Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Joi, 07 Ianuarie 2021 - Regional Press

Medicul Adrian Streinu-Cercel: "Este clar că există și o serie de reticențe la personalul medical"

Medicul Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre puterea propriului exemplu în campania de vaccinare:

„Este clar că există și o serie de reticențe la personalul medical. Eu vă dau exemple din Institutul Matei Balș, pentru că eu am fost una dintre primele persoaane care s-au vaccinat. Din momentul în care m-am vaccinat eu, au venit și s-au așezat la coadă să se vaccineze, ceea ce înseamnă că exemplul personal e un exemplu care poate să convingă. De unde aveam circa 600 de persoane înscrise, în momentul de față am depășit cifra de 780 de persoane vaccinate în cadrul Institutului.Astăzi am primit și o vizită de la Direcția de Sănătatea Publică în vederea evaluării modului în care se desfășoară vaccinarea și, doamnele de acolo au recunoscut faptul că vaccinarea se desfășoară cât se poate de bine și, mai mult decât atât, avem catagrafii cât se poate de clare și știm în fiecare zi ce persoane urmează să vină.

Și noi am avut dispute, de exemplu aceea în care o persoană era programată mâine și a venit astăzi. Am vaccinat-o atunci când a venit. Nu trebuie să fim fixiști. Poate persoana respectivă are ceva de făcut și găsește o breșă în timpul său ca să se vaccineze. Orice persoană care se vaccinează este un bun câștigat în lupta cu această pandemie“, a conchis Streinu-Cercel  la Realitatea Plus.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale nu vor fi decalate sau anulate

Ministrul Cîmpeanu s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor "Spiru Haret", FSLI, Alma Mater, ai Consiliului Naţional al Elevilor, ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, dar şi cu cei ai studenţilor de la ANOSR, UNSR şi USR, transmite digi24.ro.

Potrivit ministrului, examenele naţionale trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul. 

"În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale.

Citeşte mai departe ...

PSD, critici pentru Iohannis și Cîțu

„Florin Cîțu și Klaus Iohannis sunt singurii demnitari ai statului și printre puținii decidenți occidentali care n-au avut până acum vreo reacție privind evenimentele din Statele Unite!

Știm că sunt îngrijorați de faptul că șapca primită nu avea nicio legătură cu stabilirea unor relații serioase și puternice cu Statele Unite, dar tăcerea lor asurzitoare confirmă o lipsă îngrijorătoare de viziune politică. Faptul că președintele și premierul n-au condamnat încă violențele și asaltul împotriva democrației americane pune, astfel, România într-o postură delicată în raport cu celelalte democrații occidentale și noua administrație democrată”, transmit social-democrații într-un mesaj postat pe Facebook.  

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai departe ...

Patru femei tâlhărite în stradă și deposedate de poșetele în care aveau acte, bani, carduri și telefoane mobile

Un tânăr de 20 de ani, din municipiul Galați, bănuit de comiterea a patru infracțiuni de tâlhărie, a fost reținut polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați. Individul ataca victimele pe stradă și, folosind violența, le deposeda de poșetele în care aveau acte, bani, carduri și telefoane mobile.

Este vorba despre fapte comise cu același mod de operare, două în data de 4 ianuarie, pe strada Dr. Mihail Petrini Galatzi, respectiv în cartierul I.C. Frimu, celelalte două, în zilele de 21 și 31 decembrie 2020, pe strada 1 Decembrie 1918, respectiv strada Victor Papilian.

În urma administrării probatoriului, a rezultat că tânărul ar fi atacat victimele pe stradă și, folosind violența, le-ar fi deposedat de poșetele în care aveau acte, bani, carduri și telefoane mobile.

Totodată, extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că, la comiterea faptelor din data de 4 ianuarie, bărbatul ar fi fost sprijinit de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Scânteiești, iar la comiterea faptelor din luna decembrie, de un altul, de 20 de ani, din municipiul Galați.

Prezumtivul autor al faptelor a fost prezentat parchetului, cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând față de acesta măsura respectivă.

Tânărul, de 21 de ani, care l-ar fi ajutat la comiterea a două dintre fapte, a primit control judiciar într-o altă cauză, cel de-al doilea prezumtiv complice fiind audiat în prezent, la sediul poliției.

Citeşte mai departe ...

Elevii din Galați au fost instruiti online prin proiectul Teleșcoala, folosind resursele educaționale create de proprii profesori

136 de profesori din Galați au creat 70 de lecţii online dedicate elevilor de diferite vârste. De aceste resurse au beneficiat atât elevii proprii, cât și alți școlari din Galați.

Potrivit declarațiilor fostului inspector general, Onuţ Atanasiu, cadrele didactice au fost cooptate anul trecut în proiectul TELEȘCOALA, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Casa Corpului Didactic.

Toţi profesorii participanți au primit diplome de creatori de resurse educaţionale deschise, după evaluarea practică a lecțiilor online realizate,

 

Citeşte mai departe ...

Înfrângere categorică în fieful liderului

  • Publicat în Sport

Miercuri au debutat meciurile celui de-al 4-lea turneu al Ligii Naţionale de Baschet Masculin. CSM Galaţi a întâlnit în sala Transilvania din Sibiu pe BC CSU Sibiu, liderul la zi al campionatului. Misiune imposibilă pentru echipa antrenată de Florin Nini care a deplasat la turneu un lot format din 10 jucători, absentează Ciotlăuş şi Konjevic, ambii din cauza accidentărilor. Sibienii au confirmat că sunt pe val, au jucat cu motoarele turate la maxim din primul sfert care s-a încheiat cu scorul de 35-18, asigurându-şi practic victoria. Gălăţenii au dat ceva semne de revenire în sfertul trei pe care şi l-au adjudecat, s-au apropiat la 20 de puncte dar nu au putut evita a cincea înfrângere sezonală. Rezultat final: CSU Sibiu - CSM Galaţi 98-70 (35-18, 21-16, 19-21, 23-15). Echipa gălăţeană a folosit rotaţia: Bruncevici 9 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, 0 intercepţii; Brown (16 p, 2, 4, 1); Grecu (3 p, 1, 0, 1); Eads III (11 p, 1, 1, 2); Sturanovici (14 p, 4, 1, 1); Negoiţescu (6 p, 6, 2, 0); Hamilton (9 p, 3, 1, 2); Vlad (0 p, 3, 4, 0); Vaida (2 p, 1, 0, 0). Nu a fost folosit: Ardelean. În cel de-al doilea joc, CSM Galaţi se va duela cu BCMU FC Argeş Piteşti. Partida va avea loc joi de la ora 15.30 şi va putea fi vizionată pe canalul Digisport 3.

Citeşte mai departe ...

Împărțirea funcțiilor, faza pe județe. Partidele de la guvernare nu reușesc să-și împartă prefecturile

Partidele din coaliția de guvernare s-au împotmolit din nou în negocieri. Țara merge din inerție în timp ce politicienii de la PNL, USR PLUS și UDMR își împart funcțiile. Acum este ceartă pe prefecturile din țară, unele dintre acestea fiind dorite de toate partidele.

Așa cum era de așteptat, cele mai aprinse discuții sunt în jurul prefecturilor din județele importante. Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu și Constanța sunt dorite atât de PNL și cât și de USR PLUS. Colac peste pupăză, UDMR solicită poziții în alte județe decât cele pe care le controlează. Se pare că UDMR vrea și județele din Ardeal disputate de partenerii de guvernare, astfel încât s-ar putea ajunge la o tragere la sorți sau la o desemnare în ordine, fiecare partid urmând să aleagă pe rând câte un județ.

Partidele din coaliția la guvernare au fost chemate miercuri la discuții de președintele Klaus Iohannis, semn că zvonurile nu sunt tocmai zvonuri. Vestea rea pentru persoanele care așteaptă promisa stabilitate este că după prefecturi urmează alte instituții din teritoriu mai mici și mai multe.

Citeşte mai departe ...

Sfântul Ioan Botezătorul: Peste 2 milioane de români îşi sărbătoresc astăzi onomastica  

Potrivit Direcţiei pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date, peste 2 milioane de români îşi sărbătoresc astăzi onomastica. Sfântul Ion este sărbătorit în fiecare an a doua zi după Boboteaza, ziua în care a fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul.

Din datele oficiale ale Direcţiei pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date, sunt peste 1,3 milioane de bărbaţi care poartă acest nume sau derivate ale lui şi peste 650.000 de femei.

Dintre prenumele masculine cel mai întâlnit este Ioan - 464.046.

Se întâlnesc, de asemenea, prenumele Ion - purtat de 355.398 de români, Ionel - 137.827, Ionică - 4.539, Ioniţă - 1.973, Ionuţ - 355.244, Ivan - 6.597, Jan - 4.671, Jean - 3.530 şi Nelu - 20.741.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu, despre evenimentele din Washington: "Este un atac la democraţie peste tot şi a conceptului de democraţie"

„Cred că nu s-ar fi aşteptat nimeni. Un singur lucru stau să mă întreb: de unde sunt efectele? Este această suspiciune majoră de fraudare şi totuşi o campanie foarte, foarte dură şi cu foarte multă ură. Acesta este efectul la populaţie. Sub nicio formă nu m-aş fi aşteptat să se întâmple aşa ceva în SUA. (…) Părerea mea este că nu este subminarea democraţiei SUA, este subminarea democraţiei mondiale, deoarece se întâmplă în SUA. (…) Toată lumea se aştepta de la preşedintele Trump să recunoască înfrângerea şi să nu se ajungă la o astfel de situaţie. În momentul acesta, cred că toată lumea trebuie să aibă un mesaj foarte clar.

Repet, noi nu apărăm democraţia în SUA, este cea mai veche democraţie, noi apărăm democraţia în toate statele în acest moment. Este un atac la democraţie peste tot şi a conceptului de democraţie”, a spus Ciolacu, la Antena 3„Întotdeauna în spatele unor astfel de proteste există instigări. Este evidentă o manipulare, că nu există astfel de ieşiri în stradă fără o manipulare sau fără un aranjament, iar după ultimul mesaj al lui Trump eu cred că (…) intră în istoria neagră a Statelor Unite”, a afirmat liderul social-democrat.

„Cred că există o soluţie: şedinţa Congresului trebuie să continue, trebuie să găsească soluţii ca şedinţa să continue şi să închidă astăzi validarea alegerilor şi atunci se duce toată această răzmeriţă şi se închide”, a susţinut reprezentantul PSD.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri