Menu
RSS
Incendiu la o fabrică de mobilă din Tecuci

Incendiu la o fabrică de mobilă din…

Pompierii au intervenit v...

MApN: elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei

MApN: elemente dintr-o posibilă dro…

Ministerul Apărării Națio...

Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Dimineaţa cuvintelor: atelier de le…

Pentru a marca Ziua Inter...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Prev Next

Iulie 2020 - Regional Press

PSD: "Un angajat din cinci a ajuns șomer! Puterea liberală și-a pierdut uzul rațiunii"

„În guvernarea PNL, un angajat din cinci a ajuns șomer! Însă Puterea liberală și-a pierdut uzul rațiunii, negând propriile evidențe ca să acopere dezastrul.

Inspecția Muncii transmite oficial că sunt la 900.000 de joburi desființate și 100.000 suspendate, din martie până azi. Dar doamna #Austeritate de la Ministerul Muncii folosește aritmetica electorală și astfel minus cu minus îi dă plus. Practic, PNL neagă milionul de români rămași fără loc de muncă”, scrie PSD pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

România a depășit 50.000 de cazuri de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică: Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.Până astăzi, 2.343 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 30.07.2020 (10:00) – 31.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 39 de decese (22 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 39 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.456. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 409 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.202.607 de teste. Dintre acestea 22.767 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.113 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.654 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 2.210 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 31 iulie.

Pe teritoriul României, 4.458 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.530 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.525 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 53 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 976 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.044 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 927 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 177.225 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.486 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.891 în Italia, 561 în Spania, 124 în Franța, 2.558 în Germania, 157 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 111 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 16 în Grecia, 2 în Cipru și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Suedia și Republica Congo. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 123 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia și unul în Republica Congo, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 189 au fost declarați vindecați: 159 în Germania, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 30 iulie 2020, au fost raportate 1 704 897 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

 

Citeşte mai departe ...

Restricții de trafic pe strada Siderurgiștilor. Circulația auto va fi deviată 2 săptămâni

Strada Siderurgiștilor va fi închisă de 2 săptămâni. Începând de luni mașinile nu vor mai putea trece prin sectorul cuprins între străzile Gheorghe Doja și Gheorghe Asachi. Primăria Galați a luat decizia să devieze circulația pentru a permite utilajelor de pe șantier să intervină.
 
Autoritățile estimează că restricțiile vor fi în vigoare 14 zile. În această perioadă de timp, mașinile și autobuzele Transurb vor circula pe rute alternative.
„Circulația autovehiculelor va fi deviată pe străzile Gheorghe Doja - Anghel Saligny și Gheorghe Asachi. Vor exista și modificări ale traseelor de transport în comun, după cum urmează:
- Traseele 19 și 20 vor fi deviate de la Casa Roșie pe str. Gheorghe Asachi - str. Anghel Saligny - str. Gheorghe Doja spre Școala nr. 10, returul nefiind afectat.
- Traseele 11, 17, 18 și 22 vor fi deviate de la Casa Roșie pe str. Gheorghe Asachi - str. Anghel Saligny - str. Gheorghe Doja cu ieșire în Str. Siderurgiștilor. Returul se va asigura pe str. Siderurgiștilor - str. Gheorghe Doja - str. Anghel Saligny - str. Gheorghe Asachi - str. Siderurgiștilor.
- Traseele 7 și 39 vor fi deviate pe str. Gheorghe Asachi - str. Anghel Saligny - str. Gheorghe Doja, cu ieșire în str. Siderurgiștilor. Returul va fi asigurat pe str. Siderurgiștilor - str. Gheorghe Doja - str. Anghel Saligny - str. Gheorghe Asachi - str. Prelungirea Brăilei”, a anunțat Primăria municipiului Galați.
 
Restricțiile vor intra în vigoare luni, pe 3 august
 
 
Citeşte mai departe ...

Mită la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Galați. Un comisar de poliţie a fost trimis în judecată

Un comisar-şef de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi a fost trimis în judecată de DNA pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Este acuzat că a primit bani şi alte bunuri, pentru programarea „peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme şi preschimbarea fără programare. 

 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului PETCU MITICĂ, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte nateriale) Și în stare de libertate, a trei persoane fizice pentru comiterea mai multor infracțiunii de dare de mită. 

„În perioada ianuarie-martie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane (printre care și cele trei menționate mai sus), diferite sume de bani (cuprinse între 50 lei și 300 lei) și alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru: programarea „peste rând” a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme, preschimbarea fără programare a permisului de conducere. În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurătoriu asupra unor sume de bani ridicate de la inculpatul Petcu Mitică”, a anunțat DNA. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 Anterior, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cinci inculpați, în sarcina lor reținându-se săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită (autorat și instigare).

 În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
- în cazul a trei persoane – 1 an și 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani,
- în cazul celorlalte două persoane – 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 4 luni.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei cinci inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Primul stranier sub panou: muntenegreanul Maksim Sturanovic va juca la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

CSM Galaţi a realizat primul transfer din străinătate la echipa de baschet masculin. Antrenorul Florin Nini şi l-a dorit foarte şi împreună cu conducerea clubului finanţat de municipalitatea gălăţeană a reuşit să-l convingă să semneze contractul pe Maksim Sturanovic, 32 ani, 211 cm, care joacă pe poziţia 5. Pivotul muntenegrean este un jucător experimentat, nu a evoluat în ultimul sezon din cauza unor probleme medicale dar acum este recuperat 100% şi cu siguranţă va fi o piesă importantă în angrenajul echipei gălăţene. Sturanovic a evoluat ultima oară în sezonul 2018-2019 la BCMU Piteşti tot sub comanda tehnicianului Florin Nini unde a avut ca medii statistice în cele 23 de meciuri: 11, 2 puncte, 6,4 recuperări, 1,2 capace şi 0,8 intercepţii iar procentajele au fost: 58% la aruncările de 2 puncte, 71% la aruncările libere pentru 14,6 indice de eficienţă.

Citeşte mai departe ...

Moldoveanca Iriska Topal s-a întors acasă la FC Universitatea Galaţi

  • Publicat în Sport

Reprezentanta Galaţiului în Liga 1 la fotbal feminin îşi conturează lotul pentru sezonul următor programat să debuteze pe 23 august. După transferul jucătoarei din Ucraina, Olga Zeziukina, conducerea clubului FC Universitatea Galaţi a reuşit o mutare importantă: Iriska Topal, internaţionlă a Naţionalelor Moldovei la fotbal şi futsal, a fost întoarsă din drum pe ultima sută de metri şi a decis să continue alături de ocupanta locului 2 din ultima ediţie a campionatului României. „Irina a avut oferte din Portugalia şi Italia, le-am analizat pe toate părţile şi după o serie de discuţie am decis împreună că cea mai bună soluţie este ca jucătoarea să continue în România cu FCUG. Irina consideră Galaţiul casa ei şi asta a contat enorm. Mulţumesc celor de la FCUG că au primit-o cu braţele deschise”, au precizat cei de la agenţia de impresariat MarA Sports Stars. Campania de transferări nu s-a încheiat, sunt tratative cu încă o jucătoare plus că vor mai fi două reveniri surpriză.

Citeşte mai departe ...

Centrul Alzheimer din Galați este plin. Zeci de gălățeni beneficiază de tratamente moderne

Centrul pentru bolnavii de Alzheimer din orașul Galați este plin. 24 de pacienți sunt în interiorul unității construite de Consiliul Județean Galați. Ei beneficiază de tratamente moderne. Primul centru public destinat persoanelor care suferă de Alzheimer funcţionează în Port, într-o clădire care aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Imobilul a fost renovat de Consiliul Județean cu bani din bugetul propriu. Investiția a fost de 300.000 de euro.

„După o investiție de 300.000 de euro câteva zeci de gălățeni care suferă de Alzheimer beneficiază de un tratament specific complet și o îngrijire la standarde moderne. M-am implicat în realizarea acestei investiții socio-medicale și rezultatele se văd. Noul centru are asigurată o dotare la parametri funcționali optimi şi personalul necesar îngrijirii bolnavilor. Medicii, asistentele și infirmierele sunt specializate în domeniu”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Lucrările la centrul Alzheimer din Port au durat aproximativ un an, iar inaugurarea a avut loc la sfârșitul anului trecut.

 
Citeşte mai departe ...

Masca este obligatorie în toate parcurile din Galați, pe Faleza Dunării și în piețe. Vezi aici în ce interval de timp

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, începând cu 1 august, măștile să fie obligatorii în toate piețele, stațiile de autobuz, parcuri, dar și zonele de promenadă din oraș. Pe Faleza Dunării, oamenii vor trebui să poarte mască, în intervalul orar 16.00 –23.00. De asemenea, se va purta mască de protecție și în toate piețele agroalimentare (07,00-18.00), în stațiile de autobuz (07.00-22.00) la Talcioc ( în intervalul orar 07.00 – 13.00).

„Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în spațiile aglomerate (închise sau deschise). Se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută”, a anunțat Prefecctura Galați. De asemenea, se dispune ca toate activitățile cu caracter religios desfășurate în aer liber, să fie însoțite de obligativitatea purtării măștii de protecție și respectarea măsurilor de distanțare fizică;

Zonele aglomerate unde trebuie purtată mască:

1. Faleza Inferioară 

2. Faleza Superioară

3. Promenada Bl. P1 – P12

4. Parc Spicul

5. Parc Romarta Veche

6. Parc Grădina Publică

7. Parc Eminescu

8. Parc Viva

9. Promenada Potcoava de Aur

10. Parc Şahişti Ţiglina 1

11. Parc Şahişti M19

12. Parc Şahişti M39

13. Parc Cloşca

14. Platoul Sala Sporturilor

15. Parc Turn TV

16. Strada Brăilei

 17. Piaţa Centraţă

18. Piaţa Ţiglina 1

19. Piaţa Micro 17

20. Piaţa Micro 19

21. Piaţa Micro 39

22. Piaţa Basarabiei

23. Talcioc

24 Stațiile de transport în comun

Restricțiile stabilite de autoritățile județene gălățene vor intra în vigoare sâmbătă.

Citeşte mai departe ...

Un nou nume de vin românesc devine protejat la nivel european

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a vinului „Adamclisi” din România în Registrul denumirilor de origine protejate (DOP). „Adamclisi” este o denumire care se referă la vinuri albe, roze și roșii produse într-o zonă viticolă foarte veche din regiunea Dobrogei. Datorită caracteristicilor pedologice și climatice, vinurile produse în zonă au arome în general fructate și corpolență medie.

Numărul vinurilor românești protejate la nivelul UE (DOP, IGP, IG) ajunge astfel la 53.

Această nouă denumire se va adăuga celor 1.170 de denumiri de origine protejate vinicole înregistrate deja. Lista acestora este disponibilă în baza de date eAmbrosia.

Produsele cu certificarea DOP sunt cele care au cea mai puternică legătură cu regiunea din care provin. Alte certificări mai sunt indicație geografică protejată (IGP) sau indicație georgrafică (IG).

Citeşte mai departe ...

Educaţia este în pericol și din toamnă – apel World Vision România către Senat

„Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor în 28 iulie şi prevede aprobarea de cheltuieli cu dispozitivele electronice pentru întreg personalul didactic, însă doar pentru anumite categorii de elevi defavorizaţi.

Propunerea legislativă poate fi citită integral aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=18588

Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care în data de 3 iulie preşedintele României a promulgat legea 109 din 2020 prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online. Adoptarea legii a fost susţinută şi de Fundaţia World Vision România.

Modificarea după nici măcar o lună a acestei legi, fără dezbateri în prealabil cu societatea civilă, cu ONG-urile cu expertiză în educaţie, elevii, părinţii, cadrele didactice, fără să aibă la bază un studiu de vulnerabilitate al elevilor din România, fără cunoașterea impactului pe care l-a produs lipsa accesului la educație asupra copiilor în cele 3 luni de pandemie nu face decât să discrimineze o parte dintre elevi, să adâncească discrepanţele dintre mediul rural şi mediul urban şi să creeze confuzie în rândul elevilor, părinţilor şi copiilor înainte de începerea noului an şcolar.

Solicităm astfel Senatului României să respingă această propunere legislativă.

În plus, solicităm tuturor autorităţilor cu atribuţii în domeniu, de la Guvernul României, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Parlamentul României, să clarifice care vor fi măsurile luate pentru continuarea educaţiei în sistem hibrid sau online din septembrie și când se vor implementa acestea, mai ales având în vedere evoluţia pandemiei de COVID-19 în România.De la începutul pandemiei, au fost discutate în spațiul public și chiar adoptate diverse propuneri legislative – de la acordarea de tablete și laptopuri pentru 250.000 de copii, până la acordarea la cerere de dispozitive electronice şi, acum, acordarea de dispozitive pentru toţi profesorii, dar doar pentru o parte dintre elevii.

„Am discutat cu elevii, profesorii și reprezentanții autorităților publice din programele noastre și din comunitățile în care intervenim şi, în acest moment, ei sunt foarte confuzi. Este luna august şi, deşi aceste discuţii au început din martie, nu se întrevede nicio soluţie clară pe care copiii, părinţii, profesorii să o înţeleagă. Noi, World Vision România, facem un apel la găsirea unei soluții asumate și puse în practică prin aducerea în comun a resurselor, expertizei și experienței celor responsabili de sistemul de educație românesc. Le datorăm acces echitabil la educație copiilor, care se bazează pe noi și pe care este de nepermis să îi dezamăgim de fiecare dată cu promisiunile pe care le facem fără să le respectăm”, a declarat Mihaela Nabăr, directorul executiv al Fundaţiei World Vision România.

Cu o lună înainte de începerea anului şcolar, copiii din România, cu precădere cei din mediul rural, nu au dispozitive electronice sau acces la internet pentru a putea continua educaţia online. Conform unui studiu al World Vision România, aproximativ 40% dintre elevii din mediul rural nu au participat la ore online şi peste 55% dintre părinţi nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie.

World Vision România face un apel la sprijinul școlii românești, în special a învățământului rural. Astfel, Fundaţia a lansat campania de strângere de fonduri pentru a interveni de urgență în sprijinul școlilor și copiilor din mediul rural odată cu începerea școlii, în oricare dintre scenariile propuse de Guvernul României, în contextul pandemiei de COVID-19.

World Vision are în vedere pentru debutul noului an școlar intervenția pentru cel puțin 6.600 de copiii şi 100 de profesori din 80 de comunităţi nevoiaşe de la sate și 27 de şcoli şi 6 grădiniţe pentru renovări și reabilitări în regim de urgență.

Persoanele care vor să-i sprijine pe copiii de la sate care vor să continue să înveţe, însă ar putea fi lăsaţi în urmă pentru că nu au resurse, pot să doneze fie prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢĂ (cost 4 euro), fie direct pe site-ul campaniei – https://bit.ly/2X6T8oZ, unde se poate dona orice sumă.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului.

Organizaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen și se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. De 30 de ani în România, WVR a oferit sprijin pentru peste 560.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 18 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate, şi de la oraş, de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu accent pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează, astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc.

Prin proiectele realizate, World Vision are ca misiune transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa împlinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri