Menu
RSS
VIDEO Incendiu violent într-un bloc din Galaţi. Zeci de locatari au fost evacuaţi

VIDEO Incendiu violent într-un bloc…

Un apartament situat la e...

Costel Fotea anunță investiții uriașe în infrastructura județului Galați

Costel Fotea anunță investiții uria…

Președintele Consiliulu...

FII SOCKSY!... de Ziua Mondială a Sindromului Down

FII SOCKSY!... de Ziua Mondială a S…

Pe 19, 20 și 21 martie, r...

György László Balint, noul antrenor al Oțelului

György László Balint, noul antrenor…

După ce a pierdut ultimel...

RAR. Aproape jumătate dintre mașinile controlate anul trecut – adevărate pericole pe roți

RAR. Aproape jumătate dintre mașini…

Inspectorii Registrului A...

Handbalistele de la CSM Galaţi defilează spre Liga Florilor

Handbalistele de la CSM Galaţi defi…

Cea de-a 4-a etapă din pl...

Vești bune pentru siderurgie din Parlamentul European

Vești bune pentru siderurgie din Pa…

Europarlamentarul Dan Nic...

19 martie - Ziua paşaportului românesc

19 martie - Ziua paşaportului român…

Ziua paşaportului românes...

Costel Fotea: Vom moderniza complet sistemul de încălzire al Spitalului Județean, vechi de 60 de ani

Costel Fotea: Vom moderniza complet…

Consiliul Județean Gala...

United a remizat spectaculos cu FK Odorheiu Secuiesc

United a remizat spectaculos cu FK …

Sala sporturilor Dunărea ...

Prev Next
Dan Gălățanu

Dan Gălățanu

FII SOCKSY!... de Ziua Mondială a Sindromului Down

Pe 19, 20 și 21 martie, românii sunt invitați să poarte șosete desperecheate pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie) și pentru a susține sportivii Special Olympics.

* În Galați, una dintre primele reacții (pozitive) la campania FII SOCKSY a fost a clasei a III-a D - „Clopoțeii Veseli”, coordonată de prof. Mirela Carp, renumită clasă de școlari, nu numai în Școala Gimnazială nr.28 (de care aparține), formată din școlari empatici și entuziaști, gata mereu „să sară” în ajutorul colegilor cu probleme, din școală sau comunitatea locală. Vineri, 21 martie, „Clopoțeii veseli” vor veni la școală încălțați „cu șosete cât mai haioase, frumos colorate, dar desperecheate...”, în spiritul campaniei lansate pentru copiii cu Sindrom Down, după cum ne-a anunțat prof. Mirela Carp

 

FII SOCKSY! este una dintre campaniile emblematice ale Special Olympics Romania prin care, încă din 2016, și-au propus să marcheze Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie) și în România.

Scopul primordial al campaniei este de a promova incluziunea socială și acceptarea tuturor abilităților atât în școli, cât și la nivelul întregii societăți, prin purtarea șosetelor desperecheate în semn de solidaritate cu persoanele cu Sindrom Down.

De-a lungul timpului, s-au alăturat tot mai mulți parteneri care au amplificat mesajul acesta, de la elevi din toată țara, la cluburi și asociații sportive, companii și personalități din societatea civilă. Astfel, campania a primit și un alt obiectiv: adunarea de fonduri pentru antrenamentele și competițiile la care participă campionii cu Sindrom Down Special Olympics Romania, la nivel național sau internațional. Lansată în 2016, FiiSocksy a devenit una dintre campaniile emblematice ale Special Olympics România.

În 2025, te invităm să FII SOCKSY pentru a sprijini participarea Delegației Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Iarnă de la Torino, Italia, care se vor desfășura între 6 și 17 martie 2025. TeamRomania are nevoie de antrenamente în tabere de iarnă, care sunt costisitoare, dar pline de entuziasm și de bucurie. Vrem să avem campioni bravi, bine pregătiți pentru sporturile de iarnă, care să urce România pe cele mai înalte trepte ale podiumului (comunicat).

S-a dat startul Săptămânii Universității „Dunărea de Joi”, care marchează 77 de ani de învățământ superior la Galați!

Festivitatea de deschidere a reunit profesori, studenți și invitați de seamă, care au felicitat universitatea pentru realizările sale academice și impactul său asupra dezvoltării comunității locale.

„Ne-au onorat cu prezența Primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, care au subliniat rolul esențial al universității în formarea viitoarelor generații de specialiști și în consolidarea prestigiului orașului nostru”, după cum a declarat prof. univ. dr. ing. habil. Barbu Marian, Rectorul Universității gălățene.

Un alt moment important al evenimentului a fost mesajul transmis de prof. univ. dr. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova, care a evidențiat valoarea parteneriatului dintre cele două instituții: „Colaborarea dintre universitățile noastre nu doar că întărește legăturile academice, ci și contribuie la dezvoltarea educației și cercetării în spațiul românesc.”

După ceremonia festivă, comunitatea academică s-a bucurat de un spectacol de teatru oferit de actorii Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, o seară culturală de excepție dedicată pasiunii pentru educație și artă.

Vivat, Crescat, Floreat!

 

ByteForce - CNVA Galați, rezultate semnificative în concursurile din țară

Aflăm informații „de ultimă oră”, de la Campionatul Național de Robotică, desfășurat la Pitești, în perioada 14-16 martie 2025.

ByteForce, echipa de robotică a Colegiului Național “Vasile Alecsandri” din Galați, a obținut un rezultat remarcabil la Campionatul Național de Robotică de la Pitești,

Potrivit organizatorilor, la acest campionat au participat 60 roboți/echipe. Echipa gălățeană ByteForce s-a clasat pe locul 4 în calificări.

Mai departe s-a calificat în play-off, a jucat semifinala și a obținut următoarele:

- căpitani de alianță locul 3 in play-off

- calificare la FIRST Premier Events

- Premiul MOTIVATE 1

Dincolo de rezultate, însă, trebuie remarcat faptul că în urma acestor participării și eforturilor depuse, echipa CNVA Galați - ByteForce va reprezenta România la Campionatul European de Robotică.

"Cum alegem metode eficiente de învăţare"

Profesorii gălățeni, și nu numai, sunt invitați să își redescopere menirea de dascăli, implicându-se pentru transformarea meseriei de profesor în România, participând la atelierele MERITO.

Zilele acestea s-a lansat și invitația ca aceștia să se înscrie la prima ediţie a atelierelor MERITO-CCD Galaţi, pe tema "Cum alegem metode eficiente de învăţare", ce se va desfășura pe 29 martie, în format fizic, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Participarea la ateliere este gratuită şi deschisă profesorilor şi directorilor, studenţilor şi elevilor de profil pedagogic din reigune, în limita celor ~150 de locuri disponibile gratuit, în ordinea înscrierilor, până pe 25 martie.

Pregătim 9 sesiuni şi ateliere experienţiale de învăţare colaborativă pe temă şi privind problematici pe domeniu, de didactica specialităţii, ce influenţează practicile la clasă, pentru profesori, directori, studenţi şi elevi, facilitate voluntar de 19 profesori şi specialişti din comunitatea MERITO.

Proiectul MERITO este o cauză de transformare a meseriei de profesor, în sensul de a o recredibiliza, prin recunoaşterea dascălilor valoroşi, şi a o profesionaliza, prin propagarea expertizei lor în breasla de cadre didactice

Abonează-te la acest feed RSS

Taguri