Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 - Regional Press

Liderul PSD Marcel Ciolacu a tras un semnal de alarmă privind piețele

Printr-o postare pe Facebook, liderul PSD Marcel Ciolacu l-a întrebat, retoric, pe premierul Ludovic Orban dacă știe de ce piețele sunt goale și parcările supermarketurilor sunt pline.

„Orban, știi de ce parcările supermaketurilor sunt pline și piețele goale?!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD a susținut apoi că situația menționată există „pentru că, în stradă, acolo unde ați izgonit voi producătorii români, sunt 3 grade la ora asta, incapabililor! Deschideți piețele!”. 

„Legea votată de PSD în Parlament trebuie promulgată urgent!”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Lucian Romaşcanu:"Rafila va fi propunerea PSD pentru Ministerul Sănătăţii"

Lucian Romaşcanu, fost purtător de cuvânt al PSD şi candidat pentru un nou mandat de senator pe listele PSD Buzău, a declarat, la Antena 3, că medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, va fi propunerea social-democraţilor pentru Ministerul Sănătăţii, în cazul în care aceştia vor intra la Guvernare după alegerile din decembrie, relatează G4Media.

Potrivit sursei citate,  Grindeanu sau chiar Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, ar putea fi propunerile pentru funcţia de prim-ministru.

Senatorul social-democrat a folosit ocazia pentru a susţine că, deşi a avut mult mai multe realizări decât PNL-ul, PSD-ul a comis unele greşeli „de pe urma cărora partidul a avut de învăţat”.

„Populaţia ne-a taxat pentru ceea ce am greşit la guvernare, prin scorul dezastruos pe care l-am scos la ultimele alegeri. Noi am plătit. Am plătit, dar am şi învăţat. Acum îi aşteptăm şi pe ei [liberali – n.r.] să plătească”, a adăugat Romaşcanu.

În ceea ce îl priveşte pe ministrul PNL al Sănătăţii, Nelu Tătaru, senatorul a afirmat că, din punctul său de vedere, managementul demonstrat de acesta este unul slab şi că liberalul nu poate fi comparat cu Rafila.

„Ce putea să facă un medic din Huşi [locul unde a profesat Tătaru în calitate de chirurg – n.r.] la Ministerul Sănătăţii!?”, a mai precizat Romaşcanu, adăugând că PSD-ului nu-i poate lua nimeni dreptul de a se prezenta în faţa alegătorilor complet reformat, cu candidaţi de renume în domeniile lor de activitate, cu medici reputaţi într-o asemenea criză sanitară.

Citeşte mai departe ...

Val de infecții COVID-19 în Galați: 180 de cazuri, în ultimele 24 de ore

Creștere explozivă a numărului de cazuri COVID-19 în Galați.  În ultimele 24 de ore au fost raportate 180 de noi îmbolnăviri, bilanțul ajungând la 8761. Rata de incidență la nivelul orașului a depășit 4 la mia de locuitori.

Instituția Prefectului Județului Galați informează că sâmbătă, 21 noiembrie, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Galați se prezintă astfel:

 -cazuri nou confirmate – 180

 -persoane vindecate - 56

- persoane decedate – 0

 Total:

➡️persoane confirmate de la începutul pandemiei – 8.761

➡️persoane decedate de la începutul pandemiei – 251

➡️persoane in carantina la domiciliu – 1.109

➡️persoane izolate la domiciliu – 132

➡️persoane in izolare institutionalizata - 294

➡️teste de la inceputul pandemiei – 58.352

 ➡️persoane vindecate – 6.883

Citeşte mai departe ...

Premieră. Spitalul Județean, primul spital din Galați care are tomograf retinian

Echipamente medicale de ultimă generație pentru Spitalul Județean Galați. Secția de Oftalmologie a fost dotată cu tomograf retinian, facoemulsificator, fundus camera retina și combină oftalmologică cu biomicroscop.

„Spitalul Județean este primul spital din Galați care are tomograf retinian, un echipament medical de ultimă generație care analizează complet retina și nervul optic. De altfel, puține spitale din România au în dotare un astfel de aparat medical. În plus, pentru prima oară, Spitalul Județean dispune și de un echipament medical care fotografiază în detaliu fundul de ochi. Celelalte dispozitive achiziționate înlocuiesc echipamente vechi de câteva decenii, care erau depășite din punct de vedere tehnologic”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați

Facoemulsificatorul se folosește pentru operațiile de cataractă, iar cu ajutorul tehnologiilor cu care este echipat noul dispozitiv crește gradul de siguranță din timpul acestor intervenții chirurgicale. Noul biomicroscop are o calitate optică superioară, iar fundus camera retina poate fotografia în profunzime fundul de ochi. Mai mult, pentru că acest echipament permite și stocarea electronică a datelor obținute, doctorul poate analiza din punct de vedere medical evoluția pacientului. Valoarea investiției este de 1.125.045 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Înfrângere surprinzătoare pentru CSU Belor

  • Publicat în Sport

Echipa gălăţeană antrenată de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi a jucat vineri seara în sala Dinamo din Bucureşti cu U NTT Data Cluj Napoca, în cea de-a 5-a etapă a Diviziei A1 la volei feminin. CSU Belor pornea ca favorită certă în faţa formaţiei ardelene formată în totalitate din jucătoare românce. Din păcate pentru noi gălăţenii, calculele hârtiei nu s-au confirmat de această dată şi echipa noastră a pierdut surprinzător după ce a condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi. Rezultat final: U NTT Data Cluj - CSU Belor 3-2 (-17, 21, -12, 16, 9). CSU Belor a folosit formula: Anamaria Berdilă 9 puncte, Boryslava Saykova 12 p, Lara Vukasovic 8 p, Sorina Miclăuş 12 p, Talita Jose do Nascimento 12 p, Mirela Shahpazova 1 p - Nikolina Bozicevic, libero. Au mai intrat: Adina Roşca 8 p, Andreea Tămaş 1 p, Elena Becheva 6 p. După 5 runde, CSU Belor ocupă locul 4 cu 9 puncte. Echipa gălăţeană va juca astăzi, de la ora 17.00 cu Dinamo. Partida va fi transmisă pe pagina de facebook Dinamo.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri