Menu
RSS
LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar și o spălătorie auto incendi…

Un bar din Tulucești, jud...

Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Prev Next

Joi, 17 Decembrie 2020 - Regional Press

Marcel Ciolacu anunţă plângeri penale contra unor miniştri

"Asistăm zilele acestea la cel mai sinistru spectacol pe care-l oferă partidele care au pierdut aceste alegeri. Mai mult, îl observăm pe 'subsemnatul' Ludovic Orban, cel care acum o săptămână ne anunţa că, democratic, partidul care a câştigat alegerile trebuie să facă propunerea de prim-ministru către preşedintele României, cum încearcă cu disperare să se menţină în fruntea PNL prin două lucruri: prin fi iarăşi prim-ministru, cu toate că şi-a dat demisia pentru că a pierdut alegerile, iar astăzi, Guvernul a emis o hotărâre de Guvern prin care a împărţit sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai PNL. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat, la fel, o Hotărâre de Guvern cu o mită electorală către administraţiile PNL. Aceasta este o mită pentru ca primarii PNL să-l susţină în continuare pentru a fi preşedintele PNL", a acuzat Ciolacu.

"Ni se pare corect ca după 30 de ani această practică să înceteze: nimeni, niciodată, niciun prim-ministru şi niciun Guvern nu şi-au permis aşa ceva. Vă repet, acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub Guvernul domnului Orban. Mai mult, uitându-ne şi asistând alături de toţi românii la această bătaie pe ciolan între partidele care au pierdut aceste alegeri, alături de colegii mei din cadrul Consiliului Politic Naţional, am luat hotărârea de a continua să modernizăm Partidul Social Democrat: nicio funcţie din Parlament nu va fi ocupată de un membru al conducerii Partidului Social Democrat sau de un preşedinte de organizaţie. Este timpul ca partidul să promoveze oameni tineri, profesionişti, să ne asigurăm că vom avea un viitor împreună, iar liderii Partidului Social Democrat, chiar dacă sunt profesionişti, chiar dacă au câştigat alegerile, chiar dacă în domeniile lor de activitate sunt recunoscuţi, au înţeles că nu trebuie să existe în interiorul partidului o dispută pe anumite funcţii", a adăugat Ciolacu. Întrebat la ce anume făcea referire Hotărârea de Guvern respectivă, şeful PSD a replicat, potrivit epoch-times-romania.ro: "S-au mutat sume importante în Fondul de Rezervă al prim-ministrului şi de acolo, discreţionar, deoarece, dacă această distribuire a banilor se făcea prin Ministerul de Finanţe, s-ar fi făcut în funcţie de o formulă, s-au mutat în Fondul de Rezervă a prim-ministrului şi de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document".

Citeşte mai departe ...

ANOSR solicită stabilirea cuantumului minim național al burselor la 838 de lei

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită stabilirea cuantumului minim național al burselor la 838 de lei, în condițiile în care recalcularea acestuia va fi discutată în Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior. ANOSR arată, într-un comunicat, faptul că din 2017 nu a mai fost actualizat cuantumul minim actual de 580 de lei, în pofida evoluției economiei.
ANOSR amintește, în context, că 38% dintre studenții români au probleme financiare moderate, peste media europeană de 29%. Această situație “poate periclita finalizarea studiilor (conform datelor furnizate prin Eurostudent), în contextul în care la nivelul UE, cea mai mare pondere de studenți ale căror familii au o situație financiară medie, bună sau foarte bună se regăsește în România, Slovacia și Lituania”.
Principalele cerințe ANOSR, potrivit edupedu.ro:
Pe termen scurt, în baza modului de calcul actual, stabilirea cuantumului minim al bursei la 838 de lei și creșterea corelativă a fondului de burse;
Calcularea cuantumului minim al burselor în baza coșului minim al studentului 1172.34 lei în 2020 și corelarea lui ulterioară cu creșterea salariul minim brut;
Creșterea burselor etnicilor români de pretutindeni prin raportare la cuantumul minim al bursei stabilit de CNFIS și asigurarea cumulării acesteia cu bursele acordate în baza OMEN 3392/2017.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați a alocat bani pentru Protecția Copilului. Fonduri și pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi ale asistenţilor personali

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Galaţi de joi au fost alocate fonduri pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În plus, deoarece fondurile de la Guvern sunt insuficiente, Consiliul Judeţean a dat bani pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi ale asistenţilor personali.  

“Am alocat 5,9 milioane de lei către Protecţia Copilului pentru a fi plătite toate drepturile financiare şi pentru a acoperi până la finalul acestui an cheltuielile de funcţionare. Anul acesta, Consiliul Judeţean a alocat Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului aproape 55 de milioane de lei, adică 68% din bugetul necesar. A fost o situaţie extrem de dificilă, în condiţiile în care Guvernul a dat bani doar pentru patru luni de funcţionare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, din fondul de rezervă bugetară s-au alocat 3.479.000 de lei, astfel încât primăriile din judeţ să poată plăti indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi ale asistenţilor personali.

“Sumele alocate de către Guvern sunt insuficiente pentru plata în totalitate a acestor drepturi financiare. Astfel că, am decis să venim în sprijinul persoanelor cu handicap şi am alocat sumele necesare pentru plata integrală a indemnizaţiilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Citeşte mai departe ...

A fost anunțată data de începere a campaniei de vaccinare

Lista furnizorilor de vaccin promovată până acum s-a redus, culmea, la unul singur: Pfizer-BioNTech.

La Galați primii vor fi vaccinați medicii și persoanele cu risc ridicat de infecție. În județ se fac pregătirile pentru cele 39 de centre de vaccinare propuse. În cele zece dintre ele, stabilite in spitalele din judet, vor fi vaccinate cadrele medicale.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a indicat că cele 27 de state ale UE vor putea "să înceapă în aceeaşi zi" campaniile de vaccinare anti-Covid.

În România vaccinarea începe pe 27 decembrie. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că prima tranșă cu cele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, cu care vor fi vaccinate 5.000 de persoane, vor ajunge în ţară în perioada dintre Crăciun şi Revelion şi vor fi distribuite personalului medical care lucrează în secţiile de boli infecţioase.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a propus Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei ca vaccinarea anti-COVID la nivelul judeţului Galaţi să se desfăşoare în 39 de centre.

Pentru personalul medical şi auxiliar din judeţul Galaţi au fost propuse zece centre de vaccinare, situate în spitalele din județ.

Totodată, au fost solicitate şi trei caravane mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului şi beneficiarilor din centrele rezidenţiale precum şi a populaţiei cu nevoi speciale (nedeplasabili).

Persoanele vaccinate vor primi o adeverinţă care va conţine date referitoare la lotul şi la seria vaccinului.

Citeşte mai departe ...

Bărbat depistat la controlul de frontieră cu autoturismul radiat din circulație și cu o bancnotă falsă, ascunsă în portofel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Oancea efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a fost depistat, în trafic, conducând un autovehicul neînmatriculat și asupra căruia a fost găsită o bancnotă de 100 de dolari americani, care s-a dovedit a fi falsă.

În data de 16 decembrie, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, B.R., cu cetățenie bulgară și R.Moldova, în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Franța.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul în cauză, colegii noştri au efectuat  verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul marca Nissan este radiat din circulaţie de autorităţile din Franța începând cu data de 16.12.2020.

Totodată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra bărbatului, în urmă căruia au descoperit, ascunsă în portofelul acestuia o bancnotă de 100 de dolari americani, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, fiind falsă.

 Cu privire la cele constatate, B.R. a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză în data de 15.12.2020, în schimbul sumei de 3.500 de euro și nu avea cunoștință că acesta este radiat din circulație. Cu privire la bancnota falsă, bărbatul a declarat că a cumpărat-o de la un cetățean vietnamez, dintr-o piață din Odessa, în schimbul sumei de 1600 de lei moldovenești și nu a realizat că aceasta este falsă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație de valori falsificate, sub aspectul deținerii, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Citeşte mai departe ...

Cupa României la hochei pe gheaţă continuă la Galaţi

  • Publicat în Sport

Patinoarul Dunărea din Galaţi găzduieşte în această perioadă Cupa României la hochei pe gheaţă la care participă cele 7 echipe din campionatul intern. Miercuri, în prima zi, CSM Galaţi a întâlnit pe ACS Sapientia Under 23. Echipa gălăţeană şi-a turat motoarele, a reuşit trei reprize identice, cu câte trei goluri şi a făcut primul pas spre una din finalele competiţiei programate duminică 20 decembrie. Rezultat final: CSM Galaţi - Sapientia Under 23 9-0 (3-0, 3-0, 3-0). Pentru echipa pregătită de Vadim Shakhraichuk şi Cornel Chiriţă au punctat: Neznamov 4 puncte (2 goluri+2 pase); M.Constantin 3 p (2+1), Kyrychenko 4 p (2+2), Lymansky 2 p (1+1), Zabludovsky 3 p (1+2), O.Biro 2 p (1+1), M.Biro 1 p (0+1), Polinin 1 p (0+1), Ad.Irimia 1 p (0+1). Celelalte rezultate din prima zi: SC Miercurea Ciuc - Steaua Bucureşti 6-2 şi CSM Corona Braşov - Sportul Studenţesc 11-1. În cea de-a doua zi a competiţiei programul este următorul: ACSH Gheorgheni - Sportul Studenţesc, SC Miercurea Ciuc - Sapientia U 23, CSM Galaţi - Steaua. Vineri se vor disputa partidele: Sapientia U 23 - Steaua, ora 13.00, Corona - ACSH Gheorgheni, ora 16.00, CSM Galaţi - SC Miercurea Ciuc, ora 19.00.

 

Citeşte mai departe ...

40 de percheziții în mai multe județe, printre care și Galați, la fabricile clandestine de țigări

40 de percheziții au loc joi în București și nouă județe, fiind vizat un grup format din cetățeni români și moldoveni. Gruparea a pus în funcțiune fabrici clandestine de țigări, cu un prejudiciu ce depășește 31 milioane euro.

 La data de 17.12.2020, procurorii DIICOT –Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul IGPF  efectuează un număr de 40 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Iasi, Bacău, Timișoara, Oradea, București, Iflov, Constanța, Sibiu, Brașov, Galați și Bihor, înt-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă continuată și evaziune fiscală în formă continuată.

Grupul infracțional organizat transfrontalier, constituit din cetățeni români și moldoveni, acționează în scopul obținerii ilicite de importante beneficii financiare, în urma punerii în funcțiune a unor fabrici clandestine de producere și ambalare de țigarete, precum și comercializarea ulterioară a acestora.

Membrii grupării infracționale din România se ocupă de toate detaliile legate de transmiterea de materiale pentru fabricarea țigaretelor în alt stat membru al UE, unde are loc activitatea ilegală de producere a țigaretelor.

Prejudiciul se ridică la suma de peste 31 milioane euro, conform unui raport întocmit de OLAF.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri