Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Luni, 21 Decembrie 2020 - Regional Press

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi consultări cu partidele în vederea desemnării unui premier

Klaus Iohannis cheamă preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru, potrivit stirileprotv.ro.

Consultările vor avea loc marți, 22 decembrie, după următorul program:

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
• Ora 15:30 – Partidul Național Liberal (PNL);
• Ora 16:00 – Alianța USR-PLUS;
• Ora 16:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
• Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
• Ora 17:30 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Citeşte mai departe ...

Disciplinele Istorie și Geografie nu se desființează sau comasează

Metodologia de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar nu conține prevederi referitoare la disciplinele predate în învățământul preuniversitar, susține MEC.„Referitor la informația vehiculată recent în spațiul public de către profesorul Florinel Agafiţei, conform căreia disciplinele Istorie și Geografie s-ar desființa și ar fi comasate sub denumirea de Studii sociale, Ministerul Educației și Cercetării face o serie de precizări:

Disciplina „Studii sociale” se predă la clasele a XII-a din cadrul Filierei teoretice, profilul umanist, specializarea Științe Sociale, precum și la clasele a XII-a din cadrul Filierei vocaționale, profilul militar (M.A.I.), specializarea Științe Sociale, conform programei aprobate prin ordinul de ministru nr. 5.959/22.12.2006.

Disciplina „Studii sociale” intră în categoria disciplinelor Socio-Umane în învățământul preuniversitar, alături de Gândire critică și Drepturile copilului, Educație interculturală, Educație pentru cetățenie democratică, Logică și argumentare, Filosofie, Sociologie, Psihologie și este predată de absolvenți cu diplomă ai învățământului superior de lungă durată sau absolvenți cu diploma ai ciclului I și II de studii universitare în domeniile Filosofie, Sociologie, Asistență Socială, Psihologie, Pedagogie, Științe ale Educației, Științe Politice, Științe ale Comunicării, Drept, Științe Administrative, Relații Internaționale și Studii Europene etc. În Metodologia de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar, referiri cu privire la predarea disciplinei „Studii sociale” apar începând cu anul 2007 (metodologia este aprobată prin ordinul de ministru nr. 2573/09.11.2007).

Specializările absolvenților care dau dreptul de a preda cu statut de cadru didactic calificat disciplinele din învățământul preuniversitar sunt prevăzute în Centralizatorul privind disciplinele din învățământul preuniversitar, domeniile și specializările absolvenților învățământului liceal pedagogic, postliceal și superior, probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învățământul preuniversitar, precum și disciplinele pentru examenul național de definitivare în învățământ, care se aprobă anual prin ordin al ministrului educației.

Disciplinele care se predau în învățământul preuniversitar sunt stabilite în planurile-cadru de învățământ și se aprobă prin ordin al ministrului. În planurile-cadru de învățământ în vigoare se regăsesc în continuare distinct atât disciplinele Socio-Umane, care includ și disciplina „Studii sociale”, precum și disciplinele „Istorie” și „Geografie”.

Precizăm că Metodologia de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar cuprinde proceduri privind constituirea posturilor didactice/catedrelor și încadrarea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în conformitate cu planurile-cadru de învățământ în vigoare, pe baza prevederilor legale privind constituirea formațiunilor de studiu și a proiectelor planurilor de școlarizare propuse de unitățile de învățământ, aprobate de inspectoratele școlare”, se arată în comunicat.

Citeşte mai departe ...

Partidele parlamentare și-au împărțit șefiile comisiilor. PSD a primit cele mai multe

La Senat, PSD preia comisiile constituţională, de politică externă, de afaceri europene, de ape şi păduri, sănătate, comunicaţii, de regulament şi Comisia pentru drepturile omului, potrivit News.ro.

Liberalii vor prelua preşedinţia comisiilor juridică, de apărare, de agricultură, învăţământ, cultură, transporturi şi pe cea a Comisiei de ştiinţă, inovare şi tehnologie. USR PLUS preia comisiile de buget, economică, de muncă şi de mediu iar reprezentanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor se vor afla la şefia comisiilor pentru comunităţile de români din afara graniţelor şi de abuzuri.UDMR va deţine conducerea Comisiei de administraţie.

La Camera Deputaţilor, ar urma să fie înfiinţate trei noi comisii - de constituţionalitate, pentru tineret şi sport şi pentru ştiinţă.
PSD preia comisiile de politică economică, transporturi, agricultură, administraţie, învăţământ şi Comisia de abuzuri, precum şi pe cele de regulament şi de afaceri europene. Liberalilor le vor reveni preşedinţiile comisiilor de buget, mediu, sănătate, de apărare, de tehnologia informaţiei şi pentru românii din afara graniţelor. USR PLUS preia comisiile de muncă, de cultură, juridică şi de tineret şi sport.

Reprezentanţii AUR vor deţine şefia comisiilor pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi şi de constituţionalitate.UDMR va avea comisiile de industrii şi de politică externă. Minorităţilor naţionale ar urma să le revină comisia pentru drepturile omului şi comisia pentru ştiinţă, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte mai departe ...

Reprezentantul României la OMS: "Rămâne de văzut dacă efectul vaccinului rămâne la fel de bun şi în cazul noii tulpini"

„Nu există elemente care să arate că anticorpii neutralizanţi faţă de virusurile circulante în acest moment, inclusiv faţă de această tulpină, nu ar fi eficienţi. Dar pentru că este de puţin timp la dispoziţia cercetătorilor, rămâne de văzut dacă şi efectul neutralizant protector al anticorpilor rămâne la fel de bun şi în cazul acestei tulpini”, a declarat Rafila.

Medicul precizează totodată că tulpina “nu este neapărat una nouă”, aceasta circulând încă din data de 20 septembrie, „când a fost primul pacient diagnosticat şi identificat, astfel încât în momentul de faţă se cunoaşte destul de bine această tulpină”.

„Rămâne de văzut dacă campania de vaccinare va fi suficient de rapidă, încât să oprească o transmitere excesivă, pentru că, până la urmă, asta este problema”, susţine specialistul.

Citeşte mai departe ...

Enervat, probabil, de ciorovăiala pe funcții a aleșilor puterii, Președintele a convocat Parlamentul azi

Noul Parlament s-a întrunit, luni, de la ora 12,00, în şedinţe separate a Camerelor, de deschidere a legislaturii 2020-2024.

Camera Deputaţilor a ales comisia de validare a mandatelor și s-au constituit grupurile parlamentare.

Grupul parlamentar al PSD are 110 membri, cu o pondere de 33,33% din numărul total al deputaţilor, iar liderul grupului va fi Alfred Simonis.
Grupul parlamentar al PNL are 93 de membri, ponderea sa fiind de 28,18%, iar lider - Gabriel Andronache.
Grupul parlamentar al USR are 55 de membri, cu o pondere de 16,66%, liderul grupului fiind Ionuţ Moşteanu.
Grupul parlamentar al AUR are 33 de membri, ponderea de 10%, iar lider este George Simion.
Grupul parlamentar al UDMR are 21 de membri, cu pondere de 6,36% din numărul total al deputaţilor, lider - Cksoma Botond.
Grupul parlamentar al minorităților naționale are 18 membri cu pondere de 5,47% din numărul total al deputaţilor. Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a lipsit de la lucrări, el intrând în legătură directă prin telefon pentru a comunica cu reprezentanţii în comisia de validare.

Imediat, comisia de validare s-a întrunit pentru validarea mandatelor deputaţilor, iar plenul a luat o pauză de două ore. După ce comisia de validare întocmeşte raportul, deputaţii cărora li se validează mandatul vor depune jurământul în plen.

Camera Deputaţilor este considerată legal constituită după validarea a două treimi din mandatele de parlamentar şi după depunerea jurământului de către aceştia.

Judeţul Galaţi va fi reprezentat de 4 senatori și 9 deputați: SENAT - 2 PSD, 1 PNL, 1 USR-PLUS; Camera Deputaților – 4 PSD, 2 PNL, 2 AUR, 1 USR-PLUS

Grupul parlamentarilor PSD este cel mai numeros și este format din 6 aleși: doi senatori - Marius Humelnicu, Laura Georgescu și 4 deputați - Aurel Nechita, Viorica Sandu, Mitică-Marius Mărgărit, Laurenţiu Viorel Gîdei

Citeşte mai departe ...

Se fac angajări din sursă externă la Poliția Animalelor. Câte posturi sunt disponibile

6 posturi sunt scoase la concurs, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, prin încadrare directă din sursă externă pentru Poliția Protecția Animalelor.Înscrierile se fac online, până la data de 28 decembrie 2020.

Potrivit IPJ Galați, sunt scoase la concurs, prin încadrare directă din sursă externă, în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor 3 funcții de agent de poliție, o funcție de ofițer de poliție și 2 funcții de ofițer cu specializarea medic veterinar.

Înscrierile se fac online, până la data de 28 decembrie 2020, pe baza cererii de înscriere, însoțită de documentația solicitată, exclusiv în format electronic, la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.

„Având în vedere că proba scrisă a concursului va avea loc la aceeași dată, pentru toate posturile scoase la concurs, la nivel național, candidații vor putea susține proba pentru ocuparea unui singur post dintre cele scoase la concurs”, a transmis IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Femeie de 53 de ani, accidentată mortal după ce a traversat prin loc nepermis

Accident mortal pe pe DN 25, între localitățile Traian și Șerbeștii Vechi, în județul Galați. O femeie a fost spulberată, după ce a traversat strada prin loc nepermis.

Potrivit IPJ Galați, la data de 18 decembrie, ora 17.20, polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.N. 25, între localitățile Traian și Șerbeștii Vechi, soldat cu decesul unui pieton.

Din primele verificări, la fața locului, a rezultat că în incident au fost implicate două autoturisme, conduse de doi bărbați, de 71, respectiv 63 de ani, victimă fiind o femeie, de 53 de ani, surprinsă și accidentată mortal, în timp ce ar fi traversat strada prin loc nepermis.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Spitalul Județean din Galați înființează o nouă secție pentru bolnavii de coronavirus

O secție nouă pentru bolnavii de Covid 19 va fi înființată la Spitalul Județean din Galați. Un etaj al clădirii va fi folosit și va avea 105 paturi. Secția va primi pacienți începând de miercuri.

Pentru amenajarea noii secții Covid, în spitalul gălățean au fost făcute reorganizări. Mai multe secții au fost mutate la alte etaje și s-a înființat o nouă linie de gardă.

VIDE„Având în vedere creșterea tot mai mare a numărului de cazuri care se prezintă la unitatea noastră, majoritatea pacienților nemaiputând fi transferați la spitalele suport din cauza lipsei de locuri, conducerea Spitalului Județean a decis transformarea etajului 1  în secție destinată internării pacienților confirmați. Secțiile care funcționau la etajul 1 au fost mutate la alte niveluri, după cum urmează: Secția Chirurgie Generală III a fost mutată la etajul IV în cadrul Secției Chirurgie 1. Secția Chirurgie Toracică a fost mutată la etajul V , în cadrul Secției Ortopedie și Traumatologie  Secția Chirurgie Plastică și Reconstructivă a fost mutată la etajul VI în cadrul Secției ORL”, a anunțat conducerea Spitalului Județean din Galați.

Noua secție a primit avizele necesare de la DSP Galați și va fi deschisă începând de miercuri. Cei de la spital au anunțat că secția va avea 105 paturi în care vor fi tratați bolnavii COVID 19 cu toate patologiile asociate.

Citeşte mai departe ...

Un nou aparat PCR, în dotarea Spitalului de Pediatrie Galați. S-a dublat capacitatea de testare

Primăria municipiului Galați informează că un nou aparat PCR a ajuns în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” Galați, astfel încât s-a dublat capacitatea de testare pentru depistarea noului coronavirus. Practic, la unitatea medicală se pot face acum 740 de teste zilnic.

Este cel de-al doilea aparat performant cu care se pot face teste atât pentru depistarea virusului SARS-COV-2, cât și pentru virusul sincițial respirator sau pentru virusul gripal, fiind achiziționate și kit-urile necesare în acest sens.

Municipalitatea a alocat fondurile necesare pentru achiziționarea aparatului PCR care a costat aproximativ 500.000 de lei, fiind livrat de către compania Novaintermed.

În lupta împotriva COVID-19, Primăria municipiului Galați a alocat până acum fonduri de peste 14 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...

Ambulatoriul Spitalului Județean din Galați se transformă. Investiția este de milioane de lei

Continuă lucrările la ambulatoriul Spitalului Județean din Galați. Constructorii modernizează clădirea cu trei etaje, iar la final cabinetele medicale vor fi dotate cu aparatură de specialitate. În paralel, se lucrează la nouă clădire unde va funcționa secția de Prosectură și Anatomie Patologică.

Clădirea ambulatoriului de la Spitalul Județean din Galați va fi extinsă cu peste 1500 de mp. În interior vor fi amenajate cabinete medicale pentru mai multe specialităţi medicale. Lucrarea se va încheia spre finalul anului viitor.

„Vor fi modernizate şi spaţiile unde au funcţionat fostele cabinete ale medicilor de familie. Se lucrează din plin și la clădirea unde va funcționa secția de Prosectură și Anatomie Patologică.... Valoarea celor două investiții este de peste 23 de milioane de lei, cu precizarea că lucrările de la Ambulatoriul de Specialitate sunt realizate cu fonduri europene”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Investiții în medicina gălățeană sunt fără precedent, a precizat Fotea.

„Cred că ne ducem peste 60 de milioane de euro, aproape 70 de milioane de euro aparatură medicală, construcții, eficiență energetică, consolidarea spitalului, extinderea Ambulatoriului, extinderea Unității de Primiri Urgențe, construcția secției de Radioterapie, construcția parcării supraetajate, construcția prosecturii de la spital. Cu tot cu aparatura medicală achiziționată în 2019 și 2020 ajungem la 70 de milioane de euro”, a spus președintele Consiliului Județean.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri