Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next
Radu Irina

Radu Irina

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

Un bărbat a decedat, sâmbătă, în localitatea Șendreni, județul Galați, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Victima lucra la rețeaua de canalizare din sat.

Bărbatul era angajatul unei firme din Călărași, care executa lucrări la rețeaua de canalizare din localitatea Șendreni. El se afla într-un șanț și a fost surprins de un mal de pământ. 

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de urgență de la ISU și SMURD. Muncitorul a fost scos la suprafață de pompieri, însă din păcate nu a supraviețuit.

În acest caz va fi deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Centru de vaccinare drive-thru în Galaţi. Se deschide duminică și va fi amplasat în parcarea mall-ului

Vești bune pentru gălățeni. Începând de duminică, 09 mai 2021, va funcţiona primul centru de vaccinare de tip drive - through din oraş care va fi amplasat în parcarea Galaţi Shopping City.

În cadrul centrului, care va avea patru fluxuri de vaccinare, se va utiliza serul Pfizer, iar programul va fi între orele 08.00 şi 20.00. 

Potrivit Prefecturii Galați, numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel județean este de 108.069. Numărul total al persoanelor din județul Galați care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 38.448. Alte 31.173 persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2.

Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră brăileni

Poliţiştii de frontieră brăileni au depistat un bărbat care transporta nouă exemplare de cegă și aproximativ 10 kg de pește, diferite specii, fără a deţine documente legale, cu un moped neînmatriculat și fară a deține permis de conducere.

În data de 05 mai, în jurul orei 12.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila - I.T.P.F. Iași, aflaţi într-o misiune specifică, au observat pe DJ 212C, un bărbat aflat pe un moped, ce se îndrepta dinspre malul fluviului Dunărea către localitatea Stăncuța. La vederea polițiștilor de frontieră, bărbatul a oprit și a abandonat mopedul și un sac din rafie, fugind pe un teren agricol din apropiere. În urma verificării bunurilor abandonate, colegii noștri au constatat că în sac se aflau nouă exemplare de cegă, în greutate de aproximativ șase kg și alte specii de pește (sânger, crap și mreană) în greutate de aproximativ 10 kg.

În urma continuării cercetărilor s-a constatat că bărbatul care conducea mopedul în cauză este cetățeanul român B.D., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Brăila. Totodată, polițiștii de frontieră au constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar mopedul pe care îl conducea nu figurează ca fiind înmatriculat sau înregistrat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor, produselor și subproduselor de sturioni; deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit şi a produselor din peşte obţinute din pescuit; punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

În conformitate cu prevederile în vigoare, exemplarele de cegă au fost redate mediului natural în prezența unui inspector piscicol din cadrul ANPA, iar celelalte specii de pește au fost predate unei unități de profil în vederea comercializării.

Tatăl și-a lăsat fiul la volan și s-au ales amândoi cu dosare penale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări cu privire la doi bărbaţi, tată şi fiu, deoarece unul dintre ei, tatăl celuilalt, i-a încredinţat fiului ansamblul de vehicule pe care îl deţinea, deşi cel din urmă nu deţinea permis corespunzător categoriei.

În data de 05 mai a.c., în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Vlădești, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un ansamblu de vehicule condus de un tânăr cu dublă cetăţenie bulgară şi R. Moldova, în vârstă de 31 de ani. Acesta călătorea împreună cu tatăl său, în vârstă de 53 de ani, de asemenea cu dublă cetăţenie bulgară şi R. Moldova.

„La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că şoferul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule respectiv, al cărui proprietar este tatăl său, care era pasager. Cu privire la cele constatate, proprietarul ansamblului rutier în cauză, a declarat că i l-a încredințat fiului său să-l conducă deoarece se simțea obosit”, a anunțat Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Abonează-te la acest feed RSS

Taguri