Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next

Mai 2020 - Regional Press

Arafat a anunțat noi măsuri de relaxare de la 1 iunie 2020

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că de la 1 – 2 iunie vor fi luate, cu siguranță, noi măsuri de relaxare pentru că numărul cazurilor noi de COVID-19 este stabil, chiar dacă „situația nu este perfect rezolvată”.   

„Suntem într-o situație în care numărul cazurilor tot crește, scade, ține un nivel stabil. Per ansamblu suntem într-o scădere suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, însă situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control. Este clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate începând cu data de 1 iunie, 2 iunie”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.
 

Citeşte mai departe ...

Obligaţiile fiscale pe care le-au declarat contribuabilii la data de 25 mai nu sunt considerate restante până pe 25 iunie

"Nu, această categorie de obligaţii fiscale nu este considerată ca fiind restantă. Mai mult decât atât, în data de 27 aprilie Guvernul României a adoptat o reglementare în acest sens prelungind efectele actului normativ de bază până la data de 25.06.2020. Până la această dată această categorie de obligaţii fiscale nu este considerată restantă, nu se calculează obligaţii fiscale accesorii şi nu se declanşează procedurile de executare silită.

După data de 25.06.2020 intrăm în regimul normal de administrare fiscală a acestor creanţe fiscale. Adică se reiau procedurile de executare silită, se reia calculul accesoriilor şi obligaţiile fiscale după data de 25.06 dobândesc caracter de obligaţii fiscale restante, desigur dacă nu se aplică opţiunea de a apela la o facilitate fiscală cum ar fi de exemplu eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale", a explicat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu.

"În primele 4 luni, veniturile bugetare au înregistrat o uşoară contracţie. Mă refer la încasările nete. Ţinând seama însă de faptul că nivelul rambursărilor de TVA în primele patru luni ale anului curent s-a situat la 9,9 miliarde de lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent când s-au rambursat 6 miliarde de lei rezultă un plus de 3,1 miliarde de lei. Ceea ce doresc să pun în evidenţă este faptul că în aceste prime patru luni ale anului 2020 încasările brute din fericire au fost superioare cu circa 2 miliarde încasărilor înregistrate în anul precedent", a mai declarat Mirela Călugăreanu.

Citeşte mai departe ...

Din suflet, pentru toţi copiii lumii, azi vă dorim doar bucurii. La mulţi ani!

Ziua Copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925. În prezent, Ziua Copilului este un prilej pentru părinți de a petrece mai mult timp cu copiii, dar și pentru a retrăi ei înșiși bucuria copilăriei și a jocului. Iată o selecție de urări și mesaje de 1 iunie, pe care să le trimiți de Ziua Copilului:

  1. Copilăria e vârsta la care cea mai profunda bucurie poate fi un zâmbet curat. Copilăria e o lume aparte, plina de lumina si armonie. Să vă bucuraţi de ea, dragi copii! La multi ani de 1 Iunie!
  2. Păstrează mereu copilăria în suflet şi viaţa ta va fi mult mai frumoasă. La mulţi ani!
  3. Trăieşte-ţi copilăria! Nu rata aceste momente fericite, care nu se mai întorc! La mulţi ani
  4. Viaţa să-ţi aducă numai bucurii, iar norocul să-ţi fie prieten nedespărţit. La mulţi ani!
  5. Nu uita să te joci mereu, căci cea mai mare bucurie a unui copil este joaca. Aminteşte-le şi celor din jur de asta! La mulţi ani! Nu te grăbi să creşti!
Citeşte mai departe ...

De la 1 iunie 2020, ieșirea din localitate se face fără declarație

  • Publicat în Social

Măsuri de relaxare începând cu 1 iunie

În Hotărârea nr. 26 a CNSU se arată că noile măsuri de relaxare se iau pe fondul unei evoluţii epidemiologice favorabile, respectiv a înregistrării unui număr relativ constant de cazuri noi, dar şi în contextul necesităţii de creare a condiţiilor socio-ecnomice pentru relansarea graduală a economiei naţionale.

Astfel, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 434 din 28 mai 2020 pentru modificarea şi completarea Anexei nr. 3 la HG 394/2020 privind declararea stării de alertă, începând cu data de 1 iunie, se permit: organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. desfăşurarea, de către sportivii profesionişti, a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise, cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi. organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanţă de minimum 2 metri, unul faţă de celălalt, purtarea măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de protecţie. prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. accesul persoanelor pe plaje, doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite.

Reglementări privind transportul feroviar şi rutier internaţional reluarea transportului feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România: reluarea transportului rutier internaţion al de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România.

Reluarea transportului feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România. Cu privire la circulaţia persoanelor, se ridică restricţiile/interdicţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane.

În ceea ce priveşte măsurile specifice pentru protecţia turiştilor, acestea prevăd respectarea unei distanţe de doi metri (stânga/dreapta, faţă/spate) între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi, totodată, păstrarea unei distanţe de doi metri atât între turiştii care nu fac parte din aceeaşi familie, cât şi de către personalul angajat. Accesul la plajă se va realiza prin puncte semnalizate şi culoare unidirecţionale, iar servirea clienţilor se va face de către personalul angajat al plajei concesionate, fără deplasarea clienţilor în punctele de servire.

Citeşte mai departe ...

PSG l-a transferat definitiv pe argentinianul Mauro Icardi

  • Publicat în Sport

Agenţia AFP scrie că atacantul argentinian Mauro Icardi va rămâne la PSG, gruparea franceză activând clauza de cumpărarea a jucătorului sud-american împrumutat în acest sezon de la Inter Milano. Conform sursei, Icardi a semnat un contract pe 4 ani, până în 2024, cu clubul parizian. Argentinianul care a marcat 20 de goluri în 31 de partide i-a determinat pe cei din conducerea PSG să-l achiziţioneze definitiv. Având în vedere noul context economic, gruparea din Hexagon a reuşit să reducă valoarea transferului la mai puţin de 60 de milioane euro, faţă de 70 de milioane de euro iniţial, potrivit presei sportive franceze şi italiene. Acesta este primul transfer fotbalistic major în Europa de la criza legată de pandemia Covid-19. Achiziţionarea sa definitivă ar putea însemna totodată plecarea lui Edinson Cavani, la sfârşitul contractului, pe 30 iunie.

Citeşte mai departe ...

Scandal în stradă la Galați. Un bărbat a fost imobilizat, după ce a înjurat și amenințat polițiștii

Un bărbat de 38 de ani a fost reținut, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Scandalagiul a fost prezentat instanței, care a dispus măsura preventivă a arestării la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

„La data de 29 mai a.c., la ora 22.00, polițiștii Secției 3 Poliție Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că în  parcarea unui bloc, de pe strada Oțelarilor, se află mai multe persoane care ascultă muzică la volum ridicat, deranjând locatarii imobilului. Polițiștii au mers imediat la adresa indicată, dar la vederea acestora, persoanele in cauză au fugit, fiind depistat la fața locului un bărbat, de 32 de ani, care a fost condus la sediul poliției. La scurt timp, aici s-au prezentat doi bărbați din anturajul acestuia, unul dintre ei, de 38 de ani, adresând cuvinte și expresii jignitoare polițiștilor. Acesta a fost imobilizat și condus în sediul poliției, ocazie cu care i-a amenințat pe polițiști cu acte de violență”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

Cauza a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, procurorul dispunând reținerea persoanei respective, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În cursul zilei de sâmbătă, bărbatul a fost prezentat instanței, care a dispus măsura preventivă a arestării la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeşte mai departe ...

Tentativă de viol într-o stație CFR. Un bărbat a incendiat un birou și a încercat să violeze o angajată

Un bărbat din Ivești, județul Galați, a fost reținut, după ce ar fi incendiat un birou și ar fi încercat să întrețină, prin violență, raporturi sexuale cu impiegatul, o femeie, de 50 de ani.

„La data de 30 mai, ora 05.30, polițiștii S.R.P T. Galați au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat necunoscut ar fi incendiat biroul impiegatului de mișcare din Statia CFR Ivești și ar fi încercat să întrețină, prin violență, raporturi sexuale cu impiegatul, o femeie, de 50 de ani. În urma activităților investigative, polițiștii au identificat prezumtivul autor, în persoana unui tânăr, de 25 de ani, din comuna Ivești.Din cercetări a reieșit că agresorul, folosind violența, ar fi sustras victimei telefonul mobil și o sumă de bani, incercand totodată să întrețină raporturi sexuale cu aceasta, după care ar fi incendiat o parte din bunurile aflate în birou. Bunurile sustrase au fost recuperate odată cu identificarea acestuia”, a anunțat IPJ Galați.

Tânărul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă la viol, tâlhărie calificată și distrugere. Maine, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte mai departe ...

Jafurile "la liber": Se întrevăd primele efecte ale măsurilor guvernamentale cauzate prin restricțiile de Covid?!

După cenzura cu care guvernarea actuală amenință, indirect, funcționarea presei, începând cu impunerea restricțiilor cauzate de pandemie, sediile publicațiilor devin ținta hoților. Urmează agresiunile asupra jurnaliștilor?

Sediul celui mai vechi cotidian din Galați a fost jefuit. De foame sau nu, hoții, trei la număr, după cum ne informează jurnaliștii de la Viața Liberă, au prădat cam tot ce le-a venit la mână.

din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că cei care au dat lovitura, trei la număr, sunt cu ceva experienţă. Asta reiese din faptul că au testat terenul cu o seară înainte, iar de furat, au furat a doua zi, dis de dimineaţă. Dacă se vor recupera sau nu bunurile sustrase, printre acestea fiind mai multe piese de la utilajele care se aflau în curtea exterioară, rămâne de văzut. Dar incidentul ne obligă să ne luăm mai multe măsuri de protecţie. Iar asta înseamnă că vom fi nevoiţi să ne înălţăm gardurile şi să facem în aşa fel încât accesul persoanelor cu intenţii necurate să fie cât mai dificil”, mai precizează jurnaliștii printr-un articol publicat în cotidianul propriu.

Citeşte mai departe ...

O treime din medicii români au emigrat, record absolut în lume!

O treime dintre doctorii români, care au studiat în România, au emigrat și își desfășoară activitatea profesională în străinătate, arată un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Aceasta este cea mai mare rată de emigrare din lume în rândul personalului medical, potrivit datelor statistice ale OCDE, strânse până în anul 2018 inclusiv.  

De remarcat faptul că, începând cu anul 2017, salariile personalului medical din România au crescut semnificativ, slaba remunerare a medicilor fiind una dintre principalele cauze pentru emigrația masivă.   

Citește aici raportul integral al OCDE 

Citeşte mai departe ...

Klaus Iohannis a promulgat legea! Cine va putea ieși mai devreme la pensie

Președintel Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o modificare legislativă care vizează Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Schimbarea a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I.

„De reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută la alin. (1) beneficiază și militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condițiile de vechime prevăzute la art. 16 alin. (1) lit. b) și care se regăsesc în una dintre următoarele situații:
a) au fost trecuți în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a),b), e), g) și h) din Legea nr. 384/2006, cu modificările și completările ulterioare;
b) au fost trecuți în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora, ca urmare a reorganizării unității militare sau a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ori nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.”, se arată în noul alin. (3) introdus la Art. 21 din Legea nr. 223/2015.

Cazurile de la lit. a) alin. (3) Art 21 din Legea nr. 223/2015:
a) la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, stabilită prin ordin al ministrului apărării;

b) la expirarea termenului contractului, în situația în care nu sunt posibilități de reînnoire din cauza reducerii funcțiilor ca urmare a desființării, restructurării sau a dislocării unității;

e) pentru motive sau nevoi ale Ministerului Apărării;

e) pentru motive sau nevoi ale Ministerului Apărării;

h) când nu mai îndeplinesc criteriile specifice, stabilite prin ordin al ministrului Apărării, pentru ocuparea funcției".

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri