Menu
RSS
Andrei, un copil de 14 ani din Galati, și-a recăpătat vederea, în urma intervenții chirurgicale rare

Andrei, un copil de 14 ani din Gala…

Un copil de 14 ani din Ga...

Premierul Ciolacu, la Asociația Orașelor din România: Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

Premierul Ciolacu, la Asociația Ora…

„Dezvoltarea echilibrată ...

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar…

Duminică, 14 aprilie 2024...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Au fost trași la sorți președinții …

Prefectul Andreea - Anama...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, rem…

Liga a 3-a la fotbal a pr...

Se lucrează din nou la Sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

Se lucrează din nou la Sera de plan…

Au fost reluate lucrările...

Premierul României: Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului!

Premierul României: Suntem pe depli…

Premierul Marcel Ciolacu ...

15 aprilie - Ziua mondială a artei

15 aprilie - Ziua mondială a artei

Ziua mondială a artei se ...

Luni, programul cu publicul al ITM Galați, afectat de o întrerupere de curent

Luni, programul cu publicul al ITM …

Inspectoratul Teritorial ...

Împreună pentru Oţelul

Împreună pentru Oţelul

Liga a 2-a la fotbal femi...

Prev Next

Sâmbătă, 05 Septembrie 2020 - Regional Press

Ciolacu: "Dacă nu putem deschide şcolile, atunci de ce facem alegeri?"

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că, dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului şcolar, este decis ca, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să „provoace o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, transmite News.ro.
„Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură” a afirmat Ciolacu, în condiţiile în care premierul a evocat posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online.
„Dacă nu putem deschide şcolile atunci de ce facem alegeri? Înseamnă că este o situaţie delicată, înseamnă că pandemia s-a accelerat? De ce avem dublă măsură?. (…) Nu vedeţi că nu sunt pregătiţi? Nici ministra învăţământului, nici premierul, nici vicepremierul nu au explicaţii, nu au răspunsuri pentru elevi, nu sunt pregătiţi nici pentru alegeri. Dar dacă amână deschiderea şcolii, cred că ar trebui o discuţie serioasă dacă nu amână şi alegerile locale. Eu aşa consider. Aşteptăm. Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură”, a afirmat Ciolacu sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Fălticeni.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Educației: "Nu putem spune de la nivel central cum începe școala"

“Până la data de 7 septembrie, m-aș hazarda ca să spun în mod clar care este scenariul. De aceea noi am și luat decizia să dăm autonomie unităților, să descentralizăm decizia, pentru că depinde situația epidemiologică de la o localitate la alta, de la un județ la altul. De aceea nu putem spune de la nivel central cum începe școala. Uitați-vă și la celelalte state care au luat aceeași decizie”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la B1 TV.Anisie susține că “trebuie să ne uităm și la situația în care se află copiii. În această perioadă au fost în concedii părinții, i-au luat cu ei, să analizăm și să vedem care este starea de sănătate a acestora. De aceea spuneam că în această perioadă cu toții trebuie să ne asumăm o responsabilitate, pentru că acești copii când vin în spațiul școlii trebuie să respecte anumite reguli, dar și în afara școlii. Părinții trebuie sa fie implicați”.“Trebuie să privim și specificul școlii: are spațiile necesare, astfel încât să respecte distanța de 1 metru? Are școala separatoare, dacă nu există posibilitatea distanțării? Are tot ce îi trebuie, dezinfectanți, măști? Aceste resurse sunt asigurate de autoritățile publice locale”, a declarat, la B1 TV, ministrul Educației.

“La momentul acesta, din raportările pe care le-am primit la Ministerul Educației, aproximativ 80% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite, au aceste resurse, au materiale dezinfectante, au măști în așa fel încât să asigure pentrru copii și pentru personal protecția necesară pentru această perioadă”, a anunțat Anisie.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a marcat 9 goluri şi a câştigat ultimul amical

  • Publicat în Sport

Cu o săptămână înaintea începerii sezonul oficial din Liga a 3-a, cele două colege de serie, Oţelul şi Avântul Valea Mărului au susţinut un test amical. La primul joc cu Petre Grigoraş pe banca tehnică, oţelarii au dat impresia că şi-au făcut bine reglajele, au avut apetit ofensiv şi nu au avut milă de concitadina nou promovată. Rezultat final: 9-0, la pauză tabela a indicat 4-0. Au marcat: Matei 5 goluri, Cîrjan 3 g şi Ţicămucă. „Grig” a început meciul cu formula: Dinu - Stancu, Sîrghi, Ghiocel, Popescu - Iani, Cireş, Petrache - Răducanu, Matei, Nica. După pauză au mai evoluat: Ursu, Farcaş, Sevastian, Manău, Crihană, Dobre, Ghinea, Ţicămucă, Alecu, Cîrjan. Campionatul va debuta pe 12 septembrie iar echipele gălăţene vor juca astfel: Avântul Valea Mărului - Dacia Unirea Brăila, CSM Rm. Sărat - SC Oţelul şi Sportul Chişcani - Sporting Lieşti.

Citeşte mai departe ...

Atletul de la CSU Galaţi, Ionuţ Apostu, campion naţional la aruncarea greutăţii

  • Publicat în Sport

În weekend pe „Cluj Arena” s-a desfăşurat Campionatul Naţional Under 23 şi seniori la atletism. Chiar dacă a fost chinuit de o accidentare, tecuceanul Ionuţ Apostu, legitimat la CSU Galaţi şi antrenat de Titu Irinel Coman şi-a respectat cartea de vizită, a devenit campion naţional de tineret Under 23 şi a ocupat locul 4 la seniori. „A fost un concurs frumos, am reuşit să ne atingem obiectivul principal de a câştiga la categoria Under 23. Performanţa a fost una modestă, de 16,28m, datorită unei accidentări la glezna dreaptă pe care am avut-o în urmă cu 2 luni. Urmează o scurtă pauză şi vom începe pregătirea pentru sezonul de iarnă cu obiectivul principal: Campionatul Naţional pentru Seniori de sală din 2021”, ne-a declarat Ionuţ.

Citeşte mai departe ...

Un nou ajutor de la Consiliul Județean Galați pentru copiii și salariații Direcției pentru Protecția Copilului

Consiliul Judeţean Galați a sărit din nou în ajutorul angajaţilor şi beneficiarilor de la Direcția de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Din bugetul CJ a fost alocată o sumă de bani, astfel încât salariații direcției gălățene să nu rămână fără salarii, iar centrele să se închidă. Situația a apărut după ce Guvernul nu a alocat sumele necesare instituției pentru a funcționa.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au alocat în regim de urgență o sumă importantă de bani pentru Direcția de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Este practic un nou ajutor pe care Consiliul îl acordă instituției care are peste o mie de salariați.

„Pentru ca instituția să poată funcționa în continuare, Consiliul Județean Galați a alocat din nou bani pentru Protecția Copilului, instituție care are grija de aproape 1300 de copii și adulți.  Astfel, s-au alocat de urgență 9 milioane de lei, pentru ca instituția să nu intre în blocaj. Din păcate, la ultima rectificare bugetară, cea din luna august, Guvernul a alocat Protecției Copilului din Galați bani doar pentru o săptămână de funcționare, adica 1,1 milioane lei. Astfel, de la începutul acestui an, bugetul alocat Protecției Copilului este de 65 de milioane de lei, din care Guvernul a dat bani doar pentru plata contribuțiilor la stat, în condițiile în care Guvernul trebuie sa aloce 90% din banii necesari pentru functionarea acestei instituții”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Țara ”arde” și Guvernul ”se ține” de scenarii: începe educația Covid în școli

Cu toate că nu a reușit să asigure niște banale măști sanitare pentru elevi, chiar daca a lansat inițial planul de protecție pentru începerea școlii cu mare tam-tam, la elaborarea de ghiduri, norme și metodologii, Guvernul nu are concurență.

În actualul context, de confuzie generală, privind începerea noului an școlar, ministerul de profil ”le pasează” autorităților locale o nouă sarcină: să studieze scenariile pe care le-a imaginat și să pună mâna pe studiu ca sa pregătească deschiderea școlilor ”ca la carte”... în doar câteva zile.

La începutul lunii septembrie, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat portalul educatiacontinua.edu.ro, dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în anul școlar/universitar 2020-2021, ca urmare a evoluției pandemiei de COVID-19 . Portalul facilitează accesul direct la informare pentru actorii din sistemul național de învățământ și cuprinde toate documentele emise de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii.

Ulterior MEC a publicat pe site-ul educatiacontinua.edu.ro ghidurile privind organizarea și desfășurarea activităților în cadrul unităților de învățământ pentru anul școlar/universitar 2020-2021, în contextul epidemiei de COVID-19. Potrivit comunicatului MEC, ghidurile au fost concepute pentru toate nivelurile de învățământ, prin raportare la particularitățile fiecăruia în parte: învățământ preșcolar, învățământ primar, gimnazial și liceal, învățământ vocațional, învățământul special, respectiv învățământ profesional și tehnic.

Materialele prevăd recomandări de selectare și organizare a scenariilor, de aplicare a acestora, precum și de organizare a orarului. Fiecare scenariu posibil este prezentat din perspectiva măsurilor necesare și a impactului asupra curriculumului, a resurselor, a orarului, a evaluării, a modului de colaborare în echipa pedagogică, a interacțiunii cu profesorii, cu elevii și părinții și măsuri destinate siguranței sanitare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri