Menu
RSS
Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar și o spălătorie auto incendi…

Un bar din Tulucești, jud...

Prev Next

Joi, 18 Februarie 2021 - Regional Press

160.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca au ajuns în România

163.000 de doze vaccin anti-COVID de la AstraZeneca au ajuns joi în România, cu 12.000 mai puține decât era prevăzut.

Între timp au fost utilizate aproape toate dozele de la Moderna, iar cele de la Pfizer sunt păstrate, în mare parte, pentru asigurarea rapelurilor. Cei trei producători au însă programate noi livrări, săptămâna viitoare.

România a primit 78.000 de doze de la Moderna şi au mai rămas doar 1.500.

Sunt pe terminate şi cele peste 1,3 milioane de doze primite de la Pfizer. În schimb, cu transportul de joi mai sunt disponibile 300.000 de doze de la AstraZeneca, singurul ser pentru care se mai pot face programări în momentul de față pe platformă.Producătorii anunţă autorităţile române cu 24 de ore înainte data şi ora exactă a transportului şi numărul de doze.

Iar în luna martie sunt aşteptate să ajungă în ţara aproape 1 milion de doze de la Pfizer, peste 1 milion de doze de la AstraZeneca şi 260.000 de la Moderna.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: "Consiliul Fiscal DEMONTEAZĂ bugetul pe anul 2021"

„Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021. Construcția bugetară este bazată pe o minciună: se propune ajustarea puternică a cererii, deci a consumului, dar se estimează iluzoriu creștere economică. Amatorism, iluzii și austeritate”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

„Avem un grad de colectare a veniturilor în PIB de 31% față de 46% media UE. În buget nu este cuprins niciun euro atras din PNRR din cei 30,4 miliarde euro, nici vorbă de prefinanțarea de 13% pe care o putem accesa în 2021. Guvernul pune paie pe foc în adâncirea recesiunii, în loc de stimularea economiei propunând doar austeritate, subdezvoltare, tăieri și sărăcie.

Se continuă însă guvernarea pe datorie, cu o viteză de împrumut de 800-1000 euro pe secundă! Fiecare român va plăti din buzunar această datorie în următorii 30 de ani, prin taxe și impozite mai mari. Iar în toată această nebunie, știți cumva cum se numește actualul ministru al Finanțelor? L-ați văzut pe undeva, l-ați auzit să emită vreo idee pentru susținerea economiei? Cu un ministru-fantomă, să nu ne mirăm ca avem un buget fantasmagoric”, conchide prim-vicepreședintele PSD.

 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: "Nu puteţi să distrugeţi credinţa acestui popor. Nu vom permite!"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat, joi, reducerea drastică a bugetului alocat anul acesta pentru construirea şi restructurarea lăcaşurilor de cult, acuzând Guvernul că doreşte să distrugă demnitatea, credinţa şi tradiţiile românilor.

“Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paşte! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus credinţa la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi şi învrăjbind tinerii contra bătrânilor.

Anul acesta continuă atacul la fibra noastră naţională. Vor să lase în paragină sute de lăcaşuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul naţional, dar şi în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investiţiilor în conservarea şi protejarea acestora!”, a precizat Ciolacu, pe pagina sa de Facebook. Liderul PSD a mai acuzat că, după ce a alocat Educaţiei “cel mai mic buget din ultimii 30 de ani” şi a tăiat 11% din bugetul Sănătăţii, coaliţia de guvernare vrea să distrugă “tot ce are legătură cu credinţa” neamului românesc.

“Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului naţional! Nu puteţi să distrugeţi credinţa, demnitatea şi tradiţiile acestui popor!”, a conchis Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Robert Cazanciuc: Prin desfiinţarea SIIJ, Guvernul Cîţu desconsideră instituţiile şi poporul român

„Guvernul Cîţu arată încă o dată desconsiderarea instituţiilor şi a poporului român, asumându-şi acest act, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi Comisiei Europene de a ţine cont de avizele CSM, contrar intereselor României de a avea magistraţi independenţi care să poată lua decizii fără niciun fel de influenţe externe, în acord cu legea, probele şi propria conştiinţă”, a scris Cazanciuc, joi, pe Facebook.

În opinia senatorului, „asumarea de către Guvern a unui proiect de lege pentru desfiinţarea SIIJ, în condiţiile unui aviz negativ din partea CSM, reprezintă pur şi simplu un amestec grosolan politic în treburile Justiţiei”.

„Ministrul Justiţiei nu are, potrivit legii, niciun instrument legal să evalueze activitatea unei structuri de parchet, aprecierile sale cu privire la eficienţa SIIJ fiind de natură eminamente politică. Invocarea numărului mic de rechizitorii ca argument în susţinerea proiectului de lege aminteşte de perioada stalinistă, în care rechizitoriile erau întocmite la comandă politică, fără niciun fel de probe care să dovedească săvârşirea unei infracţiuni”, a adăugat fostul ministru al Justiţiei.

Potrivit lui Robert Cazanciuc, „SIIJ este singura structură de parchet în care factorul politic nu are niciun rol, toată procedura de selecţie a procurorilor fiind derulată doar de către CSM, garantul independenţei Justiţiei, potrivit articolului 133 din Constituţie”.

Citeşte mai departe ...

Parlamentarii liberali au refuzat să participe la întâlnirea propusă de Fotea și Pucheanu despre proiectele județului Galați

Parlamentarii PNL au refuzat să participe la discuția privind prioritățile județului Galați. La întâlnirea inițiată de președintele Connsiliului Județean, Costel Fotea, și de primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu, au participat aproape toți parlamentarii PSD, USR și AUR.

Întâlnirea a avut loc joi la sediul Consiliului Judeţean. Participanții au discutat despre proiectele judeţului Galaţi, în contextul dezbaterilor din Parlament privind bugetul acestui an. Principalele obiective ale județului sunt un corp nou de clădire la Spitalul Județean, un spital municipal, un aeroport și o sală polivalentă.

„Le mulţumesc parlamentarilor prezenţi, care au înţeles că este nevoie de o strânsă colaborare între autorităţile locale şi cei care reprezintă judeţul în Parlament. Din păcate, parlamentarii PNL au ales să ignore interesul comunităţii gălăţene şi nu au venit la această dezbatere despre proiectele Galaţiului. Rolul acestei întâlniri, unică de altfel în ultimele decenii ale administraţiei gălăţene, a fost de a stabili împreună o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea judeţului. Împreună cu primarul municipiului Galaţi, le-am prezentat parlamentarilor proiectele de anvergură la care lucrăm, respectiv extinderea cu un corp nou de clădire a Spitalului Judeţean Galaţi, construirea unui spital muncipal, realizarea unui aeroport, dezvoltarea infrastructurii de irigaţii în judeţ şi construirea unei săli polivalente. Investiţiile Galaţiului trebuie să primească o susţinere reală din partea Guvernului şi trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Din păcate, singura speranţă pentru aceste investiţii pare a fi doar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în condiţiile în care, nici până acum, ghidurile de finanţare nu sunt gata”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Primarul Ionuț Pucheanu susține că proiectele privind realizarea de noi spitale, a aeroportului și a sălii polivalente pot fi realizate doar cu sprijinul tuturor politicienilor din Galați.
„Salut deschiderea parlamentarilor gălățeni care au participat la dezbaterea de astăzi. Am încercat astfel să găsim un numitor comun pentru dezvoltarea orașului și a județului nostru. Parlamentarii PNL au lipsit de la această dezbatere. Gestul lor demonstrează lipsa totală de interes atunci când vine vorba de susținerea proiectelor vitale pentru gălățeni, precum înființarea Spitalului Municipal, extinderea Spitalului Județean, realizarea aeroportului și a unei săli polivalente. Din păcate, susținerea liberalilor pentru aceste proiecte deosebit de importante este doar declarativă și astfel au făcut imposibilă o acțiune comună”, a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

 La întâlnire au participat următorii parlamentari: Aurel Nechita (PSD), Sandu Viorica (PSD), Mărgărit Mitică Marius (PSD), Laura Georgescu (PSD), Marius Humelnicu (PSD), Gîdei Laurenţiu Viorel (PSD), Rodeanu Ionel Bogdan (USR), Andrei Postică (USR) şi Scripnic Lilian (AUR).

Citeşte mai departe ...

Fetele de la CSU Belor au obţinut biletul pentru sferturile Cupei

  • Publicat în Sport

 Cupa României la volei feminin a debutat joi în sala sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca. Echipa gălăţeanca CSU Belor a jucat împotriva celor de la U NTT Data Cluj. Partida se anunţa interesantă ţinând cont de faptul că ardelencele au reuşit să se impună în turul campionatului la Bucureşti cu scorul 3-2. Mai mult chiar, echipa gălăţeană a prezentat două absenţe importante: brazilianca Talita Jose do Nascimento şi croata Lara Vukasovici. Spre lauda lor, fetele antrenate de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi s-au mobilizat foarte bine şi au reuşit să-şi ia revanşa şi să obţină o victorie de moral înaintea confruntării din turneul următor de campionat ce se va disputa pe 6 martie în sala Polivalentă Dunărea. Rezultat final: CSU Belor - U NTT Data Cluj 3-0 (20, 16, 19). Echipa noastră a folosit formula: Borislava Saykova 11 puncte, Adina Roşca 8 p, Sorina Miclăuş 9 p, Andrea Lakovici 14 p, Mirela Shahpazova 2 p, Anamaria Berdilă 5 p - Nikolina Bozicevici, libero. Au mai jucat: Elena Becheva 3 p, Andreea Tămaş 3 p, Violeta Stan, libero. CSU Belor s-a calificat în sferturile de finală unde va întâlni pe CSM Târgovişte. Partida se va disputa vineri, de la ora 14.00 şi va putea fi vizionată pe pagina de facebook a Federaţiei Române de Volei.

Citeşte mai departe ...

CSM Galaţi şi Activ Prahova s-au încurcat reciproc

  • Publicat în Sport

Liga Florilor MOL a programat partida CSM Galaţi - Activ Ploieşti, derbiul subsolului clasamentului, ce a contat pentru etapa a 10-a. Partida a fost viu disputată şi a avut două reprize diametral opuse. Prima repriză a fost dominată de echipa antrenată de Alexandrina Soare, care a intrat cu un avantaj de trei goluri la vestiare. Ploieştencele au ieşit mai hotărâte în partea a doua, au revenit şi au egalat. Finalul a fost dramatic, în ultimul minut ambele echipe au avut şansa victoriei, pentru CSM Galaţi a ratat-o Patricia Vizitiu. „Echipa noastră a muncit foarte mult în apărare, în condiţiile în care Ploieştiul a beneficiat de atacuri de un minut şi jumătate sau chiar două minute. Până la urmă e un punct câştigat, chiar dacă nu putem fi mulţumiţi”, a declarat la finalul partidei, Alexandrina Soare, antrenoarea de la CSM Galaţi. Rezultat final: Activ Prahova Ploieşti - CSM Galaţi 25-25 (10-13). Lotul echipei gălăţene: Emilia Anghel, Anamaria Micu, Roxana Caragea - Cristina Marcu, Cristina Andriţa 2 goluri, Daciana Balaban, Cătălina Cioaric 7 g, Alla Sheiko 3 g, Mădălina Conache 3 g, Ana Maria Lopătaru 1 g, Patricia Vizitiu 7 g, Tamara Bokaric 2 g. După 10 etape, CSM Galaţi ocupă locul 12 cu 7 puncte. Runda viitoare, echipa noastră va întâlni SCM Rm. Vâlcea, pe 23 februarie, de la ora 10.30 în sala Polivalentă din Capitală.

Citeşte mai departe ...

Consiliere și informare pentru consumatori vulnerabili, printr-un parteneriat ANPC – Crucea Roșie

  • Publicat în Social

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a încheiat un acord de parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) pentru promovarea de relaţii constante în domeniile conexe competenţelor proprii fiecărei instituţii.

Parteneriatul mai urmăreşte intensificarea legăturilor de colaborare reciprocă în acţiunile fiecărei instituţii sau în acţiuni comune, precum şi în promovarea reciprocă a unei imagini pozitive a celor două părţi, în beneficiul persoanelor vulnerabile, în rândul cărora se află şi consumatorii, se menţionează într-un comunicat al ANPC.

În acest sens, se vor organiza stagii de practică şi instruire la care vor participa voluntarii de la Crucea Roşie, se vor afişa la sediile SNCRR informaţii utile şi se vor distribui pliante referitoare la procedura insolvenţei persoanelor fizice, în vederea consilierii gratuite a persoanelor de bună credinţă care au întârzieri mai mari de 90 de zile la plata diverselor datorii.

Citeşte mai departe ...

Florin Andronic, antrenor CSU Galaţi: „Dacă vom obţine două victorii, consider că în proporţie de 90% ne asigurăm prezenţa la turneul de baraj”

  • Publicat în Sport

Returul Diviziei A la handbal masculin programează în acest weekend partidele din cadrul primului turneu. Echipele din seria A, printre care se află şi CSU Galaţi îşi dau întâlnire la Suceava în sala LPS. Băieţii antrenaţi de Florin Andronic vor juca numai două meciuri după ce CSU Târgovişte a declarat forfait şi la acest turneu şi vor încerca să câştige tot. „Începem returul cu două meciuri grele cu Piteştiul şi Ploieştiul, contracandidatele noastre la locul doi. Suntem în grafic deocamdată şi dacă vom obţine două victorii, consider că în proporţie de 90% ne asigurăm prezenţa la turneul de baraj. Aşteptăm cu emoţii rezultatele testelor Covid-19, sper să avem lotul complet şi să obţinem cât mai mult posibil la cele două turnee din prima fază a campionatului”, ne-a declarat profesorul Florin Andronic. Faţă de turneul precedent, a apărut o noutate la nivelul lotului de jucători: gălăţeanul Rareş Costea, care a început sezonul la HC Dobrogea Sud, a decis să se întoarcă acasă şi va debuta la CSU Galaţi, unde a evoluat mulţi ani şi tatăl său, fostul internaţional Valeriu Costea. Programul echipei gălăţene la turneul de la Suceava: CSU Piteşti - 19 februarie, ora 12.40 şi CSM Ploieşti - 21 februarie, ora 12.40. CSU Galaţi ocupă locul 4 cu 12 puncte.

Citeşte mai departe ...

UPU Galați, aproape gata. Investiție de 1,5 milioane de euro

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei din Galați este aproape gata. Constructorii lucrează în interior și urmează să fie amplasate aparatele medicale. Lucrarea, realizată cu fonduri europene, a fost comandată de Consiliul Județean Galați.

Proiectul are valoare de 1,5 milioane de euro. La final UPU va avea o suprafață dublă și va fi dotată cu aparatură de ultima generație, printre care se află un computer tomograf, un incubator performant pentru nou născuții prematur, un aparat de radiologie mobil și un electrocardiograf cu 12 canale.

„Continuăm munca la noua secție de urgențe de la Spitalul Județean. Vom avea una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară. Dublăm suprafața actuală a secției de urgențe și o dotăm cu un computer tomograf performant cu 64 de slice-uri”, a anunțat recent președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Cosiliul Județean mai intenționează să cumpere o autospecială nouă pentru medicii de la SMURD. Tot la UPU va fi construit un spațiu special pentru accesul ambulanțelor, astfel încât pacienții să fie preluați mai ușor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri