Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Sâmbătă, 29 August 2020 - Regional Press

Noi reglementări: Orarul elevilor nu trebuie să depășească 4-5 ore pe zi la gimnaziu și 5-6 ore la liceu

În orarul școlar, numărul zilnic de ore de activitate nu trebuie să depășească 4-5 ore pe zi pentru învățământul gimnazial, prevede Ordinul Ministerului Sănătății nr 1.456, publicat vineri în Monitorul Oficial. Noile reglementări date de Ministerul Sănătății prevăd că „pentru formele de învățământ școlar și universitar, în orarul școlar, numărul zilnic de ore de activitate nu trebuie să depășească următoarele limite, cu excepția celor cu pregătire specială în anumite domenii de activitate:a) pentru învățământul primar:

Advertisement
clasa 0 și I = 3-4 ore pe zi;
de la clasa a II-a = 4 ore pe zi;
b) pentru învățământul gimnazial: 4-5 ore pe zi;

c) pentru învățământul liceal, profesional: 5-6 ore pe zi;d) pentru învățământul postliceal și universitar: 6-7 ore pe zi.”

Ordinul Ministerului Sănătății poate fi citit aici
Actualele planuri-cadru aprobate de Ministerul Educației prevăd mai multe ore pe zi:

pentru clasa pregătitoare: 20 de ore pe săptămână, adică 4 ore pe zi (sursa)
pentru clasa I: 21 de ore pe săptămână, adică 4,2 ore pe zi, în medie
pentru gimnaziu: 34-36 de ore pe săptămână, adică 6,8-7,2 ore pe zi (sursa)
pentru liceu: 29-33 de ore pe săptămână, adică 5,8-6,6 ore pe zi (sursa)
Planul-cadru, generic, este documentul care conține numele materiilor pe care le studiază elevii în fiecare clasă, precum și numărul de ore care îi este repartizat fiecărei materii.

Citeşte mai departe ...

Prima victorie amicală pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

 Roş-alb-albaştrii au susţinut sâmbătă dimineaţă al doilea amical, adversară fiindu-le formaţia brăileană Sportul Chişcani. Oţelul a câştigat partida, scor final: 2-0 după ce la pauză a fost scor alb. Golurile au fost marcate în ultima jumătate de oră, de Farcaş în min.63 şi Gavrilă, în min. 90. Echipa gălăţeană, condusă de pe margine de secunzii Haraga şi Lovin a început cu 11-le: Dinu - Stancu, Sîrghi, Ghiocel, Manău - Ghinea, Iani, D.Cireş, Nica - Răducanu, Matei. După pauză au mai evoluat: Bujoreanu - Mereuţă, Adăscăliţei, Crihană, Stoian, Gavrilă, Dobre, Bordieanu, Farcaş, Alecu, Cîrjan. Oţelarii vor susţine un nou amical tot pe stadionul propriu, pe 2 septembrie împotriva celor de la Metalul Buzău.

Citeşte mai departe ...

Grig revine pe banca Oţelului

  • Publicat în Sport

SC Oţelul Galaţi a anunţat sâmbătă la prânz revenirea pe banca tehnică a echipei a unuia dintre cei mai îndrăgiţi antrenori din istoria clubului roş-alb-albastru, Petre Grigoraş. Clubul gălăţean şi tehnicianul în vârstă de 55 ani au ajuns la o înţelegere contractuală ce se va întinde pe durata sezonului 2020-2021, cu drept de prelungire pentru încă o stagiune. Petre Grigoraş are un CV bogat atât ca jucător cât şi ca antrenor. A debutat ca jucător pe postul de atacant la: Aerostar Bacău, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru FCM Bacău, Steaua Bucureşti, Dobrudzha Dobrich, Levski Sofia, Lokomotiv Plovdiv, Universitatea Cluj şi Farul Constanţa. La formaţia constănţeană s-a retras din cariera de jucător şi şi-a început şi cariera în antrenorat, mai întâi ca secund şi apoi ca principal, reuşind chiar să promoveze Farul în prima ligă. A mai antrenat apoi pe: FC Oneşti, Petrolul Moineşti şi din nou pe Farul Constanţa, după care a făcut pasul la Oţelul, unde a reuşit un parcurs de excepţie în doar câteva sezoane: de la o salvare de la retrogradare miraculoasă până la câştigarea Cupei UEFA Intertoto şi participarea în preliminariile Cupei UEFA. Tehnicianul originar din Bacău a mai pregătit pe Politehnica Iaşi , Pandurii Tg. Jiu, Oţelul, CFR Cluj, Pandurii Tg. Jiu, ASA Tg. Mureş, Poli Timişoara, Farul Constanţa, Foresta Suceava. Din staff-ul tehnic al Oţelului mai fac parte: Daniel Lovin (antrenor secund), Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) şi Sorin Haraga (antrenor secund şi delegat).

Citeşte mai departe ...

Cutremur! Seismul s-a resimțit și în Galați și Brăila

Cutremur cu magnitudinea de 3,8 în această noapte, în România. Seismul a fost unul de suprafață și a avut loc în zona seismică Vrancea.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 00:21:44 (ora locală a României) în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 15km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70km E de Brasov, 89km NE de Ploiesti, 103km S de Bacau, 122km V de Galati, 124km V de Braila, 141km N de Bucuresti, 158km NE de Pitesti, 184km E de Sibiu, 185km SV de Iasi, 206km N de Ruse.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri