Menu
RSS
LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar și o spălătorie auto incendi…

Un bar din Tulucești, jud...

Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Prev Next

Sâmbătă, 04 Iulie 2020 - Regional Press

Ofertele de pe litoralul românesc, în luna iulie

Turoperatorul IRI Travel a realizat studiul „Turism la tine acasă” pentru a acoperi o gamă cât mai largă de clienți care aleg Litoralul romanesc,în iulie.

S-au luat în calcul trei categorii de turiști: cuplu, familie cu un copil și familie cu doi copii. Toate ofertele sunt pentru un sejur de 7 nopți. Ofertele prezentate în acest studiu sunt valabile pentru perioade cuprinse între 5 și 19 iulie.

Orientându-ne după preferințele românilor din acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, dar și a bugetelor care sunt tot mai mici, venim cu oferte pentru tot buzunarul”, a declarat CEO IRI Travel, Lucian Bădîrcea.

MAMAIA – Stațiunea considerată „perla litoralului românesc” îi așteaptă pe cei care vor să își petreacă o vacanță de 7 nopți cu oferte care încep de la 1.700 de lei/ cuplu și 1.800 de lei/ sejur pentru cei cu un copil mic. În această ofertă nu este inclusă masa. Dacă sunt 2 copii cu vârste între 3 și 8 ani, atunci prețul sejurului pornește de la 4.800 de lei.

JUPITER - Dacă ne referim la o ofertă pentru o familie cu copil mic, ofertele pornesc de la 2.200 de lei/ familie. În cazul în care turiștii aleg pensiune completă la un hotel de 2 stele atunci un cuplu va trebui să scoată din buzunar un minim de 2.700 de lei. În cazul familiilor cu 2 copii, valoarea sejurului sare la 3.900 de lei.

VENUS – Hotelurile de 2 și de 3 stele din această stațiune au cam aceleași prețuri de pornire pentru cazarea oferită cuplurilor: 1.700 de lei/ sejur. Dacă se vine și cu un copil de până în 5 ani, atunci costurile pornesc de la 2.200 de lei/ sejur. Dacă se vine și cu copil atunci prețul crește la 3.400 de lei.

EFORIE NORD – Cele mai mici oferte pentru un sejur de 7 zile în Eforie Nord pornesc de la 1.000 de lei pentru un cuplu care vrea cazare fără masă. Aici, unele locații percep costuri suplimentare pentru un cuplu care vine cu copil mic de până în 5 ani, altele nu. La cele cu doi copii, ofertele au preț de start de 2700 de lei. Toate ofertele prezentate nu au nici o masă inclusă.

OLIMP – Pentru această stațiune veți găsi oferte pentru toată gama de turiști. Astfel că, la 3 stele cu mic dejun, veți plăti 2.400 de lei/ cuplu. Dacă vorbim de o familie cu un copil, atunci prețul crește la 2.600 de lei, iar pentru doi copii – 2.750 de lei

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: ”Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie"

”Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziţi-l şi spuneţi-i că ţara nu e o crâşmă! Şeful Guvernului devine principala ameninţare la adresa stabilităţii statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curţii Constituţionale. Când era în opoziţie, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD.

Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiţi pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărniceşte ordinea constituţională şi statul de drept. Este un anti-model absolut şi le-o arată românilor cu insistenţă”, a scris pe Facebook preşedintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu acuză că: ”Pentru Orban şi PNL, normal şi firesc în pandemie este să poţi petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi – fără restricţii, să cheltui miliarde cu gaşca fără să dai socoteală despre asta. să aplici doar ce fragment de lege îţi convine, şi numai dacă poţi câştiga ceva de pe urma ei”:

”Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului faţă de români şi faţă de lege. Poţi să-l scoţi pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoţi cârciuma din el!”, a conchis liderul PSD.

 

Citeşte mai departe ...

Guvernul anunță revenirea la garanția pe sticle

  • Publicat în Social

Potrivit digi24, obiceiul de a plăti o garanție atunci când cumpărăm un recipient de sticlă ar putea reveni în România. Ministerul Mediului vrea să implementeze acest sistem inclusiv pentru pet-uri, iar cumpărătorii ar urma să primească garanția înapoi, la returnarea ambalajului.

Ministrul Costel Alexe spune că măsura va intra în practică la finalul acestui an: "Țineți minte când mergeați cu sticla la magazin și îți dădeau garanția? Același lucru ni-l dorim azi, să avem un grad mai mare de colectare și să nu vedem cantități imense de sticle sau pet-uri fie pe gropile de gunoi, la marginea pădurii sau pe suprafața lacurilor de acumulare".

Regula va fi obligatorie până la sfârșitul anului, spune ministrul Mediului. Prețul garanției va fi de 50 de bani sau un leu.

Citeşte mai departe ...

PSD: "Mii de infectaţi pot intra zilnic în ţară din prostia Cabinetului PNL. Într-o ţară normală, un asemenea guvern trebuie să plece"

"Liberalii acuză românii că nu respectă regulile, dar chiar PNL îi pune zilnic în pericol din incompetenţă şi hoţie. Adevăratul virus este #Guvernul VID!

Imaginile haosului total de la Otopeni, cu sute de oameni înghesuiţi la controale, sunt oribile. Un singur bolnav poate provoca o explozie de infectări. Într-o ţară normală, Vela şi Tătaru erau făcuţi deja pachet şi lăsaţi la vatră.

Şi-au compromis sistemul de carantinare din orgoliul sinucigaş de a legifera cum a vrut muşchiul lui Orban. Acum, mii de infectaţi pot intra zilnic în ţară din prostia Cabinetului PNL. Într-o ţară normală, un asemenea guvern trebuie să plece, nu să ameninţe că prelungeşte iar starea de alertă.

Guvernarea liberală ştie să-şi protejeze afacerile cu măşti şi păcănele, nu şi cetăţenii. Pentru ei, românii sunt doar victime colaterale," transmite PSD.
#GuvernulVID

Citeşte mai departe ...

DRPCIV: Înmatriculările de mașini noi în România au scăzut în luna iunie

Înmatriculările de mașini noi în România au scăzut în iunie cu 27.84% față de aceeași lună a anului trecut, la 10.161 unităţi, anunţă Asociaţia Constructorilor de Automobile din România şi DRPCIV. Singura creștere s-a înregistrat la înmatriculările de Hyundai.

Pe primele șase luni din acest an, numărul mașinilor noi înmatriculate a ajuns la 49.616 unități, în scădere cu 30.72% față de perioada similară a anului trecut.În ceea ce privește mașinile second hand înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins în iunie 26.552 unități, scăderea fiind de 21.00% față de iunie anul trecut. Pe primele șase luni din acest an s-a înregistrat un volum de 181.493 unități, în scădere cu 16.63% față de perioada similară din anul trecut, scrie Mediafax.

Pe mărci de autoturisme noi, clasamentul înmatriculărilor este condus de Dacia, cu 14.572 unități (cu o scădere de 31.83% faţă de ianuarie - iunie 2019), Volkswagen, cu 3.996 unități (cu o scădere de 22.54% faţă de ianuarie - iunie 2019), Skoda, cu 3.877 unități (cu o scădere de 30.36% faţă de ianuarie - iunie 2019), Renault, cu 3.802 unități (cu o scădere de 38.55% faţă de ianuarie - iunie 2019) și Hyundai, cu 3.494 unități (cu o creștere de 3.19% faţă de ianuarie - iunie 2019).

Potrivit digi24, cele mai vândute modele sunt Dacia Logan, Dacia Sandero, Dacia Duster, Renault Clio și Renault Megane. 

Citeşte mai departe ...

Toţi piloţii de Formula 1 au fost testaţi negativ la Covid-19. Duminică se dă startul cu Marele Premiu al Austriei

  • Publicat în Sport

Agenţia EFE relatează că Federaţia internaţională de automobilism (FIA) a confirmat sâmbătă că nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv la Covid-19 după testele efectuate în perioada 26 iunie - 2 iulie în rândul piloţilor de Formula 1, a tehnicienilor şi a personalului implicat în Marele Premiu al Austriei, care deschide duminică sezonul competiţional.
FIA şi Formula 1 au precizat prin intermediul unui comunicat că în perioada de referinţă au fost testate la noul coronavirus un număr de 4.032 de persoane, rezultatele fiind în totalitate negative.
Rezultatele testelor următoare din Formula 1 vor fi făcute publice săptămânal. Marele Premiu al Austriei, programat duminică pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg este prima dintr-o serie de opt curse programate în Europa, cu porţile închise, până la începutul lunii septembrie.
Conducerea Formulei 1 şi-ar dori organizarea a 15-18 curse până în decembrie, dar opt Mari Premii sunt suficiente pentru încoronarea unui campion mondial, potrivit regulilor în vigoare ale Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu, mesaj despre democrație și drepturile omului, de ziua SUA

"Anul acesta sărbătorim 140 de ani de relații diplomatice cu Statele Unite ale Americii. În toată această perioadă, România a demonstrat că este un susținător puternic al legăturii transatlantice. Un partener și un prieten de nădejde în regiune care va rămâne pe deplin angajat în consolidarea acestei relații ca parte indispensabilă pentru securitatea și prosperitatea cetățenilor noștri.

Valorile universale exprimate în Declarația de Independență a SUA ratificată acum 244 de ani sunt valabile și astăzi și continuă să inspire națiunile noastre. Democrația, drepturile omului sau statul de drept sunt pilonii de încredere pe care România și SUA și-au clădit parteneriatul strategic de-a lungul timpului.

Și chiar dacă astăzi sărbătoarea este puțin altfel, simbolul reprezentat de ”Ziua Independenței” rămâne la fel de vibrant în sufletele tuturor cetățenilor americani, iar aceasta este poate cea mai importantă formă de celebrare a acestui moment istoric pentru națiunea americană.

Urez ”La mulți ani!” Statelor Unite ale Americii!
Happy Independence Day!", scrie Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Încă patru cadre medicale de la Spitalul Județean Galați, infectate cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 15

Crește numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus, de la Spitalul Judetean Galați. În ultimele 24 de ore, au mai fost testați pozitiv încă patru angajați, astfel că numărul personalului medical infectat cu noul virus ajunge la 15. Colegii celor infectați sunt testați, la fel și pacienții care se internează în spital.

Problemele au apărut în urmă cu două zile, atunci când 11 cadre medicale de la Spitalul Județean s-au infectat cu COVID-19. Persoanele infectate lucrau la diferite secții ale spitalului. Este vorba despre secțiile Cardiologie, Urologie, Oncologie și despre Unitatea de Primiri Urgențe. Reprezentanții spitalului au anunțat că aceștia nu s-au infectat între ei și au luat virusul din surse aflate în exteriorul spitalului. Autoritățile au anunțat că în secțiile în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri ale cadrelor s-a început testarea întregului personal, dar și a pacienților.

Potrivit Prefecturii Galați, numărul total al cazurilor confirmate de coronavirus din județul Galați a ajuns la 969, din care 594 vindecați și 91, decedați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri