Menu
RSS
LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar și o spălătorie auto incendi…

Un bar din Tulucești, jud...

Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Prev Next

Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 - Regional Press

PSD: "Sub conducerea “supra-premierului” Iohannis, Guvernul “Ţeparilor” duce ţara direct în prăpastie"

Partidul condus de Marcel Ciolacu a acuzat Guvernul Cîţu că împinge România „direct în prăpastie”.

„Premierul-Datorie Cîţu este supărat că Bruxelles-ul a dezvăluit cât de tare i-a minţit el pe români când a umflat din pix valoarea finanţărilor acordate economiei pentru a depăşi criza COVID-19. În realitate, pe mâna lui Cîţu, România a atins recordul celui mai firav pachet de stimulare dintre ţările UE, de doar 1,4% din PIB - de 5 sau chiar 10 ori mai puţin decât vecinii săi!

Degeaba vrea Cîţu să răstălmăcească scrisoarea CE şi să facă din negru alb! Comisia Europeană spune clar că derapajul fiscal-bugetar se instalase în România încă din martie 2020, ‘before COVID outbreak’ (înainte de criza Covid-19 – traducere pentru absolventul de universitate americană Florin Cîţu)! Nu le pasă deloc de ţară!”, a precizat Partidul Social Democrat pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, social-democraţii îi acuză pe liberali că guvernează în baza modelului „totul pentru noi, nimic pentru români”, adăugând că, în timp ce fostul premier Ludovic Orban „împarte funcţii filialelor PNL, viaţa românilor se degradează dramatic”.

„Farmaciile sunt în pericol să rămână fără tratamente esenţiale pentru pacienţi, după ce statul a întârziat şi 150 de zile plata medicamentelor. Fiscul a început prigoana împotriva datornicilor chiar de Revelion iar acum vrea să impoziteze ajutoarele de stat primite de români în pandemie. Milioane de români s-au trezit cu factura la energie scumpită fiindcă Guvernul PNL n-a vrut să definească prin lege consumatorul vulnerabil”, a mai susţinut PSD.

Nu în ultimul rând, numindu-l pe preşedintele Klaus Iohannis drept un “supra-premier” care conduce Guvernul în stil “cîţu-cîţu”, social-democraţii au acuzat că „Guvernarea Ţeparilor duce ţara direct în prăpastie”.

Porivit epochtimes-romania.com, mesajul PSD vine în contextul în care, vineri, premierul Cîţu a lansat un atac dur la adresa acestui partid, acuzându-i pe social-democraţi că îşi continuă campania de “fake news”.

Citeşte mai departe ...

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose:"Suntem în pericol să ratăm șansa repornirii economiei cu ajutorul banilor europeni"

Vicepreședintele PSD transmite sâmbătă că România are probleme cu accesarea fondurilor europene din Planul Național de Redresare și Reziliență.„2021 – Startul ratat

Anul a început prost pentru români, din cauza acestui nou guvern incapabil să acționeze pentru ieșirea din criza economică. Guvernul Cîțu continuă inerția și mascarada formelor fără fond prin care Guvernul Orban a paralizat România. Așa că suntem în pericol să ratăm șansa repornirii economiei cu ajutorul banilor europeni. Sunt îngrijorătoare lipsa de transparență a Guvernului privind stadiul Planului Național de Redresare și Reziliență și semnalele critice de la Comisia Europeană vizând ritmul și inadecvarea strategiei românești cu obiectivele și regulile pachetului UE de redresare.

Au trecut peste două săptămâni de la instalarea cabinetului Cîțu. Noii miniștri au pornit la drum, în plină criză, cu o vacanță din care încă nu s-au întors. Au fost nenumărate avertismente că banii UE cu care PNL a defilat păgubos în campania electorală se pot dovedi la fel de iluzorii ca vaccinarea rapidă anti-Covid. Iată că 2021 se dovedește, din start, un nou an de sacrificiu pentru români...

Ce ne mai amenința propaganda oficială că se înghesuie vaccinurile și banii de la UE la granițe! Dozele vin cu țârâita și sunt administrate în ritm de melc și fără nici o logică. Iar despre prefinanțarea proiectelor din Planul National de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ni se spune că s-ar putea să vină prin vară, dar – atenție! – în funcție de finalizarea și calitatea planului național. Este obligația Guvernului să facă public stadiul și conținutul programelor prin care vrea să acceseze fondurile pentru redresare!

La Bruxelles se știe cu precizie că strategia generală comunicată de Guvernul României nu se încadrează în țintele convenite la nivelul UE. Însăilarea de generalități și șabloane trimisă la Comisia Europeană ratează obiectivele de tranziție ecologică, digitalizare, cercetare și dezvoltarea infrastructurii. Și asta pentru că nu a fost elaborată în prealabil o Strategie Energetică Națională, iar guvernanții nu înțeleg miza informatizării serviciilor publice și ignoră potențialul alocării substanțiale (37%) pentru combaterea schimbărilor climatice – bani ce pot susține dezvoltarea sistemelor de irigații, protecția anti-grindină și împăduririle atât de necesare.

Un alt exemplu: pentru digitalizare, Comisia Europeană a stabilit o alocare de 20%, în vreme ce PNRR prevede 2,12%. Ce șanse are bătaia asta de joc să obțină aprobarea la Bruxelles? Școala online, informatizarea administrației publice, a sistemului medical și a celui judiciar, digitalizarea ANAF – ce prăpastie hidoasă între lozinci și voință!...

În condițiile astea, când auzi un politruc penelisto-pluserist papagalicind despre Revoluția Fondurilor Europene în România, îți amintești inevitabil vorba lui Grigore Vieru: ”cât caracter, atâta țară””, a scris Tudose pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Cutremur în România, sâmbătă dimineața. Unde s-a simțit seismul

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora locală 3:00, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 145 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km E de Brasov, 82km NE de Ploiesti, 110km S de Bacau, 126km V de Galati, 126km V de Braila, 135km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 180km E de Sibiu, 192km SV de Iasi, 200km N de Ruse.

Citeşte mai departe ...

Doar italienii și olandezii sunt mai interesați să investească în România

Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut, în primele 11 luni ale anului 2020, cu 27,1%, comparativ cu perioada similară din 2019, la 3.715 de unităţi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).Cele 3.715 de societăţi noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 19,828 milioane de dolari, în creştere cu 1,7% faţă de perioada ianuarie - noiembrie a anului anterior.

De asemenea, numai în luna noiembrie a anului trecut, au fost înmatriculate 423 de societăţi cu participare străină, cu un capital subscris de 1,02 miliarde de dolari.

În funcţie de domenii, cele mai multe firme înmatriculate au fost înregistrate în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, reparaţii auto şi moto (28,05% din total), activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice (21,46%) şi transport, depozitare şi comunicaţii (15,12%).

La finele lunii noiembrie 2020, în România existau 230.607 de societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la valoarea de 64,455 miliarde de dolari.

Cel mai mare număr de societăţi cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 49.557 (capital subscris de 3,827 miliarde de dolari), dar cea mai mare valoare a capitalului social aparţine firmelor olandeze, respectiv 13,386 miliarde de dolari, în 5.506 de firme.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Andreea Taivan s-a transferat la echipa franceză JDA Dijon Handball

  • Publicat în Sport

Anul 2021 a debutat cu o veste foarte bună pentru iubitorii handbalului. Gălăţeanca Andreea Taivan, 23 ani, extremă dreapta a semnat un contract cu gruparea franceză JDA Dijon Handball. „Sunt foarte fericită că am reuşit să fac asta. Îmi doream de mult timp o experienţă în afară. Toată lumea a fost foarte primitoare şi săritoare cu mine. M-au ajutat să mă integrez foarte repede şi mă simt foarte bine alaturi de noile mele coechipiere. Eram într-un punct al carierei destul de dificil şi timpurile pe care le trăim (pandemia şi toată situaţia din întreaga lume) au accentuat lucrul acesta. Mi-am dorit întotdeauna să experimentez şi în altă parte, să nu mă limitez doar în România. Consider că am facut o alegere foarte bună deoarece am găsit aici foarte mulţi oameni de la care am ce învăţa. În momentul de faţă îmi doresc să ajung într-o formă sportivă foarte bună şi foarte repede, să pot ajuta echipa cu tot ce ştiu eu mai bine. Îmi doresc să cresc de la meci la meci, am ambiţii foarte mari, vreau să-mi demonstrez mie, în primul rând, că ultimii 2 ani din cariera mea nu sunt reprezentativi”, ne-a declarat Andreea Taivan.
Gălăţeanca şi-a făcut deja debutul la noua sa echipă care a remizat pe teren propriu, scor 21-21 cu Paris 92, o echipă Top 3 din Franţa. „Aseară a fost un meci dificil. Am făcut foarte multe greşeli tehnice. Am avut poartă şi o apărare bună, dar a fost destul de dificil să găsim golul în atac. Mi-am dorit să câştigăm. Paris 92 este ocupanta locului 3 în campionatul francez şi am reuşit să scoatem un egal cu ele. Mă bucur şi de lucrul ăsta, dar puteam să câştigăm. Mergem mai departe, avem un campionat destul de lung, cu foarte multe meciuri. Îmi doresc să fim sănătoase, pentru că asta e cel mai important”, a completat Andreea. Handbalista născută în Galaţi, a debutat la CSS Galaţi, are în palmares un titlu mondial în 2014 cu Naţionala de junioare a României în Macedonia şi o medalie de bronz cu Naţionala de tineret în 2016 - Rusia şi a jucat patru sezoane şi jumătate în Liga Naţională pentru CSU Danubius, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău şi Crişul Chişineu Criş.

Citeşte mai departe ...

Cursurile încep 100% online pe 11 ianuarie și continuă așa până pe 29 ianuarie

Ministrul Educației a declarat la Realitatea TV că “vom reuși să deschidem școala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie”.“Activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor se suspendă pentru perioada 11.01.2021-20.01.2021”, prevede ordinul de ministru.

Documentul mai prevede că “activitățile didactice vor fi desfășurate în sistem on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020″.Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile se vor deschide școlile în 8 februarie „într-o formă sau alta”.

„Vom reuși să deschidem școala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuși cu toate școlile din România, fie că vom deschide școlile din zonele cu rate de infectare mai scăzută, sau o să prioritizăm învățământul primar și grădinițele, știut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susțin examenele naționale.

Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu acuză că Guvernul Cîţu vrea "să vândă pe nimic" companiile de stat româneşti

"Iohannis trebuie să facă un singur lucru la şueta anticonstituţională cu miniştrii de la Cotroceni: să ceară imperativ ca acest Guvern să nu vândă pe nimic companiile româneşti! Timp de un an nu am permis ca acest Guvern de dreapta care a dus România în faliment să vândă tot din casă!", a transmis Marcel Ciolacu.

Şeful PSD susţine că partidul său s-a bătut în Parlament şi a reuşit să "stopeze vânzarea activelor celor mai profitabile companii de stat": Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, CEC şi Aeroporturi Bucureşti.

"Acum însă, pentru că ştie că în curând nu-l va mai împrumuta nimeni, Cîţu vrea să dea un nou asalt asupra avuţiei naţionale şi să treacă peste legea PSD care îl bloca să vândă activele în plină criză sanitară şi economică. 10 miliarde de euro şi aproape 18.000 de salariaţi. Aceasta este miza lui Cîţu! Îl avertizez pe Iohannis să nu fie părtaş la acest furt! Şi să ia aminte că nici acum nu-i vom lăsa!", a mai declarat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Arafat: "Dacă totul este ok, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru, din 8 februarie"

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat la Digi24 că specialiştii îşi doresc reluarea cursurilor „faţă în faţă”, însă trebuie luată în considerare situaţia epidemiologică, dar „dacă totul este ok, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru”.
„CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a comentat Arafat.
Șeful DSU a mai adăugat, dacă totul este ok, este posibil să se reia, pe bază de scenarii, începând cu 8 februarie. „Acest lucru se va face pe bază de analiză a situaţiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a precizat Arafat.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri