Menu
RSS
Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Vaccinare în impas (și) la Galați

Vaccinare în impas (și) la Galați

În condițiile în care s-a...

Prev Next

Octombrie 2020 - Regional Press

Halep, infectată cu coronavirus

Simona Halep a anunţat că s-a infectat cu coronavirus. Jucătoarea mai precizează că s-a autoizolat la domiciliu şi că se recuperează bine, având simptome uşoare.

„Bună tuturor, am vrut să vă anunţ că am fost confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19. M-am auto-izolat acasă şi mă recuperez bine după simptome uşoare. Mă simt bine ... vom trece prin asta împreună”, a scris Halep pe Twitter.

Citeşte mai departe ...

România nu va intra într-un nou “lockdown”.Tătaru: “Dacă impunem restricţii, le impunem la nivel local”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că nu se pune problema unui lockdown la nivelul României din cauza noului coronavirus, dar vor fi impuse restricţii suplimentare, în funcţie de evoluţia epidemiologică pe judeţe sau localităţi, transmite protv.ro.

“E din ce în ce mai gravă situaţia în toată ţara şi în toată Europa. Vedem că avem cazuri, se merge la 50.000 pe zi în Franţa, la 26.000 în Marea Britanie, 21.000 în Italia, 20.000 în Spania. Sunt evoluţii ale unui val doi, pe care noi îl lipim de valul întâi de la noi. Haideţi să nu ne gândim atât de departe la sărbători, să ne gândim la următoarea săptămână. După cum ştiţi, noi evaluăm fiecare localitate în parte. Dacă impunem restricţii, le impunem la nivel local. Avem acea evaluare de 48 de ore după informaţia primită de DSP la 24 de ore, în care autorităţile locale sunt cele care gestionează evoluţia pe cele 48, impunând restricţii. Vom avea şedinţe mâine seară la Comitetul Naţional pentru coordonarea intervenţiei, în care vom impune şi restricţii suplimentare, adaptate în funcţie de indice la nivelul fiecărui judeţ şi al fiecărei localităţi”, a subliniat Tătaru.

“Ne-am gândit la decongestionarea acestor unităţi de primire urgenţe prin acele teste rapide de antigen care de săptămâna viitoare vor fi 43.000, urmând ca săptămâna care urmează să avem un milion de teste. Cazurile aflate în izolare în aceste unităţi de primire urgenţe vor fi diagnosticate rapid, pozitiv sau negativ, şi atunci vor merge în locaţiile specifice”, a mai precizat Nelu Tătaru.

 

Citeşte mai departe ...

Viorica Sandu, candidat PSD la Camera Deputaților:"Avem soluţii pentru relansarea economiei"

"Munca pe care o desfăşor de 16 ani dovedeşte implicarea mea deplină în activitatea administraţiei judeţului nostru.
Timp de patru mandate am fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Galaţi. În ultimele trei mandate am deţinut preşedinţia Comisiei de Buget-Finanţe din cadrul instituţiei.
Pentru că înţeleg şi consider absolut necesară promovarea produselor româneşti, de doi ani sunt la conducerea S.C. Administraţia Pieţelor Agroalimentare S.A..
Modul profesionist prin care gălăţenii au acces la calitatea şi varietatea produselor naţionale reprezintă o garanţie pentru o viaţă sănătoasă.
Ca economist şi expert contabil, mă preocupă în egală măsură necesitatea ca judeţul nostru - cel mai mare bazin legumicol al ţării -, să se bucure de maxima eficientizare a produselor sale.
Avem soluţii pentru relansarea economiei. Avem soluţii pentru accesul la educaţie. Avem soluţii pentru ca subvenţiile din agricultură să fie acordate la timp.
Iar soluţiile Partidului Social Democrat şi-au dovedit eficienţa de fiecare dată cand PSD a guvernat România. Specialiştii PSD sunt o certitudine.
Sunt unul dintre oamenii a căror experienţă şi devotament pentru muncă mă îndreptăţesc să îmi transfer implicarea - pentru problematica judeţului nostru - în Legislativul ţării.  Este etapa firească a angajamentului meu pentru comunitatea noastră", transmite Viorica Sandu, candidatul PSD la Camera Deputaților.

Citeşte mai departe ...

Atleta de la CSU Galaţi, Andreea Arsine a devenit din nou campioană naţională după un finiş de senzaţie

  • Publicat în Sport

La Buziaş a avut loc sâmbătă Campionatul Naţional de marş pentru seniori şi tineret. Întrecerea feminină, care s-a desfăşurat pe distanţa de 10 km a fost câştigată după o cursă dramatică de atleta de la CSU Galaţi, Andreea Arsine. „A fost o cursă bună, interesantă chiar, traseul mi-a plăcut mult şi finish-ul a fost unul senzaţie chiar şi pentru mine. Am condus 7 km, am fost condusă 2,5 km şi am venit cu un finish senzaţie, greu de imaginat la o probă de Marş. Însă e posibil, când îţi doreşti. A fost ultima cursă din acest an. Şi am încheiat aşa cum mi-am dorit, cu aur. Mă bucur că mi- am luat locul înapoi. Continui pregătirea pentru Jocurile Olimpice, vedem cum vor decurge lucrurile. Mă bucur de susţinerea pe care mi-o oferă CSU Galaţi şi domnul director Mihai Pantea şi le mulţumesc, cât şi partenerilor cu care colaborez Stay Fit şi High Energy pentru a reuşi să îmi ating obiectivele”, ne-a declarat Andreea la finalul cursei foarte obosită dar şi extrem de mulţumită de performanţa obţinută.

Citeşte mai departe ...

Cercetarea universitară gălățenă ”vizată” de cel mai important producător de echipamente militare din lume

Rectorul Universității „Dunărea de Jos”, prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu, a anunțat că directorul Diviziei din România a Elbit Systems Ltd., o companie internațională de echipamente electronice pentru apărare din Israel, a fost în vizită la Universitatea „Dunărea de Jos” pentru discutarea oportunităților de colaborare cu cercetătorii universități.

Direcțiile de cercetare pentru care reprezentanții Elbit Systems Ltd. sunt interesați de competențele universitarilor gălățeni privesc viitoare colaborări cu cercetătorii de la cel puțin patru facultăți: Nave, Inginerie, Facultatea Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică și Facultatea de Științe și Mediu, potrivit declarației rectorului Universității „Dunărea de Jos”.

Elbit Systems Ltd. este o companie internațională de electronice de apărare din Israel, angajată într-o gamă largă de programe în întreaga lume. Compania, care include Elbit Systems și filialele sale, operează în domeniile sistemelor aerospațiale, terestre și navale, comandă, control, comunicații, computere, supraveghere și recunoaștere a informațiilor (C4ISR),sisteme de aeronave fără pilot (UAS), electro-optică avansată , sisteme spațiale electro-optice, suite de război electronic, sisteme de inteligență a semnalului (SIGINT), legături de date și sisteme de comunicații și radiouri.

Compania se concentrează, de asemenea, pe modernizarea platformelor militare existente, dezvoltarea de noi tehnologii de apărare, securitate internă și aplicații de aviație comercială și furnizarea unei game de servicii de asistență, inclusiv sisteme de formare și simulare.

 

Citeşte mai departe ...

Derbiul orgoliilor pe „Lieşti Arena”

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a programează sâmbătă, de la ora 15.00 partidele penultimei etape din tur. Fără îndoială, capul de afiş îl constituie duelul dintre Sporting Lieşti şi SC Oţelul Galaţi, ce se va disputa pe terenul primei formaţii. Ambele echipe gălăţene vin după înfrângeri surprinzătoare, cu orgoliul rănit şi vor încerca să-şi valorifice atuurile din dotare. Oţelul nu mai are voie să facă paşi greşiţi ca să rămână pe loc de baraj. La rândul lor lieştenii sunt decişi să nu părăsească terenul învinşi pentru a reveni pe podiumul seriei. „În condiţiile actuale pot să spun că am o primă victorie. Toţi jucătorii au ieşit negativi ieri la testul covid. Am tot lotul la dispoziţie, jucăm acasă, vrem să obţinem cât mai mult din acest meci pentru a rămâne în primele 3 echipe”, ne-a declarat antrenorul principal de la Sporting, Ionuţ Niculcea. Înaintea confruntării directe, cele două formaţii se află la egalitate de puncte 13, Oţelul pe locul 2 iar Sporting, pe 4, departajarea făcându-se la golaveraj. Cea de-a treia reprezentantă a Galaţiului, Avântul Valea Mărului va avea derbiul subsolului cu CS Făurei, echipa lui Bănel Nicoliţă.

Citeşte mai departe ...

Înfrângere la 12 goluri pentru CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

La Sf. Gheorghe au fost programate vineri partidele celei de-a treia etape. CSM Galaţi a întâlnit în Sepsi Arena pe titrata CSM Bucureşti, una din reprezentantele României în Liga Campionilor. Echipa gălăţeană a marcat prima prin Alla Sheiko, echilibrul s-a menţinut în primele 10 minute după care bucureştencele au preluat iniţiativa şi au obţinut o victorie scontată. La echipa gălăţeană a debutat în Liga Florilor, Andreea Prescură, 20 ani, care a marcat 4 goluri. De-asemenea, a fost primul joc în tricoul CSM Galaţi pentru Daniela Corban. Rezultat final: CSM Galaţi - CSM Bucureşti 29-41 (12-21). Antrenoarea Alexandrina Soare a folosit lotul: Emilia Anghel, Ana Maria Micu, Mădălina Puşcaşu - Cristina Gheorghe 8 goluri, Cristina Marcu, Abigail Vălean 2 g, Andreea Prescură 4 g, Cristina Andriţă 3 g, Daciana Balaban, Lăcrămioara Cîlici 2 g, Alla Sheiko 3 g, Dana Corban, Raluca Tănasă, Mădălina Conache 3 g, Cristina Clisu 4 g, Patricia Vizitiu. Sâmbătă este zi de pauză. Turneul va continua duminică când CSM Galaţi va întâlni pe Măgura Cisnădie, de la ora 11.00.

sursa foto: CSM Galaţi facebook
Citeşte mai departe ...

VIDEO Explozie într-o locuință din Tecuci. Un bărbat a fost grav rănit

Un bărbat de 53 de ani, din Tecuci, a ajuns în stare gravă la spital după ce casa în care locuia a sărit în aer. Potrivit ISU Galați, a fost o explozie urmată de incendiu.

La fața locului au ajuns două autospeciale ISU de stingere și o ambulanță SMURD. 

"În această dimineață, echipajele Secției de pompieri Tecuci au intervenit la o explozie urmată de incendiu în strada 1 Decembrie 1918. S-a acționat cu două  mașini de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea incendiului care se manifesta pe 60 mp de acoperiș și la două camere. Proprietarul gospodăriei afectate, un bărbat de 53 de ani, avea arsuri pe membrele inferioare, superioare și la nivelul căilor respiratorii.Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal din Tecuci, urmând sa fie transferat la Spitalul Clinic Județean Galați, de către echipajul SMURD”, a transmis ISU Galați.

Cauza probabilă este acumulare de gaze la o soba de teracotă cu gaz.

Citeşte mai departe ...

Un gălățean a fost anunțat de DSP prin telefon că nu are COVID, apoi a primit un mesaj că este infectat cu virusul

Confuzie la Direcția de Sănătate Publică Galați. Un bărbat, cu simptomele virusului, a făcut testul COVID și a așteptat rezultatul acasă. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică l-au sunat și l-au informat că nu este infectat cu COVID. Câteva ore mai târziu s-au răzgândit și i-au trimis un mesaj spunându-i că testul este pozitiv. 

DSP Galați confirmă incidentul și spune că este vorba despre o eroare.

„Săptămâna trecută au fost probleme cu rețeaua IT. Nu știm dacă a fost o greșeală umană sau de sistem, cert este că s-a făcut o greșeală. Angajații DSP au verificat dosarul dumnealui și au observat greșeala”, a declarat, pentru Mediafax, Ani Nistor, reprezentantul DSP Galați.

Citeşte mai departe ...

O viaţă în alb, în slujba gălăţenilor

"Profesiunea de medic este ceea ce ma defineşte. Şi de 36 de ani, a fi medic este modul meu de a mă pune în slujba gălăţenilor.

Singurul meu ţel este Performanţa.
Cred în oraşul nostru şi în dreptul nostru de a ne număra în elita centrelor universitare. De aceea, de 18 ani, Galaţiul are Facultate de Medicina si Farmacie.
Sunt continuu preocupat să aduc la Galaţi tehnologie performantă - fapt deja devenit realitate, datorită strânsei colaborări pe o am atât cu Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.
Mai mult ca oricând, acum, în plină pandemie, Galaţiul are nevoie să demonstreze capacitatea de a gestiona aici, acasă, problema SĂNĂTĂŢII. Căci aceasta este preocuparea noastră majoră.
Din Parlamentul României, cuvântul meu este pentru Galaţi.
Pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri.
Rămân doctorul Nechita - O VIAŢĂ ÎN ALB, ÎN SLUJBA GĂLĂŢENILOR", transmite Aurel Nechita, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor.

 

.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri