Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Luni, 07 Decembrie 2020 - Regional Press

Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie 2021

Școlile și grădinițele rămân închise fizic pentru elevi și copii până pe 11 ianuarie 2021, potrivit hotărârii nr 57 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și potrivit calendarului anului școlar 2020-2021. “Se aprobă prelungirea suspendării activității lor care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem online pentru perioada 09.12.2000-23.12.2020”

“Având în vedere evoluția situației epidemiologice la nivelul României până la data de 07.12.2020, precum și solicitarea Ministerului Educației și Cercetării înregistrată cu numărul 10.723 din 07.12.2020, luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară măsurilor de prevenire, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ teritoriale și a sistemului sanitar”. 

Calendarul anului școlar 2020-2021, aprobat prin Ordinul Nr. 3.125/2020 din 29 ianuarie 2020 privind structura anului şcolar, este urmatorul:

Semestrul I – elevii intră în vacanța de iarnă miercuri, 23 decembrie 2020 și termină această vacanță Duminică, 10 ianuarie 2020. urmează cursuri de Luni, 11 ianuarie 2021 – pănă Vineri, 29 ianuarie 2021.Vacanţa intersemestrială este programată ân perioada: Sâmbătă, 30 ianuarie 2021 – Duminică, 7 februarie 2021

 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "Mergem la Cotroceni cu Alexandru Rafila propunere de premier"

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat la Digi24 că Partidul Social Democrat va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier în persoana lui Alexandru Rafila.

„Noi aşteptăm rezultatele oficiale şi din acel moment aşteptăm respectarea Constituţiei şi preşedintele să cheme partidele la consultări. Am să le propun colegilor miercuri sau joi cel târziu, în funcţie de cum vor fi anunţate rezultatele finale, ca să mergem la Cotroceni cu domnul Alexandru Rafila pentru funcţia de premier”, a declarat Ciolacu într-o intervenţie telefonică la Digi24.

„Avem patru nume pentru funcția de premier: domnul Grindeanu, domnul Tudose, domnul Dâncu și domnul Rafila. Urmează să discutăm în interiorul partidului. Decizia mea clară, e că eu nu voi fi una dintre nominalizaări. Vom vedea miercuri, în interiorul partidului, care este nominalizarea de premier”, declara Ciolacu.

 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu a criticat demisia premierului Ludovic Orban

Ciolacu a intrat în legătură telefonică la Digi24 și a avut un prim punct de vedere după anunțul demisiei lui Ludovic Orban.

„Din acest moment, Guvernul nu mai poate emite ordonanţe de urgenţe. Noi nu avem constituit un Parlament. Toată această procedură poate să dureze şi o lună de zile. Ce face România în această lună de zile, când avem un lider politic care vremelnic ocupă funcţia de premier şi pleacă după funcţie. Dacă Guvernul nu e instituit la prima încercare, noi nu avem un Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară? Este un gest iresponsabil. Este normal când pierd alegerile că nu mai ai ce căuta în funcţie, dar până vine următorul Guvern îţi faci datoria până la capăt ca om de stat. Ei au pierdut alegerile, intrăm în logica constituţională în care partidul cu cele mai multe mandate merge primul să propună premierul. Funcţia de prim-ministru nu se părăseşte cum vrei. (...) Nu poţi să laşi ţara într-un haos pentru că te-ai supărat. Ce a făcut Orban este impardonabil”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.„Am auzit preşedintele cum spune că forţele de centru-dreapta au 50%, dar a nominalizat că 25% are PNL, iar 15% are USR. Eu ştiu că fac 40%. Faţă de preşedintele României categoric am făcut altă matematică. Care e majoritatea? În acest moment nu avem oficial care sunte ponderile din parlament. Asta a înţeles Orban şi cu preşedintele României din tot votul de duminică al românilor? Să vină premierul să îşi anunţe demisia pentru că a fost sancţionat prin vot, pentru că a condus un Guvern incapabil şi corupt, dar să zici eu voi creiona o nouă majoritate. Păi ori ai pierdut alegerile, ori le-ai câştigat, omul lui Dumnezeu?”, a completat liderul PSD.

 

Citeşte mai departe ...

Peste 16.800 de profesori, educatori și învățători, declarați admiși la proba borderoului de Consiliul Național pentru Politici și Evaluare în Educație

“În perioada 04.12.2020-26.02.2021 toate cadrele didactice care au fost selectate (admise) pentru parcurgerea Programului de formare a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, aprobat prin OMEC nr. 6081/2020, vor fi informate, prin intermediul emailului, de către echipele de formatori, cu privire la perioada în care vor fi programate pentru participarea la cursuri”, potrivit rocnee.eu.

Perioada cuprinsă în anunțul CNPEE este diferită de cea din calendarul oficial aprobat prin Ordinul de ministru 4.979 – acolo perioada era 02 decembrie 2020 – 15 martie 2021.

Listele cu rezultatele sunt anonimizate, iar în ele apar 16.870 de persoane admise și 1.258 de persoane respinse, transmite edupedu.ro.

 

Citeşte mai departe ...

United îşi află miercuri adversara din 16-imile Ligii Campionilor

  • Publicat în Sport

Săptămână plină pentru campioana României la fotbal în sală. Miercuri, la ora 15.00, ora României, la Nyon va avea loc tragerea la sorţi pentru faza 16-imilor UEFA Futsal Champions League. Cele 32 echipe calificate au fost repartizate mai întâi în două grupe: 16 echipe urna A - capi de serie şi 16 în urna B, departajarea s-a făcut după coeficienţi. Forul continental a stabilit să împartă formaţiile în opt grupe de câte patru echipe. United Galaţi face parte din grupa 4, urna B iar adversara se va alege dintre capii de serie: MFK KPRF Moscova, Ugra Yugorsk, ambele din Rusia, Rekord Bielsko Biala - Polonia şi MVFC Berettyoujfalu - Ungaria. Apoi, pe 11 decembrie, în sala Dunărea, de la ora 16.00, echipa antrenată de Florin Igmat joacă cu FK Odorheiu Secuiesc, miza fiind Supercupa României.

Citeşte mai departe ...

Alegerile Parlamentare 2020 au fost câștigate de PSD!

Conform datelor provizorii de la BEC, centralizate de către Code for Romania, situația rezultatelor este următoarea, în momentul de față, la nivelul județului Galați

                                                                GALATI - Camera Deputatilor

PSD: 36.40%
PNL: 22.30%
USR-PLUS: 13.90%
AUR: 9.10%
UDMR: 0.41%
ProRomânia: 4.62%
PMP: 4.98%
Alt candidat: 0.00
Rezultate provizorii: 98.00% din voturi

 

                                                               GALATI - Senat

PSD: 37.33%
PNL: 22.44%
USR-PLUS: 14.04%
AUR: 10.03%
UDMR: 0.48%
ProRomânia: 4.89%
PMP: 5.10%
Alt candidat: 0.00
Rezultate provizorii: 96.00% din voturi

--------------------------------------------

Code for Romania este o comunitate de tineri profesioniști și entuziaști care dezvoltă soluţii IT cu scopul de a rezolva probleme ale societăţii. Cu alte cuvinte, dezvoltăm aplicații civice în următoarele domenii: informare & acces la date publice, educare & promovare a culturii, implicare civică, facilitarea accesului la servicii publice

După ce a lansat Covid-19 Știri oficiale, mai nou, ong-ul a dezvoltat alte trei aplicații pentru alegerile parlamentare:

Vot România și Vot Diaspora dar și aplicația care afișează rezultatele alegerilor în timp real - Rezultate Vot

Citeşte mai departe ...

VIDEO PSD își zdrobește adversarii. La Galați obține aproape 40% din voturi

PSD câștigă la scor alegerile parlamentare în circumscripția electorală Galați. Dacă în plan național, formațiunea a obținut 30% din voturi, în județul Galați scorul este categoric. PSD are aproape 40% din voturi, aproape dublu față de PNL, partidul aflat la guvernare.

Numărătoarea paralelă a PSD arată că partidul are cel puțin 40% din voturi. Pe poziția a 2-a este PNL cu cel mult 21%, iar USR PLUS nu are decât 13%. AUR are la Galați aproximati 10%.

Președintele PSD Galați a comentat rezultatele și a subliniat faptul că guvernarea PNL trebuie să se încheie.

„În acest moment, conform numărătorii paralele pe care am făcut-o la PSD Galaţi, scorul pe care îl vom obţine la nivelul judeţului depăşeşte 40%. Vom avea un procent de peste 40%, PNL în jur de 20%, iar USR PLUS între 10-15%. Credem că vom obţine ceea ce ne-am şi propus, doi senatori şi cinci deputaţi. Este un scor care ne bucură foarte mult şi ne permite să ne încadrăm în obiectivul pe care ni l-am propus de a câştiga alegerile cu un scor foarte bun. Este o continuare a încrederii pe care noi am avut-o din partea gălăţenilor, cărora vreau să le mulţumesc pentru că în condiţii foarte grele de pandemie şi-au făcut timp şi au venit să voteze. Votul gălăţenilor a fost un semnal foarte puternic că acest Guvern trebuie să plece acasă. Este un Guvern care nu s-a ocupat de nimic, a folosit pandemia în interes personal şi nu a avut niciun fel de legătură faţă de preocuparea pe care o are orice român de bună-credinţă în viaţa de zi cu zi", a spus Dan Nica, imediat după închiderea urnelor.

Rezultatele oficiale și finale vor fi prezentate peste câteva zile.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada a obţinut a şasea victorie din campionat

  • Publicat în Sport

Divizia A1 la volei masculin a program în weekend partidele din cadrul turneului 4-5. Campioana României s-a deplasat la Dej unde a susţinut un singur meci în compania nou promovatei CSU Ştiinţa Bucureşti. Calculele hârtiei au fost respectate, echipa antrenată de Sergiu Stancu şi-a respectat cartea de vizită, a făcut un joc bun şi a obţinut o victorie de trei puncte. Din nou în ultimul set, conducerea tehnică gălăţeană a făcut multe schimbări în formula standard. Rezultat final: CSU Ştiinţa Bucureşti - CSM Arcada 0-3 (-18, -20, -15). Echipa gălăţeană, care a fost condusă de pe bancă de Marius Pîrvu, preşedintele secţiei de volei de la CSM, a început partida cu formula: Sestan, Nalobin, Klapwijk, Bala, Talpă, Lescov - Cristudor, libero. Au mai intrat: Stankovici, Raţă, Jovanovici, Stuart, Darlaczi. Au absentat: antrenorii Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu, jucătorul Răzvan Olteanu, Carlo Sati şi Eugen Pascale, toţi aflaţi în izolare după ce au fost testaţi pozitiv cu Covid-19. CSM Arcada va avea din nou un program încărcat în perioada următoare. În perioada 11-13 decembrie la Craiova are loc turneul 6, Klapwjik, Bala, Talpă &Co vor juca cu: SCMU Craiova, Ştiinţa Explorări Baia Mare şi UVT Timişoara după care se vor deplasa la Moscova pentru optimile CEV Cup.

Citeşte mai departe ...

Partidul și Guvernul ”NIMIC” trebuie să plece acasă!

Gălățenii au dat un semnal important pentru partidul aflat în acest moment (încă) la Putere: ”Plecați acasă. Pentru Galați nu a-ți făcut NIMIC!”.

Și de această dată, dacă mai era nevoie, PSD a măturat ambițiile liberalilor de a ajunge pe primul loc și le-a luat fața detașat. În unele comune, liberalii s-au poziționat chiar pe locul trei în preferințele alegătorilor.

Potrivit mesajului stafului de campanie al echipei locale, care a fost singurul care a făcut declarații oficiale, imediat după închiderea votului, la Galați, PSD a obținut detașat aproximativ 40 de procente.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri