Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Luni, 10 August 2020 - Regional Press

PRO România anunță că vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului pentru că ”nu s-au luat la timp măsurile potrivite”, iar situația ”a scăpat de sub control”

Parlamentarii Pro România vor vota moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban, a decis luni Delegaţia permanentă a partidului, transmite Agerpres.ro. 

„Nu a fost niciodată un haos mai mare ca acum. Situaţia a scăpat de sub control pentru că nu s-au luat la timp măsurile potrivite. În martie, Guvernul visa anticipate şi spunea că nu există riscuri epidemice. Mai apoi, când era deja prea târziu, a venit cu măsuri dure care au distrus economia şi aşa şubrezită şi care au îngenunchiat companiile autohtone. Nu au venit cu soluţii pentru şcoală, pentru sănătate, pentru economie, nu şi-au recunoscut incapacitatea de a gestiona o asemenea criză, au refuzat să asculte de specialişti şi continuă să trăiască într-o lume în care procentele electorale şi alegerile sunt prioritare, indiferent de riscuri. România este astăzi mai rău decât la începutul pandemiei, Guvernul Orban poartă această vină şi trebuie să plece”, a declarat Victor Ponta, conform sursei citate.

„Avem de-a face cu un guvern cu credibilitate zero. Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD sau Opoziţie, de aceea am hotărât astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august. (…) Colegii au propus ca la jumătatea lunii august să avem moţiunea depusă. La baza moţiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL, cronologic, dar şi pe fiecare domeniu în parte”, a spus Ciolacu, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

 

Citeşte mai departe ...

Spania va fi scoasă din lista galbenă: Cei care sosesc în România nu vor mai sta în carantină

  • Publicat în Social

Spania va fi scoasă din lista țărilor care necesită carantinare la întoarcerea în România, a decis, luni seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Zborurile nu vor fi anulate. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Citeşte mai departe ...

Rafila despre alegerile locale: "Se pot organiza cu DOUĂ CONDIȚII"

"În ceea ce privește alegerile, am două răspunsuri. Alegerile se pot organiza cu două condiții. Una dintre ele este ca din punct de vedere al organizării în sine, al procesului de votare, începând cu modul de amenajare al spațiului, instruirea personalului din secții de votare și instruirea alegătorilor, înainte de procesul de votare, cum se întâmplă totul, sub formă de animații, cred că este foarte importantă și va contribui foarte mult la siguranța procesului electoral.

Iar cel de-al doilea răspuns este: da, dar cu condiția să asistăm la o stabilizare sau descreștere a numărului de cazuri în perioada următoare", a declarat Alexandru Rafila, în direct la B1 TV, citat de dcnews.ro.

Citeşte mai departe ...

"PSD va vota respingerea OUG prin care Guvernul a decis să nu dubleze alocaţiile!"

"Ca să fie limpede pentru toată lumea, PSD va vota mâine respingerea OUG prin care Guvernul a decis să nu dubleze alocaţiile! Să dai bani pentru trei companii de asigurare - multinaţionale, bineinţeles - şi să nu dai bani copiilor e o mare mizerie!

Săptămâna viitoare vom depune şi moţiunea de cenzură şi vă asigur că va trece!", a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Conform Ordonanţei, alocaţiile ar urma să fie dublate în etape, până în 2022, scrie dcnews.ro.

Citeşte mai departe ...

VIDEO 35 de tone de azotat de amoniu, substanța care a produs explozia de la Beirut, au fost găsite în județul Galați

35.000 de kilograme de azotat de amoniu au fost descoperite pe proprietatea unei firme din județul Galați. Administratorul societății comerciale este cercetat pentru trafic și deținere în condiții improprii a substanțelor periculoase.

Potrivit IJP Galați, descoperirea a fost făcută săptămâna trecută, în urma unui control de rutină.

"Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale, ocazie cu care, într-o magazie, a fost găsită cantitatea de 2 kg de insecticid, produs clasificat ”foarte toxic”, deținută ilegal și 73 l produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată. Cu ocazia aceluiași control, polițiștii au găsit cantitatea de 35.000 kg azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.Ca urmare, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate", precizează IPJ Galați.

Conform legislației în vigoare cele trei infracțiuni pot fi pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani.  

Citeşte mai departe ...

Liberoul României şi încă doi internaţionali de tineret vor juca la CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Campioana României la volei masculin efectuează în perioada 10-19 august tradiţionalul cantonament de la Cheile Grădiştei. Pe lângă jucătorii anunţaţi anterior: Klapwijk, Bala, Cristudor, Talpă, absent motivat pentru că este convocat la Naţionala Moldovei, Lefterache, Olteanu şi Sestan, antrenorul Sergiu Stancu va avea la dispoziţie în stagiul de pregătire centralizată de la munte trei dintre jucătorii momentului în România. Cel mai cunoscut este Vlad Kantor, 25 ani, 180 cm, transferat de la Unirea Dej, care este liberoul Naţionalei de seniori a României. Tot de la echipa dejeană vine şi Alexandru Raţă, 20 ani, 197 cm, fals. Cea de-a treia achiziţie este Ovidiu Darlaczi, 21 ani, 200 cm, secund, adus de la ACS Volei Municipal Zalău. De subliniat faptul că Raţă şi Darclazi cochetează cu loturile naţionale de juniori şi tineret. Campania de transferări nu s-a finalizat, în zilele următor urmând să fie anunţaţi cei doi coordonatori pe care se va conta în viitorul sezon.

Citeşte mai departe ...

Performanţă la firul ierbii: Avântul Valea Mărului a remizat şi a promovat în Liga a 3-a

  • Publicat în Sport

Duminică seara s-au disputat ultimele jocuri din barajul pentru promovarea în eşalonul trei fotbalistic. Stadionul Municipal din Rm. Sărat a găzduit confruntarea dintre Avântul Valea Mărului şi Sportul Chişcani. Reprezentantele Galaţiului şi Brăilei aveau câte o victorie şi nu au vrut să forţeze pentru a nu risca. Brăilenii au avut o posesie superioară în prima repriză, vălmărenii nu au rămas datori şi au avut iniţiativa în cel de-al doilea mitan. Ocaziile mari de gol au lipsit şi în final obiectivul a fost atins şi ambele echipe vor evolua din sezonul viitor în eşalonul superior. Rezultat final: Avântul Valea Mărului - Sportul Chişcani 0-0 . Pentru a se face totuşi o departajare, s-au executat lovituri de la 11 metri unde Avântul s-a impus cu 5-4, au transformat: Moise, Hilohe, Perju, Ignat, Blănaru. Antrenorul Gheorghiţă Popa a început cu 11-le: Olaru - Iancu, Moise, Morogan, Hilohe - Chiriac, Ignat, Manea, Ţuiu - Perju, A.Frunză. Au mai intrat: Mohorîţă, Blănaru, Teleagă, Ţimpău. De remarcat faptul că formaţia din Valea Mărului a mai fost în Liga a 3-a în sezonul 2017-2018 dar probleme financiare au făcut-o să abandoneze după tur.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

VIDEO Incendiu la o fermă din localitatea Matca. Au ars 300 de tone de lucernă

Incendiu la o fermă din localitatea Matca, județul Galați. Pompierii au evacuat preventiv animalele și un depozit de furaje cu aproximativ 1000 de baloți. Au ars aproximativ 300 de tone de lucernă.

În miez de noapte, la  ora 01.57, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați a fost anunțat despre declanșarea unui incendiu la un depozit de furaje la o fermă din localitatea Matca. 

Secția de pompieri militari Tecuci a intervenit de urgență cu trei autospeciale de stingere fiind ajutați și de angajațIi fermei, aproximativ 20 de persoane cu trei cisterne cu apă și un buldoescavator.

„Incendiul a fost localizat în limitele găsite, fiind salvate două grajduri aflate în imediata apropiere din care au fost evacuate preventiv animalele și un depozit de furaje cu aproximativ 1000 de baloți. La această oră se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare. Au ars aproximativ 300 de tone de lucernă”, a transmis ISU Galați.

Din primele cercetări, cauza probabilă a producerii incendiului este autoaprinderea furajelor din acel depozit.

Citeşte mai departe ...

Complexul de agrement de la Zătun, mai mare și mai modern

Complexul de agrement Zătun se va dubla ca suprafață. Consiliul Județean Galați va extinde suprafața complexului cu o finanțare europeană obținută prin Programul Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. Lucrările se vor încheia anul viitor.

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat că lucrarea a fost atribuită unei companii din județul Brăila. Aceasta este câștigătoarea contractului privind amenajarea și modernizarea în scop turistic și de agrement a infrastructurii cu specific pescăresc Balta Zătun, situată în zona Prut-Dunăre din județul Galați.

Conform proiectului prezentat de autorități, la Zătun vor fi realizate spaţii de cazare şi camping, foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii și  pontoane pescăreşti. Investiția este de 2 milioane de lei, din care aproximativ jumătate din sumă reprezintă finanțare nerambursabilă.

„Vom amenaja o nouă zona de agrement la balta Zătun pe o suprafaţă de 12.500 de mp. Vom construi noi spaţii de cazare şi camping, vom amenaja foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii şi pontoane pentru pescari. De asemenea, vom amenaja spaţiul verde şi vom monta mese şi bănci din lemn, grătare şi umbrele cu învelitoare din stuf”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Lucrarea de la Zătun începe pe parcursul anului 2020.

 

 
 
Citeşte mai departe ...

Cutremur în noaptea de duminică spre luni! Seismul s-a simțit și în Galați și Brăila

Un cutremur de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs, luni, în zona seismică Vrancea.

Potrivit INFP, seismul a avut loc la ora 2:26, la o adâncime de 82 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 81km E de Brasov, 94km S de Bacau, 100km NE de Ploiesti, 115km V de Galati, 117km NV de Braila, 151km N de Bucuresti, 170km NE de Pitesti, 174km SV de Iasi, 193km E de Sibiu, 216km N de Ruse.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri