Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Noiembrie 2020 - Regional Press

Fostul premier PSD Mihai Tudose:"PSD va intra la guvernare. Liberalii nu au cu cine să facă majoritate"

Mihai Tudose s-a contrat, la Antena 3, cu eurodeputatul liberal Cristian Buşoi, afirmând că social-democraţii vor intra la guvernare şi că, potrivit unor sondaje, 75% dintre români consideră că Guvernul Orban a fost un “dezastru”, relatează G4Media. Tudose este convins că PSD va învinge PNL cu 4-5 procente la alegerile din decembrie,

“Eu vă spun altceva, că PSD va intra la guvernare. Suntem chiar dispuşi să ne asumăm guvernarea (…) Nu ştiu la ce date vă uitaţi voi, la mama Omida, dar eu vă spun că există sondaje care arată că 75% dintre români consideră guvernarea PNL un dezastru. Pe toate sondajele pe care le-am făcut, acest lucru apare constant, oamenii sunt nemulţumiţi de guvernarea PNL. (…) Vă spun că ieşim pe primul loc, facem chiar şi 50%. (…)”, a susţinut Tudose.Tudose a mai susţinut că PNL nici măcar nu are cu cine să facă majoritate, adăugând că membrii USR-PLUS îi detestă.

“I-aţi auzit săptămâna trecută pe cei de la USR ce declaraţii au făcut la adresa PNL. […] Păi staţi să vedeţi spectacol după alegeri”, a mai transmis fostul premier PSD.

Citeşte mai departe ...

Lucian Romaşcanu, atac la adresa lui Iohannis: "Cu o strategie băsesciană, este primul motor electoral al PNL"

  • Publicat în Social

„În ultimele săptămâni, niciun om, cu capul pe umeri, n-ar îndrăzni să-l acuze pe Klaus Iohannis de faptul că ar fi mut. Din contră. Urmând o strategie băsesciană bine brevetată, preşedintele Iohannis dă dovadă de abilitatea de a emite serii de sunete în cadenţă îndoielnică, odată la câteva zile. Domnia sa este, totuşi, primul motor electoral al PNL, în ciuda Constituţiei, actul fundamental care oricum se pregăteşte, săracul, să fie reformat, cu surle şi trâmbiţe, de însăşi Raluca Turcan. Faptul că preşedintele a dobândit o dragoste înflăcărată pentru propria voce nu este o surpriză pentru nimeni. Faptul că domnia sa ţine USR ostatic, în încercarea de a-i prelungi lui Orban mandatul de premier, nu mai miră pe nimeni.

Faptul că slăbiciunea discursului său zgârie până şi cele mai neavizate urechi, nu mai surprinde niciun român. Ceea ce totuşi rămâne frapant, este această încercare prezidenţială de a simula cu stângăcie că Iohannis nu vede că România se îndreaptă spre cel mai negru scenariu al existenţei sale naţionale”, a scris Romaşcanu, într-un comunicat de presă transmis publicaţiei Adevărul.„De la directorul spitalului Marius Nasta şi până la pacienţii care-şi spun povestea de pe holurile spitalelor, de lângă grupurile sanitare, unde stau întinşi cu tubul de oxigen la cap, sau din corturi improvizate, unde se milogesc de familie pentru o pătură şi o saltea, presa este plină de relatări care demonstrează că sistemul medical românesc a intrat în colaps total.

Imaginea oamenilor abandonaţi pe tărgi, ca şi când ar fi război total, fac înconjurul României şi produc o discrepanţă foarte clară între discursul prezidenţial şi guvernamental şi chinul în care oamenii ajung să se zbată. Preşedintele n-ar trebui să depună un efort mai mare decât cel necesar pentru a deschide televizorul, pentru a vedea că suferinţa propriului popor este endemică şi atinge cote inumane. Cu siguranţă, primul om de stat al ţării ştie, încă şi mai bine decât noi, că sistemul medical a capotat. Colapsul este total. Durerea nu mai poate fi oprită. Moartea galopează.

N-are cum să nu vadă aceste lucruri pentru că, este evident, domnia sa se informează mai mult decât de la televizor. Ca atare, nu putem decât să asumăm că domnul preşedinte se preface că nu vede că România ar putea să testeze mai mult dacă s-ar dori, că rata de mortalitate ar putea fi scăzută dacă s-ar institui măsurile necesare, că până la venirea unui vaccin în România, mai este mult de luptat pentru vieţile oamenilor care vor lua COVID şi vor fi aruncaţi în malaxorul neiertător al unui sistem medical sufocat de alegeri şi de lipsa unor măsuri guvernamentale ferme. Se preface că este orb, fiind sedus de un sentiment al măreţiei care nu-l va experimenta, cu adevărat, niciodată.

Atunci când morţii se vor aduna, atunci când presa nu va mai sta disciplinată la conferinţele de la Cotroceni, atunci când oamenii vor cere socoteală pentru situaţia în care se află România, acest prim agent electoral al PNL va fi primul răspunzător”, şi-a continuat Romaşcanu atacul la adresa liderului de la Palatul Cotroceni.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, după ce Iohannis a afirmat că legea privind redeschiderea pieţelor n-a ajuns la promulgare:"Minte din nou"

Klaus Iohannis a declarat că legea modificată de PSD care prevede redeschiderea pieţelor nu i-a sosit încă pentru promulgare.

În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a scris într-o postare, pe Facebook, că Iohannis "minte din nou”, argumentând că actul normativ ar fi fost trimis la promulgare de aproape 20 de zile.

„Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea pieţelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A minţit cu vaccinul, a minţit cu infectările şi acum minte şi cu pieţele!!!”.

Citeşte mai departe ...

COVID-19 la un centru de bătrâni din comuna Vânători

36 de persoane din centrul de îngrijire pentru bătrâni din comuna gălățeană Vânători s-au infectat cu COVID-19. Centrul a fost introdus în carantină, a informat Prefectura Galați. 

„Direcția de Sănătate Publică Galați a confirmat un focar de coronavirus la un centru de bătrâni din comuna Vânători. În urma testărilor, 36 de persoane – 32 de beneficiari (dintr-un total de 36) și patru angajați ai centrului – au primit rezultate pozitive. Toate persoanele confirmate sunt asimptomatice. Centrul de îngrijire a fost plasat în carantină pentru 14 zile”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.

În prezent, comuna Vânători are o rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 de nouă persoane la mia de locuitori.

Comuna nu intră în carantină deoarece fără bolnavii din centrul de bătrâni rata de infectare este mai mică de patru persoane infectate la mia de locuitori.

Citeşte mai departe ...

Visul continuă: Tigrii de la United, victorie istorică în UEFA Futsal Champions League

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute un eveniment sportiv de top. Este vorba de duelul dintre United Galaţi şi Dolphins Ashdod - Israel din turul preliminar al UEFA Futsal Champions League, ambele debutante în această competiţie. Campioana României, în ciuda crizei de efectiv a controlat partida şi a obţinut o calificare meritată în 16-imile celei mai puternice competiţii la nivelul echipelor de club din Europa. Unicul gol a fost reuşit de internaţionalul Octavian Cireş în min 12 care a fructificat pasa primită de la Tacot. United a irosit ocazii importante prin: Crişan 2, Ignat, Cireş şi Tacot. Campioana Israelului, care are în componenţă câţiva jucători cu deficienţe de auz dubli campioni europeni, a riscat şi a scos portarul în ultimele şase minute, forţând egalarea. Gălăţenii au ţintit bara prin Ignat iar Păduraru a salvat miraculos în ultimele 20 de secunde. „Suntem fericiţi că ne-am calificat, în acest gen de meciuri după un timp nu-ţi mai aduci aminte cum a fost în teren, contează rezultatul. Cu toate că puteam să câştigăm lejer, zic eu că am avut meciul la îndemâna noastră, să-l câştigăm, iar finalul să-l tratăm mult mai lejer, dar cel mai important este că ne-am calificat. Se poate spune că am jucat cu presiune, din pricina adversarului pe care nu l-am cunoscut foarte bine. Dacă intra golul doi, cred că meciul era mult mai uşor pentru noi. Nu ştiu dacă era mai uşor cu jucătorii care se află în izolare, putea să fie mai uşor şi cu lotul actual, dar importantă este calificarea. Important este ca la următorul meci din această competiţie să mergem să ne distrăm. Dacă se poate să jucăm la Galaţi, şi cu spectatori în tribune, să aducem un nume mare aici la Galaţi ar fi minunat”, a declarat la final antrenorul-jucător de la United, Florin Ignat. Rezultat final: United - Dolphins 1-0. Lotul de jucători: Păduraru, Neacşu - Burdujel, Araujo, Crişan, Tacot, Ignat, O.Cireş, Petică, Arhire, A.Cireş.
Tragerea la sorţi pentru faza următoare va avea loc pe 9 decembrie. United ar putea da peste nume grele ale futsalului european precum Barca, Inter FS, Sporting CP, Benfica, etc

sursa foto: Sportul Ilustrat

.

Citeşte mai departe ...

Încă o victorie categorică pentru hocheiştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Cel de-al doilea joc dintre CSM Galaţi şi Sportul Studenţesc disputat duminică pe Patinoarul Dunărea a avut cam acelaşi scenariu cu cel din ziua precedentă. Echipa gălăţeană şi-a făcut temele şi un antrenament bun pentru confruntările dificile din acest an. De remarcat prestaţia juniorilor gălăţeni Raul Maftei, marcator a trei goluri şi Ionuţ Andrişoi care a apărat în ultimele două reprize. Rezultat final: Sportul Studenţesc - CSM Galaţi 1-16 (1-7, 0-6, 0-3). Marcatorii echipei gălăţene: Polinin 2 goluri, Neznamov 4 g, Maftei 3 g, Lymansky 3 g, Kyrychenko 3 g, Berdilă. CSM Galaţi se află pe locul 2 în ierarhia Ligii Naţionale de hochei pe gheaţă cu 23 puncte, la un punct în urma liderului ACSH Gheoergheni, ambele echipe cu 9 meciuri jucate.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada s-a instalat pe primul loc

  • Publicat în Sport

Echipa gălăţeană antrenată de Sergiu Stancu a încheiat en-fanfare turul de forţă cu şase meciuri în 10 zile. Duminică seara, CSM Arcada a întâlnit pe U Cluj. Partida se anunţa interesantă ţinând cont de faptul că ardelenii reuşiseră sâmbătă să învingă Dinamo Bucureşti cu un sec 3-0. Campioana României a jucat din nou foarte bine şi nu a avut nevoie decât de 60 de minute să câştige. De menţionat faptul că banca tehnică a rulat tot lotul trecut pe foaia oficială inclusiv rusul Nalobin, care a revenit după accidentare. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi - U Cluj 3-0 (16, 17, 10). Formula de start pentru echipa învingătoare: Olteanu 2 puncte, Klapwjik 8 p, Bala 4 p, Talpă 6 p, Lescov 3 p, Sestan 11 p - Cristudor, libero. Au mai jucat: Nalobin 7 p, Raţă 5 p, Stankovici 7 p, Jovanovici 1 p, Darlaczi 2 p şi Kantor, libero. După şase etape, podiumul Diviziei A1 se prezintă astfel: 1. CSM Arcada Galaţi 15 puncte, 2.SCMU Craiova 13 p, 3.CSS CNE Lapi Dej SCM Zalău 12 p. Echipa gălăţeană va disputa următorul joc pe 6 decembrie, la Dej cu CSU Ştiinţa Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

Pește și relaxare la malul Dunării. Noua zonă de agrement de la Zătun prinde contur

30 fotea pe santierProiectul, lansat la mijlocul anului trecut, după ce echipa președintelul CJ Galați, Costel Fotea, a obţinut noi fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, este unul extrem de generos, pe o suprafață de 12.500 mp, pentru toţi cei care vor să se relaxeze în aer liber, cu familia sau la o partidă de pescuit, cu prietenii.

Președintele Fotea spune că lucrările sunt în toi. După minivacanța de Sf. Andrei, activitățile se vor relua pentru că sunt multe detalii de pus la punct.

Amenajăm o nouă zonă de agrement la balta Zătun. Se lucrează deja la realizarea noilor căsuțe, care vor avea chicinetă si baie proprie. De asemenea, vor fi amenajate noi pontoane pescaresti, foișoare de diferite dimensiuni și locuri de joacă pentru cei mici. Investiția include și partea de iluminat, apă și canalizare. Practic, construim de la zero un nou spațiu de relaxare la Zătun.

Și pentru acest proiect am reușit să atragem fonduri europene. Valoarea investiției este de peste două milioane de lei”, a mai precizat Costel Fotea

 

 

Citeşte mai departe ...

Romaşcanu:"Cu o strategie băsesciană, este primul motor electoral al PNL"

„În ultimele săptămâni, niciun om, cu capul pe umeri, n-ar îndrăzni să-l acuze pe Klaus Iohannis de faptul că ar fi mut. Din contră. Urmând o strategie băsesciană bine brevetată, preşedintele Iohannis dă dovadă de abilitatea de a emite serii de sunete în cadenţă îndoielnică, odată la câteva zile. Domnia sa este, totuşi, primul motor electoral al PNL, în ciuda Constituţiei, actul fundamental care oricum se pregăteşte, săracul, să fie reformat, cu surle şi trâmbiţe, de însăşi Raluca Turcan.

Faptul că preşedintele a dobândit o dragoste înflăcărată pentru propria voce nu este o surpriză pentru nimeni. Faptul că domnia sa ţine USR ostatic, în încercarea de a-i prelungi lui Orban mandatul de premier, nu mai miră pe nimeni. Faptul că slăbiciunea discursului său zgârie până şi cele mai neavizate urechi, nu mai surprinde niciun român. Ceea ce totuşi rămâne frapant, este această încercare prezidenţială de a simula cu stângăcie că Iohannis nu vede că România se îndreaptă spre cel mai negru scenariu al existenţei sale naţionale”, a scris Romaşcanu, într-un comunicat de presă transmis publicaţiei Adevărul.

Fostul purtător de cuvânt al PSD îl acuză pe şeful statului că „se preface că este orb” şi nu vede „că sistemul medical românesc a intrat în colaps total” şi susţine că preşedintele Iohannis „sacrifică vieţi cu sutele”.

„De la directorul spitalului Marius Nasta şi până la pacienţii care-şi spun povestea de pe holurile spitalelor, de lângă grupurile sanitare, unde stau întinşi cu tubul de oxigen la cap, sau din corturi improvizate, unde se milogesc de familie pentru o pătură şi o saltea, presa este plină de relatări care demonstrează că sistemul medical românesc a intrat în colaps total. Imaginea oamenilor abandonaţi pe tărgi, ca şi când ar fi război total, fac înconjurul României şi produc o discrepanţă foarte clară între discursul prezidenţial şi guvernamental şi chinul în care oamenii ajung să se zbată. Preşedintele n-ar trebui să depună un efort mai mare decât cel necesar pentru a deschide televizorul, pentru a vedea că suferinţa propriului popor este endemică şi atinge cote inumane. Cu siguranţă, primul om de stat al ţării ştie, încă şi mai bine decât noi, că sistemul medical a capotat. Colapsul este total. Durerea nu mai poate fi oprită. Moartea galopează.

N-are cum să nu vadă aceste lucruri pentru că, este evident, domnia sa se informează mai mult decât de la televizor. Ca atare, nu putem decât să asumăm că domnul preşedinte se preface că nu vede că România ar putea să testeze mai mult dacă s-ar dori, că rata de mortalitate ar putea fi scăzută dacă s-ar institui măsurile necesare, că până la venirea unui vaccin în România, mai este mult de luptat pentru vieţile oamenilor care vor lua COVID şi vor fi aruncaţi în malaxorul neiertător al unui sistem medical sufocat de alegeri şi de lipsa unor măsuri guvernamentale ferme. Se preface că este orb, fiind sedus de un sentiment al măreţiei care nu-l va experimenta, cu adevărat, niciodată. Atunci când morţii se vor aduna, atunci când presa nu va mai sta disciplinată la conferinţele de la Cotroceni, atunci când oamenii vor cere socoteală pentru situaţia în care se află România, acest prim agent electoral al PNL va fi primul răspunzător”, şi-a continuat Romaşcanu atacul la adresa liderului de la Palatul Cotroceni.

Citeşte mai departe ...

Cum vor putea vota cei aflaţi în carantină sau izolare la alegerile din 6 decembrie

Cetăţenii cu drept de vot aflaţi în carantină pot vota dacă depun o cerere în acest sens însoţită de decizia de carantină emisă de DSP.

Potrivit digi24.ro, cei aflaţi în izolare pot vota dacă depun cerere şi copie după: biletul de externare (care să confirme diagnosticul şi indicaţia de izolare), decizia de izolare depusă de DSP şi rezultatul unui test COVID-19 pozitiv din ultimele 14 zile.

„În cazul persoanelor în cazul cărora direcțiile de sănătate publică au confirmat conform art. 2 instituirea izolării sau carantinei, birourile electorale de circumscripție județeană/oficiile electorale, după caz, imprimă cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale prevăzute la art. 1 alin. (7) din decizia Biroului Electoral Central nr.40/2020, republicată, pe care le transmit, împreună cu deciziile emise de direcțiile de sănătate publică, prin intermediul instituției prefectului, până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10.00, biroului electoral al secției de votare celei mai apropiate de imobilul la care s-a solicitat deplasarea urnei speciale”, se mai arată în decizia BEC.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri