Menu
RSS
Campanie ITM și în județul Galați: „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile!”

Campanie ITM și în județul Galați: …

Din data de 8 iulie și pâ...

Testare periodică pentru profesorii care nu sunt vaccinați

Testare periodică pentru profesorii…

Profesorii care nu vor do...

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Bălcescu va fi închisă pentru remedierea unui accident de teren

Atenție, șoferi! Strada Nicolae Băl…

Primăria municipiului Gal...

Deputatul Viorica Sandu: Problemele gălățenilor invizibile pentru Guvernul Cîțu!

Deputatul Viorica Sandu: Problemele…

Deputatul PSD, Viorica Sa...

Părinţii care şi-au dus pe vremuri copiii la TIFF, acum au bucurii!

Părinţii care şi-au dus pe vremuri …

Preşedintele Festivalului...

Speranţe pentru delegaţia României la medalii marţi la Tokyo

Speranţe pentru delegaţia României …

Sportivii români vor evol...

Locul 7 la mountain bike pentru românul Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice

Locul 7 la mountain bike pentru rom…

Ciclistul român Vlad Dasc...

Un nou val de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Un nou val de caniculă în România. …

Administraţia Naţională...

Stadiul lucărilor la podul hobanat, cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

Stadiul lucărilor la podul hobanat,…

 Pilonul central al ...

Tabără de vară pentru 25 de copii din cadrul Asociației „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galați

Tabără de vară pentru 25 de copii d…

O noua inițiativă filantr...

Prev Next

Ianuarie 2021 - Regional Press

Selena Costea, inspectorul general al judeţului Galaţi, a fost sancționată cu „cartonașul galben”

„Am trimis Corpul de control. Deficiență managerială, prioritate acordată necorespunzător unor proiecte și o lipsă de organizare. Cei în măsură să se pronunțe asupra oportunității n-au făcut-o, s-au arse etape”, a răspuns Sorin Cîmpeanu, întrebat care sunt concluziile controlului de la Inspectoratul Școlar Județean Galați.

„A primit un avertisment și discuția a fost mai mult decât clară”, a răspuns ministrul, întrebat dacă a făcut schimbări. Dacă vreți în traducere liberă, cartonaș galben”, a mai  completat Cîmpeanu, iar la observația că Selena Costea va fi schimbată din funcție la următoarea abatere, ministrul a menționat: „Așa știu că înseamnă cartonașul galben”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, duminică seară, la Digi24. 

Selena Costea, învăţătoare la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lieşti, a fost numită inspector şcolar general adjunct în luna iunie a anului trecut, cu susţinerea Partidul Național Liberal, relatează publicația Viața Liberă din Galați. 

Citeşte mai departe ...

Coronavirus: Trei comune din județul Galați întră în scenariul roșu, timp de 14 zile!

Începând de mâine, 1 februarie, trei comune din județul Galați intră în scenariul roşu după ce incidenţa infectărilor cu COVID 19 a trecut de trei persoane infectate la mia de locuitori. Măsura a fost luată de Comitetul pentru Situații de Urgență.

Timp de 14 zile, restaurantele, cafenelele şi sălile pentru jocuri de noroc din localitățile Bălăbănești, Ivești și Vîrlezi vor fi închise. De asemenea, circulaţia pe parcursul nopţii este interzisă.

„Începând cu data de 01.02.2021, ora 00.00, pentru unitățile administrativ teritoriale Bălăbănești, Ivești și Vîrlezi, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 / 1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 3 din 12 ianuarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”,  a anunțat Prefectura Galați.

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Cod Galben de polei, din această seară. Județele Galați și Brăila, vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi polei pentru 22 de judeţe, până luni dimineaţa, şi o informare de precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului, valabilă în toată ţara.

În intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 - 1 februarie, ora 10:00, la altitudini de peste 1.400 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Occidentali, temporar va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Potrivit meteorologilor, în acelaşi interval, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei şi sud-estul Transilvaniei. în aceste zine se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Citeşte mai departe ...

Junioarele antrenate de Valeriu Costea au obţinut două victorii la Bacău

  • Publicat în Sport

Primul turneu din cadrul Campionatului Naţional de handbal rezervat junioarelor 2 s-a desfăşurat în perioada 27-31 ianuarie. Regulamentul a suferit anumite modificări. În prima repriză, echipele sunt obligate să utilizeze un sistem defensiv 5-1, om la om, în zonă sau combinat. De asemenea, în ceea ce priveşte punctele ce pot fi obţinute după un joc, sistemul este unul nou: 1 punct - fiecare repriză câştigată; 0,5 puncte - fiecare repriză terminată la egalitate; După fiecare repriză, scorul se reia de la 0:0. Scorul final se calculează adunând golurile înscrise de fiecare echipă în cele 2 reprize. Victoria revine echipei care a înscris numărul cel mai mare de goluri. Maxim de puncte per meci: 5: 2 puncte - joc câştigat; 1 punct pentru fiecare echipă - joc încheiat la egalitate; 0 puncte - joc pierdut, -1 punct pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă; -2 puncte prin neprezentare sau prin decizia Comisiei Centrale de Competiţii a F.R.H., ratificată de Comisia de Disciplină, în urma acceptării unei contestaţii; 1 punct bonus pentru fiecare meci în care se respectă cerinţele de talie.
Sala Orizont din Bacău a fost gazda echipelor din grupa geografică A. CSM Galaţi, echipă antrenată de Valeriu Costea a trecut peste tracul debutului, a avut o evoluţie bună per ansamblu şi a reuşit să câştige două meciuri din cele patru pe care le-a disputat. Echipa gălăţeană a înregistrat rezultatele: 15-33 (5-18, 10-15) cu CSS Bacău, 10-33 (5-18, 5-15) cu CSM Bacău, 22-13 (9-5, 13-8) cu LPS Piatra Neamţ şi 40-32 (18-14, 22-18) cu LPS Suceava. Lotul folosit: Raluca Şerban, Bianca Barbu - Lorena Codreanu, Alice Bălănică, Andreea Filip, Diana Crăciun, Andreia Dănăilă, Oana Dobrea, Alina Popovici, Cristina Dragu, Nicoleta Leu, Bianca Trincă, Doriana Pelin, Daria Dabija, Andreea Jalbă şi Andra Leagăn. CSM Galaţi ocupă locul 3 în clasament cu 8 puncte. Cel de-al doilea turneu este programat în perioada 10-14 martie.

Citeşte mai departe ...

Reprezentant AUR: ”proiectul de buget pentru acest an (...) nu este făcut pentru români”

Tot mai mulți reprezentanți ai opoziției iau atitudine împotriva activității ambigue a guvernării Cîțu. De exemplu, deputatul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Mureş, Dan Tanasă, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de buget pentru acest an este unul al "sărăcirii" şi că nu este făcut pentru români, fiindcă pentru aceştia nu conţine nicio veste bună, ci doar reduceri.

"Este un buget al sărăcirii, este un buget făcut de un premier care a declarat clar că sănătatea şi educaţia nu sunt priorităţi. Ca atare, este un buget care nu este făcut pentru români, nu ştim pentru cine este făcut exact, pentru că acest buget nu conţine nicio veste bună pentru români. De peste tot se taie, de peste tot se reduce, este un buget făcut de un premier care a reuşit să îndatoreze ţara asta într-un an cât au îndatorat-o alţii în 15 ani. Are un buget al sărăciei (...) a susținut reprezentantul AUR

Citeşte mai departe ...

Profesorii cu afecţiuni medicale pot continua orele online

„Elevii care au vulnerabilităţi certificate medical trebuie să continue şcoala online”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui webinar cu privire la vaccinare.

Acest lucru este valabil şi pentru profesorii care au afecţiuni ce s-ar putea agrava din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2. Conform ministrului Educaţiei, în cazul cadrelor didactice certificarea afecţiunilor în cazul dascălilor se va face de către un medic de medicina muncii, acesta fiind „cel care are competenţa de a declara inapt pentru prezenţa fizică”.

„Ţine de conducerea şcolii să asigure un orar specific, în aşa fel încât acele cadre didactice care nu pot veni la şcoală din motive medicale certificate să aibă orele grupate într-o singură zi, zi în care elevii să nu meargă la şcoală şi să continue online pentru acele situaţii în care profesorii au interdicţie de prezenţă fizică în şcoală”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeşte mai departe ...

Iubitorii de cultură sunt invitați la teatru. Fizic!

Oferta este pentru toate categoriile de public: aventurile celor ”...trei purceluși”, pentru copii; spectacolul ”MaMe”, pentru ”cei mari”; opereta ”Vânzătorul de păsări” , pentru iubitorii teatrului liric.

Teatrul "Gulliver" își anunță publicul țintă că își reîncepe activitatea la sala mare, cu povestea plină de voioșie "Cei trei purceluși", programată duminică, 31 ianuarie, de la ora 10,30.

Astfel, iubitorii de magie și povești sunt așteptați la întâlnirea cu cei mai drăgălași trei frățiori și povestea lor jucăușă, plină de peripeții amuzante. Într-o montare în care jocul marionetelor alternează cu cel al actorilor, adaptarea scenică a regizorului Daniel Stanciu, după scenariul inspirat din povestea lui Serghei Mihailov, nu poate decât să încânte copiii pentru aventurile imaginate în povestire. Decorurile aparțin scenografei Daniela Drăgulescu, iar ilustrația muzicală este semnată de Jou-Jou Drăgan.

După amiază, vine rândul Teatrului Dramatic să își aștepte spectatorii la scenă deschisă. Se joacă spectacolul MaMe, regizat de Cristian Ban, de la ora 19,00. MaMe este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.

Și Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" îşi redeschide larg porţile pentru public în acest weekend. Duminică, de la ora 18,30, gălățenii sunt aşteptaţi la opereta "Vânzătorul de păsări", de Carl Zeller, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi.

"Vânzătorul de păsări" este o operetă în trei acte, o adaptare scenică a lui V. Timiș și P. Andreescu, după libretul semnat de Moriz West și Ludwig Held

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada s-a oprit în semifinale

  • Publicat în Sport

Cupa României la volei masculin a programat sâmbătă în sala sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca semifinalele. CSM Arcada Galaţi a întâlnit pe Dinamo Bucureşti. Partida a fost o reeditare a finalei din urmă cu două sezoane şi din păcate pentru gălăţeni a avut şi acelaşi deznodământ. După partida bună în compania Stelei din ziua precedentă, echipa gălăţeană a fost de nerecunoscut, Dinamo a prins o zi fastă, a profitat la maxim de slăbiciunilor adversarilor şi s-au impus mai uşor decât se aşteptau în minim de seturi. „Din păcate nu am reuşit să repetăm cel puţin evoluţia din meciul cu Steaua, am jucat slab şi trebuie să recunoaştem că Dinamo a fost mai bună ca noi la toate capitolele şi s-a calificat meritat în finală. Am ratat un obiectiv, suntem supăraţi, trebuie să trecem repede peste acest moment şi să ne concentrăm pe campionat. Suntem liderii Diviziei A1 şi vom face totul să ne menţinem în frunte şi să obţinem al treilea titlu consecutiv de campioni”, ne-a declarat antrenorul gălăţean Sergiu Stancu. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi - Dinamo Bucureşti 0-3 (-19, -19, -20). Echipa gălăţeană a aliniat formula: Nalobin, Klapwjik, Bala, Talpă, Lescov, Sestan - Cristudor, libero. Au mai jucat: Jovanovici, Stankovici, Raţă, Kantor - libero.

Citeşte mai departe ...

Americanul Drew Brandon va fi antrenat din nou de Florin Nini

  • Publicat în Sport

Echipa de baschet CSM Galaţi se confruntă cu probleme de lot. Covid-19 şi accidentările nu au ocolit trupa antrenată de Florin Nini care a fost nevoită să-şi amâne ultimele două partide cu CSM Focşani 2007 şi CSM VSKC Miercurea Ciuc. Conducerea clubului gălăţean a parafat în aceste zile transferul americanului Drew Brandon, 28 ani, 193 cm, fundaş care a început acest sezon în Ucraina la BC Odesa unde a avut ca medii statistice: 6,4 puncte, 4 recuperări şi 2,2 pase decisive. Americanul nu va fi la prima experienţă în România şi nici la Galaţi, el jucând sub comanda lui Florin Nini la Phoenix Galaţi în sezonul 2016-2017 cu următoarele realizări: 8,8 puncte, 5,6 recuperări, 4,1 pase decisive şi 14,4 indice de eficienţă. Brandon a mai jucat în carieră pentru echipe din Germania şi Polonia şi va fi al 7-lea stranier din lotul CSM Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Punct de atracție la Gârboavele. O zonă de agrement va fi construită în mijlocul pădurii

Pădurea Gârboavele va avea o nouă atracție. În mijlocul pădurii va fi construită un parc de aventură. Acesta va avea peste opt hectare și va fi unic în această parte a țării. Parcul costă 1,5 milioane de lei și este realizat de Consiliul Județean Galați.

O nouă zonă de agrement va fi construită în pădurea Gârboavele. Este vorba despre un Parc de Aventură care va fi construit de Consiliul Județean Galați. Potrivit autorităților județene, complexul va semănă cu cel de la Brașov.

Reprezentanții consiliului au anunțat că parcul va avea 8 hectare, 15 trasee și numeroase tiroliene, platforme, scări şi poduri interconectate între copaci.

„Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Brașov”, a declarat, la lansarea proiectului, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Parcul de Aventură de la Galați va fi construit în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri