Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Decembrie 2020 - Regional Press

Mesajul președintelului Consiliului Județean Galați de Anul Nou:„Să privim cu optimism şi încredere la viitor!”

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a transmis un mesaj de Anul Nou gălățenilor în care le urează ca anul 2021 să le aducă fericire, iubire, armonie în familie şi belşug în casă. 

„2020 a fost un an dificil pentru toată lumea. Această pandemie ne-a afectat pe toţi, a schimbat reguli și ne-a răpit bucurii. Ne-am reamintit însă să prețuim lucrurile simple și să avem grijă unii de ceilalţi.Am încredere că în 2021 vom reuși să trecem peste această perioadă grea și vom avea din nou şansa de a ne bucura împreună, la fel ca-n vremurile de dinainte de pandemie. Înainte de toate, îmi doresc ca 2021 să ne găsească pe toți sănătoși. Anul Nou să aducă fericire, iubire, armonie în familie şi belşug în casă. Să privim cu optimism şi încredere la viitor! La mulţi ani! An Nou fericit!”, a transmis președintele CJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Iohannis, mesaj de Anul Nou pentru români: Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de Anul Nou în care le-a spus românilor că reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape. Șeful statului le-a mulțumit cadrelor medicale și le-a cerut românilor să fie responsabili și să respecte regulile pentru a reveni cât mai repede la o viață normală.

„Dragi români, ne aflăm la finalul unui an extrem de dificil în care viața noastră a fost schimbată radical de o pandemie fără precedent. Vă mulțumesc pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și pentru implicarea în efortul comun de a limita răspândirea acestui teribil virus și de a-i proteja pe semenii noștri. Din păcate, prea mulți oameni au pierdut lupta cu boala și gândurile mele se îndreaptă acum și către familiile îndoliate.Un mesaj special de apreciere și recunoștință transmit medicilor și personalului medical care au muncit până la epuizare și continuă să o facă pentru a salva vieți. Privim spre noul an cu multă speranță și încredere că vom trece cu bine peste această grea încercare. Reîntoarcerea la normalitatea care ne lipsește tuturor este tot mai aproape, dar depinde de fiecare dintre noi să continuăm să fim responsabili pentru ca acest obiectiv al nostru să devină realitate cât mai curând. Vă doresc tuturor multă sănătate și un an nou fericit. La mulți ani”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Citeşte mai departe ...

Cumpărături la trecerea dintre ani. Programul supermarketurilor în Galați

  • Publicat în Social

Așa cum anunțam, într-o ediție trecută, Piețele Comerciale din Galați vor fi închise până pe 3 ianuarie, când vor funcționa de la 7,00 la 13,00.

Cât privește supermarketurile, Dedeman este singurul mare magazin închis timp de trei zile: pe 31 decembrie, 1 și 2 ianuarie. De pe 3 ianuarie, programul va fi normal.

Celelalte mari magazine vor avea un program redus pe 31 decembrie, între 7.00 – 18.00 : Carrefour, Kaufland, Auchan, Lidl, Penny. Magazinele Profi se vor închide la ora 19.00, iar Selgros la ora 17.00. Până la ora 16.00 vor funcționa doar Metro Cash&.Carry și Brico Depot.

În prima zi a anului viitor, toate supermarketurile vor fi închise, urmând ca de pe 2 ianuarie să redeschidă cumpărăturilor, într-un program diferențiat.

Astfel, programul revine la normal, până la ora 21.00 pentru hypermarketurile Carrefour, Auchan și Selgros .
Rețelele de magazine Kaufland și Lidl vor avea program deschis până la 17.00, iar Penny până la 16,00. Și Metro Cash&Carry are program scurt, până la ora 16,00

Magazinele Carrefour și Profi vor avea program pe 2 ianuarie, de la 10,00 la 18,00.

Brico Depot este închis timp de două zile, pe 1 și 2 ianuarie.

Din 3 ianuarie, programele de cumpărături la supermarketurile din Galați revin la normal, doar Piețele din municipiul Galați vor funcționa încă în regim redus, până la 13,00, (doar) duminică.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: "Ați arătat țării că și dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră"

Preşedintele PSD a declarat miercuri că Guvernul Cîțu este „anti-alocație”, pentru că nu a dublat alocațiile de stat pentru copii în 2021, în vreme ce președintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat că „începe guvernarea anti-socială”.

„Am înțeles că nu dați doi bani pe ideea de a crește salariile românilor – nici a celor plătiți cu lefuri mici, în sectorul privat și nicidecum a bugetarilor! Am înțeles că nu vă interesează să le dați pensionarilor măcar șansa de a-și păstra nivelul de trai, amânând la nesfârșit majorările de pensii. Însă nu credeam că veți avea atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii! Înaintea alegerilor ați promis că le dublați alocațiile – nu în toamna acestui an, cum propusese PSD și votase Parlamentul- ci în tranșe semestriale de câte 20%, până în 2022. Azi, ați arătat țării că și dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră!”, a scris Marcel Ciolacu pe contul de Facebook.

„Sunteți Guvernarea Anti-Alocație, în care până și copiii primesc țeapă cu dedicație!”, a mai scris Ciolacu.

„Încă din prima şedinţă, Guvernul Cîţu guvernează anti-social, în defavoarea românilor, iar USR – PLUS renunţă la prima promisiune majoră”, afirmă Dîncu într-un comunicat de presă.

„De exemplu, aplicarea Legii 153/2017, a salarizării, este din nou amânată, astfel prorogarea indexării conservă actualele dezechilibre din sistem până la un termen nedefinit (pentru unii salariile au crescut la nivelul anului 2022, iar alţii ar fi trebuit să beneficieze acum de creşteri anuale conform legii salarizării, existând discrepanţe majore pe acelaşi post, între diferite ministere)”, susține Dîncu.

Alte măsuri criticate de președintele Consiliului Naţional al PSD:

prorogarea termenului pentru integrarea la ANAF a caselor de marcat până în 2022, vinovat principal fiind în acest caz Guvernul Orban care nu şi-a creat infrastructura de preluare a datelor. După ce tot sectorul economic este pregătit şi dotat cu aceste case de marcat capabile să transmită registrul fiscal, dreapta a avut mai mult de 1 an la dispoziţie şi nu a făcut nimic pentru a digitaliza ANAF.
faptul că se îngheaţă, la nivelul anului 2020, salariile, soldele pentru militari, indemnizaţiile, sporurile, compensaţiile. Totuşi, cu unele excepţii: compensaţiile acordate pentru dreptul de hrană la unele categorii de angajaţi din MAPN , MAI , SRI , STS, categorii pentru care aceste drepturi vor fi indexate (aceştia reprezentând peste 80 % din personalul plătit din fonduri publice).
pentru o serie de categorii de beneficiari ai pensiei de serviciu actualizarea acesteia cu rata medie anuală a inflaţiei a fost blocată, dar şi de data aceasta au „scăpat” de această măsură magistraţii ale căror pensii speciale vor fi actualizate conform legii.
indemnizaţia de vacanţă, care trebuia să intre în vigoare conform legii salarizării începând cu 01.01.2021, a fost amânată cu un an, până la 01.01.2022, rămânând în vigoare voucherele de vacanţă.
„Măsurile anti-sociale nu se opresc aici, deoarece, pe lângă faptul că prin OUG se blochează creşterea salariilor personalului din învăţământ, s-a intervenit şi pe legea învăţământului, amânând unele avantaje create de PSD cum ar fi cupoanele sociale care veneau să sprijine educaţia timpurie şi erau acordate în scop educaţional, în funcţie de veniturile familiei, pentru cei cu copii la creşe şi grădiniţe; şi acordarea acestora a fost amânată până în 2022, acum, când românii au mai mult ca niciodată nevoie de ele”, mai afirmă Dîncu.

Citeşte mai departe ...

Arafat: "E posibil să crească numărul infectărilor după 10-15 ianuarie"

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat miercuri, la Antena 3, că este posibil ca după sărbătorile de iarnă și Anul Nou să crească numărul persoanelor infectate cu COVID-19.

„Este posibil să avem creșteri dupa Anul Nou, după 10-15 ianuarie”, a indicat Raed Arafat. Șeful DSU a adăugat în acest context că recomandarea autorităților este ca de Anul Nou românii să rămână acasă, în „familia restrânsă”, fără să invite acasă persoane care nu locuiesc acolo. În cazul în care totuși o familie cheamă invitați de Revelion, a precizat Arafat, să se respecte pe cât posibil unele măsuri precum aerisirea camerei și purtarea măștii de protecție.

Totodată, șeful DSU a menționat că este nevoie de un mic efort din partea românilor pentru a limita răspândirea coronavirusului în această perioadă.

 

Citeşte mai departe ...

14 OUG adoptate înainte de Revelion

Lista actelor normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 30 decembrie 2020, potrivit stiripesurse.ro.

I. PROIECTE ÎN ANALIZĂ

1. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ

2. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată

3. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea alineatului (3) al art. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 325/2019

II. ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel

2. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene

3. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea și completarea OUG nr. 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit şi instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori

4. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei

5. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 88/2001 privind înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență

6. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naționale nr. 1/2011, precum şi a altor acte normative

7. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii și domeniul apelor

8. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind prorogarea unui termen

9. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID-19 și modificarea unor acte normative

10.ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind aplicarea unor măsuri de protecție socială după 1 ianuarie 2021 în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea unor acte normative

11.ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind prorogarea termenului prevăzut de art. III din Legea nr. 352/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2011 privind înființarea Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier

12.ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora

13.ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind aprobarea preluării de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a drepturilor şi obligațiilor, inclusiv a obligațiilor de plată a cotizației anuale de membru al Organizației de Colaborare a Căilor Ferate (OCCF)

14.ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală și pentru instituirea unor măsuri pentru derularea Programului național de dezvoltare locală etapa I

III. HOTĂRÂRI

1. HOTĂRÂRE pentru prelungirea termenului prevăzut la art. 2 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 453/2019 privind actualizarea datelor de identificare ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătății - Directia de Sănătate Publică a Județului Neamț, precum şi trecerea acestuia în domeniul public al județului Neamț

2. HOTĂRÂRE pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică și efectivele Ministerului Afacerilor Interne

3. HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Brăila de către doamna Drăghincescu Simona

4. HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Harghita de către domnul Petres Sándor

5. HOTĂRÂRE privind stabilirea procedurii de restituire la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale a sumelor reprezentând indemnizația pentru fiecare zi liberă decontate potrivit prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităților de învățământ și ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învățământ şi în unităţile de educație timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARSCoV-2

6. HOTĂRÂRE privind stabilirea contingentului de lucrători străini nou admiși pe piața forţei de muncă în anul 2021

7. HOTĂRÂRE privind stabilirea datei până la care se aplică prevederile Hotărârii Guvernului nr.551/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016 privind organizarea şi desfășurarea activității de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman

8. HOTĂRÂRE privind prorogarea termenului prevăzut la art. 11 din Hotărârea Guvernului nr. 447/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de acordare, utilizare şi control al compensațiilor reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice care determină restricții în recoltarea de masă lemnoasă

9. HOTĂRÂRE pentru modificarea punctului 10 din Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 222/2016 privind emiterea autorizației de mediu pentru Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară – Sucursala Institutul de Cercetări Nucleare

10.HOTĂRÂRE privind aprobarea amplasamentului și declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Lucrări pentru menținerea și dezvoltarea capacității la cariera Tismana I, județul Gorj, la 5.000.000 tone/an lignit”

11.HOTĂRÂRE privind aprobarea amplasamentului și declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Timișeni - Pinoasa, județul Gorj, la o capacitate de 8.000.000 tone/an lignit

12.HOTĂRÂRE privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Drum de legătură Autostrada A1 Arad - Timișoara - DN 69”

13.HOTĂRÂRE privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe”

14.HOTĂRÂRE privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Autostrada Sibiu Pitești" – Secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești, aflate pe raza localităților Budeasa, Curtea de Argeș, Mălureni și Municipiul Pitești, din județul Argeș

15.HOTĂRÂRE pentru modificarea și completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 204/2019 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Drum expres Craiova - Piteşti şi legăturile la drumurile existente", tronsonul 1, aflate pe raza localităţilor Craiova, Ghercești, Pielești şi Robănești, din judeţul Dolj

16.HOTĂRÂRE privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Autostrada de centura Bucureşti km 0+000 - km 100+900 – Sector Centura Sud - Lot 2, km 69+000 - km 85+300"

17.HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020 al Companiei Naţionale "Administraţia Canalelor Navigabile" - S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii

18.HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020 al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii

19.HOTĂRÂRE privind stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinația de locuință de serviciu și imobilelor cu destinația de locuință, propuse în vederea vânzării, din fondul locativ administrat de Regia Autonomă "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat", pentru anul 2020, precum și pentru stabilirea plafonului maxim al cheltuielilor de cazare pentru închirierea locuințelor în condițiile pieței imobiliare

20.HOTĂRÂRE pentru completarea articolului 4 din Hotărârea Guvernului nr. 888/2018 privind aprobarea descrierii distincțiilor naționale, procedurile de înaintare a propunerilor, criteriile de acordare a distincţiilor, precum şi cazurile de retragere

IV. MEMORANDUMURI

1. MEMORANDUM cu tema: Transmiterea Raportului național periodic privind implementarea Convenției internaționale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială

 

Citeşte mai departe ...

Cazanciuc, despre OUG privind completurile de 3 judecători: Mă aștept ca Avocatul Poporului să sesizeze CCR

Robert Cazanciuc, fost ministru al justiției, a transmis miercuri, după ce Guvernul Florin Cîțu a adoptat o OUG în domeniul justiției, că se așteaptă ca Avocatul Poporului să sesizeze CCR.

„În timp ce românii se pregătesc pentru trecerea în Noul An, guvernul Cîțu vine cu o surpriză: ordonanța de urgență care răstoarnă voința suverană exprimată prin referendumul pentru justiție. La finalul anului 2019, prevederea privind formarea completelor de trei în apel a fost amânată pentru un an de zile tocmai pentru a se pregăti aplicarea ei. Guvernarea liberală a știut că legea va intra în vigoare, dar nu a făcut niciun fel de demers să fie respectată.

În schimb, noul ministru USR-ist este consecvent ipocriziei partidului său. Așa cum au refuzat să vină în Senat să voteze inițiativa "Fără penali în funcții publice”, astăzi sfidează voința poporului exprimată prin referendumul pentru justiție, doar pentru a acoperi incompetența și indolența guvernului. Mă îndoiesc că acest act are avizul CSM! Mă aștept ca Avocatul Poporului, fiind de partea poporului, să sesizeze CCR pentru flagranta încălcare a voinței suverane a peste 6.5 milioane de români!”, a scris Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai departe ...

Cutremur miercuri seara în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc miercuri seara, la ora 19.53 în zona seismică Vrancea, anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Cutremurul a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 96  de kilometri.

Potrivit INFP, seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 77km E de Brașov, 93km NE de Ploiești, 100km S de Bacău, 115km V de Galați, 117km NV de Brăila, 144km N de Bucuresti, 165km NE de Pitșsti, 181km SV de Iași, 191km E de Sibiu, 209km N de Ruse.

Citeşte mai departe ...

Seniorii de la „Universitatea Dunărea de Jos” au organizat „Secret Santa”

Studenții seniori ai Universității „Dunărea de Jos” au arătat că știu să se bucure de magia Crăciunului chiar și în condiții de pandemie. Cursanții s-au întâlnit în aer liber, într-un parc din Galați și au împodobit un brad, au cântat colinde, au mâncat turtă dulce și au organizat „Secret Santa”

“Am vorbit cu ai mei colegi și fiecare m-a întrebat dacă nu facem ceva, să ne întâlnim de sfintele Sărbători de Crăciun. Noi suntem membri ai Clubului „Marțea itinerantă” și obișnuiam să ne vedem în fiecare săptămână, iar la final de an organizam o petrecere cu dans și o tombolă. Toți erau dornici să iasă și să participe la o întâlnire, ca pe vremuri. Așa mi-a venit ideea acestui Secret Santa! Eu am adus turta dulce, fiecare a cumpărat un cadou pentru un coleg și a scris o felicitare de An Nou, felicitările fiind aduse de colega noastră Mirela Panaite. A fost o bucurie mare, am simțit cu toții spiritul de sărbătoare. A fost o scurtă întâlnire, în aer li-ber, cu mască, păstrând distanțarea, fără îmbrățișări, ca să nu fie probleme, însă fiecare a simțit-o ca pe un mare dar”, a declarat Roxana Băcanu, organizatoarea evenimentului.


Universitatea Vârstei a treia (U3A) este un proiect inițiat în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi care aşează în centrul acţiunilor sale seniorii. Construit după un model de origine franceză, proiectul a fost derulat pentru prima dată în România la Galați, fiind adaptat spaţiului cultural şi academic național.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri