașov”, a declarat, la lansarea proiectului, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Parcul de Aventură de la Galați este construit în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina). Lucrarea va fi gata pe parcursul anului.

Citeşte mai departe ...

FC Universitatea şi-a aflat traseul din Cupă

  • Publicat în Sport

La sediul Federaţiei Române de Fotbal au fost stabilite pe baza criteriului geografic partidele din cea de-a patra etapă, faza 8-imilor Cupei României la fotbal feminin. Aşa cum deja ne-am obişnuit în ultimii ani, FC Univesitatea Galaţi va juca pe 28 aprilie, de la ora 17.00, la Constanţa cu Selena SNC. Fără îndoială, „panterele negre”, antrenate de trioul David Asandei, Gabi Călinescu, Gheorghe Cucu au culoarul deschis spre sferturile de finală ale competiţiei. Echipa gălăţeană va disputa în luna aprilie şi după meciuri din play-off-ul Ligii 1 astfel cu: U Olimpia Cluj Napoca, campioana en-titre, pe 18 aprilie, pe teren propriu şi Piroş Security Arad, formaţie aflată pe locul 2, pe 24 aprilie în deplasare. Celelalte partide din optimile Cupei României sunt: Carmen Bucureşti - Fair-Play Bucureşti, Banatul Girls Reşiţa - Universitatea Alexandria, Piroş Security Arad - Fortuna Becicherecu Mic, ACS Fotbal Femina Baia Mare - Heniu Prundu Bârgăului, Academia Măgura - U Olimpia Cluj, ACS Colţea 1920 Braşov - Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Nicu Gane Fălticeni - Vulpiţele Galbene Roman.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri