Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Un nou workshop  s-a derulat în cadrul Programului mentoral "Învățături pentru învățători"

Un nou workshop s-a derulat în cad…

Atelierul de lucru "Școal...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Prev Next

Octombrie 2021 - Regional Press

Mai mult de o treime dintre români a intrat în sistemul de vaccinare

Peste 7 milioane de români au acum măcar o doză de vaccin anti-COVID-19, între care peste 590.000 s-au imunizat numai săptămâna trecută. Încă 65.000 de oameni s-au vaccinat astăzi, dintre care mai mult de 41.000 au făcut prima doză. Aproape 6,3 milioane de români au acum schema completă de vaccinare.

Specialiştii fac în continuare apel la vaccinare, pentru că aceasta este soluţia limitării răspândirii SARS-CoV-2,după cum susțin ei. Totodată, autoritățile din domeniu recomandă evitarea întrunirilor cu multe persoane, evitarea aglomerărilor, mai ales din centrele comerciale și, bineînțeles, purtarea măștii într-un mod responsabil şi corect.

Citeşte mai departe ...

Șeful Inspecției Muncii a vizitat o firmă din Galați

O delegație a Inspecției Muncii, coordonată de inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu, a fost prezentă la Galați, vineri, 29 octombrie, în vederea identificării și promovării bunelor practici în domeniul relațiilor de muncă și cel al sănătății și securității în muncă la angajatorii din județul Galați.

Conform unui comunicat remis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, în cadrul acestor vizite s-au purtat discuții atât cu angajatorii cât și cu lucrătorii.

A fost vizitat un angajator cu peste 250 de lucrători din domeniul construcții navale activ pe piața gălățeană de peste 20 de ani, care a prezentat exemple de bune practici.

Totodată, a fost demarată o acțiune de informare în cadrul căreia delegația Inspecției Muncii, inspectori de muncă din domeniul relațiilor de muncă și conducerea ITM Galați au distribuit pliantul „Viitorul tău începe azi. Meriți ca munca ta să fie recunoscută”, material elaborat de Inspecția Muncii și care conține informații privind dezavantajele muncii nedeclarate sau subdeclarate.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele pregătite de Vali Costea au revenit cu victorie pe parchet

  • Publicat în Sport

Duminică au fost programate meciurile celei de-a 7-a etape a Diviziei A de handbal feminin. Sala Polivalentă Dunărea a găzduit confruntarea dintre CSM Galaţi şi ACS Şc.181 SSP Bucureşti. Revenite pe teren, după o lună în care doar s-au antrenat, gălăţencele antrenate de Valeriu Costea au controlat jocul cu autoritate chiar dacă au mai şi ratat şi au folosit acest prilej să-şi facă reglajele pentru derbiul cu CSM Corona Braşov, programat pe 7 noiembrie în sala sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi din oraşul de sub Tâmpa. CSM Galaţi s-a impus meritat şi categoric, scor final: 33-16 (17-6) şi a obţinut a cincea victorie consecutivă din acest sezon. Lotul care a evoluat: Ana Maria Micu 6 intervenţii, Nicoleta Petre 5 intervenţii, Bianca Aron 7 intervenţii - Nikolina Knezevic 1 gol, Cristina Marcu 1 gol, Andreea Merlă 2 goluri, Andreea Prescură 5 g, Cristina Andriţă 4 g, Iasmina Ichim 4 g, Iulia Eiler 3 g, Iulia Sava 1 g, Mădălina Mureş, Daniela Corban 3 g, Mădălina Manolachi 4 g, Ana Maria Lopătaru 2 g, Mălina Bichir 3 g. CSM Galaţi ocupă locul 2 cu 15 puncte, la o lungime de liderul CSM Unirea Slobozia, care are însă un meci mai mult disputat.

Citeşte mai departe ...

Selecție Erasmus+ pentru mobilități în semestrul 2 al anului universitar

În perioada 1 - 6 noiembrie 2021 se va derula înscrierea studenţilor în selecția pentru mobilităţi Erasmus+ în semestrul 2 al anului universitar 2021-2022. Selecția NU se adresează studenților din anul 1 licență, aceștia putând participa la selecția din martie 2022.

Pentru informații referitoare la Programul Erasmus+, consultați: https://www.ugal.ro/files/erasmus/2021/5/Ghidul_studentului_outgoing.pdf sau https://www.ugal.ro/files/erasmus/2021/2/Prezentare_Program_Erasmus_2021-2022.pdf

Mai multe detalii privind calendarul, formularul online de înscriere, criteriile de eligibilitate și selecție, procedura de înscriere și selecție, pot fi aflate accesând și link-ul

www.ugal.ro/relatii-internationale/programul-erasmus/selectia-studentilor

Facebook: erasmusudjg

Instagram: erasmus_udjg

EmailAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Telefon: 0756 063 672

Citeşte mai departe ...

O carte pe zi: „O viaţă pe planeta noastră: Mărturia mea şi o viziune pentru viitor” de Sir David Attenborough

Cea mai bună carte de Ştiinţă şi Tehnologie, Goodreads Choice Awards 2020. "Împărţim Pământul cu lumea vie – cel mai remarcabil sistem de susţinere a vieţii imaginabil, construit în miliarde de ani. Stabilitatea planetei a început să fluctueze imediat ce biodiversitatea ei a intrat în declin. Prin urmare, pentru a reface stabilitatea planetei noastre va trebui să-i refacem biodiversitatea, însuşi lucrul pe care l-am eliminat. Este singura cale de scăpare din această criză pe care noi înşine am creat-o. Trebuie să resălbăticim lumea.
Am 94 de ani. Am trăit o viaţă extraordinară. Abia acum apreciez cât de extraordinară. În tinereţe simţeam că explorez sălbăticia, că trăiesc în mijlocul naturii virgine – dar era o iluzie. Tragedia vremurilor noastre se întâmplă peste tot în jur, greu observabilă de la zi la zi – pierderea locurilor sălbatice ale planetei şi a biodiversităţii ei. Am fost martorul acestui declin. O viaţă pe planeta noastră este depoziţia mea scrisă şi o viziune pentru viitor. Este povestea felului în care am ajuns să comitem asta, cea mai mare greşeală a omenirii, şi a celui în care am putea să o îndreptăm dacă acţionăm acum. Avem o ultima şansă finală de a crea căminul perfect şi a reface lumea minunată pe care am moştenit-o.
Nu trebuie decât să vrem"- Sir David Attenborough.

Citeşte mai departe ...

Şeful Gărzii de Mediu Galaţi a murit după ce s-a infectat cu COVID  

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi s-a stins din viaţă la doar 42 de ani după ce s-a infectat cu SARS-COV-2. 

Potrivit unor surse medicale, Marian Daniel Mocanu era interanat în spital de mai multe zile, după ce s-a infectat cu coronavirus. Din păcate, starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat, a fost transferat la Terapie Intensivă, însă medicii nu au mai putut face nimic.

Marian Daniel Mocanu era comisar şef al Gărzii de Mediu Galaţi din 2015. 

Citeşte mai departe ...

Oţelul şi-a luat revanşa şi-şi păstrează poziţia de lider

  • Publicat în Sport

Returul Ligii a 3-a a debutat cu derbiul gălăţean SC Oţelul - Sporting Lieşti. Un tradiţional de acum duel al orgoliilor amplificat şi de faptul că lieştenii au câştigat în tur pe teren propriu. Soarta partidei s-a decis din prima repriză. Oţelarii lui Dorinel Munteanu au deschis scorul repede, în min.8 prin Cricimar, care a transformat un penalti şi l-au majorat după autogolul lui Voicu. Sporting a încercat să revină în joc, Andrei Călin a redus diferenţa dar a fost sancţionat cu încă o lovitură de la 11 metri, de data aceasta foarte uşor acordată, pe care Cisotti a transformat-o şi totodată a închis tabela. Rezultat final: Oţelul - Sporting 3-1 (3-1). Au evoluat formaţiile: Oţelul, manager tehnic Dorinel Munteanu: Ursu - Farcaş, Yabre, Ghiocel, Nedelea - Neagu, Jardan, Cireş - Demian, Cricimar, Cisotti; Sporting, antrenor: Cristian Brăneţ: A.Brăneţ - Maftei, Voicu, Cucu, Năstase - Munchiu, Mihu, Iancu, Stan - Călin, Bîrlădeanu. Au mai intrat: Niculae, Vaştag, Nica, Dobre respectiv Grigoraş, Ţicămucă, Chiriac, Milea. După 10 etape, Oţelul se menţine pe primul loc cu 24 de puncte iar Sporting coboară pe locul 4 cu 19 puncte. Programul echipelor gălăţene din runda viitoare, programată pe 6 noiembrie: Sporting - CS Făurei şi Sportul Chiscani - Oţelul.

Citeşte mai departe ...

A patra victorie consecutivă pentru CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Cea de-a patra etapă a Diviziei A1 la volei s-a disputat în weekend. Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă seara duelul dintre CSM Arcada Galaţi şi Ştiinţa Eplorări Baia Mare. Gălăţenii, avertizaţi de faptul că adversarii lor au reuşit să ciupească câte un punct în meciurile cu Dinamo şi Zalăul, este adevărat că pe teren propriu, au intrat pe teren concentraţi şi foarte motivaţi, reuşind să-şi adjudece uşor primele două seturi. Băimărenii şi-au arătat colţii în cel de-al treilea set, au avut avantaj minim pe final dar tot băieţii lui Sergiu Stancu au avut ultimul cuvânt şi au încheiat socotelile. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi - Ştiinţa Explorări Baia Mare 3-0 (15, 17, 23). Echipa gălăţeană a folosit formula: Rangel 4 puncte, Sestan 13 p (Toro 1 p), Talpă 6 p, Raic 16 p, Bala 6 p, Bissette 8 p (Butnaru) - Kantor, libero. După patru runde, CSM Arcada îşi păstrează poziţia de lider cu maxim de puncte şi setaveraj: 12-0.

Citeşte mai departe ...

CSU Hygienium s-a impus în Capitală

  • Publicat în Sport

Divizia A2 la volei a continuat sâmbătă când au fost programate partidele rundei a doua. Prima deplasare pentru noua echipă CSU Hygienium Galaţi a fost în Capitală pentru confruntarea cu CSM Bucureşti. Oarecum surprinzător, gazdele şi-au adjudecat primul set în prelungiri, după ce au condus cu 24-21 şi au fost egalate. Fetele noastre antrenate de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic s-au trezit la realitate şi au dus lucrurile pe făgaşul normal. Anamaria Berdilă, Radu, Iordache&Co au preluat iniţiativa, au condus în permanenţă pe tabela de marcaj în următoarele două seturi şi au obţinut a doua victorie consecutivă de trei puncte. Rezultat final: CSM Bucureşti - CSU Hygienium Galaţi 1-3 (24, -15, -21, -22). Echipa gălăţeană a folosit formula: Carolina Radu (Ioana Ştefu), Camelia Vasile, Maria Vilău, Alexandra Iordache, Anamaria Berdilă, Andreea Stănescu (Sorina Răileanu) - Minca Cristea, libero. După două etape, CSU Hygienium acumulează şase puncte. Etapa viitoare, pe 6 noiembrie, gălăţencele vor juca în sala Polivalentă Dunărea cu Academia de Volei Constanţa.

Citeşte mai departe ...

Handbaliştii lui Florin Andronic încheie turul pe locul doi

  • Publicat în Sport

Divizia A la handbal masculin a programat sâmbătă partidele celei de-a 7-a etape, ultima din tur. CSU Gala?i a primit vizita în sala Siderurgistul celor de la CSM Focşani 2007 II. Conform previziunilor, băieţii antrenaţi de Florin Andronic au luat meciul pe cont propriu şi au obţinut o victorie scontată. Cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj s-a înregistrat în min.53, scor 32-18. Lotul CSU Galaţi: Fuică 10 intervenţii, Fl.Dinu 3 intervenţii, A.Dinu 5 intervenţii - Mârşiu 3 goluri, Soare 6 g, C.Zaharia, Prună 1 g, Buţea 3 g, Lefter 2 g, Olaru 4 g, Bădărău 2 g, Frangulea 3 g, Andrei 1 g, Chertif 1 g, Costea 4 g. Echipa noastră termină turul pe locul 2 în seria A cu 18 puncte. Returul va debuta pe 13 noiembrie, CSU va juca în deplasare la Vaslui.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri